PoPS laulukuoroon cupista – Ryökäleet nimensä veroisia

PoPS matkasi pimeänä perjantai-iltana Joutsenoon Kultsu FC/Ryökäleiden vieraaksi Futsal Cupin avauskierroksella. Kauden ensimmäinen virallinen ottelu ei saanut joukkuetta missään vaiheessa kunnolliseen lentoon, ja näin jatkopaikka meni ansaitusti joutsenolaisille lukemin 6-2.

Ryökäleet osoittautui äärimmäisen fyysiseksi ja varsin taitavaksi joukkueeksi, joka pelasi erittäin suoraviivaista target-peliä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla PoPS oli jatkuvasti helisemässä isokokoisten targetien kanssa. Avauspuoliajan molemmat maalit syntyivätkin varsin samalla kaavalla: Ryökäleet onnistui pelaamaan pallon targetille liian lähelle PoPS:n maalia, josta Aku Rouvinen onnistui viimeistelemään kahdesti ohi Mikko Sokkasen. PoPS ei pitkistä pallonhallintajaksoistaan huolimatta päässyt kovinkaan hyville maalintekopaikoille, parhaat paikat siunaantuivat Antti Åkelle ja Olli-Pekka Saariselle, jonka 10 metrin vapaapotkun Ryökäleiden maalivahti kuitenkin upeasti torjui.

Toiselle jaksolle PoPS lähti nostamaan prässiä selvästi ylemmäs, mikä näyttikin tuottavan tulosta, kun Teemu Hallikainen laukoi PoPS:n maalin päähän vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Valitettavasti vain puolisen minuuttia tämän jälkeen Ryökäleet lisäsi jälleen johtonsa kahteen maaliin, ja jakson puolivälissä taululla olivat jo lukemat 5-1. Tässä vaiheessa PoPS otti reikäpaidan käyttöön, ja onnistuikin värkkäämään kavennusmaalin Teemu Lätin onnistuessa maalinteossa. Kun Ryökäleet iski vielä kerran tyhjiin, jäivät loppulukemiksi Ryökäleiden selvät 6-2 -voittolukemat.

Ottelusta ei jäänyt PoPS:lle kovin hyvä maku suuhun, mutta toisaalta Ryökäleet osoittautui ainakin tässä ottelussa yllättävän kovaksi joukkueeksi. Joukkueen pelityyli ei sopinut PoPS:lle alkuunkaan, ja kun oma peli oli kauttaaltaan hermostunutta, oli lopputulos täysin oikeutettu. Cup-taival päättyi siis ensimmäisellä kierroksella, mutta sarja alkaa jo huomenna. Silloin vastassa on Fs Feeniks, joka tuskin tarjoaa vastaavaa yllätystä kuin Ryökäleet eilen. Joka tapauksessa on selvää, että PoPS:n pelin täytyy parantua eiliseen verrattuna.

Kultsu FC/Ryökäleet – PoPS-78 6-2 (2-0)

06:28 1-0 Aku Rouvinen (Tuomas Tervo)
13:43 2-0 Aku Rouvinen (Tuomas Tervo)
22:57 2-1 Teemu Hallikainen (Markus Saleva)
23:18 3-1 Ilkka Kettunen (Riku Nurkka)
26:02 4-1 Ilkka Kettinen (Tuomas Tervo)
29:38 5-1 Ilkka Kettunen
33:56 5-2 Teemu Lätti (Antti Åke)