LPK kukisti PoPS:n vauhdikkaassa ottelussa

PoPS taisteli tiukasti tappiotonta LPK:ta vastaan tänään Polvijärvellä. PoPS tuli parin maalin päähän useaan otteeseen, mutta vierasjoukkue kuittasi maalit aina liian nopeasti, niinpä PoPS ei päässyt missään vaiheessa toden teolla haastamaan vastustajaansa. Loppulukemat kirjattiin lopulta LPK:n hyväksi maalein 9-6 (3-0).

LPK oli pelannut aiemmin päivällä Ylämyllyllä Yllätystä vastaan, ja voitti ottelun maalein 5-1. Ylämyllyltä kantautuneiden huhujen mukaan ottelu ei kuitenkaan noussut temmoltaan ja intensiteetiltään kovin kovaksi, ja näin myös vierasjoukkue pääsi hyvistä lähtökohdista otteluun. Alku sujuikin LPK:n hallitessa peliä, mutta todelliset vaaran paikat jäivät puuttumaan. Avausmaali syntyi kuitenkin reilun viiden minuutin pelin jälkeen PoPS:n kannalta varsin epäonnisesti: maalissa jälleen pelannut Teemu Hallikainen haisteli vastustajan pitkää avausta maalialueen rajalla, mutta pallo jäikin oletettua matalammaksi ja otti ikävän kimmokkeen oman puolustajan päästä, josta se painui vastustamattomasti tyhjään maaliin. Toinen LPK:n maali syntyi kulmakuviosta merkkausvirheen päätteeksi, ja kolmas maali hienon sommitelman jälkeen. PoPS puolestaan ei avausjaksolla onnistunut muutamasta kohtalaisesta paikasta huolimatta, ja näin puoliajalle siirryttiin vieraiden 3-0 -johdossa.

Toinen jakso ei ehtinyt vanheta vielä minuuttiakaan, kun PoPS avasi maalitilin: maalivahdille erittäin harvinaiset tehot 3+1 tänään tehnyt Hallikainen laukoi kovaa omalta kenttäpuoliskolta, ja maalin edessä oivallista maskia tehnyt Olli-Pekka Saarinen (1+2) peitti maalivahdin näkyvyyden. Laukaus painui vastustamattomasti sivuverkkoon, ja PoPS sai uutta intoa peliinsä. Valitettavasti reilun minuutin päästä LPK teki neljännen maalin jälleen hienosta hyökkäyksestä, ja näin PoPS oli taas kolmen maalin takaa-ajoasemassa.

Ottelun seuraavasta maalista vastasi jälleen PoPS: Saarinen harhautteli itsensä vetopaikkaan ja kavensi tilanteeksi 4-2. LPK kuittasi maalin 13 sekunnin jälkeen, mutta PoPS ei luovuttanut: vajaa minuutti tästä, ja Pasi Voutilainen laukoi kaukaa tilanteeksi 5-3. Tämän jälkeen Hallikainen nousi käytännössä jokaiseen hyökkäykseen mukaan, ja PoPS pyrki raivoisasti kaventamaan tilannetta. LPK ei kuitenkaan päästänyt PoPS:a rinnalle, vaan vastasi seuraavasta kahdesta maalista ja muutti tilanteeksi jo ratkaisevan tuntuisesti 7-3. Hurlemhei-meno jatkui ottelun loppuun asti, PoPS iski vielä kolme maalia ja LPK kaksi tyhjiin. Mainittakoon, että PoPS:n kuudennesta maalista vastasi Hugo Hyvönen, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen 2. divisioonassa.

PoPS ei tänään pysynyt riittävän hyvin taktisesti taitavamman vierasjoukkueen mukana. Liian usein vieraat pääsivät ylivoimahyökkäyksiin ja vapaisiin vetopaikkoihin. Myös tietynlainen tehottomuus vaivasi joukkuetta, lisäksi LPK pääsi rokottamaan tyhjiin pari kertaa aivan turhien pallonmenetysten jälkeen. Useiden avainpelaajien puuttuminen toki näkyi kotijoukkueen otteissa, eikä yrityksen tai taistelun puutteesta oranssipaitoja voi missään nimessä syyttää. PoPS:lla on sarjassa jäljellä enää neljä ottelua, joista kolme pelataan jo ensi viikonloppuna – lauantaina Polvijärvelle saapuu sarjajumbo KaDy III ja sunnuntain tuplaotteluissa vastassa ovat Fs Feeniks ja Riemu II. Lauantain ottelu pelataan vapaa-aikatalolla klo 13, tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin voittojen tielle!

PoPS-78 – LPK 6-9 (0-3)

05:25 0-1 Oma maali
13:41 0-2 Olli Koittola (Sami Eskonniemi)
15:42 0-3 Olli Koittola (Sami Eskonniemi)

20:52 1-3 Teemu Hallikainen
22:01 1-4 Jami Palsa (Juha Huusko)
23:58 2-4 Olli-Pekka Saarinen (Turkka Parviainen)
24:11 2-5 Eetu Parpala (Iiro Leinonen)
25:01 3-5 Pasi Voutilainen (Teemu Hallikainen)
26:26 3-6 Markus Rautiainen (Sami Eskonniemi)