PoPS:n kauteen vakuuttava avaus – täydet neljä pistettä

PoPS avasi eilen kautensa salibandyn 5. divisioonassa. Ensimmäinen turnaus toi kotiinviemisinä täydet neljä pistettä, kun ensimmäisessä ottelussa kaatui SBS Karkein tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen 3-2 ja toisessa Kuntokerho maalein 7-2.

PoPS pääsi avausturnaukseen lähes täydellä rosterilla, kun kokoonpanosta puuttui ainoastaan ulkomailla matkusteleva Markus Saleva. Harjoituskauden perusteella joukkueen jalka ei vielä ole aivan terävimmillään, joten ylimääräiset huilivuorot tulivat valtaosalle joukkueesta tarpeeseen.

Ensimmäinen ottelu alkoi tunnustellen molempien joukkueiden puolustaessa tarkasti, ja niinpä ensimmäinen erä päättyi PoPS:n otteluille epätyypillisessä 0-0 -tilanteessa. Toisessa erässä PoPS:n maalihanat aukesivat, ja kun vielä kolmannen erän alkuun Mikko Hallikainen vei PoPS:n kahden maalin (3-1) johtoon, näytti tilanne erittäin hyvältä. Viimeisessä erässä nähtiin kuitenkin puolin ja toisin erittäin paljon jäähyjä, joka sotki erityisesti PoPS:n peliä. Kolmisen minuuttia ennen ottelun päätöstä PoPS luuli joutuvansa alivoimalle, mutta Karkeimman hölmöiltyä peräti kaksi miestä jälkipelistä jäähylle, pääsikin PoPS pelaamaan harvinaista 4-3 -ylivoimaa. Tämä ei sopinut joukkueelle laisinkaan, vaan kaiken kukkuraksi Karkein pääsi tekemään kavennusmaalin alivoimalla. Ottelun loppuhetket PoPS puolusti erinomaisesti, ja näin avausottelusta tuloksena erittäin maukas voitto.

Toisessa ottelussa PoPS:n vahvuus kutistui yhdellä, kun avausottelussa puolustuksessa hyvin luutinut Jussi Reijonen poistui työmaalle. Ottelun avaushetkillä näytti, että PoPS:n jalat olivat jääneet tauolle, sillä Kuntokerho vyörytti hyökkäyksiään terävästi kohti PoPS:n maalia. Pikku hiljaa PoPS pääsi paremmin ja paremmin peliin kiinni, ja johti avauserän jälkeen maalein 4-2. Toinen erä oli maaliton, mutta viimeisessä erässä PoPS nakutti vielä kolme maalia vieden voiton selvin 7-2 -lukemin, jotka kuitenkaan eivät täysin vastanneet kenttätapahtumia.

Ensimmäisen turnauksen ilahduttavinta antia oranssista näkökulmasta oli joukkueen tasainen suorittaminen sekä erinomainen puolustus- ja maalivahtipeli. Pelin mieheen pelanneet, tulikasteensa PoPS -paidassa saanut Keijo Heikkinen ja Ilja Pöyhönen onnistuivat molemmat maalinsuulla hienosti. Myös koko joukkue puolusti tunnollisesti, joka antoi eväät myös tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti kotiturnausta, joka pelataan kolmen viikon päästä (la 28.10.) Polvijärvellä. Tuolloin PoPS:n vastustajat ovat OuPa II (klo 10) ja TDy (klo 19).

PoPS-78 – SBS Karkein 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)