Otteluennakot ja raportit, futsal 2. divisioona 2012-2013

Kausi käyntiin sunnuntaina – KAUSIENNAKKO!
perjantaina, marraskuun 2. 2012 kello 10:52

PoPS:n mediatoimitus on sarjan alkamisen kunniaksi arvioinut sarjan voimasuhteita ja pyrkinyt nostamaan esille seuraamisen arvoisia pelaajia. Sunnuntaina se alkaa, olkaa hyvät!

SC Riverball

Sarjan uusi tulokas on monissa arvioissa nostettu yhdeksi sarjan ennakkosuosikeista, eikä suotta. Futsalin Itä-Suomen piirinmestaruus viime talvelta kertoo ehkä enemmän joukkueen laajasta materiaalista ja tasaisuudesta kuin varsinaisesta tasosta, mutta toisaalta ei mestaruuden voittaminen ole koskaan onnistunut PoPS:ltakaan. Riverball on pelannut ennen kauden alkua vain yhden harjoitusottelun, jossa se voitti PoPS:n lukemin 9-7. Ensimmäiset pelit voivat ”Riverin” osalta olla vielä totuttelua sarjaan, mutta syksyn edetessä pelin taso varmasti nousee. Sijat 1-3.

Seuraa heitä: Olli Muttonen ja Sammy Pylkki. Muttonen teki viime talven piirinmestaruusturnauksessa melkein mitä tahtoi, ja todennäköisesti sama meno jatkuu myös astetta kovemmissa otteluissa. Pylkki puolestaan omaa futsalkokemusta Tampereen suunnalta, ja on harjoitusottelun perusteella kova luu tähän sarjaan. Mielenkiinnolla odotamme myös, tuleeko Riverin tosifani Holle kannustamaan taivaansinisiä samalla intensiteetillä kuin kesän peleissä?

 

FS Feeniks

FS Feeniks on totuttu näkemään peräpäässä tässä sarjassa, eikä mainittavaa menestystä ole tullut. Tälle kaudelle asetelma on dramaattisesti muuttunut, ja Feeniksiä pidetään yhtenä sarjan ennakkosuosikeista. Feeniks on taktisesti erinomainen joukkue, mutta hävinnyt aiemmin yksilötaidossa parhaille joukkueille. Voitti sarjaan valmistavan turnauksen lokakuun alussa Jyväskylässä ja antoi näin myrskyvaroituksen muille joukkueille: sympaattinen Feeniks on tällä kaudella parempi kuin koskaan! Kuriositeettina mainittakoon, että FS Feeniks on ainoa joukkue, jolle PoPS ei ole hävinnyt virallista futsalottelua – eikä tähän ole luvassa muutosta tänäkään vuonna. Sijat 1-5.

Seuraa heitä: Iiro Isosaari ja Oskari Luoma. Viime kaudella ainoastaan muutaman ottelun pelannut Isosaari on paukutellut hurjia tehoja harjoitusotteluissa, kuten myös uutena pelaajana joukkueeseen liittynyt Luoma. Ovatko nämä herrat vastaus Feeniksin vaisuuteen hyökkäyspäässä? Mene ja tiedä. Myös iki-Feeniks Teemu ”Temppeli” Holopainen tulee paukuttamaan jälleen mukavat tehot.

Ristiinan Pallo


Nuoret ristiinalaiset juoksivat viime kaudella PoPS:lta jalat alla niin Ristiinassa kuin Polvijärvellä. Lisäksi vähintäänkin erikoinen, astetta kokeneemmista herrasmiehistä koostunut erotuomarikaksikko antoi RiPalle melkoisen kotiedun Ristiinassa pelattuihin otteluihin. Tällä kaudella suurin osa RiPan kotiotteluista pelataaan Mikkelissä, mutta tämä tuskin RiPan vauhtia hiljentää. Ennakkotietojen perusteella RiPan pelaajistosta useat ovat armeijassa tällä hetkellä, mikä voi hieman vaikuttaa joukkueen kokoonpanoon. RiPa ei ole pelannut ennen kauden alkua yhtään harjoitusottelua, mutta viime kauden toisen sijan jatkoksi on odotettavissa menestystä myös tällä kaudella. Sijat 1-4.

Seuraa häntä: Jarmo Orava. Taitava Orava ei ehkä ole sarjan kliinisin viimeistelijä, mutta sitäkin taitavampi ja vekkulimpi pelaaja. RiPan joukkueessa tosin taitoa ja vauhtia riittää, joten tarkkana täytyy olla jokaisen pelaajan kanssa.

KaDy III


”Kolmen tolpan KaDy” on sarjassa uusi tulokas. Selvennyksen vuoksi sillä ole käytännössä mitään tekemistä viime vuotisen KaDy II:n tai KaDy:n liigajoukkueen kanssa, vaan joukkue koostuu Kampuksen Dynamon jalkapallojoukkueen pelaajista. Viime kauden jälkeen 2. divisioonaan noussut KaDy on harjoitusotteluissa pysynyt hyvin sarjan muiden joukkueiden vauhdissa, joten mahdollisuudet on mihin vain. PoPS:n mediatoimitus arvioi KaDy III sijoittuvan tasaisessa sarjassa keskikastiin. Sijat 3-7.

Seuraa häntä: PoPS:n mediatoimituksen pelaajatuntemuksesa on valitettavasti KaDy III:n ja PetPetin mentävät aukot, emmekä uskalla näin ollen nostaa ketään pelaajaa ylitse muiden. Onnistumalla PoPS:a vastaan näiden joukkueiden pelaajilla onkin oiva mahdollisuus nostaa nimensä kaikkien PoPS:a seuraavien ihmisten huulille.

LPK


Lohikosken Pallokerho aloitti viime kauden varsin tahmeasti, mutta loppukautta kohti peli alkoi rullata. PoPS:n osalta otteluista LPK:ta vastaan jäivät varsin kaksijakoiset muistot: riemukas, historian ensimmäinen kotivoitto lukemin 7-5 marraskuussa vaihtui karmeaan tappioon lukemin 15-5, kun kuukausi kääntyi joulukuuhun. Tällä kaudella vastaavia selkäsaunoja ei toivottavasti LPK:ta vastaan nähdä. LPK tuskin yltää aivan sarjan terävimpään kärkeen, mutta on varmasti yllätysvalmis joukkue. Sijat 4-8.

Seuraa häntä: Aki Pohjola. Isokokoinen target nakutti viime kaudella tehot 14+17 ollen joukkueensa paras pistemies. Kääntyy isokokoiseksi pelaajaksi yllättävän näppärästi ja omaa myös hyvän taitotason, mikä tekee hänestä äärimmäisen hankalan pelaajan pysäyttää.

Hukka-Pallo


Hukka-Pallo oli viime kaudella sarjan epätasaisin joukkue. Viime viikonloppuisen harjoituspelin perusteella tähän on tullut muutos, sillä Hukka-Pallo myllytti peliä kolmella suhteellisen tasapainoisella kentällisellä. Mikäli Hukka-Pallo saa kaikki parhaat miehensä mukaan, kuuluu se ehdottomasti sarjan parhaisiin joukkueisiin. Ennusteen mukaan tätä ei kovin usein talven aikana tule tapahtumaan, joten aivan sarjan kärkeen Hukka-Pallo tuskin yltää. Sijat 3-8.

Seuraa heitä: Dimitri Klimov ja Tommi Lankinen. ”Dima” on todennäköisesti yksilötaidoltaan sarjan paras pelaaja, ja joukkuepelaaminenkin on viime vuosina kehittynyt selvästi. Kun Dima pelaa, on Hukka-Pallo takuuvarmasti vaarallinen. Myöskään Tommi Lankista ei sovi unohtaa, teki parhaimmillaan seitsemän maalia yhdessä ottelussa viime kaudella.

PetPet


Petäjäveden PetPet on sarjan kolmas uusi tulokas. Sijoittui viime kaudella Kolmosessa kolmanneksi, ja päätti lähteä täksi kaudeksi Kakkoseen. PetPet koostuu nuorista pojista, ja harjoitusotteluiden perusteella kausi saattaa vielä mennä kokemuksen hankkimisessa. Hienoa kuitenkin, että myös muilta pienten paikkakuntien joukkueilta löytyy uskallusta lähteä sarjaan. PetPet on KaDy:n tavoin PoPS:lle täysin tuntematon joukkue, mutta harjoitusotteluiden perusteella veikataan sijoja 6-8.

Kuinka käy PoPS:n?


Harjoitusotteluissa on tullut kuokkaan sekä Riverballilta että Hukka-Pallolta. Omissa on soinut noin kymmenen kertaa / ottelu, joten tällä perusteella kovinkaan kummoista menestystä ei voi odottaa. PoPS:n riveissä ollaan kuitenkin toiveikkaita siitä, että puolustuspeliä riivaavat ongelmat saadaan ratkaistua ennen sunnuntaista sarja-avausta. Mikäli puolustuspeli saadaan kuntoon, on PoPS:lla sarjassa mahdollisuudet mihin vain. Kaiken mennessä nappiin PoPS löytyy kauden päätteeksi kolmen parhaan joukosta, toisaalta huonoimmassa tapauksessa sijoitus voi olla aivan jotain muuta. PoPS lähtee joka tapauksessa voittamaan jokaista otteluaan, ja ensimmäinen mahdollisuus siihen tarjoutuu jo heti ylihuomenna. PoPS pääsee otteluun näillä näkymin lähes parhaalla kokoonpanollaan, ja yksi uusi sopimusuutinenkin saattaa vielä ennen sunnuntaina tupsahtaa eetteristä.

Pysykää kuulolla, eläkää hengessä mukana – tämä on POHJOIS-KARJALAN PARASTA FUTSALIA!

 

Sarja-avauksesta niukka tappio – Hukka-Pallo piirun verran parempi

sunnuntaina, marraskuun 4. 2012 kello 19:17

 

PoPS avasi kautensa futsalin 2. divisioonassa tänään Varkaudessa. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu päättyi Hukka-Pallon voittoon lukemin 6-5 (2-3).

