KAUSIENNAKKO: PoPS-78 sarjaan altavastaajana

Futsalin 2. divisioona käynnistyi jo viime viikonloppuna kolmella ottelulla. Koska PoPS:n ensimmäiset ottelut ovat vuorossa sunnuntaina, julkaistaan kausiennakko vasta nyt. Tässä se on, olkaa hyvät!

 

SC Riverball

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 1
Sijoitus viime kaudella: 1.
Kotisivut: www.riverball.fi

PoPS-78 – SC Riverball: 2 ottelua, 2 tappiota, maaliero 10-19

SC Riverballin debyyttikausi Kakkosessa sujui odotetun hyvin. Nousukarsinnoissa matka kuitenkin tyssäsi kuin seinään, kun tamperelainen PP-70 nuiji Riverballin nousuhaaveet matalaksi. Materiaalissa riittää leveyttä, sillä ringissä on lähemmäs 20 pelaajaa, ja terävin kärki pelaajavalmentaja Olli Muttosen johdolla on sarjan huippuluokkaa. Myös maalissa Juha-Matti ”Rykä” Ryynänen kuuluu sarjan ehdottomaan eliittiin. Kysymysmerkit liittyvät lähinnä taktiseen puoleen ja puolustuspeliin: pärjääkö taktisesti Jyväskylän parhaille joukkueille? Voi olla vaikeuksissa myös idän derbyissä, jokainen joukkue haluaa varmasti voittaa Riverballin.

Arvio: Ennakkosuosikki.

 

Lohikosken Pallokerho (LPK)

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 2
Sijoitus viime kaudella: 4.
Kotisivut: www.lohikoskenpallokerho.fi

PoPS-78 – LPK: 4 ottelua, 2 voittoa, 2 tappiota, maaliero 28-45

LPK sai tälle kaudelle penkkinsä päähän todella kovan paluumuuttajan, kun aikanaan KaDyn liigaan nostanut Tero Kelhälä otti valmennusvastuun joukkueessa. Voidaankin odottaa, että LPK on taktisella puolella sarjan ehdotonta parhaimmistoa. Myös pelaajamateriaali on laadukas, mutta häviää terävimmän kärjen sekä materiaalin laajuuden osalta Riverballille. Eetu Parpala ja Antti-Pekka Kesonen aiheuttavat varmasti harmaita hiuksia jokaiselle sarjan puolustukselle, ja KaDy:sta siirtynyt maalivahti Aake Partio toimii puolustuksen viimeisenä lukkona.

Arvio: SC Riverballin ykköshaastaja.

 

Ristiinan Pallo (Ri-Pa)

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 2
Sijoitus viime kaudella: 3.
Kotisivut: www.ri-pa.net

PoPS-78 – Ri-Pa: 4 ottelua, 4 tappiota, maaliero 10-45

Ristiinan Pallo on kahden kauden aikana noussut PoPS:n ehdottomaksi inhokkivastustajaksi: neljä tappiota karmealla maalierolla 10-45 kertovat kaiken oleellisen. Ei Ri-Pa tosin ole ollut helppo vastustaja muillekaan joukkueille, siitä osoituksena on sarjan kolmas sija viime kaudella. Ri-Pa puolustaa tiiviisti ja iskee nopeasti vastaan. Joukkueen tavoitteena on paikallislehden uutisen mukaan nousukarsintoihin pääseminen, ja kaikki mahdollisuudet siihen ovat olemassa, varsinkin, kun joukkue on samaisen uutisen mukaan vahvistunut. Joukkueesta on turha nostaa yksittäisiä pelaajia ylitse muiden, jyllää tasaisella rintamalla eteenpäin.

Arvio: Sijat 1-3.

 

FS Feeniks

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 2
Sijoitus viime kaudella: 2.
Kotisivut: www.fsfeeniks.com

PoPS-78 – FS Feeniks: 4 ottelua, 1 voitto,1 tasapeli, 2 tappiota, maaliero 19-26

FS Feeniks nousi viime kaudella sarjan kestohäviäjästä aina nousukamppailuun saakka, mutta taipui lopulta toiseksi. Joukkue keskittyy vain futsaliin, ja ydin on pelannut yhdessä useita vuosia. Sai viime vuonna hyökkäyspäähän lisätehoja Oskari Luoman johdolla. Pelaa erinomaista joukkuepeliä, mutta häviää kuitenkin yksilötaidossa kolmelle edellä mainitulle joukkueelle. Saa PoPS:lta sympaattisuuspisteitä erinomaisten ennakoiden ja otteluraporttien ansiosta. Voi yllättää kenet tahansa, ja pärjää pitkässä sarjassa myös tasaisuudellaan. Eväät eivät taida silti ihan riittää sarjan voittoon asti.

