PoPS:n voittoputki jatkuu – tällä kertaa kaatui Feeniks

PoPS-78:n hyvä vire futsalin 2. divisioonassa sai jatkoa eilen Polvijärvellä, kun Fs Feeniks kaatui lukemin 7-5 (2-2). Voitto oli PoPS:lle kolmas peräkkäinen ja samalla neljäs peräkkäinen tappioton ottelu, jonka seurauksena joukkue nousi sarjassa jo neljänneksi. PoPS:n tehomiehinä hääri upean ottelun pelannut Antti Åke, joka keräsi tehot 3+2.

Kuten valitettavan monessa muussakin ottelussa tällä kaudella, ei PoPS:n peli tälläkään kertaa lähtenyt kulkemaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Niinpä Feeniks siirtyi johtoon viiden minuutin pelin jälkeen Oskari Luoman maalilla PoPS:n löysähkön miesvartioinnin seurauksena. Onneksi PoPS:n kakkoskentän tehokaksikko Antti Åke – Turkka Parviainen oli pelipäällä, ja toi PoPS:n tasoihin reilun yhdentoista minuutin jälkeen hienon sommitelman päätteeksi. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Feeniks, kun laidasta lähtenyt laukaus painui ohi PoPS-vahti Elmo Kaasisen. Parviainen kuittasi maalin seitsemässä sekunnissa upealla kärkkärillä, ja samoissa lukemissa siirryttiin myös puoliajan viettoon.

Toisen puoliajan alku ei tuonut PoPS:n peliin kaivattua ryhtiliikettä, vaan Feeniks pääsi iskemään kaksi kertaa ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tässä vaiheessa näytti siltä, että ottelu kääntyy vääjäämättä Feeniksin voitoksi. PoPS sai kuitenkin tehtyä äärimmäisen tärkeän kavennusmaalin vajaan minuutin kuluttua Feeniksin neljännestä maalista, maalintekijänä oli jälleen Antti Åke. Vapauttavan syötön maaliin tarjoili Markus ”Keijo” Saleva, jolle syöttöpiste oli futsal-uran ensimmäinen.

Seuraavat minuutit olivat tasaista pelailua, PoPS:n ollessa aavistuksen niskan päällä Feeniksin pelaajiston alkaessa väsyä. Noin kahdeksan minuuttia ennen loppua PoPS otti aikalisän, ja muutti peluutustaan. Kuten niin monessa ottelussa aiemminkin, tämä tuotti välittömästi tulosta: reilussa kahdessa minuutissa PoPS latoi neljä maalia, kun vuorollaan Åke, Pasi Voutilainen, Hannu Aspelund ja Teemu Hallikainen iskivät pallon reppuun. Tämä katkaisi Feeniksin selkärangan, eikä joukkue päässyt toden teolla hätistelemään PoPS:n maalia viimeisten minuuttien aikana Jouni Heiskasen kavennusmaalia lukuun ottamatta. Näin ollen PoPS otti ottelusta ansaitut kolme pistettä ja nousi sarjataulukossa JoSePan ohi neljänneksi paremman maalieronsa turvin.

PoPS on viimeisissä otteluissa kyennyt nousemaan tappioasemasta voittoon ja pystynyt kääntämään tiukat ottelut voitokseen. Alkukaudesta vastaavat ottelut päättyivät usein tappioon tai tasapeliin, joista seuranneiden pistemenetysten vuoksi kolmen kärki on päässyt hieman karkaamaan PoPS:lta. Onneksi kärkijoukkueet pelaavat vielä useita otteluita ristiin, ja onpa PoPS:llakin sanansa sanottavana taistelussa sarjan kärkisijoista. Ensimmäinen mahdollisuus kärkijoukkueiden hätistelyyn tarjoutuu ensi viikon perjantaina Polvijärvellä, kun vastaan asettuvat ”Taivaansiniset” eli SC Riverball Joensuusta. Tätä ei kannata missata, nyt taistellaan toden teolla Pohjois-Karjalan herruudesta – tule paikalle!

Viimeistään alkuviikosta luvassa myös PoPS:n uudistuneen mediatiimin upea aikaansaannos koskien edellä mainittua Riverball-ottelua. Pysy siis kuulolla, tarkkaile nettisivuja, ole valmis – onko Pohjois-Karjala kohta porkkananoranssi?

PoPS-78 – Fs Feeniks 7-5 (2-2)

05:00 0-1 Oskari Luoma (Henri Jäntti)
11:26 1-1 Antti Åke (Turkka Parviainen)
16:57 1-2 Henri Jäntti (Teemu Holopainen)
17:04 2-2 Turkka Parviainen (Antti Åke)

21:55 2-3 Tuomas Kukko (Henri Jäntti)
25:11 2-4 Gokhan Ates (Teemu Holopainen)
25:59 3-4 Antti Åke (Markus Saleva)