PoPS avasi kauden voitolla ja tappiolla

PoPS pelasi ensimmäiset ottelunsa salibandyn 5. divisioonassa lauantaina. Ensimmäinen turnaus tuotti heti myös avausvoiton, kun avausottelussa kaatui SBS Karkein maalein 6-3. Toisessa ottelussa hieman vajaamiehinen PoPS hävisi OuPa APK:lle maalein 3-1. Päällimmäisenä turnauksesta jäi kuitenkin erittäin positiivinen maku, ja PoPS osoitti pärjäävänsä vauhdissa mukana.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui siis SBS Karkein, joka koostui yliopiston oikeustieteellisen opiskelijoista. Ottelu oli myös heille ensimmäinen salibandyn virallisissa sarjoissa. Ottelussa edettiin pitkään tasatahdissa, kunnes Karkeimman pelaaja ajoi kolmannen erän aluksi pahannäköisesti Markus ”Keijo” Salevan selkään laidan lähettyvillä. ”Keijo” ei ollut tilanteesta moksiskaan, mutta vastustaja passitettiin 5+20 minuuttisen seurauksena katsomon puolelle. PoPS tasoitti ottelun ensin ylivoimalla, ja pääsi hetken kuluttua pelaamaan vielä 5-3 -ylivoimaa. PoPS siirtyi ylivoimalla johtoon, ja lopussa kaunisteli vielä lukemia yli- ja alivoimalla. Näin ottelusta tuli riemukas avausvoitto lukemin 6-3.

Toiseen otteluun PoPS joutui hieman heikentyneellä miehistöllä, kun avausvoitosta innostunut valmennuskaksikko Mikko Hallikainen – Jussi Mertanen katosi pelipaikalta. Tämä ei juurikaan näkynyt vielä toisen ottelun alussa, kunnes PoPS hankki kaikkiaan kuusi minuuttia typeriä rangaistuksia. OuPa siirtyi ylivoimalla johtoon, ja sai avausmaalista paljon lisävirtaa. PoPS tasoitti ottelun kyllä toisessa erässä, mutta ei saanut peliään oikein kulkemaan missään vaiheessa. OuPa iskikin lopulta kaksi maalia päätöserässä ja otti ansaitun voiton.

Turnauksesta olisi ollut neljäkin pistettä otettavissa, mutta pääasia että pistetili on nyt avattu. Lohko vaikuttaa varsin tasaiselta, ja PoPS pärjää näillä otteilla hyvin mukana. Seuraava turnaus on edessä kolmen viikon päästä Juuassa.

PoPS-78 – SBS Karkein 6-3 (1-1, 0-1, 5-1)