Upea nousu ei riittänyt loppuun asti – pisteet jäivät Joutsaan

PoPS-78 matkusti tänään kauden pisimmälle vierasmatkalle Joutsaan. Liekö sitten pitkä matka ja mukava matkustusseura vieneet ajatukset muualle pelistä, mutta ensimmäiset kymmenen minuuttia joukkue oli täysin tuuliajolla. Upea nousu toisella puoliajalla ei aivan riittänyt tällä kertaa, ja näin JoSePa otti pisteet Joutsaan lukemin 7-6 (5-2).

Ottelun alku oli PoPS:n kannalta sanalla sanoen karmea. Kymmenen minuutin aikana joukkue sai hädin tuskin palloa yli puolen kentän nuorten joutsalaisten hassuttaessa PoPS-puolustusta. Useiden henkilökohtaisten virheiden ja parin tyylikkään syöttökuvion jälkeen JoSePa onnistui myös viimeistelyssä, ja näin ollen tulostaululla ajassa 10.46 komeilleet 4-0 -lukemat eivät enteilleet vierasjoukkueen kannalta hyvää. Pian tämän jälkeen PoPS otti aikalisän, muutti hieman peluutustaan ja nosti prässiä ylemmäs. Tämä alkoikin tuottaa tulosta, ja vajaan vartin pelin jälkeen Teemu Hallikainen kavensi lukemiksi 4-1. Vielä tämän jälkeenkin puolustus uinahti kerran, ja JoSePa karkasi ottelussa uudelleen neljän maalin johtoon.

Noin puoli minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä nähtiin ottelun mielenkiintoisin tapahtumasarja. Antti Åke hassutti laidassa paria joutsalaispelaajaa, ja häntä rikottiin. Pallo näytti karkaavan päätyrajasta yli, ja tuomari vihelsi hieman hätäisesti pilliin Åken syöttäessä Hallikaisen avopaikkaan. Hallikainen ei ehtinyt reagoida pillin vihellykseen, vaan laittoi pallon maaliin. Kaikkien, jopa PoPS-pelaajien, yllätykseksi maali kuitenkin hyväksyttiin JoSePan ankarasta protestoinnista huolimatta. Sinällään maalin hyväksyminen ei ollut oikeusmurha, sillä todennäköisesti maali olisi syntynyt joka tapauksessa, mutta syntytapa vähintäänkin eriskummallinen. Joka tapauksessa puoliajalle siirryttiin JoSePan johtaessa maalein 5-2, lukemien ollessa PoPS:n kannalta kohtuullisen hyvät ottelun alun tapahtumiin nähden.

Toiselle puoliajalle PoPS tuli uskoa täynnä, mutta valitettavasti jo 42 sekunnin pelin jälkeen kotijoukkueen Jari Kotimäki hassutti PoPS-puolustajan kahville ja laukoi takanurkkaan JoSePan jälleen neljän maalin johtoon. PoPS ei kuitenkaan luovuttanut vielä. Ensin Hallikainen toi illan kolmannellaan PoPS:n jälleen kolmen maalin päähän, ja muutaman minuutin kuluttua Valtteri Nykänen laukoi eron enää kahteen maaliin sivurajapotkun jälkitilanteesta. Seuraavat kaksi PoPS:n maalia olivat suoranaista YouTube-kamaa: ensin Antti Åke kisutteli laidassa joutsalaisia mielin määrin, syötti poikki kentän Hallikaiselle, joka jatkoi suoraan Markus Salevalle. ”Keijo” laittoi pallon varmasti reppuun tuoden PoPS:n jo maalin päähän. Vajaat yhdeksän minuuttia ennen loppua tuli kuitenkin se illan komein maali: Toni Kukkonen heitti pitkän pallon Åken rintaan, joka otti pallon haltuun ja laukoi puolittaisella saksipotkulla pallon suoraan ilmasta maalin kattoon. Maali aiheutti PoPS-leirissä käsittämättömän suurta riemua, ja joutsalaisarvion mukaan 130-päinen yleisö hiljeni hetkeksi totaalisesti.

Valitettavasti ottelu ei ollut vielä ohi. Viimeiset yhdeksän minuuttia PoPS haki vimmatusti voittomaalia, mutta yrittäminen kostautui muutamana turhana rikkeenä. Niinpä nelisen minuuttia ennen loppua JoSePa pääsi laukomaan 10 metrin rangaistuspotkua, jota asteli laukomaan viime kaudella JJK:ssa Veikkausliigaa pelannut Benno Hanslian. Yleisön vimmatun kannustuksen siivittämänä Hanslian tykitti pallon vastustamattomasti riman alle, eikä PoPS lopun ylivoimapyörityksestä huolimatta päässyt enää tasoittamaan ottelua. JoSePalle näin tärkeät pisteet, kun taas PoPS joutui palamaan kotiin tyhjin käsin.

PoPS-leirissä ei tällä kertaa oltu tappion tullessa musertuneita, päinvastoin. Alun karmean sekoilun jälkeen ottelu oli täysin PoPS:n hallussa, ja paikoitellen joukkue oli kentällä lähes suvereeni. Jatkossa vastaavaan peliin täytyy pystyä ottelun alusta lähtien, ja pistetili alkaa varmasti karttumaan. Seuraavan kerran siihen tarjoutuu mahdollisuus sunnuntaina Joensuussa, kun PoPS saa kaivatun revanssin Jiposta Joensuu Areenassa.

JoSePa – PoPS-78 7-6 (5-2)

06:21 1-0 Jarkko Kosunen (Jari Kotimäki)
08:03 2-0 Jarkko Kosunen (Jari Kotimäki)
09:37 3-0 Olli Malin (Mikko Paappanen)
10:46 4-0 Benno Hanslian (Jarkko Kosunen)
14:47 4-1 Teemu Hallikainen (Toni Kukkonen)
17:24 5-1 Jaakko Suomalainen (Tuure Tamminen)
19:34 5-2 Teemu Hallikainen (Antti Åke)

20:42 6-2 Jari Kotimäki (Jaakko Suomalainen)
22:58 6-3 Teemu Hallikainen (Karri Aspelund)