Kausi päättyi tappioon Josepalle

PoPS-78 pelasi tänään kauden viimeisen koitoksensa futsalin kakkosessa. Joutsasta saapunut vieras, JoSePa, oli käynyt napsimassa voiton Yllätyksestä juuri ennen illan peliä. Vaikka vastustajalla oli jo yksi peli takana, kymmenen pelaajan rosteri oli liikkeellä varsin pirteällä jalalla. Se riitti selvään 2-8 (1-5) voittoon päättömän kanan lailla juosseista popsilaisita.

PoPS:n pelaajatilanne näytti hyvältä vielä päivä ennen peliä, vaikka jo silloin oli tiedossa, etteivät PoPS-78:n valovoimaisimmat tähdet, Teemu Hallikainen ja Antti Åke, ole mukana pelissä. Tilanne eli kuitenkin sen verran, että jalkeille saatiin vain yhtä pelaajaa vaille kaksi kentällistä ja maalivahtina pääsi debytoimaan Hannu Aspelund. Ensimmäisellä puoliajalla Olli-Pekka Saarinen joutui vielä jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi, mikä kavensi vaihtomiesten määrän kahteen.

Ottelu lähti käyntiin ikävästi, kun jo vajaan kahden minuutin jälkeen vastustaja siirtyi johtoon. Maalintekijä Olli Malin (3+2) ja syöttäjä Benno Hanslian (2+3) häärivätkin joutsalaisten tehomiehinä ottelussa. Kuuden minuutin kohdalla tilanne oli jo 0-3, kunnes Teemu Lätti pääsi kaventamaan Pasi Voutilaisen oivasta syötöstä. Kavennuksen jälkeen PoPS:n peli oli vähän paremmassa kuosissa, mutta puoliajan lopussa vastustaja pääsi iskemään pallon verkkoon kahteen kertaan. Niinpä puoliajalle lähdettiin 1-5 lukemissa.

Toiselle puoliajalle PoPS vaihtoi maalivahtia, kun hieman raihnaisena puolustuksessa luutinut Turkka Parviainen siirtyi veräjän vartijaksi. Hannu Aspelund siirtyi maalilta puolestaan hyökkääjäksi. PoPS ei sisuuntunut toiselle puoliajalle, vaan vastustaja jatkoi pelin hallintaa. 21 minuutin ja 27 minuutin kohdalla JoSePa iski pallon jälleen verkkoon. Myös PoPS pääsi maalin makuun, kun Hannu Aspelund iski 35 minuutin kohdalla Pasi Voutilaisen laukausta seuranneen reboundin sisään. PoPS ei päässyt tuulettelemaan maalia kauaa, kun vastustaja iski pallon vielä saman minuutin aikana kertaalleen PoPS-maaliin sinetöiden loppulukemiksi 2-8.

Tänään kentällä oli vaisu PoPS, joka ei pystynyt venymään lähellekään parastaan missään vaiheessa peliä. Peliä leimasi koko ajan vääränlainen liike ja/tai sen puute sekä puolustuspään merkkausvirheet. ”Palloa survottiin ylös, vastustaja karvasi pallon pois ja pääsi vastahyökkäykseen” oli myös tilanteena varsin yleinen. Joka tapauksessa kausi ei saanut aivan arvoistaan päätöstä viimeisen pelin suhteen. PoPS on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta etenkin neljä pistettä Popsia perässä oleva JIPPO voi nousta vielä ohi, kun heillä on vielä neljä ottelua pelaamatta. Oli sarjasijoitus mikä tahansa, voidaan sanoa, että kausi on kokonaisuutena mennyt ihan hyvin. Muutamia pisteitä joukkue menetti kuitenkin turhan helposti, mutta poikkeuksena edellisiin kausiin, PoPS nappasi useampia pisteitä vierasotteluista.

PoPS haluaa kiittää kaudesta kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan. Ensi kaudella tavataan entistä vahvempana! PoPS:n oranssit pelaavat taas kesällä jalkapalloa tuttuakin tutummassa Viitosessa, joten uutisointia on tulossa jatkossakin.

PoPS-78 – JoSePa 2-8 (1-5)

01:52 0-1 Olli Malin (Benno Hanslian)
05:35 0-2 Benno Hanslian (Olli Malin)
06:01 0-3 Jari Kotimäki
06:14 1-3 Teemu Lätti (Pasi Voutilainen)
15:15 1-4 Olli Malin (Benno Hanslian)
18:26 1-5 Mikko Paapponen (Benno Hanslian)
21:06 1-6 Jari Kotimäki (Olli Malin)