Ottelu alkoi PoPS:n kannalta erinomaisesti, kun jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen PoPS siirtyi ottelussa johtoon. Antti Åke tarjoili Mikko Hallikaiselle takatolpalle hyvän syötön, josta Hallikainen pääsi siirtämään pallon käytännössä tyhjään maaliin. Lisää seurasi kahdeksan minuutin pelin jälkeen: PoPS sai vapaapotkun hyvältä paikalta, jonka Teemu Hallikainen laukoi tolpan kautta maaliin. Valitettavasti Hukka-Pallo kuittasi tämän maalin 13 sekunnissa, ja reilun minuutin päästä tästä ottelu oli jo tasan. Erän loppupuolella Teemu Lätti, Esa Kokko ja tuore hankinta Markus Saleva karkasivat 3-1 –hyökkäykseen, jonka Lätti viimeisteli Kokon syötöstä tyhjään maaliin. Näissä lukemissa siirryttiin myös puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi Hukka-Pallon hallinnalla, mutta puoliaika ehti vanhentua reilut kahdeksan minuuttia, ennen kuin maaleja nähtiin. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen, PoPS:n maalista vastasi Esa Kokko Kari Tanskasen tarjoilusta. Tämän jälkeen nähtiin ottelun kulminaatiopiste, kun Hukka-Pallo sai PoPS:n vinkkelistä katsottuna hieman heppoisen rangaistuspotkun Petri Silvennoisen rikottua vastustajan hyökkääjää. Dimitri Klimov pommitti rangaistuspotkun vuorenvarmasti maaliin tasoittaen ottelun.

– Ottelu ratkesi amatöörimäiseen tuomarivirheeseen. En missään nimessä rikkonut vastustajaa, vaan tulin suoraan palloon, kommentoi maalivahti Petri Silvennoinen rangaistuspotkuun johtanutta tilannetta, jossa tuomarin mukaan Silvennoinen löi vastustajaa päähän.

Samaan aikaan Hukka-Pallon virhetili täyttyi, ja PoPS pääsi laukomaan kahdesti 10 metrin rangaistuspotkun. Ensimmäinen Teemu Hallikaisen yritys pysähtyi maalivahtiin ja toinen ylärimaan, joten lisämaaleja PoPS:lle ei nähty. Hukka-Pallo puolestaan rankaisi kahdesti vastahyökkäyksistä siirtyen ottelussa jo 6-4 johtoon. PoPS painosti ottelun lopussa hurjasti, mutta maalia lähemmäs voittoa ei päästy. Näin ollen ottelun tuloksena oli harmittava tappio erittäin tasaisen väännön jälkeen.

Tappiosta huolimatta PoPS:n pelissä oli paljon hyvää: puolustuspeli toimi ajoittain mallikkaasti, eivätkä Hukka-Pallon tähdet Tommi Lankinen (3+1) ja Dimitri Klimov (1+3) päässeet juuri juhlimaan PoPS:n puolustusalueella. Hieman paremmalla viimeistelyllä ottelusta olisi voitu ottaa kolme pistettä, mutta tästä on hyvä jatkaa: peli oli aivan eri näköistä kuin viime kaudella tai harjoitusottelussa. Erittäin hyvätasoisessa ja kovatempoisessa ottelussa vastustaja vain oli tänään vielä piirun verran parempi.

– Tappio oli karvas, mutta peli-ilme säilyi läpi ottelun mallikkaana. Laitetaan viikon päästä juna jälleen oikeille raiteille, lupaa puolustuksessa hyvän ottelun uurastanut Antti Åke.

Tosiaan, seuraava mahdollisuus voittoon tarjoutuu jo lauantaina, kun kotiavauksessa vastaan asettuu LPK Jyväskylästä. LPK nuiji ensimmäisessä ottelussa sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan FS Feeniksin peräti 7-0, joten helppoa ottelua ei ole luvassa silloinkaan. Ottelu alkaa Polvijärven vapaa-aikatalolla klo 18.

Hukka-Pallo – PoPS-78 6-5 (2-3)

03:04 0-1 Mikko Hallikainen (Antti Åke)
08:31 0-2 Teemu Hallikainen
08:44 1-2 Ville Leskinen (Tommi Lankinen)
09:42 2-2 Tommi Lankinen (Dimitri Klimov)
16:30 2-3 Teemu Lätti (Esa Kokko)

28:03 3-3 Tommi Lankinen (Dimitri Klimov)
28:12 3-4 Esa Kokko (Kari Tanskanen)
28:57 4-4 Dimitri Klimov (6m rp.)
34:01 5-4 Tommi Lankinen (Ville Leskinen)
38:34 6-4 Alvari Puustinen (Dimitri Klimov)
39:01 6-5 Teemu Hallikainen (Antti Åke)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Jussi Kaimo (mv), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Markus Saleva, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Esa Kokko, Jussi Mertanen

 

ENNAKKO: Lauantai-illan huumaa Polvijärvellä

perjantaina, marraskuun 9. 2012 kello 15:52

PoPS saa lauantaina vieraita kaukaa Jyväskylästä asti, kun LPK saapuu Polvijärvelle PoPS:n kauden ensimmäiseen kotiotteluun. LPK:n jalka saattaa ottelussa painaa muutenkin kuin matkan rasittamana, sillä monen muun joukkueen tavoin LPK pelaa sekä Riverballia että PoPS:a vastaan idän vierailullaan. Ottelu LPK:n ja Riverballin välillä pelataan Joensuu Areenassa klo 12.45.

Viime kaudella PoPS:n ottelut LPK:ta vastaan olivat varsin kaksijakoiset: kotiottelusta tuli riemukas voitto lukemin 7-5, kun taas vieraissa PoPS hyytyi täysin häviten 15-5., joten lauantaista ottelua silmällä pitäen lieneekin parempi muistella mieluummin koti- kuin vierasottelua. LPK avasi kauden erittäin vakuuttavasti voittamalla sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan FS Feeniksin puhtaasti 7-0, joten helpolla pisteet eivät varmasti Polvijärvelle jää. Viime hetken huhujen mukaan Ykköstä pelannut jyväskyläläinen U. S. Skädäm luopuu omasta sarjastaan pelaajapulan vuoksi, ja muutama joukkueen pelaaja siirtyy LPK:n riveihin jo huomisiin kamppailuihin. Mielenkiintoista on nähdä, vaikuttaako tämä joukkueen otteisiin.

PoPS:n riveissä voidaan lähteä huomiseen kamppailuun erittäin luottavaisin mielin: kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia, ja viime viikonlopun karvas tappio on pyyhitty pelaajien mielistä. Ottelussa onkin vain yksi tavoite, nimittäin täydet kolme pistettä. PoPS on valmis – oletko sinä? Tervetuloa kannustamaan PoPS voittoon kauden ensimmäisessä kotiottelussa! Ottelussa palvelee kioski, josta voi lunastaa mm. himoittuja kannattajakausikortteja.

 

Todellista lauantai-illan huumaa Polvijärvellä – huikea kotivoitto LPK:sta!

sunnuntaina, marraskuun 11. 2012 kello 16:34

PoPS otti eilen lauantaina melkoisen futsal-trillerin jälkeen voiton LPK:sta lukemin 8-7 (1-2). Voittoa oli todistamassa jopa 100 katsojaa, jotka saivat jännittää monivaiheisessa ottelussa aivan viimeiseen vihellykseen saakka. Lopulta ottelu sai arvoisensa päätöksen, kun PoPS nousi rinnalle ja ohi viimeisten minuuttien aikana ottaen näin kauden avausvoiton. PoPS:n joukkueesta maalinteossa kunnostautui Teemu Hallikainen, joka teki ottelussa kuusi maalia.

Ottelu alkoi PoPS:n kannalta varsin nihkeästi, kun jo reilun kahden minuutin kohdalla vieraiden paras pelaaja Eetu Parpala (4+1) pääsi tekemään ottelun avausmaalin. PoPS tasoitti ottelun reilun kuuden minuutin kohdalla, kun Jussi Mertasen oivasta tarjoilusta Teemu Hallikainen pääsi iskemään illan avausmaalinsa. Tämän jälkeen PoPS otti pohjalla olleiden kahden virheen jatkoksi vajaassa minuutissa kolme virhettä lisää, ja näin ollen vajaassa seitsemässä minuutissa PoPS:n kumulatiiviset virheet olivat täynnä. PoPS olikin pakotettu aikalisään pelin rauhoittamiseksi, ja tämä tuottikin tulosta, sillä virheitä ei enää ensimmäisella jaksolla nähty. LPK pääsi kuitenkin tekemään toisen maalin reilun yhdentoista minuutin kohdalla, ja näin ollen puoliajalle siirryttiin LPK:n johtaessa lukemin 2-1.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena varsin huonoa pelaamista PoPS:lta, liekö sitten runsaslukuisen yleisön edessä pelaaminen jännittänyt pelaajia? Mene ja tiedä, mutta toinen puoliaika käynnistyi huomattavasti paremmin. Jo ensimmäisessä vaihdossa PoPS:lla oli paikka tasoittaa ottelu, mutta yritys päätyi lopulta selvästi maalin ohi. Lopulta 25 minuutin pelin jälkeen Teemu Hallikainen tasoitti ottelun Mikko Hallikaisen syötöstä.

Ajassa 28.24 nähtiin illan komein soolo, kun loistavan ottelun pelannut Pasi Voutilainen riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla, purjehti vastustamattomasti kentän läpi ja niittasi pallon takanurkkaan. Valitettavasti LPK siirtyi puolen tunnin kohdalla jälleen johtoon Tommi Ekmarkin päästyä tekemään maalin PoPS-puolustuksen hölmöilyjen jälkeen, tilanne siis 3-4.

