PoPS ja KaDy III tasasivat pisteet Polvijärvellä

PoPS-78 ja Kampuksen Dynamon III -joukkue nyhjäsivät tänään Polvijärven vapaa-aikatalolla varsin heikkotasoisessa ottelussa tasapelin lukemin 5-5 (2-1). Ottelu ei missään vaiheessa noussut tasoltaan kovin kummoiseksi, mutta tilanteet vaihtelivat useaan otteeseen ja jännitys säilyi loppuun saakka. Lopulta KaDy tasoitti ottelun vain puoli minuuttia ennen loppua.

PoPS sai otteluun lopulta kahdeksan kenttäpelaajan kokoonpanon, joista Teemu Hallikainen aloitti viime otteluiden tapaan maalilla. PoPS aloitti ottelun vierasjoukkuetta pirtemmin: jo reilun kahden minuutin jälkeen Hannu Aspelund vei PoPS:n johtoon Toni Kukkosen syötöstä. Lisää seurasi kahdeksan minuutin kohdalla, kun Turkka Parviainen osui Simo Koistisen syötöstä. KaDykin avasi maalitilinsä ensimmäisellä jaksolla Markku Leppäpuiston unohduttua täysin vapaasti takatolpalle. Näissä lukemissa myös siirryttiin puoliajalle.

PoPS:n liike ei tänään oikein missään vaiheessa riittänyt, vaikka luvalla sanoen vastustajankaan liike ei kovin kummoista ollut. Joka tapauksessa varsinkin toisen jakson alussa näytti pahalta, kun KaDy onnistui pyörittämään palloa pitkiä aikoja. Avausmaali syntyi kuitenkin PoPS:n kannalta epäonnisesti: Hallikaisen laukaus nousun päätteeksi jäi vierasjoukkueen maalivahdin käsiin, ja hänen syötöstään Lasse Nikulainen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin. Seuraava maali syntyi puolustuksen harhasyötön jälkeen, ja näin KaDy siirtyi ottelussa johtoon, kun ottelua oli pelattu 24.30.

PoPS kuitenkin tuli tasoihin jo reilun kahden minuutin päästä Pasi Voutilaisen hyvällä laukauksella. Tälläkään kertaa riemua ei riittänyt kauan, kun vajaan minuutin kuluttua KaDy siirtyi jälleen maalin johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasoittui, eikä muutamaan minuuttiin nähty maaleja. Ajassa 32:59 PoPS otti aikalisän, ja vaihtoi Hallikaisen kentälle Mikko Vartiaisen siirtyessä maalinsuulle. Paine alkoikin vähitellen siirtyä KaDy:n päätyyn, ja vajaat viisi minuuttia ennen loppua PoPS onnistui peräkkäin kaksi kertaa siirtyen jälleen johtoon. Maalintekijöinä toimivat Hallikainen ja Karri Aspelund. Paikkoja lisäosumiinkin oli muutamia, mutta tällä kertaa viimeistely-yritykset eivät tuottaneet tulosta. KaDy siirtyi kolmisen minuuttia ennen loppua pelaamaan reikäpaidalla, ja pyöritys vaikutti kohtalaisen tehottomalta, kunnes puoli minuuttia ennen loppua Nikulainen onnistui pyörähtämään laidassa vapaaksi ja viimeisteli takanurkkaan. Näin pisteet tasattiin lukemin 5-5, joka vastasi kenttätapahtumia kohtalaisen hyvin.

PoPS:n esitys ei tänään juuri sykähdyttänyt, mutta yksi valopilkkukin joukkueesta löytyy: Simo Koistinen (0+2) saalisti ensimmäiset tehopisteensä 2. divisioonassa ja liikkui muutenkin pirteästi. Joka tapauksessa kauaa ei PoPS ehdi karvasta tasapeliä murehtia, sillä klo 06.00 aamulla kaksi autollista miehiä starttaa Jyväskylään tuplaotteluihin Riemu II ja Fs Feeniksiä vastaan. Voittamalla molemmat ottelut viides sija sarjassa näyttäisi todennäköiseltä, mutta tappioilla valahtaminen jopa kahdeksanneksi ei ole mahdottomuus sekään. Ennen kautta tavoitteeksi asetettu viides sija on siis yhä mahdollinen, joten PoPS suuntaa pisteet silmissä kohti Jyväskylää!

PoPS-78 – KaDy III 5-5 (2-1)

02:29 1-0 Hannu Aspelund (Toni Kukkonen)
08:23 2-0 Turkka Parviainen (Simo Koistinen)
14:25 2-1 Markku Leppäpuisto (Lasse Nikulainen)

23:12 2-2 Lasse Nikulainen (Ilkka Matilainen)
24:30 2-3 Lasse Nikulainen
26:29 3-3 Pasi Voutilainen (Simo Koistinen)
27:27 3-4 Markku Leppäpuisto (Tero Tuomala)