PoPS ei päässyt juhlimaan – sarjajohtaja AFC Keltik vei täydet pisteet

Popsin hyvät alkulämpimät eivät siivittäneet joukkuetta voittoon.

PoPS matkusti tänään Joensuun Koillispuiston tekonurmikentälle hieman siipirikkoisena, kun joukkueesta puuttui monta tärkeää pelaajaa joko loukkaantumisten tai muiden menojen takia. Kasaan saatiin kuitenkin vielä kaksi vaihtomiestä. Vaihtomiehien vähyys ja normaalista poikkeavat pelipaikat näkyivät kuitenkin pelin edetessä paahteisella kentällä.

Peli lähti liikkeelle melko tasaisesti. Keltik pääsi kuitenkin tekemään heti pelin alussa hieman yllättäenkin maalin, kun Keltik-peluri laukoi erinomaisesti vasemmalta laidalta. Maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä laakaan palloon, ja niinpä Keltik siirtyi ottelussa johtoon. PoPS ei ensimmäisellä puoliajalla saanut aikaiseksi kunnollisia maalipaikkoja eikä Keltikilläkään niitä liiemmin ollut. Vielä kaksi maalia Keltik kuitenkin iski aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. 2-0 maali syntyi, kun PoPS-pelaajat tulivat tilanteisiin jatkuvasti myöhässä. Keltik pääsi etenemään keskeltä läpi eivätkä popsilaiset onnistuneet estämään sitä. Vaikka Popsin maalivahti Elmo Kaasinen oli tilanteessa hyvin mukana, pääsi Keltik-hyökkääjä tuikkaamaan pallon maaliin Kaasisen hanskojen kautta. Heti tämän jälkeen syntyikin jo Keltikin kolmas maali, kun Keltikin pelaaja pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Keskitys epäonnistui kuitenkin niin pahasti, että siitä tuli erinomainen roikkulaukaus oikeaan takatolppaan, josta se kimposi maaliin.

Toiselle puoliajalle Popsin tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana sekä päästä paremmin maalintekopaikkoihin ja onnistua itse viimeistelyssä. Maalipaikkoja tulikin ensimmäistä puoliaikaa enemmän, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi tehokasta. Toki on annettava propsit Keltikin tarkalle puolustuspelaamiselle. Väsyneenä hyökännyt PoPS oli myös haavoittuvaisempi omassa päässä, ja niinpä tehokkaasti viimeistelyssä onnistunut Keltik pääsi täräyttämään pallon vielä kolme kertaa komeiden kuvioiden jälkeen maaliin. Loppulukemiksi vihellettiin Keltikille 6-0 voitto.

PoPS pelaa seuraavan kerran torstaina 7.8. Outokummussa, kun Rääkkylän NiemU matkaa Matovaaran hienokuntoiselle nurmelle. Peli on kauden toiseksi viimeinen ja viimeinen kotipeli. Jospa PoPS pääsee silloin pelaamaan ehjempänä ja viimeistelykin sujuu mallikkaammin.

AFC Keltik – PoPS-78     6-0 (3-0)