Jyväskylän tuomisina jälleen neljä pistettä

PoPS-78:n aikaisempina vuosina äärimmäisen haasteellisiksi osoittautuneet Jyväskylän kaksoisottelut sujuivat tänä vuonna erinomaisen hyvin, sillä neljästä Jyväskylästä pelatusta ottelusta tuomisina oli kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Eilisissä otteluissa PoPS löi ensin Riemu II:n lukemin 7-3 ja myöhemmin iltapäivällä pisteet tasattiin Fs Feeniksin kanssa numeroin 5-5.

Viime otteluille tyypilliseen tapaan PoPS:n kokoonpano eli lähes lähtöhetkille saakka, kunnes lopulta matkaan saatiin yhdeksän kenttäpelaajan vahvuinen miehistö maalivahdeista Mikko Sokkasen ollessa kiinni armeijassa ja Elmo Kaasisen ollessa estynyt lähtemään mukaan. Niinpä Varkauden huoltoasemalla pidetyn pikaisen neuvonpidon jälkeen maalille suostui Mikko Vartiainen, joka torjuikin päivän otteluissa erittäin hyvin. Loput kahdeksan kenttäpelaajaa valjastettiin kahteen kentälliseen, ja peliaikaa oli varmasti tulossa jokaiselle riittämiin.

Päivän ensimmäinen ottelu Riemu II:sta vastaan alkoi aamutuimaan klo 11, eikä Riemun menestys Futsal-liigassa vaikuttanut korreloituvan yleisömäärään, sillä paikalle oli tullut yhteensä viisi katsojaa, joista kolme kannatti vierasjoukkuetta. Itse otteluvarsin tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pelin ollessa enemmän ja vähemmän sekaisin, eikä pallo meinannut millään pysyä pelikentällä. Varsin vaisun puoliajan jälkeen tauolle lähdettiin tilanteessa 2-2, PoPS:lta maalinteossa onnistuivat kaukolaukauksella Pasi Voutilainen ja riiston jälkeisestä vastahyökkäyksestä Antti Åke.

Toinen jakso alkoi oikeastaan siitä mihin ensimmäinen jäi, eikä pelin taso kohonnut kovin korkeaksi. Valitettavasti Riemu onnistui siirtymään johtoon jo vajaan minuutin pelin jälkeen, jonka Åke kuitenkin kuittasi ottelun toisellaan lähes nollakulmasta. Muutama minuutti tämän jälkeen PoPS teki muutamia muutoksia kokoonpanoon, joka tuottikin tulosta painopisteen siirtyessä enemmän kohti Riemun maalia. Ajassa 31.44 Riemun maalivahti pelasi palloa käsin alueen rajan ulkopuolella, ja tuomitusta vapaapotkusta Teemu Hallikainen vei vieraat pitkästä aikaa johtoon ottelussa. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Åke täydensi hattutemppunsa kulmapotkun jälkitilanteesta, ja vajaa minuutti myöhemmin PoPS johti jo kolmella maalilla Hallikaisen karattua puolittaiseen läpiajoon. Tässä vaiheessa Riemu siirtyi käyttämään reikäpaitaa, mutta tehoton pyöritys ei johtanut yhteenkään laukaukseen. Noin minuutti ennen loppua Hallikainen kaunisteli vielä loppulukemat 7-3 tyhjään maaliin.

Ensimmäinen ottelu ei ollut temmoltaan kovin kova, joten PoPS suuntasi luottavaisena kohti toista ottelua Palokan koululle, jossa vastassa oli Fs Feeniks. Ottelun alussa Feeniksin peli oli aivan sekaisin, ja jo vajaan kahden minuutin jälkeen PoPS johti lukemin 2-0 Åken ja Turkka Parviaisen maaleilla. Välissä Feeniksin Jussi Vesanen kavensi tilanteeksi 2-1, kunnes Karri Aspelund väläytti potentiaaliaan ja laukoi tyylikkäästi lukemiksi 3-1. Viimeistään tässä kohtaa PoPS:n jalat alkoivat hiipua, vaikka ottelua oli takana vasta nelisen minuuttia. Niinpä loppupuolisko sujui Feeniksin hallinnassa, joka johti kahteen maaliin. Näin ollen puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 3-3.

Toisella puoliajalla PoPS:n jalka ei liikkunut enää senkään vertaa kuin ensimmäisellä, ja niinpä peli sujui Feeniksin hallinnassa. Maalinteossa isännät eivät kuitenkaan onnistuneet hallinnasta huolimatta, ja jakson puolivälissä Åke vei PoPS:n jälleen 4-3 -johtoon. Seuraavasta kahdesta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue, ja niinpä viimeinen viisiminuuttinen käynnistyi Feeniksin johtaessa lukemin 5-4. Kotijoukkueen virhetili oli täyttynyt hetkeä aiemmin, ja PoPS pääsikin kokeilemaan kahdesti 10 metrin pisteeltä: ensimmäisen Hallikainen laukoi ohi ja toisen, Åken laukoman rangaistuspotkun Risto Heikkinen torjui tyylikkäästi. Kolmisen minuuttia ennen loppua PoPS siirtyi käyttämään reikäpaitaa, ja puolitoista minuuttia ennen summerin soimista Parviainen niittasi helpottavan tasoitusmaalin. Aivan ottelun loppuhetkillä PoPS:lla oli vielä pari paikkaa ratkaista ottelu, mutta tällä kertaa lisämaaleja ei syntynyt ja pisteet tasattiin maalein 5-5.

Joukkue voi olla päivän tuloksiin tyytyväinen, sillä molemmat vastustajista taistelevat sarjassa samoista sijoituksista. PoPS:n kausi on nyt yhtä ottelua vaille paketissa, ja tuo otteluhan pelataan Polvijärven vapaa-aikatalolla la 15.2. klo 17. Tuolloin Polvijärvelle saapuu JoSePa.

Riemu II – PoPS-78 3-7 (2-2)

04:32 0-1 Pasi Voutilainen
09:33 1-1 Sakari Holopainen (Samu Perälä)
13:45 2-1 Sami Viksten
19:36 2-2 Antti Åke

20:54 3-2 Toto Kemppainen (Arttu Seikkola)
24:41 3-3 Antti Åke (Mikko Vartiainen)
31:44 3-4 Teemu Hallikainen