Arvio: sijat 2-5.

 

Liikunnan Riemu /2

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 
Sijoitus viime kaudella: –
Kotisivut: www.liikunnanriemu.com

Liikunnan Riemun ykkösjoukkue voitti sarjan toissa kaudella, ja viime kauden päätteeksi seurassa juhlittiin jo nousua liigaan. Kauden alku on liigassakin ollut melkoisen hyvä, ja samassa imussa myös seuran kakkosjoukkueelle on lupa odottaa menestystä varsinkin Jyväskylässä pelatuissa otteluissa. Ringissä riittää seuran nettisivujen mukaan leveyttä, ja liikunnan opiskelijoista koostuva joukkue on luonnollisesti erittäin urheilullinen. Parhaimmillaan haastaa varmasti sarjassa kenet vain. Aloitti sarjan tappiolla LPK:lle ja murskavoitolla KaDy III:sta.

Arvio: sijat 3-7.

 

JIPPO

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: –
Sijoitus viime kaudella: –
Kotisivut: www.jippo.fi

Jipon joukkue koostuu vuosina pääosin 1990-luvun puolivälissä syntyneistä pelaajista, mutta Jipon leiristä tihkuneiden tietojen mukaan myös useita edustusjoukkueen viime vuosien pelaajia on kyselty mukaan. On pelannut toistaiseksi yhden harjoitusottelun, jossa voitti Yllätyksen maalein 7-6. Hyökkäyspäässä tehoja voidaan odottaa ainakin Risto Kaheliniltapuolustuspäätä puolestaan tilkitsevät edustusjoukkueen Topi Sormunen sekä Antti Kummunmäki. Takuuvarmasti innokas ja vauhdikas porukka, mutta taso ei välttämättä vielä riitä sarjan kärkikamppailuun. Sijoitukset ylemmässä keskikastissa kuitenkin täysin mahdollisia. Tuskin tulee ongelmia pelaajiston riittävyyden suhteen, mikä sekin on pitkässä sarjassa arvokas asia.

Arvio: sijat 5-10.

 

Hukka-Pallo

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 2
Sijoitus viime kaudella: 5.
Kotisivut: www.hukkapallo.com

PoPS-78 – Hukka-Pallo: 4 ottelua, 1, voitto, 3 tappiota, maaliero 35-27

Hukka-Pallo on kahtena edellisvuonna ollut sarjan pahiten ailahteleva joukkue yhdessä PoPS:n kanssa. Pelaa silloin tällöin erinomaisesti, mutta myös murskatappiot ovat mahdollisia. Hukka-Pallon yhteydessä mainitaan aina nimet Dimitri Klimov ja Tommi Lankinen, eikä suotta, sillä kyseiset pelaajat ovat sarjan parhaimmistoa. Mikäli Ville Rautio jatkaa maalivahtina, on sekin osasto erinomaisessa kunnossa. Voitti sarja-avauksessaan JoSePan maalein 9-6, joten sai hyvän alun sarjaan.

Arvio: sijat 5-9.

 

Joutsan Seudun Pallo (JoSePa)

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: –
Sijoitus viime kaudella: –
Kotisivut: http://joutsa.fi/josepa/

JoSePa voitti viime kaudella Keski-Suomen Kolmosen saalistaen 12 ottelustaan kymmenen voittoa ja kaksi tasapeliä. PoPS:n ainoat tiedot joukkueesta liittyvät Joutsan sijaintiin: se on äärimmäisen kaukana Polvijärveltä katsottuna. JoSePa hävisi sarja-avauksessa Hukka-Pallolle 9-6 tasaisen ottelun jälkeen. Saattaa yllättää, ja varsinkin kotiotteluissa varmasti vaarallinen. Kärsii ehkä hieman siitä, etteivät vierasjoukkueet pelaa tuplaotteluita Joutsan kanssa: muut joukkueet saavat kotiotteluissaan vastaansa samana päivän jo yhden ottelun pelanneita joukkueita.