Viimeisellä kymmenminuuttisella alkoi sitten tapahtua toden teolla: alkajaisiksi PoPS pääsi laukomaan kuuden metrin rangaistuspotkun selvän käsivirheen seurauksena, jonka Teemu Hallikainen laukoi maaliin maalivahdin käsien kautta. Lisää rangaistuspotkuja seurasi kahden minuutin kuluttua: tällä kertaa LPK:n kumulatiiviset virheet olivat täynnä, ja viime ottelussa kaksi kymmenmetristä hukannut Hallikainen pääsi siirtämään PoPS:n jälleen johtoon alanurkkaan suuntautuneella laukauksella.

Seuraavista kahdesta maalista vastasi LPK, kunnes PoPS heräsi jälleen otteluun. Teemu Hallikainen maalasi kaksi kertaa Mikko Hallikaisen hyvistä tarjoiluista, tilanne näin ollen 7-6 PoPS:lle. Tässä vaiheessa LPK otti aikalisän, jonka aikana myös PoPS:n maalilla hyvän ottelun pelannut, puolustupeliin ilmeisen tyytymätön Petri Silvennoinen herätteli joukkuettaan varsin kovasanaisesti. Liekö tämä sitten tepsinyt, mutta molemmat joukkueet maalasivat ottelussa enää kerran, ja näin ollen pisteet jäivät Polvijärvelle. Vapaa-aikatalo oli ratketa liitoksistaan PoPS:n juhliessa kauden avausvoittoaan, tälläiset ottelut muistetaan vielä kauan!

LPK arvosteli ottelun tuomareita varsin kovasanaisesti niin ottelun aikana kuin sen jälkeenkin PoPS:n pysyessä viileänä. Kohtalaisen neutraalein silmin katsottuna arvostelu oli täysin turhaa, sillä tuomarit hoitivat urakkansa jälleen aivan yhtä hyvin kuin pelaajatkin. Oliko LPK:lle sitten jäänyt jotain hampaankoloon päivän aikaisemmasta ottelusta Riverballia vastaan, jossa saman tuomarikaksikon toimesta mm. LPK:n kapteeni ajettiin ulos? PoPS ansaitsi tänään voiton ja sillä hyvä, joulukuussa on luvassa uusi taistelu Jyväskylässä!

Tunnelma vapaa-aikatalolla oli kertakaikkiaan loistava koko ottelun ajan – toivottavasti tälläistä nähdään lisää jatkossa! Seuraava huipputunnelmainen ottelu nähtäneen jo perjantaina Joensuu Areenassa, kun taistelu Pohjois-Karjalan herruudesta käynnistyy toden teolla: SC Riverball – PoPS-78 klo 19.15. Tätä ei todellakaan kannata missata, tämä on POHJOIS-KARJALAN PARASTA FUTSALIA!

PoPS-78 – LPK 8-7 (1-2)

02:27 0-1 Eetu Parpala (Miika Ekmark)
06:01 1-1 Teemu Hallikainen (Jussi Mertanen)
11:15 1-2 Eetu Parpala (Ronnie Nygren)

25:55 2-2 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)
28:24 3-2 Pasi Voutilainen
29:28 3-3 Eetu Parpala (Jermu Vehanen)
30:38 3-4 Tommi Ekmark
33:35 4-4 Teemu Hallikainen (6m rp.)
35:28 5-4 Teemu Hallikainen (10m rp.)
35:58 5-5 Antti-Pekka Kesonen (Roylan Perez)
36:16 5-6 Jami Palsa (Eetu Parpala)
36:40 6-6 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)
37:42 7-6 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)
38:42 8-6 Jose Ikonen (oma maali)
39:41 8-7 Eetu Parpala (Antti-Pekka Kesonen)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Markus Saleva, Jussi Kaimo (mv), Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Esa Kokko, Jussi Mertanen

 

 

ENNAKKO: Perjantaina räjähtää – taistelu Pohjois-Karjalan herruudesta, osa 1!

keskiviikkona, marraskuun 14. 2012 kello 17:02

PoPS:n lauantaina järjestämästä hurjasta näytöksestä ei ole vielä kunnolla toivuttu, kun futsalkansaa hemmotellaan taas: vuorossa on kauden toiseksi odotetuin ottelu, kun perjantai-iltana Joensuu Areenassa kohtaavat paikalliskilpailijat SC Riverball ja PoPS-78. Molemmat joukkueet lähtevät koitokseen voitto alla, sillä LPK hävisi idän vierailullaan molemmille joukkueille: Riverballille lukemin 10-5 ja PoPS:lle 8-7.

SC Riverball on ollut odotetun vahva kauden ensimmäisissä otteluissa, ja kahden ottelun jälkeen se majaileekin sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. PoPS puolestaan on sarjassa viidentenä voitolla ja tappiolla. Nämä tulokset sekä kauden alla pelattu harjoitusottelu huomioon ottaen SC Riverball lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. Antti Åken näkemyksen mukaan tämä saattaa kääntyä PoPS:n eduksi.

– Kaikki paineet ottelussa ovat Riverballilla: kausi on lähtenyt heillä hyvin käyntiin helpohkojen vastustajien avittamana. Nyt kuitenkin joukkueen henkinen kantti mitataan toden teolla, kun vastaan asettuu pohjoiskarjalaisen futsalin edelläkävijä, joka tulee jostain ”never-heard” Polvijärveltä. PoPS:lla on tässä ottelussa vain voitettavaa.

SC Riverball koostuu pääosin jalkapalloa Kolmosessa pelaavista pelaajista. Yksi Kolmosen tilastoniiloille tuntemattomampi pelaaja joukkueesta kuitenkin löytyy: Tampereelta Joensuuhun muuttanut Sammy Pylkki on ollut toistaiseksi joukkueensa paras pistemies tehoin 8+1 kahdessa ottelussa. Viime ottelussa LPK:ta vastaan Pylkki onnistui maalinteossa peräti kuudesti.

– Mitäh, sanoitko kuusi maalia yhdessä ottelussa? Vieläpä LPK:ta vastaan? Ei ole mahdollista, tämän täytyy olla vitsi. Mutasarjoissa tuollaiset hassuttelut, rauhoittaa PoPS:n kapteeni Teemu Hallikainen turhaa hehkutusta.

PoPS lähtee historian ensimmäiseen derbyyn kaikesta huolimatta luottavaisena. Edellisissä otteluissa ollaan oltu kaukana omasta parhaasta tasosta, mutta kaiken osuessa kohdalleen voi perjantaina tapahtua mitä vain – kuten toki yleensäkin PoPS:n otteluissa. Niin hyvässä kuin pahassakin. Saapuuko Polvijärven huikea yleisö huutamaan Hollen suohon? Torjuuko Petri Silvennoinen kaiken? Tekeekö Teemu Hallikainen jälleen kuusi? Mitä tekee Esa Kokko entistä seuraansa vastaan? Jatkaako Pasi Voutilainen siitä mihin viimeksi jäi? Löytyykö Mikko Hallikaisen maalijyvä? Montako katkoa Antti Åke tekee?

Se selviää vain tulemalla paikan päälle – otetaan Riverballista niskalenkki niin kentällä kuin katsomossa!

pe 16.11. klo 19.15, Joensuu Areena. SC Riverball – PoPS-78.

Tästä se alkaa. Te tiedätte jo mitä tämä on. Aivan oikein. Tämä on POHJOIS-KARJALAN PARASTA FUTSALIA!


KUVA: Jäävätkö Riverballinkin pelaajat Jussi “Target” Mertasen jalkoihin?

(Se vuoden odotetuin ottelu on tietenkin PoPS-78 – SC Riverball lauantaina 15.12. klo 18 Polvijärven vapaa-aikatalolla.)

 

SC Riverball 1 – PoPS-78 0: lammasmainen PoPS vailla mahdollisuuksia derbyssä

perjantaina, marraskuun 16. 2012 kello 21:44

SC Riverball – PoPS-78 –paikalliskamppailua hehkutettiin ennen ottelua paljon, ja tämä tuottikin tulosta: paikalla Joensuu Areenassa oli 155 katsojaa, mikä on tähän sarjaan aivan erinomainen määrä. PoPS:n osalta onnistumiset jäivätkin ennakkomarkkinointiin, sillä kentällä joukkue oli sanalla sanoen surkea: Riverball vei ottelua enimmäkseen miten tahtoi ja voitti lopulta lukemin 11-4 (4-2).

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hermostuneesti. Riverball oli lievästi niskan päällä, mutta myös heidän syöttönsä karkailivat PoPS:n pelaajille. Molemmat joukkueet myös tuhlasivat tukun maalipaikkoja, ja näin puoliajalle siirryttiin Riverballin johtaessa maalein 4-2. Molemmista PoPS:n maaleista vastasi jälleen hyvän ottelun pelannut Pasi Voutilainen.

Toiselle puoliajalle PoPS pyrki tulemaan uudella ilmeellä huonosti sujuneen ensimmäisen puoliajan jälkeen. Valitettavasti ilme taisi olla vielä ensimmäistäkin huonompi, ja näin ollen Riverball namutteli taululle lukemat 11-4, maaleista mainittakoon Anton Kuzminin upea saksipotku maalinedushässäkän jälkeen.

Riverball oli ottelussa odotetun vahva, mutta silti haavoittuvainen. PoPS:n muutamat avainpelaajat epäonnistuivat tänään pahoin, eikä joukkueesta löytynyt onnistujia kolme maalia tehnyttä Pasi Voutilaista lukuun ottamatta. Syitä tappioon voidaan löytää monia, mutta Riverball oli tänään niin joukkue- kuin yksilötasollakin selvästi PoPS:a edellä. Tämä oli harmi, sillä runsaslukuinen yleisö olisi ansainnut nähdä tiukemman ottelun ja ennen kaikkea paremman PoPS:n.

PoPS:n onneksi paikka kasvojenpesuun tarjoutuu jo sunnuntaina: silloin vieraaksi Polvijärvelle saapuu sarjan jumbosijalla majaileva PetPet. Kotisali ja toivottavasti jälleen runsaslukuinen yleisö sytyttävät toivottavasti PoPS:n aivan uudenlaiseen taisteluun. Kuriositeettina voidaan mainita, että PoPS on historian saatossa pelaamastaan seitsemästä kotiottelusta voittanut viisi, kun taas ensimmäinen vierasvoitto odottaa yhä itseään.

