ENNAKKO: Keskiviikkona Yllätyksen kaatoon

Synkkä viimeviikkoinen ottelu Jippoa vastaan on enää karmea muisto vain, kun PoPS-78:n miesten futsal-joukkue suuntaa kohti seuraavaa paikalliskamppailua. Tällä kertaa vastaan asettuu toistaiseksi sarjassa yhden pisteen kerännyt Ylämyllyn Yllätys.

Hallitseva piirinmestari Yllätys on PoPS:lle takavuosilta tuttu harjoitusvastustaja. Viimeisen kerran joukkueet kohtasivat piirinmestaruussarjan finaalissa helmikuussa, jolloin PoPS:n näennäisestä hallinnasta huolimatta Yllätys vei mestaruuden lukemin 3-0. Piirinmestaruus ei ole toistaiseksi korreloitunut menestyksenä 2. divisioonassa, sillä avausvoitto on neljän ottelun jälkeen ottamatta. Toivottavasti PoPS:n riveissä on otettu opiksi viime viikosta, ettei joukkue tarjoa jälleen paikallisvastustajalle historian ensimmäistä voittoa tässä kilpailussa.

Yllätyksen vaarallisuutta ei kehnosta pistesaalista huolimatta kannata aliarvioida, sillä joukkueella on riveissään yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista, Jipon jalkapallojoukkueen ykköshyökkääjä Toni ”Tahvis” Tahvanainen. PoPS:n mediatoimituksen saamien epävirallisten tietojen mukaan Tahvanainen on pelannut toistaiseksi yhden ottelun, jossa iski tehot 2+3 – PoPS:n pitää olla miehen kanssa äärimmäisen tarkkana. Pelaajisto muilta osin on Yllätykselle ominaiseen tapaan nuorta ja koostuu pääosin Yllätyksen jalkapallojoukkueen pelaajista, jotka voittivat viime kaudella Viitosen lohkonsa.

Hän on täällä taas.

PoPS on valahtanut sarjataulukossa jo kahdeksannelle sijalle. PoPS-leirissä tilanne on otettu vastaan positiivisin mielin, onhan peräpäässä oleilu varsin tuttua aikaisemmilta vuosilta. Kovin monta sijaa alaspäin joukkue ei voi enää valua, kun taas edessä on monta päänahkaa saavutettavana. Joukkueen kokoonpano on hieman elänyt viikon takaisesta, sillä poissa tästä ottelusta ovat ainakin Hannu Aspelund, Simo Koistinen, Turkka Parviainen, Olli Koskeli ja Antti Åke. Viime ottelusta puuttunut Olli-Pekka Saarinen sen sijaan on mukana tässä kamppailussa, kuten näillä näkymin myös kaksi tämän kauden debytanttia,  loukkaantumisista kärsineet Jussi Mertanen (kuvassa) ja Pasi Voutilainen.

– Pakko saada Keijo (Markus Saleva) maalipörssissä kiinni, kommentoi maalijanoinen Mertanen innostuneena odottamaansa avausottelua. Maalijanoa ei varmasti sammuta myöskään se tosiasia, että monivuotinen kilpakumppani Toni Kukkonen ampui kauden avausmaalinsa Jippoa vastaan. Toivottavasti näiltä herroilta sekä muulta PoPS-joukkueelta nähdään useita osumia keskiviikon ottelussa, joka alkaa Polvijärven vapaa-aikatalolla klo 19. Tervetuloa kannustamaan PoPS takaisin voittokantaan, ettei Yllätys pääse yllättämään (pakollinen Yllätys-vitsi)!