KAUSIENNAKKO: PoPS sarjaan haastajana

PoPS aloittaa ensi viikonloppuna viidennen kautensa futsalin Itä- ja Keski-Suomen Kakkosessa. Aikaisemmilla kausilla menestys on ollut vaihtelevaa, mutta viime vuonna koettiin todellinen pohjanoteeraus: hienosti sujuneen avausottelun jälkeen kaikki 13 seuraavaa ottelua päättyivät tappioon. Näistä lähtökohdista PoPS lähtee alkavaan kauteen erittäin nöyränä, mutta toisaalta – ei kausi ainakaan juuri edellistä huonommin voi mennä.

Vaikka saldo yksi voitto ja 13 tappiota ei juuri jätä selittelyille sijaa, pelasi PoPS syyskaudella useita vähintäänkin kohtalaisia otteluita, jotka lopulta kääntyivät tappioihin. Näistä esimerkkinä kotiottelu Liikunnan Riemua vastaan, jossa Riemu viimeisteli voittomaalin vain sekunteja ennen peliajan päättymistä, tai vierasottelu SaPaa vastaan, jossa ensimmäinen puoliajan dominointi kääntyi toisella jaksolla 7-5 -tappioksi. Niin tai näin, sijoitus sarjan hännillä oli loppujen lopuksi täysin oikeutettu.

Se menneistä. Tällä kaudella PoPS on pelannut toistaiseksi kaksi ottelua, jotka molemmat Riverballia vastaan. Cupissa tuli pataan numeroin 10-2, ja eilen lauantaina pelattu ottelu hieman varamiehistä Riverballia vastaan päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tappioon maalein 7-4, lisäjakson Riverball puolestaan vei tylysti 4-0. Tappiosta huolimatta tuon harjoitusottelun toisella jaksolla PoPS väläytteli jo hieman parempaa peliä, mutta tekemistä yhä riittää. Runkopelaajista poissa eilisestä ottelusta olivat Antti Åke ja Olli-Pekka Saarinen, joiden puuttuminen toki näkyy kentällä. Toivotaan, että miehet saadaan pelikuntoon mahdollisimman nopeasti.

Seuraavassa lyhyet analyysit sarjan muista joukkueista:

 

Fs Feeniks (viime kauden sijoitus 2.)

Hävisi PoPS:lle marraskuussa Polvijärvellä, mutta kuittasi tappion maaliskuussa murskaavin 15-1 -lukemin. Feeniks on perinteisesti ollut PoPS:lle kohtalaisen mukava vastustaja, sillä kahdeksan keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet sopuisasti kolmesti molempien joukkueiden voittoon ja kahdesti tasan. Tällä kaudella Feeniks on sarjan ennakkosuosikkeja, sillä viime kausilla joukkue on esittänyt tasaisia ja nousujohteisia otteita. Feeniks povaa omassa ennakossaan PoPS:lle vaikeaa kautta, PoPS taasen toivottaa Feeniksin verkkotoimitukselle maukasta pääsiäistä.

JKV (3.)

Jyväskyläläisistä kauppatieteiden opiskelijoista koostuva JKV osallistui Kakkoseen ensimmäisen kerran viime kaudella, ja sijoittui heti hienosti kolmanneksi. Pelaa erittäin vauhdikasta peliä, ja joukkueessa on paljon ratkaisuvoimaisia yksilöitä. Ennakkoasetelmissa kuuluu sarjan suosikkeihin, ja leveä materiaali takaa pelaajien riittävyyden läpi kauden.

LPK (4.)

Uudistunut LPK menetti muutamia avainpelaajiaan viime kauden jälkeen, kun sarjan kenties paras maalivahti Aake Partio siirtyi JoSePaan ja Jose Ikonen liigajoukkue KaDyn riveihin. Siitä huolimatta joukkue saa parhaimmillaan jalkeille erittäin hyvän kokoonpanon, ja joukkue tulee varmasti taistelemaan kärkisijoista. PoPS:n papereissa ei kuitenkaan ehkä aivan niin vahva kuin Feeniks tai JKV.

Liikunnan Riemu/2 (5.)

Liikunnan Riemun kakkosjoukkue pystyy parhaana päivänään voittamaan minkä tahansa joukkueen, mutta vastaavasti joukkue tullee tälläkin kaudella menettämään pisteitä itseään heikommille joukkueille. Siksi aivan kirkkaimmat kärkisijat jäänevät haaveeksi, mutta tarjoaa varmasti tiukan vastuksen ottelussa kuin ottelussa.

Ri-Pa/Young Boys (ei mukana)

Ri-Pa/Young Boys palaa sarjaan oltuaan viime kauden pelaamatta. Joukkueen runko on säilynyt samana kuin edellisillä kolmena kautena, jolloin joukkue oli mukana. Näin ollen Ristiinan ylpeyttä voi huoleta povata sarjassa paremmalle puoliskolle, parhaimmillaan joukkue voi taistella jopa sarjan voitosta. Ri-Pa on ollut PoPS:lle historian saatossa vaikein vastustaja, kuudesta ottelusta kuusi tappiota eikä voitto ole kertaakaan ollut edes lähellä. Saa nähdä, tuleeko tähän tällä kertaa muutosta.

Hukka-Pallo (ei mukana)

Varkauden Hukka-Pallo palaa parketeille oltuaan myös edelliskauden sivussa. Hukka-Pallohan suljettiin sarjasta toissa kaudella, kun joukkue jätti saapumatta Polvijärvelle otteluun. Tuo on nyt unohdettu, ja hienoa, että Hukka-Pallokin on taas mukana. Joukkue on aikaisemmilla kausilla ollut parhaimmillaan erittäin hyvä tähtipelaajiensa Dimitri Klimovin ja Tommi Lankisen johdolla. Tämän kauden osalta ei joukkueen iskukyvystä ole mitään tietoa, joten aika näyttää kuinka Varkauden miehistöllä kausi sujuu.

HuKi (ei mukana)

HuKi on sarjan joukkueista ainoa täysin uusi tuttavuus PoPS:lle, johon saadaankin ensikosketus jo kauden avausottelussa. HuKi voitti viime kaudella Keski-Suomen Kolmosen ja joukkueen pelaajaluettelosta löytyi ainakin JJK:ssa kesällä pelannut Saku Leppänen, joten mistään heittopussista tuskin on kysymys. Siitä huolimatta HuKi kuuluu lähtökohtaisesti niihin joukkueisiin, jotka PoPS:n on voitettava, mikäli sarjassa meinataan maistella muutakin kuin pohjamutia.

 

Entä sitten PoPS?

Muiden joukkueiden ennakoissa ja nettikeskusteluissa PoPS:lle ei ruusuista kautta ole povattu, mikä on viime kauden jäljiltä ymmärrettävää. Ei sovi kuitenkaan unohtaa sitä, että joukkueella on riveissään sarjan parhaita yksilöitä, ja mikäli joukkueen yhteen hiileen puhaltaminen saadaan takavuosien tasolle, on yksittäisissä otteluissa kaikki mahdollista. Pitkälti riippuu siitä, kuinka syyskausi käynnistyy, sillä viime kaudella tasaisten otteluiden häviäminen johti lopulta katastrofaaliseen tappioputkeen.

Mielenkiintoinen ja ennakkoon erittäin tasainen kausi on luvassa. PoPS:n täytyy nostaa tasoaan pärjätäkseen mukana. Onnistuuko joukkue siinä? Se nähdään pian. Pysy mukana jännittävässä kaudessa!