Tervetuloa siis kannustamaan PoPS voittoon sunnuntaina! Ja tällä toivottomuuden hetkellä muistettakoon, että kyllä se Riverballkin saapuu vielä Polvijärvelle joulukuussa, jolloin tarjoutuu oiva revanssin paikka kotisalissa.

SC Riverball – PoPS-78 11-4 (4-2)
1-1 Pasi Voutilainen (Antti Åke)
2-3 Pasi Voutilainen (Mikko Hallikainen)
3-7 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)
4-11 Pasi Voutilainen (Teemu Lätti)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Markus Saleva, Jussi Kaimo, Teemu Lätti, Esa Kokko, Jussi Mertanen

 

Sunnuntain saaliina niukka voitto PetPet:stä

sunnuntaina, marraskuun 18. 2012 kello 20:05

PoPS jatkoi tänään hieman alavireisiä suorituksiaan futsalin 2. divisioonassa. Tällä kertaa viimeisen vartin piristyminen kuitenkin riitti voittoon, kun PetPet kaatui numeroin 8-7 (3-2).

Ottelun alku oli poikkeuksellisen tarkkaa, jopa passiivista peliä molemmilta joukkueilta. Ensimmäiset maalit nähtiin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun PoPS onnistui kaksi kertaa 15 sekunnin sisään, maalintekijöinä Pasi Voutilainen ja Mikko Hallikainen. PetPet onnistui kaventamaan 14 minuutin kohdalla, kunnes syntyi Markus ”Keijo” Salevan futsal-uran avausmaali: viimeistä otteluaan ennen ulkomaille lähtöä pelannut Saleva siirsi PoPS:n kahden maalin johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. PetPet onnistui vielä kaventamaan ennen erän loppua, joten puoliajalle siirryttiin lukemissa 3-2.

Toiselle puoliajalle PoPS:n oli tarkoitus kiristää tahtia, mutta tämä epäonnistui täysin: jo 12 sekunnin kohdalla PetPet tasoitti ottelun, ja Kari Tanskasen viimeistelemästä maalista huolimatta PetPet karkasi jo 6-4 johtoon 26 minuutin kohdalla. Ajassa 28:37 nähtiin ottelun kulminaatiopiste, kun debyyttiotteluaan PoPS:n maalilla pelannut Jussi Kaimo torjui upeasti vastustajan kuuden metrin rangaistuspotkun. Vain 20 sekuntia myöhemmin pallo oli vastustajan kuudessa metrissä vastustajan maalivahdin rikottua Mikko Hallikaista. Hallikainen ampui pilkun itse maaliin kaventaen lukemiksi 5-6. Tästä PoPS:n peli aukesi hieman, ja ajassa 35:24 PoPS siirtyi 8-7 –johtoon. Viimeiset viisi minuuttia PoPS keskittyi pitämään palloa onnistuen tässä hienosti, ja näin muutamaa sähellystä lukuun ottamatta vastustaja ei päässyt vaarallisille paikoille. Näin ollen hieman liiankin jännittäväksi menneen ottelun jälkeen loppulukemat kirjattiin PoPS:n hyväksi 8-7.

PoPS oli tänään varsin flegmaattinen, joten kolmeen pisteeseen tällä esityksellä täytyy olla erittäin tyytyväinen. PetPet oli ottelussa ehkä hieman niskan päällä, mutta pallonhallinta ei varsinaisesti näkynyt maalipaikkoina. PoPS:n osalta ilahduttavaa oli oivaan maalivireeseen päässeen Pasi Voutilaisen hattutemppu sekä Jussi Kaimon hyvät esitykset maalilla, tietenkään unohtamatta Markus Salevan avausmaalia.

Yleisöä oli jälleen saapunut vapaa-aikatalolle varsin mukavasti, arviolta noin 50-60 silmäparia, kiitokset yleisölle! Seuraavaksi PoPS vetäytyy viettämään parin viikon taukoa peleistä, sillä seuraava ottelu pelataan la 1.12 klo 13:30 Polvijärvellä. Vieraaksi tuolloin saapuu KaDy III Jyväskylästä.

PoPS-78 – PetPet 8-7 (3-2)

09:49 1-0 Pasi Voutilainen (Antti Åke) )
10:04 2-0 Mikko Hallikainen (Teemu Hallikainen) 
14:17 2-1 Jarkko Patama (Aleksi Paltamaa)
18:26 3-1 Markus Saleva (Mikko Hallikainen)
19:21 3-2 Lasse Nikulainen (Markus Rautiainen)

20:12 3-3 Santeri Paltamaa (Jarkko Patama)
20:59 4-3 Kari Tanskanen
23:21 4-4 Lasse Nikulainen (Markus Rautiainen)
26:10 4-5 Markus Rautiainen
26:32 4-6 Markus Rautiainen
28:56 5-6 Mikko Hallikainen (6m rp.)
31:33 6-6 Pasi Voutilainen (Antti Åke)
33:01 7-6 Antti Åke (Teemu Hallikainen)
34:35 7-7 Aleksi Paltamaa (Tero Heinämäki)
35:24 8-7 Pasi Voutilainen (Teemu Hallikainen)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Markus Saleva, Jussi Kaimo (varoitus), Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Jussi Mertanen

 

Jälleen kotivoitto – tällä kertaa kaatui KaDy III

lauantaina, joulukuun 1. 2012 kello 18:35

PoPS jatkoi nyt jo kahden ottelun mittaiseksi venynyttä voittoputkeaan 2. divisioonassa, kun tänään kaatui sarjassa viimeistä edellisenä majaileva KaDy III lukemin 4-2 (3-0). Ottelusta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, sillä kyseessä oli varmasti kauden toistaiseksi tylsin ottelu molempien joukkueiden tyytyessä varsin passiiviseen peliin.

Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden hallitessa palloa vuoronperään. Avausmaali nähtiin vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Esa Kokko onnistui siirtämään pallon maalin alakulmaan Antti Åken syötöstä. Lisää seurasi 13 minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Hallikainen laukoi volleysta PoPS:n toisen maalin. Reilun minuutin päästä nähtiin jo vapauttavan tuntuinen kolmas maali, kun parivaljakko Åke-Kokko juonivat vapaapotkun vastustamattomasti KaDyn maaliin. PoPS:lla oli runsaasti paikkoja myös lisämaaleihin, mutta valitettavasti viimeistelyssä ei oltu aivan terävimmillään tänään.

Toiselle puoliajalle PoPS lähti ratkaisemaan peliä, mutta paikkojen tuhlailu jatkui. Toisaalta myös KaDy puolusti hyvin pitäen PoPS:n pelaajat poissa parhailta laukaisusektoreilta. Vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua KaDy onnistui kaventamaan, ja lisää seurasi ”reikäpaidalla” noin kolme minuuttia ennen loppua, tilanne siis jo 3-2. Tässä vaiheessa PoPS:n leirissä ei onneksi painettu paniikkinappulaa, vaan tiiviillä puolustuspelillä KaDy onnistuttiin nollaamaan. Vajaa minuutti ennen loppua Pasi Voutilainen tuikkasi vielä tyhjään maaliin PoPS:n neljännen maalin, ja kauden kotisaldo säilyi näin ollen rikkoutumattomana.

Ilahduttavaa PoPS:n pelissä oli se, että parista viime ottelusta on pystytty ottamaan voitot, vaikka peliesitys ei ole ollut lähelläkään parasta PoPS:a. Toisena ilonaiheena ottelussa olivat ensimmäiset 2. divisioonan ottelunsa pelanneet nuoret Toni Karhunen ja Hugo Hyvönen, jotka suoriutuivat ottelusta hyvin.

Seuraavan kerran PoPS on tulessa lauantaina 8. joulukuuta, jolloin Jyväskylässä pelattavissa tuplaotteluissa vastassa ovat FS Feeniks ja katkeran tappion Polvijärvellä kokenut LPK, joten helppoa urakkaa ei silloin varmasti ole luvassa. Viimeinen – ja kenties odotetuin – kotiottelu tämän vuoden puolella on vuorossa 15. joulukuuta, jolloin kauden toisessa derbyssa Polvijärvelle saapuu SC Riverball.

PoPS-78 – KaDy III 4-2 (3-0)

08:23 1-0 Esa Kokko (Antti Åke) 
13:30 2-0 Teemu Hallikainen
14:49 3-0 Antti Åke (Esa Kokko)

33:04 3-1 Sami Erola (Markku Leppäpuisto
37:31 3-2 Jani Hyvönen (Ville Santala)
39:18 4-2 Pasi Voutilainen

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Esa Kokko

 

ENNAKKO: Lauantaina kaksi ottelua Jyväskylässä

keskiviikkona, joulukuun 5. 2012 kello 13:51

PoPS seilaa tällä hetkellä historiansa ensimmäisessä voittoputkessa, kun se on voittanut kaksi viimeistä otteluaan futsalin 2. divisioonassa. Voittoputkelle haetaan jatkoa lauantaina, kun PoPS pelaa tuplaottelut Jyväskylässä. Vastustajina toimivat keskikastissa kamppailevat jyväskyläläiset FS Feeniks ja LPK. Vajaa vuosi sitten PoPS:n vieraillessa edellisen kerran Jyväskylässä oli tuliaisina nolla pistettä ja 34 päästettyä maalia kahdesta ottelusta, ja PoPS lähteekin luottavaisin mielin parantamaan tuota tulosta Huhtaharjun koululle.

