Riemu/2 vei pisteet Polvijärveltä

PoPS-78 kohtasi Liikunnan Riemu/2:sen lauantai-illan kamppailussa Polvijärven vapaa-aikatalolla. Erittäin tiukan kamppailun jälkeen pisteet lähtivät Riemun matkaan maalein 3-4, kun Riemu iski voittomaalin vain neljä sekuntia ennen ottelun päätöstä.

PoPS siirtyi ottelussa johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Olli-Pekka Saarinen iski pienestä kulmasta johtomaalin. Jokaista PoPS:n maalia seurasi kuitenkin välitön kuittaus Riemun toimesta, tällä kertaa pelikello ei ehtinyt vanheta kuin neljä sekuntia, kun pallo oli jo PoPS:n verkossa. Riemu iski vielä toistamiseen ensimmäisellä jaksolla, ja näin puoliajalle siirryttiin Riemun johtaessa 2-1.

Toinen jakso jatkui yhtä tasaisena kuin ensimmäinenkin. Noin puolen tunnin kohdalla PoPS alkoi tiivistää peluutustaan, ja iski viimeisen kirivaihteen silmään. Maalipaikkoja syntyikin suorastaan liukuhihnalta, mutta maaliin asti palloa ei saatu millään: tolpat kolisivat ottelussa puolenkymmentä kertaa, ylärimakin muutamaan otteeseen, ja loput tilanteet vieraiden maalivahti hoiti hyvin. Lopulta ajassa 33:23 Saarinen laukoi – yllätys yllätys – ylärimaan, josta pallo kimposi Pasi Voutilaiselle. Voutilainen viimeisteli varmasti ottelun tasoihin.

Valitettavasti tasatilanteesta ei tälläkään kertaa saatu nauttia kuin 17 sekuntia, kun puolustuksen harhasyötön seurauksena Teemu Lukkari pääsi viemään isännät jälleen johtoon. PoPS ei tästä lannistunut, vaan jatkoi myllytystään. Noin kolme minuuttia ennen loppua joukkue otti reikäpaidan käyttöön, mutta pyöritys oli hieman tehotonta hyvin puolustaneen Riemun nelikon edessä. Kun ratkaisijoita ei muuten löytynyt, tykitti Pasi Voutilainen kaukaa riman kautta sisään tasoittaen ottelun reilu minuutti ennen täyttä aikaa.

Tämäkään ei lopulta riittänyt, sillä Riemu iski vielä kerran. Riemun puolustaja blokkasi PoPS-laukauksen, josta pallo kimpoili lopulta suotuisasti siten, että Toto Kemppainen karkasi yksin Pekka Pohjolaa vastaan. Kemppaisen yritys painui lopulta verkon perukoille vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa, eikä viimeistä kiriä saatu näin enää aikaan. Pisteet lähtivät siis erittäin karvaalla tavalla Riemun matkaan maalein 4-3.

Illan ottelusta olisi ollut otettavissa täysi pistepotti, mikäli viimeistely olisi onnistunut edes hitusen paremmin. Toisaalta myös PoPS-maalissa Pohjola venyi muutamaan huippupelastukseen, joten Riemullekin oli enemmän maaleja tarjolla. Tämän vuoden Kakkonen vaikuttaa erittäin kovatasoiselta sarjalta, jossa PoPS:n täytyy venyä hyvään suoritukseen illasta toiseen, että pistetili karttuu.Eilen se ei karttunut, mutta paremmalla viimeistelyllä ja terävämmällä liikkeellä pisteet olisi ollut otettavissa.

PoPS pelaa seuraavien viikkojen aikana harvakseltaan, sillä seuraava ottelu pelataan la 29.11. Polvijärvellä ja sitä seuraava vasta joulukuun puolivälissä. Marraskuun lopulla vieraaksi saapuu kautensa loistavasti aloittanut JKV, ja tuolloin PoPS saa seuraavan mahdollisuuden orastavan tappioputken katkaisemiseen.

PoPS-78 – Liikunnan Riemu/2 3-4 (1-2)

05:47 1-0 Olli-Pekka Saarinen (Antti Åke)
05:51 1-1 Jaakko Laitila (Tatu Meriläinen)
09:36 1-2 Heikki Hurskainen (Clement Bourdoncle)
33:23 2-2 Pasi Voutilainen (Olli-Pekka Saarinen)
33:40 2-3 Teemu Lukkari (Tatu Meriläinen)
38:51 3-3 Pasi Voutilainen (Olli-Pekka Saarinen)
39:56 3-4 Toto Kemppainen