PoPS vakuuttavaan avausvoittoon Feeniksistä

Perjantainen cup-tappio Ryökäleille oli ikävä muisto vain, kun PoPS avasi kautensa alueellisessa Kakkosessa. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen PoPS karkasi toisella jaksolla vakuuttavaan 6-3 -voittoon Feeniksistä, joka kuuluu Kakkosen ennakkosuosikkeihin.

PoPS avasi maalihanat ottelussa jo reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Matti Luhtaniemi tarjoili Olli-Pekka Saariselle avoimen laukaisupaikan. Feeniksin kuittaus tuli yhdeksän minuutin kohdalla, kun kaukaa annettu vapaapotku painui lopulta takanurkkaan ohi upean debyyttiottelun pelanneen Pekka Pohjolan. Maalien jälkeen ensimmäistä jaksoa edettiin hieman PoPS:n komennossa, mutta kokonaisuutena varsin tasaisissa merkeissä.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä yhdet lisämaalit molempiin päihin, kun ensiksi Antti Åke tykitti takanurkkaan sydämensä kyllyydestä kulmakuvion päätteeksi. Valitettavasti Feeniks tasoitti välittömästi tämän jälkeen PoPS-puolustuksen löysäilyn seurauksena. Niinpä puoliajalle siirryttiin sopuisissa 2-2 -lukemissa.

Toinen jakso ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun PoPS siirtyi jälleen johtoon Teemu Hallikaisen onnekkaalla maalilla. Ilmasta lähtenyt laukaus epäonnistui karkeasti, mutta painui ikävänä roikkuna yli Feeniks-vahti Risto Heikkisen. Pasi Voutilainen puolestaan täräytti PoPS:n kahden maalin karkumatkalle 28 minuutin kohdalla, eikä Feeniksin kiri enää lopussa kantanut. PoPS puolusti kokonaisuudessaan erinomaisesti, ja viimeisen neljän minuutin reikäpaitapyörityskin päättyi PoPS:n eduksi maalein 2-1 Voutilaisen ja Toni Kukkosen toimiessa maalareina.

Kokonaisuudessaan PoPS:n esitys oli avausotteluksi erinomainen. Feeniksillä oli toki ottelu alla SC Riverballin kakkosjoukkuetta vastaan (voitto lukemin 6-2), mutta tuon ottelun tempo ei kovin korkeaksi noussut ja tuskin painoi paljoakaan Feeniks-pohkeissa. Feeniks oli liikkeellä laadukkaalla kahden kentän rosterilla, mutta esimerkiksi joukkueen ehkäpä pelätyin syömähammas Oskari Luoma nollattiin täysin PoPS:n tiiviin puolustuksen edessä.

Seuraavaksi PoPS:lla on edessä vielä astetta kovempi haaste, kun ensi lauantaina matkataan Joutsan hornankattilaan JoSePan vieraaksi. JoSePa kukisti avausottelussaan niinikään sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan LPK:n maalein 6-4, joten pisteet eivät takuulla lähde helpolla PoPS:n matkaan.

Loppuun vielä kiitokset hienosti ottelussa mukana eläneelle kotiyleisölle, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

PoPS-78 – Fs Feeniks 6-3 (2-2)

03:16 1-0 Olli-Pekka Saarinen (Matti Luhtaniemi)
08:57 1-1 Joonas Heino (Tuomas Kukko)
16:30 2-1 Antti Åke (Teemu Hallikainen)
16:44 2-2 Jussi Vesanen (Tuomas Kukko)
20:44 3-2 Teemu Hallikainen (Antti Åke)
27:56 4-2 Pasi Voutilainen (Pekka Pohjola)
37:10 5-2 Pasi Voutilainen (Teemu Hallikainen)
39:09 5-3 Teemu Holopainen (Mihaly Szerovay)
39:39 6-3 Toni Kukkonen (Teemu Hallikainen)