PoPS:lle arvokas voitto Yllätyksestä

PoPS-78 otti tänään ensimmäisen kotivoittonsa futsalin 2. divisioonassa, kun heikosti menneen edellisen ottelun jälkeen joukkue vei voiton Ylämyllyn Yllätyksestä tasaisen kamppailun jälkeen lukemin 5-3 (2-2).

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei tällä kertaa alkanut tunnustellen, vaan kentälle asteli kaksi erittäin aktiivisesti pelannutta joukkuetta. Niinpä jo kahden minuutin jälkeen vieraiden Eetu Toikka pääsi siirtämään joukkueensa johtoon upealla vasemman jalan laukauksella vaikeasta asennosta. Jo reilun neljän minuutin jälkeen toisessa ottelussa peräkkäin osunut Toni Kukkonen laukoi irtopallon tolpan kautta maaliin. Lisää seurasi jo kahdeksan sekunnin jälkeen, kun Yllätyksen vaaralliseksi tiedetty Toni Tahvanainen laukoi pallon vastustamattomasti PoPS:n verkkoon. Ottelu ei ehtinyt tämän jälkeenkään vanhentua kuin 20 sekuntia, ja PoPS tuli taas tasoihin. Tällä kertaa Olli-Pekka Saarinen pääsi ampumaan maalin eteen tulleen pallon verkkoon. Tämän jälkeen hurlumhei-meininki hieman tasoittui, eikä useista läheltä piti -tilanteista huolimatta lisää osumia nähty. Näin puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui oikeastaan siitä, mihin ensimmäinen jäi: peli jatkui vauhdikkaana ja lukuisten virheiden sävyttämänä puolin ja toisin, PoPS:n ehkä lievästi hallitessa peliä. Tästä huolimatta Yllätys teki jälleen seuraavan maalin, kun puolustuksen harhasyötön seurauksena pallo kimposi Tahvanaiselle, joka pääsi näin viimeistelemään illan toisen maalinsa. Reilu minuutti tästä, ja hyvän ottelun pelannut Valtteri Nykänen tarjoili takatolpalle Saariselle puolittain tyhjän maalin. Saarinen ei näistä paikoista erehdy, ja tilanne oli jälleen tasan.

Ottelua oli pelattu noin puoli tuntia, kun PoPS siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Yllätyksen puolustus jätti liikaa tilaa Teemu Hallikaiselle, joka laukoi PoPS:n vapauttavaan johtoon. Yllätys pääsi tämän jälkeen lukuisille paikoille, mutta huono tuuri, uhrautuva puolustuspeli ja viimeisenä lukkona maalivahti Mikko Sokkanen pitivät PoPS:n johdossa. Viimeiset minuutit Yllätys pelasi reikäpaidalla, mutta se ei tuottanut juurikaan vaarallisia paikkoja. Lopulta puolisen minuuttia ennen loppua kauden ensimmäisen ottelun pelannut, kentän parhaimmistoon lukeutunut Pasi Voutilainen vapautti Hallikaisen vapaaseen maalintekopaikkaan, ja Hallikainen pääsi sinetöimään loppulukemat 5-3.

Ottelu ei noussut tasoltaan mitenkään erinomaiseksi, mutta vauhtia piisasi sitäkin enemmän. Yllätys iski erittäin nopeasti vastaan, eikä PoPS päässyt missään nimessä helpolla, päinvastoin tasainen ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.  Sarjasta on tulossa näillä näkymin äärimmäisen tasainen, sillä voitoitta oleva Yllätyskin tulee takuuvarmasti napsimaan pisteitä vielä sieltä sun täältä. PoPS:n kannalta tämäniltainen voitto oli kuitenkin äärimmäisen tärkeä, sillä nyt parin tappion kierre saatiin nopeasti katkaistua. Seuraavan kerran PoPS on tulessa sunnuntaina Joutsassa, kun kauden pisimmällä vierasmatkalla vastaan asettuu JoSePa.

PoPS-78 – Yllätys 5-3 (2-2)

02:10 0-1 Eetu Toikka (Tuomo Timonen)
04:33 1-1 Toni Kukkonen
04:41 1-2 Toni Tahvanainen (Erkka-Pekka Sjöblom)
05:08 2-2 Olli-Pekka Saarinen (Valtteri Nykänen)

25:51 2-3 Toni Tahvanainen  (Eetu Toikka)
26:58 3-3 Olli-Pekka Saarinen (Valtteri Nykänen)
29:54 4-3 Teemu Hallikainen (Toni Kukkonen)
39:31 5-3 Teemu Hallikainen (Pasi Voutilainen)

PoPS-78: Mikko Sokkanen (mv), Antti Åke, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Pasi Voutilainen, Valtteri Nykänen (v), Olli-Pekka Saarinen, Jussi Mertanen, Karri Aspelund, Markus Saleva