Kolmas Polvijärvi Cup päättyi FC JuPa:n juhliin

Jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi Cup pelattiin la 19.7. kolmatta kertaa osana Polvijärvi-Päivien ohjelmaa. Ensimmäisenä vuonna turnaukseen osallistui viisi joukkuetta ja vuonna 2013 osallistujia oli seitsemän joukkueen ja 63 pelaajan verran. Tänä vuonna turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta noin 90 pelaajaa. Turnaukseen osallistui viisi vanhaa tuttua joukkuetta: mestaruutta puolustanut FC KiPa, JuPa, RuPa, Haka ja Kiihtelysvaarasta matkustanut KiiMa. Uusina joukkueina nähtiin Polvijärven Vauhdin mm. sulkapalloilijoista koostunut joukkue, 80-luvun PoPS-pelaajista koostunut VSOP (Veri Superior Old Pois) ja FC HikiKivi.

Sääolosuhteet hellivät katsojia, mutta toisaalta kolmessakymmenessä celsiusasteessa koko päivän pyörinyt paahtava sää vei mehut pelaajilta illan edetessä. Paikan päällä oli parhaimmillaan reilusti yli 200 henkeä, mitä voidaan pitää Polvijärven kokoisessa pitäjässä jo suurena urheilutapahtumana. Palokunta kävi kastelemassa hiekkakentän ennen pelien alkua eikä kenttä päässyt siten pahemmin pöllyämään päivän aikana.

Palokunta kastelemassa urheilukenttää ennen pelien alkua.

Pelit etenivät kahdessa alkulohkossa tiiviiseen tahtiin ja ottelut olivat paikoin tasaisia vääntöjä. Lohko A:n voitti seitsemällä pisteellä KiiMa, toiseksi sijoittui kuudella pisteellä puolustava mestari FC KiPa. Kolmannen sijan lohkossa nappasi FC HikiKivi kahdella pisteellä ja neljänneksi jäi VSOP yhdellä pisteellä. Lohko B:n kärkipaikan nappasi virheettömällä pelillä FC JuPa ja toiseksi sijoittui Sotkuman Haka neljällä pisteellä. Kolmannen sijan lohkossa valtasi PolVa kahdella pisteellä ja neljänneksi tuli yhden pisteen saalistanut RuPa.

Välieräpeleissä kohtasivat lohko A:n ensimmäiseksi ja lohko B:n toiseksi sijoittunut joukkue sekä lohko B:n ensimmäiseksi ja lohko A:n toiseksi sijoittunut joukkue. Välierissä KiiMa joutui antautumaan Hakalle maalein 0-1 ja FC JuPa voitti mestaruutta puolustaneet kinahmolaiset maalein 1-0. Sarjataulukoissa kahdelle viimeiselle sijalle jääneet joukkueet ratkaisivat paremmuutensa sijoitusotteluissa. Näiden otteluiden myötä viidenneksi turnauksessa sijoittui FC HikiKivi, kuudenneksi PolVa, seitsemänneksi RuPa ja kahdeksanneksi VSOP.

Päivä päättyi mitaliotteluihin, jossa etenkin pronssista käytiin tiukka ottelu. Pronssia nappasi FC KiPa ja KiiMa joutui jäämään ilman mitalia ottelun päättyessä lukemiin 2-3. Finaalissa FC JuPa oli Hakaa vahvempi lukemin 3-0. Näin Jupan kolmas yritys tuotti tulosta, ja joukkue nappasi himoitun mestaruuden ja sai haltuunsa vuodeksi Popsin kannun. Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Hakan Eetu Mutanen.

Polvijärvi Cup on kasvanut tapahtumana vuosi vuodelta, ja vaikka Polvijärven peliolosuhteet ovat karut, on urheilukentällä hyvä tunnelma niin yleisön kuin pelaajien kesken. Ensi vuonna taas! PoPS kiittää kaikkia osallistuneita!