FS Feeniks aloitti kautensa lähes katastrofaalisesti häviämällä rakkaalle viholliselleen LPK:lle lukemin 7-0. Sen jälkeen tahti on kuitenkin parantunut huomattavasti, ja viiden ottelun jälkeen Feeniks on saalistanut PoPS:n tavoin yhdeksän pistettä. Feeniks on toistaiseksi ainoa joukkue, jolta PoPS on onnistunut saalistamaan pisteitä vierasottelussa, kun viime kaudella Jyväskylässä pisteet tasattiin lukemin 7-7. Nyt tähtäimessä ei ole enempää eikä vähempää kuin vierasvoitto iloisista Feeniksin velikullista ja näin ollen joukkueen karistaminen jaloista kamppailussa sijoituksista kolmen parhaan joukossa.

Toisessa ottelussa vastaan asettuu PoPS:n lempivastustajien joukkoon parissa vuodessa noussut LPK, joka koki karvaan 8-7 – tappion marraskuussa Polvijärvellä. Selityksiä tappioon löytyi tuomareista ja ties mistä, mutta on todettava, PoPS oli ottelussa piirun verran parempi. Yleisesti ottaen LPK:n suoritukset ovat vaihdelleet todella paljon, mutta parhaimmillaan joukkue on erinomainen: tästä osoituksena voitto Riverballista vajaat kaksi viikkoa sitten Jyväskylässä. LPK on pelannut jo seitsemän ottelua, joista he ovat saalistaneet yhteensä yhdeksän pistettä. Toivotaan, ettei PoPS:n jalka paina liikaa toisessa ottelussa, vaan tästäkin ottelusta saataisiin raavittua hyvä tulos.

PoPS lähtee Jyväskylään hieman siipirikkoisena, sillä Kari Tanskanen ja Esa Kokko puuttuvat ryhmästä. Myöskään viime ottelussa debytoineet Hygo Hyvönen ja Toni Karhunen eivät ole ottelussa mukana. Saattaakin olla, että kenttäpelaajien joukossa nähdään pari mielenkiintoista debytanttia, joiden taso jää tässä vaiheessa arvailujen varaan. Kuusi pistettä ja ensimmäiset vierasvoitot ovat joka tapauksessa hakusessa!

Huhtaharjun koulu, Jyväskylä, la 8.12.:
14.15 FS Feeniks – PoPS-78
18.30 LPK – PoPS-78

 

PoPS:lle kaksi tappiota Jyväskylästä

sunnuntaina, joulukuun 9. 2012 kello 11:28

PoPS:n synkkä vierassaldo ei parantunut taaskaan, kun Jyväskylästä tuomisina oli tappiot FS Feeniksille ja LPK:lle varsin rumin lukemin.Vastustajat olivat tänään hyviä, eikä kapealla materiaalilla reisulla olleelle PoPS:lle juuri annettu mahdollisuuksia pisteisiin. Ensimmäiseen otteluun PoPS lähti huonolla asenteella, mikä kostautui, ja toisessa ottelussa jalka ei enää liikkunut riittävän rivakasti. Siinä suurimmat syyt tappioihin, mutta tämän raportin synkät uutiset olivatkin siinä: nyt keskitymme ainoastaan reissun positiiviseen antiin, sillä onnistumisiakin saatiin laajalla rintamalla:

1) Maalivahti Jussi Kaimo teki jalkapallo- ja futsaluransa ensimmäisen maalin! Pitkälti toistakymmentä vuotta jalkapallon ja futsalin parissa aikaa viettänyt Kaimo tykitti LPK-pelin loppuhetkillä saadun kymmenmetrisen pomminvarmasti maalivahdin längistä sisään osoittaen näin kylmähermoisuutta tilanteessa, joka ei epäonnistuessaan olisi toistunut todennäköisesti koskaan.

2) Toni Kukkonen avasi maali- ja pistetilinsä. Kukkosen pistetilin avaamista on joukkueen sisällä odotettu kauan, ja LPK-pelin vapauttava 16-6 –kavennus oli varmasti helpotus myös miehelle itselleen. Kukkosen rooli on ollut hyvin puolustusvoittoinen, eikä maalipaikkoja ole liiaksi tullut. Nyt hän kuitenkin pääsi nousun päätteeksi viimeistelemään kauden avausmaalinsa, toivottavasti lisää seuraa seuraavissa peleissä!

4) Jussi Mertaselle kaksi maalia LPK:ta vastaaan. Ensimmäisessä nähtiin, että harjoittelu kannattaa: Mertanen on harjoituksissa viljellyt käsittämättömän löysiä roikkupuskuja kulmapotkuista ja muista keskityksistä, ja tällä kertaa pallo löysi tiensä verkon perukoille nimenomaan kulmapotkusta. ”Ei sen tarvitse olla kova, kun se on tarkka”, kommentoi Mertanen puskuaan. Toinen maali olikin sitten perinteisempää Mertasta, kun mies kirjaimellisesti vei pallon mukanaan maaliin. Näin myös Mertaselle kauden avausmaalit, tästä on hyvä jatkaa!

5) Petri Silvennoisen debyytti kenttäpelaajana. Vaikka Silvennoinen itse oli tyytymätön suorituksiinsa kentällä, suoriutui hän tehtävästään mallikkaasti. Silvennoinen oli myös onnistua maalinteossa heti ottelun alkumetreillä, mutta taidokas takajalan ohjaus kilpistyi tolppaan. Saapa nähdä, nähdäänkö lisää jatkossa?

6) Teemu Lätin jäätävä suoritus LPK-ottelun läpiajossa. PoPS:n vaihtoaitio pidätti henkeään, kun Lätti pysähtyi pallon kanssa ja tilanne näytti lipuvan ohi. Vielä mitä, Lätti narutti maalivahdin totaalisesti ja nosti pallon upeasti sisään tolpan juureen. Tätäkin kaivataan lisää jatkossa!

7) Maalinteko laajalla rintamalla. Kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat pääosin maalissa pelannutta Petri Silvennoista lukuun ottamatta onnistuivat maalinteossa. Toivottavasti vastuunkantajia löytyy myös tulevissa otteluissa näin laajalta rintamalta!

FS Feeniks – PoPS-78 9-3 (2-0)

20:09 2-1 Teemu Hallikainen (Teemu Lätti)
34:46 6-2 Oma maali
39:18 9-3 Antti Åke (Teemu Hallikainen)

LPK – PoPS-78 18-8 (9-4)

08:56 2-1 Mikko Hallikainen (Teemu Hallikainen)
16:31 7-2 Jussi Mertanen (Antti Åke)
18:55 9-3 Jussi Mertanen (Mikko Hallikainen)
19:51 9-4 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)

28:40 13-5 Pasi Voutilainen (Teemu Hallikainen)
35:22 16-6 Toni Kukkonen (Teemu Hallikainen)
36:00 16-7 Teemu Lätti (Mikko Hallikainen)
39:40 18-8 Jussi Kaimo (10m rp.)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (LPK: v+v=ua), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen (v), Jussi Kaimo, Teemu Lätti, Jussi Mertanen

Petri Silvennoinen sai LPK:ta vastaan kaksi varoitusta ja ajettiin näin ollen kentältä. Tämä tarkoittaa sitä, että Silvennoinen on pelikiellossa Riverballia vastaan. Harmillista, varsinkin kun tuomari myönsi, ettei välttämättä olisi antanut toista varoitusta, mikäli olisi muistanut Silvennoisella olleen kortin alla. Tapahtunut mikä tapahtunut, Silvennoinen palaa tositoimiin taas ensi vuoden puolella!

Seuraavan kerran PoPS on tulessa lauantaina 15.12. klo 18, jolloin Polvijärven vapaa-aikatalolle saapuu odotettu vieras: SC Riverball. Tervetuloa kannustamaan PoPS voittoon ja kurssi uuteen nousuun!

 

ENNAKKO: Maakunnan derby, osa 2!

torstaina, joulukuun 13. 2012 kello 9:47

PoPS jatkoi viime viikonloppuna surkeiden vierasotteluiden sarjaa häviämällä kaksi ottelua Jyväskylässä selvin lukemin. Nuo tappiot on kuitenkin jo pyyhitty mielistä pois, ja on aika suunnata katseet lauantaihin: tuolloin vieraaksi Polvijärven hornankattilaan saapuu sarjajohtaja SC Riverball Joensuusta.

Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen meni PoPS:n osalta täysin penkin alle, mutta kotisalissaan PoPS:lla on oivallinen paikka kasvojenpesuun. Polvijärvellä eivät perinteisesti ole vierasjoukkueet juhlineet, eikä tämä ottelu toivottavasti tee siihen poikkeusta. Riverballin tahti sarjassa on ollut vakuuttavaa, ainoa kauneusvirhe kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on tappio LPK:lle vierasottelussa lukemin 6-5. Riverballin parhaina pistemiehinä ovat häärineet Olli Muttonen (14+9) ja Sammy Pylkki (18+3). Joukkueen ehkäpä pelätyin pelaaja on kuitenkin toistaiseksi kolme ottelua pelannut, FF Jarossa Veikkausliigaa kaksi edelliskautta tahkonnut Timo Tahvanainen (5+4). ”Tinke” ei pelannut joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, mutta huhujen mukaan mies nähdään Polvijärvellä, joten ainakaan edellistä helpompaa iltapuhdetta ei ole PoPS:lle odotettavissa.

PoPS on voittanut kaikki kolme pelaamaansa kotiottelua, mutta vieraissa kärsittyjen tappioiden ja karmaisevan maalieron myötä PoPS on valahtanut sarjataulukossa jo kuudennelle sijalle. Pisteet tästä ottelusta ovat siis enemmän kuin tarpeen, mikäli PoPS aikoo tosissaan tavoitella paikkaa kolmen parhaan joukosta. PoPS pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan: ainoastaan maalivahti Petri Silvennoinen puuttuu näillä näkymin miehistöstä. Silvennoinenhan kärsii LPK-ottelussa saamansa punaisen kortin johdosta pelikieltoa. PoPS on näin ollen valmis taistelemaan voitosta tässä vuoden viimeisessä kotiottelussa, jossa myös ottelutapahtumaan on panostettu: vakiokuuluttaja Esa Sormusen poissa ollessa tuuraamaan on hankittu juukalainen kuuluttajasuuruus Jussi Nevalainen luomaan tunnelmaa. Sitähän ei ottelusta varmasti puutu, joten tule paikalle ja koe kauden upein futsal-näytös!

la 15.12. klo 18.00 PoPS-78 – SC Riverball, Polvijärven vapaa-aikatalo.

