PoPS-78:n taistelu ei riittänyt – LehPa /2 parempi viime hetken maalilla

PoPS-78 avasi eilen 5.5. sarjakautensa Viitosessa, kun joukkue matkasi Lehmoon LehPa /2:n vieraaksi. Vielä päivää aikaisemmin sääennuste lupasi otteluun hyisiä olosuhteita ja räntäsadetta. Onneksi Pekka Pouta oli kuitenkin väärässä, ja peli päästiin pelaamaan poutasäässä ja erinomaiselle Lehmon tekonurmikentällä.

LehPa /2 osoittautui heti pelin alussa kovaksi joukkueeksi, ja kotijoukkue hallitsikin peliä. PoPS pystyi kuitenkin pelaamaan organisoidusti eivätkä lehmolaiset päässeet juuri juhlimaan maalintekopaikoilla. PoPS piristyi ensimmäisen puoliajan viimeisellä 20 minuutilla ja pelinhallinta siirtyi Popsille. Etenkin PoPS-hyökkääjä Joni Naumanen pääsi useaan otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta pallo ei valitettavasti löytänyt tietänsä maaliin. Loppujen lopuksi suhteellisen tasainen ja tiukka ensimmäinen puoliaika päättyikin maalittomana.

PoPS lähti peliin kolmella vaihtomiehellä, mutta PoPS-legenda Kari ”Line” Tanskasen loukkaannuttua ensimmäisen puoliajan lopulla PoPS joutui pelaamaan toisella puoliajalla kahden vaihtomiehen turvin. Vastustajan seitsemän vaihtomiestä näkyivät toisella puoliajalla Lehpan selkeästi parempana jaksamisena. Siitä huolimatta Popsin tiivis puolustuspeli toimi hyvin eikä vastustaja päässyt iskemään maalia. Popsilla oli hyviä paikkoja mennä ottelussa johtoon, mutta tarvittavia onnistumisia ei nähty. Ehkä paras paikka tuli Karri Aspelundin erinomaisen läpiajon myötä, mutta hieman hätäisesti lähtenyt laukaus ei ohittanut LehPa-molaria. Pelin lopussa Popsin väsymys alkoi näkyä kentällä selkeämmin, ja LehPa pyörittikin palloa Popsin pyrkiessä vain purkamaan. 88 minuutin kohdalla LehPa sai kulmapotkun, jonka jälkeen pallo jäi pyörimään PoPS-78:n rangaistusalueella. PoPS ei onnistunut purkamaan palloa, vaan LehPa pääsi iskemään pallon harmittavasti häkkiin. LehPa tuuletti maaliaan raivoisasti, mutta PoPS leirissä oltiin pettyneitä. PoPS pyrki hakemaan vielä tasoitusta, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta se ei onnistunut enää siinä. Niinpä tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi lukemissa 1-0.

LehPa hallitsi peliä, mutta todelliset maalintekopaikat menivät kuitenkin melko tasan. Popsilla oli avaimet voittoon, mutta tasapelikin olisi kelvannut. PoPS olisi ainakin taistelullaan ansainnut tasapelin. LehPa /2:n peliesitys oli parasta, mitä joukkue on viime vuosina Popsia vastaan esittänyt. Lehmolaiset saattavatkin komeilla kauden päätteeksi lohko A:n kärjessä. Tappiosta huolimatta PoPS pelasi resursseihinsa nähden hyvin, ja tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraava peli onkin jo torstaina 15.5. Polvijärven Urheilukentällä ja vastustaja on Popsille monesti niin vaikeaksi osoittautunut FC Pogosta. PoPS lähtee peliin pesemään kasvojaan ja juottamaan ilomantsilaisille kuravettä.

LehPa /2  PoPS-78      1-0 (0-0)

88′ 1-0 Jyri Väisänen

PoPS-78: Jouni Karhunen (mv), Simo Mutanen, Toni Kukkonen (c), Kari Tanskanen, Markus Saleva, Hannu Aspelund, Aleksi Lappalainen, Pasi Voutilainen, Hugo Hyvönen, Miikka Hartikainen, Karri Aspelund, Toni Karhunen, Joona Hyvärinen, Joni Naumanen