ENNAKKO: Vaihtuuko valta Pohjois-Karjalassa?

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun PoPS-78 ja SC Riverball ottavat mittaa toisistaan kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa. Ennakkoasetelmat otteluun ovat äärimmäisen mielenkiintoiset ainakin näin oranssien lasien läpi katsottuna: Sarjakakkonen SC Riverball on sarjassa yhä tappioitta, mutta huippuiskussa oleva kotijoukkue janoaa takuuvarmasti ensimmäistä voittoaan joensuulaisista naapureistaan. Kun vielä yleisöä tulee paikalla olemaan mukava määrä, aikoo PoPS toden teolla laittaa kapuloita ”Taivaansinisten” rattaisiin.

Vierasjoukkue SC Riverball osallistui futsalin 2. divisioonaan ensimmäisen kerran viime kaudella, ja meno oli alusta asti vakuuttavaa: tuloksena sarjan voitto ja paikka Ykkösen nousukarsintoihin. Siellä vastaan asettunut tamperelainen PP-70 oli kuitenkin liikaa, ja näin sarjanousun tälläkin kaudella tavoitteekseen asettanut SC Riverball jatkaa otteluitaan Kakkosessa. Toistaiseksi meno on sarjassa ollut erittäin vakuuttavaa, sillä ainoana tahrana seitsemän ottelun jälkeen on tasapeli Liikunnan Riemun kakkosjoukkueen vieraana. Toisaalta Riverballin haavoittuvuudesta saatiin osviittaa Futsal Cupissa, kun viime viikolla PoPS:lle taipunut FS Feeniks haki jatkopaikan Joensuusta maalein 6-5. Sarjassa Riverball ei ole toistaiseksi kohdannut yhtään tämänhetkisistä neljästä kärkijoukkueesta, joten vierailua Polvijärvellä voidaan ehdottomasti pitää joukkueen kovimpana testinä tähän mennessä.

SC Riverballin menestyksen kulmakivenä on tasainen ja laaja pelaajamateriaali: joukkueen listoilta löytyy peräti 23 nimeä, eivätkä muutamat poissaolot vaikuta joukkueen iskukykyyn mitenkään merkittävästi. Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat kuitenkin myös valmentajina toimiva kaksikko, maalivahti Juha-Matti ”Rykä” Ryynänen ja Olli Muttonenjoka myös johtaa joukkueeen sisäistä pistepörssiä tehoin 15+7=22. Myös Sammy Pylkki on pelipäälle sattuessaan erittäin vaarallinen, siitä kielivät tehot 12+3=15. Riverballista puhuttaessa ei sovi kuitenkaan unohtaa myöskään Timo Tahvanaista, joka neljässä pelaamassaan ottelussa on paukutellut tehot 9+7=16. ”Tinke” kuitenkin oleilee tätä nykyä Seinäjoella, jossa mies valmistautuu Veikkausliiga-kauteen SJK:n kanssa, eikä näin ollen ole mukana myöskään tässä ottelussa. Mielenkiintoisen lisämausteen otteluun tuo myös polvijärveläislähtöisen Esa Kokon mahdollinen esiintyminen Taivaansinisten paidassa. Viime vuonnahan Kokko edusti vielä PoPS:a, keräten Polvijärvellä Riverballia vastaan tehot 2+2 – nimittäin kaksi maalia ja kaksi keltaista korttia, lentäen suihkuun muutama minuutti ennen loppua.

PoPS-78 pääsee otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Kaikki pelaajat Simo Koistista lukuun ottamatta ovat näillä näkymin käytettävissä ottelussa, joten valmennuksella oli mietittävää jo siinä, ketkä 14 pelaajaa nimetään kokoonpanoon. Peli on kulkenut viime aikoina pelin sisällä varsin ailahdellen, mutta joka tapauksessa joukkueella on takana neljä perättäistä tappiotonta ottelua, joista kolme viimeistä on päättynyt PoPS:n voittoon. Tavaramerkiksi on viime otteluissa muodostunut viimeistään puolen tunnin kohdalla alkanut kiri, johon viimeksi Fs Feeniks kompastui viikko sitten.

PoPS on siis toden teolla valmis haastamaan Riverballin, ja vaikka sarjakärki näyttääkin hieman karanneen, on kaikki vielä mahdollista, onhan sarjaa puolet pelaamatta. Tässä ottelussa ei sitä paitsi sarjasijoituksilla ole paljon merkitystä, sillä nyt pelataan Pohjois-Karjalan herruudesta. Dominoiko Antti Åke taas? Mitä tekee erinomaista kautta pelaava Turkka Parviainen? Montako maalia Teemu Hallikainen tekee? Pyörittääkö Olli-Pekka Saarinen Riverballin puolustuksen solmuun? Tämä selviää ainoastaan paikan päällä. Tule siis katsomaan, onko Pohjois-Karjala taivaansininen vai porkkananoranssi!

 

Loppuun vielä PoPS:n mediaryhmän tekemä ennakkovideo ottelusta. Jos joku ei vielä ole kyseistä videota nähnyt, niin nyt on korkea aika.

On se hieno!

 

PoPS-78 – SC Riverball pe 20.12. klo 19, Polvijärven vapaa-aikatalo
Otteluun on vapaa pääsy.
Kahvio palvelee.
Ottelussa on jaossa ilmaisia käsiohjelmia, joista löytyvät lajin tärkeimmät säännöt ja pelaajatilastot.

TERVETULOA!