 

PoPS kaatui saappaat jalassa

sunnuntaina, joulukuun 16. 2012 kello 16:18

Oranssit lampaat todellakin loistivat poissaolollaan eilen, kun PoPS ja Riverball ottivat yhteen kauden toisessa ja viimeisessä derbyssä Polvijärven vapaa-aikatalolla. Voittokin ottelusta olisi ollut otettavissa, mutta huikeasti taistellut kotijoukkue joutui lopulta taipumaan lukemin 6-8 (3-3).

PoPS sai otteluun erinomaisen lähdön, kun jo reilun kahden minuutin kohdalla Mikko Hallikainen tarjoili Jussi Mertaselle loistavan syötön tyhjään maaliin, josta Mertanen puski pallon vuorenvarmasti verkon perukoille. Tämän jälkeen palloa pyöritti enimmäkseen Riverball, ja joukkue onnistuikin tekemään kolme maalia ensimmäisen puoliajan aikana. Maalien pääarkkitehtinä hääri edellisessäkin derbyssä PoPS:a kurittanut Anton Kuzmin, joka keräsi ottelussa tehot 2+2.

PoPS otti aikalisän 18 minuutin kohdalla ja tiivisti hieman peluutusta. Tämä tuottikin nopeasti tulosta, kun Teemu Hallikainen ja Antti Åke tarjoilivat Esa Kokolle tyhjän maalin vajaan 19 minuutin kohdalla. Pian tämän maalin jälkeen Riverballille tarjoutui loistava tilaisuus siirtyä ottelussa jälleen kahden maalin johtoon, kun Anton Kuzmin sai loistavan poikittaissyötön tyhjänä ammottavan PoPS:n maalin eteeen. Jussi Kaimon heittäytyi tilanteeseen upeasti ja onnistui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.

Ajassa 19.19 Riverball sai varsin epäselvästä tilanteesta kuudennen kumulatiivisen virheen, ja rikkomuspaikan ollessa kahdeksassa metrissä oli Teemu Hallikaisella helppo työ tasoittaa ottelu. Näissä lukemissa lähdettiin myös viettämään puoliaikaa.

PoPS siirtyi jälleen ottelussa johtoon 25 minuutin kohdalla, kun Teemu Lätin laukaus otti kimmokkeen Esa Kokosta ja painui vastustamattomasti Riverballin maaliin. Valitettavasti seuraavista kolmesta maalista vastasi jälleen Riverball, ja PoPS joutui jälleen kahden maalin takaa-ajajaksi. PoPS ottikin aikalisän noin viisi minuuttia ennen loppua, joka tuotti jälleen välittömästi tulosta: Riverballin loistavan ottelun pelannut maalivahti Juha-Matti Ryynänen antoi rajapotkua, joka Mikko Hallikaisen antaman paineen ansiosta kimposi suoraan Riverballin maalin eteen. Siellä paikalla oli Teemu Hallikainen, joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin.

PoPS painosti ottelun viimeiset minuutit hurjasti ja joukkue loikin tukun maalipaikkoja. Valitettavasti laukaukset kilpistyivät Riverballin pelaajiin tai viimeistään Ryynäseen. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua nähtiin ottelun kulminaatiopiste, kun ottelun parhaimmistoon lukeutunut Esa Kokko sai toisen keltaisen kortin ja lensi näin ollen kentältä. PoPS yritti tasoitusta riskillä pelaten neljällä kenttäpelaajalla alivoiman ajan, jonka seurauksena Riverball pääsi tekemään ottelun ratkaisseen seitsemännen maalin. Molemmat joukkueet onnistuivat lopussa vielä kertaalleen, joten ottelun lopputulokseksi jäin näin ollen vierasvoitto lukemin 6-8.

Kuten aiemmin todettua, ottelu olisi ollut voitettavissa, mutta tällä kertaa Riverball vei pidemmän korren. PoPS esitti kuitenkin kauden parasta peliään, joten tappiosta huolimatta joukkue voi olla tyytyväinen esitykseensä. Tarkkaa yleisömäärää ei ole tiedossa, mutta pitkälti toista sataa katsojaa oli joka tapauksessa paikalla. Kiitokset yleisölle ottelun upeasta tunnelmasta, maakunnan herruus on nyt ratkottu ja se matkaa Joensuuhun, mutta myös polvijärveläiset voivat jatkaa pää pystyssä eteenpäin!

PoPS-78 – SC Riverball 6-8 (3-3)

2.19 1-0 Jussi Mertanen (Mikko Hallikainen)
6.40 1-1 Ossi Savolainen (Anton Kuzmin)
9.25 1-2 Antti Kiimamaa (Anton Kuzmin)
17.10 1-3 Anton Kuzmin (Timo Tahvanainen)
18.48 2-3 Esa Kokko (Antti Åke)
19.19 3-3 Teemu Hallikainen (10m rp.)

24.47 4-3 Esa Kokko (Teemu Lätti)
27.22 4-4 Timo Tahvanainen (Ossi Savolainen)
31.14 4-5 Anton Kuzmin (Jarkko Turunen)
31.22 4-6 Juha Räty (Markus Ihalainen)
35.47 5-6 Teemu Hallikainen
39.22 5-7 Timo Tahvanainen (Ossi Savolainen)
39.41 5-8 Juha Räty (Antti Kiimamaa)
39.48 6-8 Teemu Lätti (Toni Kukkonen)

PoPS-78: Jussi Kaimo (mv), Mikko Hallikainen, Antti Åke, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Esa Kokko, Jussi Mertanen

 

ENNAKKO: Vuosi räväkästi käyntiin viikonloppuna

keskiviikkona, tammikuun 9. 2013 kello 19:31

Vajaan kuukauden hiljaiselo päättyy PoPS:n futsaljoukkueen osalta viikonloppuna, kun otteluita on edessä kaksin kappalein: tärkeissä keskikastin kamppailuissa vastaan asettuvat lauantaina kotona Hukka-Pallo Varkaudesta ja sunnuntaina Mikkelissä pelattavassa ottelussa Ristiinan Pallo.

PoPS:n ja Hukka-Pallon välinen kauden avausottelu oli erittäin tasainen. Tiukan väännön jälkeen Hukka-Pallo kuitenkin vei ottelun nimiinsä lukemin 6-5 PoPS:n johdettua jo 2-0. PoPS janoaakin revanssia, johon tarjoutuu nyt kotikentällä oiva tilaisuus. Hukka-Pallo on sarjataulukossa pisteen PoPS:n edellä ottelun vähemmän pelanneena, joten siinäkin mielessä ottelu on erittäin tärkeä.Hukka-Pallon vaarallisimmat aseet ovat tutut: Dimitri Klimov ja Tommi Lankinen, joista ensimmäisessä ottelussa varsinkin Lankinen oli erittäin vaikea pideltävä PoPS:n puolustukselle. Pysyykö mies nyt kurissa? Se selviää lauantaina klo 13.30 vapaa-aikatalolla. Tässä ottelussa PoPS:n riveistä puuttuu viime aikoina oivaan pelivireeseen yltänyt Esa Kokko, joka kärsii pelikieltoaan. Sen sijaan maalivahti Petri Silvennoinen on pelikieltonsa kärsinyt, ja jälleen joukkueen käytettävissä.

Sunnuntai-illan ajankohdaltaan varsin epämiellyttävässä ottelussa PoPS matkaa Ristiinaan, jossa PoPS kohtaa Ristiinan Pallon. RiPa on kuudessa pelaamassaan ottelussa napsinut neljä voittoa, tappiot se on kokenut Riverballille ja FS Feeniksille. Ottelu on näille joukkueille kauden ensimmäinen kohtaaminen: toinen pelataankin heti ensi viikon sunnuntaina Polvijärvellä. RiPan joukkue ei ole juuri muuttunut viime kaudesta, jolloin PoPS hävisi kotona lukemin 9-2 ja vieraissa 11-3. Molemmat ottelut kuuluivat PoPS:n osalta kauden huonoimpiin, joten parannettavaa ja nälkää varmasti riittää myös tähän otteluun. Myös RiPa on tulessa lauantaina, jolloin se kohtaa vieraskentällä KaDy III:n, joten puntit ovat tasan näiltä osin. PoPS:n ensimmäinen vierasvoitto antaa edelleen odottaa itseään, olisiko vihdoin sen aika?

PoPS-78 – Hukka-Pallo la 12.1. klo 13.30, Polvijärven vapaa-aikatalo
RiPa – PoPS-78 su 13.1. klo 17.00, Mikkelin Rantakeidas

 

PoPS avasi kevätkauden tappiolla

lauantaina, tammikuun 12. 2013 kello 16:58

PoPS avasi tiivistahtisen tammikuun tänään kotiottelulla Hukka-Palloa vastaan. Tiukan ja kohtuullisen huonotasoisen kamppailun jälkeen loppulukemat kirjattiin Hukka-Pallon hyväksi 6-4 (3-1).

