Loistava alku kaudelle – neljä pistettä vieraista!

PoPS teki tänään Jyväskylässä tempun, jota se on 13 kertaa yrittänyt epäonnistuen kerta toisensa jälkeen. Tänään historian ensimmäinen vierasvoitto kuitenkin viimein näki päivänvalon, kun PoPS kaatoi päivän toisessa ottelussaan KaDy III:n maalein 10-5. Jo ensimmäisessä ottelussa PoPS oli 35 sekunnin päässä sarjajohtaja LPK:n päänahasta, mutta LPK painoi pelin väkisin tasoihin. Tuloksena ottelusta kuitenkin arvokas vieraspiste, ja näin loistava startti kauteen.

LPK-ottelun alussa uusiutunut PoPS pelasi epätyypillistä PoPS-peliä puolustaen tarkasti ja pitäen palloa välillä pitkiäkin jaksoja. Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin LPK, joka Visa Eräjärven ja Eetu Parpalan maaleilla karkasi jo kahden maalin johtoon noin viiden minuutin pelin jälkeen. PoPS ei tästä hätkähtänyt, ja pian totuttuun tapaan dominoinut Olli-Pekka Saarinen (kahdessa ottelussa 4+2) kavensikin lukemiksi 1-2. Tämän jälkeen Teemu Hallikainen ja Valtteri Nykänen iskivät vielä maalin mieheen, ja PoPS siirtyi tauolle hieman yllättäen maalin johdossa. PoPS:n puolustuspeli sai kehuja myös vastustajan vaihtopenkiltä, josta kuului jotakuinkin seuraavanlainen kommentti: ”Aika hyvin ne puolustaa. Saattaa mennä alle 100 omiin tällä kaudella”. Tästä olikin hyvä siirtyä puoliajan viettoon.

Kopista kentälle saapui latautunut PoPS, joka karkasi toisen puoliajan alkajaisiksi jo ratkaisevan tuntuiseen 6-2 johtoon Antti Åken, Hannu Aspelundin ja Karri Aspelundin maaleilla. LPK-luotsi Tero Kelhälä kuitenkin näytti tässä vaiheessa taktista osaamistaan, ja LPK siirtyi käyttämään reikäpaitaa jo ennen jakson puolivälin täyttymistä. Pyöritys tuotti tulosta, ja LPK hivuttautui maali kerrallaan lähemmäs tullen jo lukemiin 6-5. Kesken kiivaimman pyörityksen Suomeen torstaina palannut, välittömästi paikan pelaavasta kokoonpanosta vallannut Markus ”Keijo” Saleva oli kärkkäänä maalin edessä ja kirjaimellisesti lapioi irtopallon verkon perukoille. LPK ei hätkähtänyt vielä tästäkään, vaan iski väkisin kaksi maalia tullen tasoihin. Näin ollen tuloksena ottelusta oli ottelutapahtumiin nähden karvaan makuinen, mutta lähtökohtiin nähden erittäin arvokas vieraspiste yhdeltä sarjan ennakkosuosikeista.

Toiseen otteluun KaDy III:sta vastaan asteli rutkasti, ehkä hieman liikaakin, itseluottamusta saanut PoPS. Ensimmäisellä jaksolla joukkue nakutti taululle ratkaisevan tuntuiset neljä maalia, ja toiselle puoliajalle pyrittiinkin lähtemään tiiviillä puolustuspelillä. Valitettavasti hyökkäysinto vei tällä kertaa voiton, ja toisen jakson maali-iloittelun jälkeen taululla loistivat PoPS:n kannalta historialliset 10-5 -voittolukemat. Ottelu itsessään ei noussut lähellekään ensimmäisen ottelun tasoa intensiteetiltään eikä varsinkaan pelitemmoltaan, sillä PoPS hallitsi kenttätapahtumia melko suvereenisti. Vastaavanlaisia otteluita on kuitenkin synkässä vierasotteluhistoriassa ryssitty oikein huolella, joten rutiininomaiseen voittoon voi olla tyytyväinen. Sarja on näin PoPS:n osalta korkattu, ja asetelmat ensi lauantain kotiavaukseen Ristiinan Palloa vastaan ovat äärimmäisen mielenkiintoiset: voidaanko puhua jopa kärkikamppailusta?

LPK – PoPS-78  7-7 (2-3)

03:25 1-0 Visa Erajärvi (Juha Huusko)
05:35 2-0 Eetu Parpala
07:25 2-1 Olli-Pekka Saarinen
09:10 2-2 Teemu Hallikainen (Antti Åke)
12:15 2-3 Valtteri Nykänen (Olli-Pekka Saarinen)
21:35 2-4 Karri Aspelund (Teemu Hallikainen)
22:35 2-5 Antti Åke (Turkka Parviainen)
26:15 2-6 Hannu Aspelund (Teemu Hallikainen)
29:25 3-6 Jose Ikonen (Antti-Pekka Kesonen)