Voitto jäi puolen minuutin päähän – pistetili kuitenkin auki

Jussi Mertanen oli jälleen ilmiliekeissä. (kuva: Esa Juntunen)

PoPS parantaa otteitaan futsalin Kakkosessa kuin sika juoksuaan. Historiallisen pitkä tappioputki meni komeasti poikki, eikä voittokaan ollut kaukana – tarkalleen ottaen 28 sekunnin päässä. Avausvoitto jäi kuitenkin odottamaan itseään, kun Riemu kampesi väkisin tasoihin – lopputuloksena pistejako lukemin 6-6.

PoPS avasi ottelun itselleen epätyypilliseen tapaan puolustaen tarkasti ja iskien terävästi vastaan. Vastaiskusta syntyi myös ottelun avausmaali: kentälle selkävaivojen jälkeen palannut Teemu Hallikainen syötti Jussi Mertaselle oikeaan laitaan, ja ”Voima” sivalsi pallon vastustamattomasti Riemun verkkoon. Valitettavasti Riemun tasoitus syntyi niinikään vastahyökkäyksestä, kun PoPS lähti hieman liian innokkaasti hyökkäämään, ja pallonmenetyksen jälkeen Riemu pääsi laittamaan pallon tyhjiin.

Tauolle siirryttiin kuitenkin PoPS:n johtaessa 2-1, kun reilu minuutti ennen taukoa Mikko Hallikainen iski Mertasen syötöstä lähietäisyydeltä pallon maaliin. Kokonaisuutena ensimmäinen jakso sujui ainakin näin oranssien lasien läpi katsottuna PoPS:n hallinnassa, ja pukukoppiin voitiin siirtyä luottavaisin mielin.

Ottelun toinen jakso ei ehtinyt vanhentua kahtakaan minuuttia, kun Riemu tuli jälleen tasoihin. Tämän jälkeen maaleja iskettiin vuorotahtiin aina 4-4 -tilanteeseen saakka. PoPS:n maaleista vastasivat ensin Riemun oma pelaaja, joka ohjasi Mikko Hallikaisen kulmapotkun omaan maaliin, ja kauden avausmaalinsa iskenyt Karri Aspelund, joka pääsi laittamaan pallon tyhjiin Teemu Hallikaisen poikittaissyötön jälkeen. Molemmilla kerroilla Riemu tasoitti nopeasti, joten viimeiselle kympille lähdettitn tasatilanteessa.

PoPS:lla oli kuitenkin edelleen virtaa, ja upean ottelun pelannut Jussi Mertanen vei PoPS:n jälleen johtoon Mikko Hallikaisen syötöstä. Mertanen pääsi sijoittamaan pallon vapaasti maaliin upean hyökkäyksen seurauksena. Kun Teemu Hallikainen runnoi PoPS:n väkisin kahden maalin johtoon reilut kolme minuuttia ennen loppua, näytti kauden avausvoitto lähestyvän vääjäämättä. Tämänkin jälkeen PoPS:lla oli vielä kaksi täysin avointa maalintekopaikkaa, mutta niin Mikko kuin Teemu Hallikaisenkin yritykset kilpistyivät tolppaan.

Valitettavasti Riemu tuli vielä ottelussa tasoihin, kun luvalla sanoen heikko reikäpaitapyöritys tuotti lopulta kaksi maalia. Ensin Ilmari Eskola osui reilu minuutti ennen loppua, ja 28 sekuntia ennen peliajan umpeutumista liigakokemustakin omaava  Kasperi Halme tasoitti ottelun upealla laukauksella. Näin tasapeli jätti hieman karvaan jälkimaun, mutta mikä tärkeintä, tappioputki saatiin poikki ja esitys oli erittäin lupaava jatkoa ajatellen.

PoPS jatkaa otteluitaan ensi viikon sunnuntaina, jolloin vastassa ovat tuttuakin tutummat LPK ja Fs Feeniks Jyväskylän tuplapelireissulla. Tuolta reissulta pisteitä ei varmasti tule ilmaiseksi, mutta mikäli otteisiin ja varsinkin maalintekoon löytyy vielä pieni ripaus terävyyttä, on kaikki mahdollista.

PoPS-78 – Liikunnan Riemu /2 6-6 (2-1)