PoPS:lle tärkeät pisteet – Riemu kaatui Polvijärvellä

PoPS-78 otti tänään tärkeän voiton jyväskyläläisestä Liikunnan Riemun kakkosjoukkueesta, kun Polvijärvellä pelatussa ottelussa PoPS oli parempi maalein 9-7 (5-3). PoPS:n riveistä maalitehtailua jatkoi edellisen ottelun viiden maalin seuraksi Teemu Hallikainen, joka seitsemällä maalillaan teki uuden seuraennätyksen – eniten maaleja yhdessä ottelussa.

Ottelu alkoi PoPS:n kannalta hienosti, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen maalivahtina debytoinut Elmo Kaasinen avasi nopeasti Hallikaiselle, joka pääsi laidalta puolittain läpi. Oikean jalan sijoitus painui maalivahdin yli ja siirsi PoPS:n ansaittuun johtoon, sillä Riemun jalat taisivat tässä vaiheessa olla vielä Polvijärven ja Jyväskylän välillä. Reilun viiden minuutin jälkeen PoPS tuplasi johtonsa. Valtteri Nykänen ja Hallikainen pelasivat upeasti yhteen, jonka seurauksena Hallikainen pääsi nautiskelemaan pallon tyhjään maalin Nykäsen hienosta tarjoilusta.

Seuraavan viiden minuutin aikana PoPS:lla oli useita paikkoja siirtyä jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon, mutta valitettavasti ajassa 10.20 Riemulle tuomittiin kuuden metrin rangaistuspotku Pasi Voutilaisen rikottua Riemun hyökkääjää rangaistusalueella. Voutilainen selvisi tilanteesta onneksi keltaisella kortilla, mutta Riemun kapteeni Henrik Wennman tykitti rangaistupotkun vuorenvarmasti alanurkkaan. Vajaa minuutti tästä, ja tilanne oli jo tasan: pallo näytti menevän reilusti sivurajan yli, ja PoPS-puolustus lopetti jo pelaamisen. Vieraiden Matias Aunio pelasi tilanteen loppuun saakka, ja tykitti pallon vastustamattomasti etuylänurkkaan.

Seuraavat kaksi maalia teki jälleen PoPS. Ensin Nykänen tarjoili Hallikaiselle jälleen tyhjään maaliin, ja hetkeä myöhemmin Hallikainen lisäsi PoPS:n johdon kahteen maaliin lähietäisyydeltä Voutilaisen hyvästä syötöstä. Riemu nousi hetkeä myöhemmin jälleen maalin päähän, kun vieraiden paras Elias Huhtinen (5+0) viimeisteli ensimmäisen maalinsa. Näissä lukemissa oltiin jo siirtymässä puoliajalle, mutta vielä neljä sekuntia ennen summeria Hallikainen survoi pallon maaliin Antti Åken laukauksen jatkotilanteesta. Näin PoPS siirtyi puoliajalle hyvästä kahden maalin johtoasemasta.

Kuten niin usein tällä kaudella aiemminkin, ei PoPS:n peli lähtenyt toimimaan toisen jakson alkuun laisinkaan. Niinpä Riemu siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun ottelua oli pelattu 26 minuuttia Huhtisen viimeisteltyä kolme kertaa toisen jakson alkuun. Tässä vaiheessa PoPS oli pakotettu aikalisään ja tiiviimpään peluutukseen, joka tällä kertaa tuotti nopeasti tulosta: Pasi Voutilaisen tarkka laukaus taka-alanurkkaan tasoitti tilanteen ajassa 28.46. Reilu minuutti tästä, ja PoPS siirtyi jälleen johtoon, tällä kertaa maalintekijänä oli Åke, kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Teemu Lätin toimiessa syöttäjänä. Tämän Riemu vielä tasoitti Huhtisen toimesta, mutta Hallikainen iski vielä kaksi kertaa: ensimmäisessä Åke petasi jälleen tyhjän maalin, josta Hallikainen ei erehtynyt. Loppulukemat sinetöinyt 9-7 -maali syntyi puolestaan kaukolaukauksella, joka livahti etualakulmaan. Ottelun lopun Riemu haki kavennusta reikäpaidalla, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt kertaakaan. Näin PoPS sai ottelusta arvokkaat kolme pistettä taistelussa keskikastin sijoituksista.

Ilahduttavaa ottelussa oli PoPS:n tasaiset otteet laajalla rintamalla, sillä jokainen pelaaja uskalsi ottaa vastuuta ja pelata omalla tasollaan. Tällä kertaa sitä ei useimpien osalta palkittu maalin muodossa, mutta vastaavien otteiden jatkuessa tulevissa otteluissa on lupa odottaa maalintekoa laajemmalta rintamalta. Seuraava mahdollisuus tähän tarjoutuu jo keskiviikkonan Ylämyllyllä, kun Yllätys isännöi PoPS:a klo 20 alkavassa ottelussa. Tervetuloa Ylämyllylle!

PoPS-78 – Liikunnan Riemu II 9-7 (5-3)

02:17 1-0 Teemu Hallikainen (Elmo Kaasinen)
05:23 2-0 Teemu Hallikainen (Valtteri Nykänen)
10:20 2-1 Henrik Wennman (6m rp.)
11:17 2-2 Matias Aunio
13:44 3-2 Teemu Hallikainen (Valtteri Nykänen)
14:50 4-2 Teemu Hallikainen (Pasi Voutilainen)
15:26 4-3 Elias Huhtinen (Joonas Jokinen)