PoPS avasi ottelun jälleen pirteästi, ja vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Jussi Mertanen siirsikin PoPS:n 1-0 -johtoon oivalla vasemman jalan kärkkärillään. Ottelu oli Mertaselle jo kolmas peräkkäinen, jossa hän onnistui maalinteossa. Valitettavasti ilonaiheet ensimmäisen jakson osalta olivatkin tässä, ja tauolle siirryttiin totutusti vastustajan muutaman maalin johdossa. Tällä kertaa lukemat olivat 3-1 Hukka-Pallolle. PoPS:lla oli ensimmäisellä jaksolla useita loistavia maalintekopaikkoja, mutta huonot ratkaisut, tolpat ja viime kädessä Hukka-Pallon maalivahti Ville Rautio pitivät PoPS:n maalimäärän yhdessä. Torjuipa Rautio muun mussa Teemu Hallikaisen kuuden metrin rangaistuspotkun, joka syntyi Jaakko Ikosen päivänselvästä käsivirheestä.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut PoPS. Jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen PoPS onnistui kavennuksessaan, kun Teemu Hallikaisen laukaus upposi vastustamattomasti takanurkkaan. Lisää seurasi 11 sekunnin päästä, kun Mikko Hallikainen hassutti koko Hukka-Pallon puolustuksen ja ujutti pallon maaliin. PoPS:n hyvä vaihe jatkui vielä hetken, kunnes oman pään sekoilujen jälkeen Hukka-Pallo pääsi epäsuoran vapaapotkun jälkitilanteesta tekemään neljännen maalinsa. PoPS tuli vielä kerran tasoihin, kun Teemu Lätti tarjoili Mikko Hallikaiselle tyhjän maalin, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana ei kotijoukkue lukuisista paikoista huolimatta maalinteossa onnistunut. Hukka-Pallo onnistui kahdesti, ja näin pisteet matkasivat Varkauteen lukemin 6-4.

Täysin neutraalein silmin katsottuna ottelusta olisi ollut jälleen kerran otettavissa täysi pistepotti, mutta huolimattomuus molemmissa päissä kostautui tällä kertaa. Hukka-Pallo oli terävämpänä irtopalloissa, ja teki tarvittavat maalit ottelun voittamiseksi. Vain seitsemällä kenttäpelaajalla matkassa ollut PoPS ei jaksanut puristaa aivan loppuun saakka, ja ehdottomiin runkomiehiin kuuluvien Antti Åken ja Esa Kokon poissaolo näkyi väistämättä. Vastustajan tähtipelaajista Dimitri Klimov ei ollut ottelussa mukana, mutta ilman tehopisteitä jääneen Tommi Lankisen panos oli varsinkin ottelun loppuhetkillä suuri.

PoPS on tulessa jälleen huomenna, kun se kohtaa Mikkelissä Ristiinan Pallon. Toivottavasti jo neljän ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki katkeaa huomenna, ja sunnuntai-illan ratoksi PoPS saisi juhlia historian ensimmäisiä vieraspisteitä!

PoPS-78 – Hukka-Pallo 4-6 (1-3)

09:22 1-0 Jussi Mertanen (Teemu Hallikainen)
12:00 1-1 Lamin Ceesay
15:32 1-2 Daddy Jammeh (Olli Hämäläinen)
19:47 1-3 Homayoun Sharifi

22:58 2-3 Teemu Hallikainen (Mikko Hallikainen)
23:09 3-3 Mikko Hallikainen
25:37 3-4 Joni Rouvinen (Eetu Vänttinen)
28:44 4-4 Mikko Hallikainen (Teemu Lätti)
33:26 4-5 Joni Rouvinen (Lamin Ceesay)
36:34 4-6 Joni Rouvinen (Pavel Klimov)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Hallikainen, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Jussi Mertanen

 

Kylmää kyytiä Mikkelissä

maanantaina, tammikuun 14. 2013 kello 11:57

PoPS:n surkeiden vierasotteluiden sarja sai jatkoa sunnuntaina, kun Mikkelissä pelatussa ottelussa Ristiinan Pallo oli parempi maalien 14-2 (6-2).

Numerot eivät jätä paljon selittelyille sijaa. Ensimmäisellä jaksolla PoPS oli vielä kohtalaisen pirteä siirtyen ottelussa jopa 1-0 –johtoon, mutta pahat virheet molemmissa päissä kenttää käänsivät ottelun pikkuhiljaa ristiinalaisille. RiPan vastaiskupeli oli tappavan tehokasta kankealla jalalla liikkeellä olleille polvijärveläisille, sillä lähes aina hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeen omissa soi. Edes maalivahti Petri Silvennoisen huippupeli ei antanut PoPS:lle mahdollisuutta voittoon.

Jo lauantain ottelusta poissa olleen Antti Åken lisäksi Hukka-Palloa vastaan lievästi loukkaantuneet Toni Kukkonen ja Pasi Voutilainen puuttuivat PoPS:n kokoonpanosta. Heitä paikkaamaan saatiin nopealla aikataululla PoPS:n junioreista 1996- ja 1997-syntyneet veljekset Hannu ja Karri Aspelund, jotka näin ollen tekivät debyyttinsä miesten peleissä. Vaikka vauhti ottelussa oli varmasti toista kuin B-junioreiden otteluissa, voivat pojat olla tyytyväisiä esitykseensä: tekipä Karri PoPS:n toisen maalinkin Hannun syötöstä. Pojat osoittivat hienoa asennetta lähtemällä mukaan erittäin lyhyellä varoitusajalla. Kokemuksen karttuessa veljeksistä on vielä paljon iloa miesten joukkueelle tulevaisuudessa!

Revanssi ristiinalaisista tarjoutuu jo tämän viikon sunnuntaina, jolloin lähtökohdat otteluun ovat hyvin toisenlaiset: RiPa nimittäin pelaa ensin Joensuussa sarjajohtaja SC Riverballia vastaan. Tässä ottelussa PoPS toivottavasti syttyy jälleen taisteluun, sillä jo viiden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki olisi syytä saada poikki, ettei PoPS valu aivan sarjan hännille. Ottelu Polvijärven vapaa-aikatalolla alkaa klo 16.30. Tervetuloa!

RiPa – PoPS-78 14-2 (6-2)
0-1 Teemu Hallikainen
3-2 Karri Aspelund (Hannu Aspelund)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Hannu Aspelund, Teemu Hallikainen, Karri Aspelund, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Esa Kokko, Jussi Mertanen

 

ENNAKKO: Huomenna vieraita Ristiinasta – Olli-Pekka Saarinen PoPS:n joukkueeseen!

lauantaina, tammikuun 19. 2013 kello 13:15

PoPS pyrkii katkaisemaan jo viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken huomenna, kun viime viikonloppuna PoPS:a pöllyttänyt Ri-Pa saapuu vieraaksi Polvijärvelle. Lähtökohdat otteluun ovat huomattavasti viime viikonloppua suotuisammat PoPS:n kannalta, sillä Ri-Pa pelaa Joensuussa sarjakärki Riverballia vastaan klo 12.45 ja saapuu sen jälkeen Polvijärvelle. Viime sunnuntaina PoPS jäi liikkeessä täysin vastaantulijaksi, joten nyt sillä saralla saadaan huomattavasti tasoitusta. Riittääkö se voittoon asti? Perinteisesti PoPS ei ole kotonaan taipunut helposti, eikä tee sitä varmasti huomennakaan. Tervetuloa kannustamaan PoPS voittoon!

PoPS vahvistuu loppukaudeksi yhdellä kovan luokan pelimiehellä, kun Olli-Pekka Saarinen pelaa loppukauden ajan PoPS-paidassa. ”O-P” on pelannut futsalia aikanaan Ykkösessä Kajaani Futsalin riveissä, ja jalkapallon puolella hän edusti Jippoa kausina 2011-2012. O-P tuo joukkueeseen rutkasti taitoa ja hyökkäysvoimaa, ja häneltä odotetaankin kovia tehoja loppukauden aikana. O-P saa myös kunnian olla ensimmäinen ei-polvijärveläistaustainen pelaaja koskaan PoPS:n miesten futsaljoukkueessa, joten odotukset ovat kovat.
Tervetuloa mukaan, O-P!

su 20.1. klo 16.30 PoPS-78 – Ri-Pa, Polvijärven vapaa-aikatalo

 

Ri-Pa jälleen selvästi parempi

sunnuntaina, tammikuun 20. 2013 kello 19:41

Ei katkennut PoPS:n tappioputki tänäänkään, kun viime viikonloppuisen löylytyksen jatkoksi Ristiinan Pallo voitti tänäänkin murskalukemin 3-10 (1-4). Edes Ri-Pan reilut kaksi tuntia ennen ottelun alkua kärsimä 10-5 –tappio Riverballille ei heikentänyt joukkueen peliesitystä, vaan joukkue oli tänään kentällä täysin suvereeni.

Ottelun alku sujui PoPS:lta jälleen kohtalaisen hyvin, ja alussa näyttikin ettei luvassa ole toisintoa edellisestä ottelusta. Pikku hiljaa PoPS kuitenkin päästi Ri-Pan kuskin paikalle ottelussa, ja puoliaikaa vietettiinkin hieman ratkaisevan tuntuisesti 1-4 –lukemissa. Toisen puoliajan ensimmäinen kymmenminuuttinen ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Ri-Pa takoi lukemiksi jo murheelliset 8-1. Tässä vaiheessa PoPS otti aikalisän, joka paransi peliä hieman, eikä Ri-Pa onnistunut enää maalinteossa kuin kahdesti. PoPS teki myös kaksi maalia, ja näin ollen ottelun lopussa taululla komeilivat PoPS:n kannalta tylyt 3-10 –lukemat. Täytyy tosin tunnustaa, että Ri-Pa on yksinkertaisesti joukkueena PoPS:lle aivan mahdoton vastustaja: saldo kahden kauden ajalta on neljä tappiota maalierolla 10-44. Onnistujia on tästä ottelusta vaikea löytää, mutta tehopisteiden valossa debytantti Olli-Pekka Saarinen (1+2) ja Teemu Lätti (1+1) onnistuivat kohtuullisesti. Myös Petri Silvennoinen maalilla torjui jälleen hyvin ja taisteli esimerkillisesti.

Ennen ottelun alkua joukkueessa vallitsi positiivinen henki, mutta tällä kertaa sitä ei saatu siirrettyä peliin millään. Lattea esitys ei juuri jättänyt positiivisia muistoja kenellekään. Joukkue kaipaisikin nyt kunnon herätystä, ettei tappioputki veny koko loppukauden mittaiseksi. Onneksi otteluita on vielä kolme jäljellä, joista kaksi pelataan jo tulevana lauantaina Jyväskylässä. Heti perään sunnuntaina PoPS pääsee jälleen kotisaliinsa, kun piirinmestaruussarja käynnistyy PoPS:n osalta kolmella lyhyellä ottelulla. Noista otteluista lisäinfoa tulossa ensi viikolla. Pää pystyyn PoPS, vielä on aikaa kääntää kelkka!