Arvio: sijat 6-11.

 

Yllätys

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: –
Sijoitus viime kaudella: –
Kotisivut: www.yly.fi

Yllätys on hallinnut viime vuosina Itä-Suomen piirinmestaruussarjaa voittaen mestaruuden sekä keväällä 2011 että 2013. Yksittäisinä otteluina pelattavan sarjan luonne on tyystin toinen, eikä ”Ylyn” ultrapuolustava taktiikka välttämättä toimi samalla tavalla pitkissä otteluissa. Ratkaisuvoimaa löytyy Jipon ykköshyökkääjä Toni ”Ilomantsin Ronaldo” Tahvanaisen muodossa, mutta hänen takanaan on hieman hiljaisempaa. Valmentaja Jari Huotari tekee hienoa pitkäjänteistä työtä seuran valmentajana. Joukkue menettää pelaajia armeijaan tammikuun alussa. PoPS:n leirissä toivotaan vilpittömästi Yllätyksen menestystä, mutta sijoitus alemmassa keskikastissa lienee realismia.

Arvio: Sijat 7-11.

 

Kampuksen Dynamo /3 (KaDy III)

Kaudet yhdistetyssä futsalin 2. divisioonassa: 1
Sijoitus viime kaudella: 7.
Kotisivut: www.kampuksendynamo.com

PoPS-78 – KaDy III: 2 ottelua, 1 voitto, 1 tappio, maaliero 7-7

KaDy III:n joukkue ei koostu nimekkäistä tähtipelaajista tai ratkaisuvoimaisista huippuyksilöistä, vaan enemmänkin pyyteettömistä, kokeneista sotaratsuista. Erittäin hyvällä pelihuumorilla varustettu joukkue, jota vastaan on mukava pelata. Taktisesti osaava joukkue, mutta hyökkäyspäässä ratkaisuvoimaa ei vain ole muiden joukkueiden malliin. Tulee keräämään pisteitä ja voittoja sieltä täältä, mutta äärimmäisen kovassa sarjassa tuomio on ainakin tässä vaiheessa jäädä sarjan peräpäähän.

Arvio: Sijat 10-11.

 

PoPS-78 ?

Kuten ennakon otsikko jo kertoo, PoPS lähtee sarjaan altavastaajana. Pelaajamateriaali on laajempi ja hieman laadukkaampi kuin edellisillä kausilla, mutta sarjan taso on äärimmäisen kova. Kotiotteluissa PoPS on pystynyt haastamaan yleensä kenet tahansa, mutta vieraissa kyyti on ollut äärimmäisen kylmää. Käsittämättömän karmean vierassaldon (13 ottelua, 1 tasapeli, 12 tappiota, maaliero 62-144) on parannuttava, sillä keskimäärin 11 päästetyllä maalilla per ottelu ei pärjää kuin käsipallossa. PoPS:n yleistä periaatetta ”viimeiseksi ei jäädä” lainatakseni, PoPS:n tavoite sarjassa onkin sijat 1-10. Loppuun vielä muutamia huomionarvoisia asioita PoPS:n kaudessa:

1) Junioreiden esiinmarssi. PoPS:n tällä erää viimeinen juniori-ikäluokka, 1996-syntyneet, alkaa tulla miesten ikään, ja joukkueesta onkin nyt yhteensä kuusi pelaajaa futsal-joukkueen mukana. Kannattaa seurata erityisesti 16-vuotiaan Karri Aspelundin otteita hyökkäyspäässä.

2) JIPPO-pelaajien invaasio. Jipon A-junioreissa ja edustusjoukkueessa pelanneita pelaajia on Teemu Hallikaisen ja Antti Åken lisäksi joukkueessa neljä: maalivahti Mikko Sokkanen sekä kenttäpelaajat Olli-Pekka Saarinen, Valtteri Nykänen ja Olli Koskeli. Pohjoiskarjalaiselle jalkapallo- ja futsalkansalle tuntemattomampi nimi Koskeli yllättää varmasti monet, muiden taso on jo osoitettu.

3) Paikalliskamppailut. Viime kaudella kaksi huikeatunnelmaista ottelua, tällä kaudella kuusi. Varsinkaan näistä otteluista PoPS ei aio poistua häviäjänä. Kannattaa tulla seuraamaan PoPS:n otteita myös Joensuuhun ja Ylämyllylle!

 

 FUTSAL ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!