JKV niukasti parempi – maalinteko edelleen tervanjuontia

Jussi Mertanen oli jälleen ilmiliekeissä. (kuva: Esa Juntunen)

PoPS taisteli pisteistä viimeiseen saakka kotiottelussa JKV:tä vastaan, mutta lopulta käteen jäi vain suuri harmitus. JKV vei PoPS:lle varsin vähämaalisen ottelun numeroin 4-3, ja PoPS:n kauden avausvoitto odottaa edelleen itseään.

JKV siirtyi ottelun ensi minuuteilla johtoon, mutta sen jälkeen ensimmäinen jakso sujui lievässä PoPS-komennossa. Maaleja jaksolla ei kuitenkaan nähty enempää, ja puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 0-1. PoPS-maalilla kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut, hyvin suoriutunut Mikko Sokkanen ei juurikaan torjuntatöihin joutunut, sen sijaan JKV:n maalivahti esitti muutaman erittäin hyvän torjunnan.

JKV osui myös toisen jakson aluksi ja karkasi jo kahden maalin johtoon. Lukuisia paikkoja hukannut PoPS sai lopulta maalihanat auki hieman onnekkaasti, kun Jussi Reijonen viimeisteli lähes nollakulmasta lukemiksi 1-2. Pian tämän jälkeen PoPS:lle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen, mutta Teemu Hallikainen laukoi kuuden metrin rangaistuspotkun ohi JKV-maalin. Maalinteon tuskaisuutta koko kaudella kuvastaa se, ettei edes kumpaakaan kuuden metrin rangaistuspotkua ole saatu maaliin asti.

Kun muut eivät saaneet maalia aikaan, astui esiin loistavaa kautta pelaava Jussi Mertanen. ”Voima” vippasi pallon yli vastustajan puolustajan ja täräytti pallon yläriman kautta sisään sellaisella voimalla, että rima tärisee vieläkin. PoPS juhli osumaa kuin ottelun voittoa, mutta ilo oli ennenaikainen: nelisen minuuttia myöhemmin JKV siirtyi jälleen johtoon. Lopussa PoPS otti vielä reikäpaidan käyttöön, jonka aikana JKV viimeisteli ensin tyhjiin ja Karri Aspelund loppulukemiksi 4-3 10 sekuntia ennen loppua. Näin pisteet lähtivät harmittavasti JKV:n matkaan.

Näin PoPS siirtyy joulutauolle viiden ottelun jälkeen plakkarissaan van yksi piste. Paljon enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta vastustaja on aina ollut hieman terävämpi, lukuunottamatta Feeniks -ottelua, jossa väsynyt PoPS oli selvä vastaantulija. Nyt joukkueesta täytyy vain löytyä uskoa siihen, että tiukat ottelut kääntyvät vielä PoPS:nkin eduksi.

PoPS-78 – JKV 3-4 (0-1)