PoPS-78 – Ri-Pa 3-10 (1-4)

1-2 Teemu Hallikainen (Olli-Pekka Saarinen)
2-8 Teemu Lätti (Olli-Pekka Saarinen)
3-9 Olli-Pekka Saarinen (Teemu Lätti)

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Hannu Aspelund, Pasi Voutilainen, Teemu Hallikainen, Karri Aspelund, Olli-Pekka Saarinen, Kari Tanskanen, Teemu Lätti, Jussi Mertanen

 

Ei vieraspisteitä tälle kaudelle

sunnuntaina, tammikuun 27. 2013 kello 11:41

PoPS matkusti eilen lauantaina Keski-Suomeen, ensin Petäjävedelle ja sitten Jyväskylään. Petäjävedellä pelattiin erittäin pienessä salissa. Salin kokoa kuvastaa parhaiten se, että puolikentästä oli jo erinomainen paikka laukoa.

PoPS ei alkuun osannut pelata oikealla tavalla pienessä salissa, vaan jo neljän minuutin jälkeen 3-0 PetPetille. Vajaan kuuden minuutin kohdalla tämän kauden ensimmäistä futsal-ottelua pelanneen Mikko Vartiaisen laukaus upposi vastustajan maaliin. Peli oli kaiken kaikkiaan tasaista vääntöä. PoPS:lla oli hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Vastustaja teki vielä yhden maalin 13 minuutin kohdalla, jonka jälkeen ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enää maaleja.

Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla. Vastustaja iski kolme nopeaa maalia, ja 22 minuutin kohdalla tilanne oli jo 7-1 PetPetille. PetPet teki vielä yhden maalin, jonka jälkeen PoPS:kin onnistui maalinteossa. Ensin Mikko Hallikainen, sitten Teemu Lätti ja Mikko Vartiainen. Peli oli kaventunut nopeasti lukemiin 8-4, ja peliä oli kuitenkin jäljellä vielä seitsemän minuuttia. Pieni toivonkipinä nousi siinä vaiheessa PoPS-leirissä. Vastustaja iski kuitenkin heti perään jälleen yhden maalin, mutta Pasi Voutilainen latoi nopeasti kaksi maalia vastustajan verkkoon. Tilanne oli siis 9-6, kun pelikello näytti lukemia 35.49. Sen jälkeen PoPS tiivisti peliään, mutta se ei tuottanut tulosta. Vastustaja teki aivan pelin lopussa vielä yhden maalin, ja peli päättyi 10-6 PetPetille, joka näin ollen otti kauden ensimmäiset pisteensä. Peli oli tasainen, mutta kun PoPS:n laukauksen menivät jatkuvasti ohi maalista ja vastustajan laukaukset suuntautuivat todennäköisemmin maalia kohti, oli tulos tämä.

Matka jatkui Jyväskylän Palokkaan, jossa oli uudenkarhea ja iso sali. Edellinen melko löysä peli ei juuri painanut kenenkään jaloissa. Palokassa vastaan asteli KaDy III. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, PoPS ehkä hallitsi hivenen peliä. Vastustaja aloitti kuitenkin maalinteon vajaan 14 minuutin kohdalla. Mikko Hallikainen tasoitti ottelun 17 minuutin kohdalla ja Mikko Vartiainen siirsi PoPS:n johtoon aivan puoliajan lopussa.

Toinen puoliaika ei kuitenkaan lähtenyt mallikkaasti käyntiin, vaan KaDy tasoitti pelin 21 minuutin kohdalla. Tasainen vääntö jatkui, mutta sitten KaDy pääsi iskemään kaksi nopeaa maalia, ja 29 minuutin kohdalla KaDy johti ottelua lukemin 4-2. Mikko Vartiainen kavensi pelin kuitenkin nopeasti neljään kolmeen. PoPS:n kovasta taistelusta huolimatta joukkue ei onnistunut enää iskemään palloa häkkiin. Vastustaja sen sijaan pystyi vielä viimeistelemään loppulukemiksi 5-3.

Vieraspeleistä ei tullut pisteitä tällä kaudella. Kautta on enää jäljellä yksi peli Feeniksiä vastaan, ja se pelataan Polvijärvellä 2.2.. Silloin PoPS taistelee varmasti kynsin ja hampain pisteistä.

 

PetPet – PoPS-78 10-6 (4-1)

05:48 Mikko Vartiainen (Kari Tanskanen)
30:59 Mikko Hallikainen (Mikko Vartiainen)
32:26 Teemu Lätti (Pasi Voutilainen)
33:09 Mikko Vartiainen (Mikko Hallikainen)
34:39 Pasi Voutilainen
35:49 Pasi Voutilainen (Mikko Hallikainen)

 

KaDy III – PoPS-78 5-3 (1-2)

17:19 Mikko Hallikainen (Kari Tanskanen)
19:35 Mikko Vartiainen (Kari Tanskanen)
30:34 Mikko Vartiainen (Kari Tanskanen)

 

PoPS-78: Petri Silvennoinen (mv), Mikko Hallikainen, Pasi Voutilainen, Toni Kukkonen, Teemu Lätti, Jussi Mertanen, Kari Tanskanen (C), Hannu Aspelund, Karri Aspelund, Mikko Vartiainen

 

ENNAKKO: 2. divisioona päätökseen lauantaina

torstaina, tammikuun 31. 2013 kello 20:06

PoPS:n miesten futsaljoukkueen kausi Itä- ja Keski-Suomen yhteisessä 2. divisioonassa on viimeistä ottelua vaille valmis. Hienosti alkanut kausi on kääntynyt mollivoittoiseksi, kun sarjassa on tullut jo kahdeksan tappiota putkeen, edellinen voitto on tullut 1.12. Nyt PoPS:lla olisikin oiva tilaisuus kirkastaa tilastoa hieman, kun viimeisessä kotiottelussa Polvijärvelle saapuu FS Feeniks Jyväskylästä.

FS Feeniks on ollut sarjassa erinomainen, ja onkin hävinnyt vain kaksi ottelua. Muita joukkueita pienemmästä pelattujen otteluiden määrästä johtuen se on kuitenkin sarjassa vasta sijalla neljä, mutta joukkue omaa kaikki mahdollisuudet vielä jopa sarjan voittoon saakka. Feeniksin kannalta merkittävin ottelu lauantaina onkin klo 15.30 poikkeuksellisesti Polvijärven vapaa-aikatalolla pelattava ottelu SC Riverballia vastaan, jossa pitkälti ratkeaa sarjan voittaja. Voi siis olla, että Feeniksin ajatus jo hieman karkaa tuohon iltapäiväotteluun, ja PoPS pääsisi kuittaamaan joulukuisen 9-2 –tappion kotiluolassaan.

Tämä on tosiaan viimeinen mahdollisuus tällä kaudella nähdä oranssi PoPS-lauma Polvijärvellä – tule kannustamaan vielä kerran PoPS voittoon! Ottelu alkaa klo 12.30, kioski palvelee totutusti. PoPS lupaa taistella tällä kertaa viimeiseen vihellykseen saakka!

PoPS-78 – FS Feeniks, la 2.2. klo 12.30, Polvijärven vapaa-aikatalo.

 

2. divisioona päätökseen tappiolla – FS Feeniks parempi

lauantaina, helmikuun 2. 2013 kello 16:47

PoPS päätti tänään vaisusti sujuneen kautensa futsalin 2. divisioonassa tappiolla FS Feeniksille. Tappio oli PoPS:lle jo kauden yhdeksäs perättäinen, ja saldoksi kaudelta jäikin kolme voittoa ja yksitoista tappiota. Viimeisen ottelun esitys ei kuitenkaan ollut läheskään niin kehno kuin numerot antavat ymmärtää, vaan PoPS pelasi ajoittain varsin pirteästi ja muutenkin ilmapiiri säilyi positiivisena ottelun ajan.

Ottelun kulku kokonaisuudessaan kuvasi hyvin koko kautta: PoPS pyöritti palloa ajoittain hyvin, mutta viimeiset syötöt ja maalintekoyritykset epäonnistuivat toistuvasti. Vastustaja hukkaili myöskin paikkoja, mutta onnistui kuitenkin viimeistelyssään huomattavasti paremmin. PoPS:n maalit ottelussa tekivät Esa Kokko Toni Kukkosen syötöstö ensimmäisellä jaksolla ja Kari ”Line” Tanskanen Kokon syötöstä toisella jaksolla. Linellehän ottelu oli viimeinen PoPS-paidassa futsalin puolella, joten siinä mielessä ura sai arvoisensa päätöksen. Nähdäänköhän Linen paita jäädytettynä vaparin katossa ensi kaudella? Mene ja tiedä. Joka tapauksessa PoPS-ikonin ura parketin puolella on nyt paketissa, viheriön puolella Line toki nähdään vielä ensi vuosikymmenelläkin PoPS-paidassa.

2. divisioonassa on vielä runsaasti otteluita jäljellä, joten PoPS:n lopullinen sijoitus ei vielä ole tiedossa, mutta kahdeksan joukkueen sarjassa PoPS tulee sijoittumaan sijoille 6-8. Tuloksellisesti kausi siis meni varsin kehnosti, mutta tarjosi kuitenkin upeita elämyksiä pelaajille ja katsojille. Eikä ole syytä unohtaa sitä tosiasiaa, että kauan kaivatun piirinmestaruuden metsästys jatkuu vielä – huomenna Ylämyllyllä riittää kahdesta ottelusta kaksi pistettä lopputurnaukseen. Toivotaan, että PoPS onnistuu kaivamaan nuo pisteet, eikä kausi pääty vielä huomenna.

PoPS-78 – FS Feeniks 2-8 (1-3)

1-2 Esa Kokko (Toni Kukkonen)
2-4 Kari Tanskanen (Esa Kokko)