1996-syntyneet

Kommentteja kauden 2011 sarjapeleistä

Outokumpu Matovaara 14.6. OuPa/PoPS-78 – KuPS/Junnuliiga 2-2(1-1)

Sarjajohtaja saapui vieraaksi Kuopiosta osittain vajaamiehisenä rippileirien takia. Meiltäkin puutui muutama pelaaja. Taas ottelun alussa pojat olivat vähän unessa ja KuPS painoi päälle. Puolustus kesti, kunnes 23 minuutin kohdalla Varakas siirsi vieraat johtoon. Erän lopussa Toni sai tehtyä tasoituksen, ja tauolle mentiin tasatilanteessa. Pojilla oli hyvä tsemppi päällä heti 2. puoliajan alussa ja Sami P. tälläsi komean maalin yläriman kautta Tonin syötöstä. Kupsin pojilla alkoi tulla turhautumista ja me saatiin pidettyä maalin edusta puhtaana, kunnes erän loppupuolella Kainulainen tasoitti pelin 2-2. Hugo pelasi Aatun kanssa hyvän pelin puolustuksessa ja Elmo loisti taas maalilla.

Varkaus 1.6. WJK OuPa/PoPS-78 1-1 (1-1)

Ottelun alussa WJK painoi päälle ja tilanteet vaihtelivat nopeasti. Aksu pääsi lopulta tuikkaamaan pallon vastustajan verkkoon ja siirsi meidät johtoon. WJK lisäsi painostusta ja sai 1. puoliajan lopulla tehtyä tasoitusmaalin.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntämistä, mutta loppua kohti ote siirtyi WJK:lle. Elmo kuitenkin pelasi maalilla hyvin eikä laskenut palloa selkänsä taakse toista kertaa. Peli päättyi tasan vaikka lisäaikaa tulikin reilusti.

Joensuu 21.5. Jippo/Cn – OuPa/PoPS-78 4-3 (2-3)

Ottelun alku oli vaisu ja jo pelin kuudennella minuutilla vastustaja pääsi tuikkaamaan pallon meidän verkkoon. Tämän jälkeen pojat heräilivät peliin mukaan ja Aksu tasoitti pelin yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Pelin hallinta siirtyi pikkuhiljaa meille ja Karrin maalin jälkeen johdettiin jo 1-2. Mutta Jippo tuli peliin mukaan 21. minuutilla joukkueen kapteenin rankkarista tekemällä tasoitusmaalilla. Aksu oli pelipäällä ja siirsi meidät vielä puoliajan lopulla 2-3 johtoon.

Toisen puoliajan alku oli tasaista vääntämistä, kunnes isäntien Levy tasoitti pelin lukemiin 3-3. Tilanteet vaihtelivat puolelta toiselle. Saatiin vapari hyvältä paikalta, jonka Hugo laittoi maaliin, mutta jonkin aikaa tuomareiden keskusteltua, maali hylättiin ja peli jatkui maalipotkulla. Tätä päätöstä emme ymmärtäneet, no se siitä. Pojilta alkoi paukut loppua ottelun edetessä, ja niinpä Jippo rankaisi vielä erän lopulla ja voitti pelin 4-3.

Matovaara 17.5. OuPa/PoPS-78 KuPS/Cn 2-1 (0-1)

Peli alkoi tasaisena ja molemmilla oli kohtuullisen hyviä maalipaikkoja. KuPS hallitsi pallollista peliä niukasti. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Kupsin Joonatan Ryynänen siirsi vieraat 0-1 johtoon.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Elmo jatkoi maalilla hyviä torjuntojaan eikä laskenut enää kertaakaan palloa selkänsä taakse. Partasen Sami pääsi tökkäämään pallon maaliin Tonin syötöstä, vaikka vastustaja roikkuikin kädessä. Toni jaksoi raataa ympäri kenttää aina tarpeen mukaan. Aksun ja Hugon pelipaikkakokeilu onnistu hyvin, ja Hugo kiitti tekemällä voittomaalin. Toisen puoliajan lopun KuPS yritti kovasti tasoittaa peliä, mutta meidän puolustuksemme kesti ja joukkue pystyi rakentamaan muutamia vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Joni sai keltaisen kortin vielä pelin lopussa. Joukkue jaksoi raataa koko pelin ajan ja sai ansaitsemansa voiton.

Iisalmi 6.5. PK37/KiuPa yj – OuPa/PoPS-78 9-0 (3-0)

Ensimmäinen sarjapeli tällä kaudella oli Iisalmessa. Isännät olivat tylyjä ja voittivat ottelun 9-0 (3-0). Peli kerkesi vanheta vain muutaman minuutin, kun isännät tekivät vaparista ensimmäisen maalinsa. Iisalmelaisilla tuntu olevan tuuri (tai taito) kohdallaan, kun noin puolet maaleista meni yläriman tai tolppien kautta. Meidän pojat pääsivät peliin mukaan vasta viimeisen neljänneksen aikana, mutta maali jäi vaan puutumaan. Pelissä näkyi se ero, mikä tulee, kun vastustaja pääsee pelaamaan ja harjoittelemaan ympäri vuoden normaalilla jalkapallokentällä. Tilankäyttö on ihan eriluokkaa kuin pikku salissa talvisaikaan harjoitelleen OuPa/PoPS-78:n. Toivottavasti tilanne tasoittuu kesän mittaan.