JoPS/PoPS-78 nappasi avausvoiton

JoPS/PoPS-78 palasi kesätauolta jo heinäkuun 21. päivänä, kun joukkue kohtasi Lehmon hyväkuntoisella nurmella LehPa /2:n. LehPa oli odotetun vahva vastustaja, ja kun Jopsipopsilaiset eivät pystyneet rokkiviikonlopun jälkeen pelaamaan järkevästi, oli tulos odotetunlainen. LehPa pääsi iskemään ensimmäisellä puoliajalla viisi maalia, joista muutama maali syntyi melko helposti huonon puolustuksen myötä. Toisella puoliajalla JoPS/PoPS pelasi paremmin eikä LehPa päässyt tekemään kuin yhden maalin, niinpä LehPa voitti pelin selkeästi 6-0. Jopsipopsilaisillekin kertyi muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Viimeistelyä ei helpottanut Lehpan vahva puolustuspeli ja hyvä maalivahti.

Tänään sunnuntaina JoPS/PoPS-78 jatkoi pelejään, kun Juuan Palloseura matkusti Koillispuiston tekonurmelle. Kotijoukkueen peli alkoi vahvasti, ja joukkue hallitsikin peliä hienoiseltaan. Pelin alku oli kuitenkin maaliton eikä maaleilla juhlittu ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisen puoliajan ainoasta maalista vastasi JoPS/PoPS-78:n kapteeni Toni Kukkonen, kun Kukkosen korkea kaukolaukaus laskeutui sopivasti maalivahdin yli maaliin.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen puoliajan kaltaisesti: tasaista vääntöä hienoisella Jopsipopsin hallinnalla. JoPS/PoPS-78 pääsikin karkaamaan jo 2-0 johtoon kenttäpelaajana debytoineen Aleksi Kekkosen maalilla 61 minuutin kohdalla. Tuomari on jostain syystä merkinnyt maalin kuitenkin Jupsin omaksi maaliksi. Sen jälkeen Jopsipopsilla tuli pelin heikoin vaihe, ja puolustuspeli pääsi rakoilemaan. JuPS tasoittikin ottelun kahdella peräkkäisellä maalillaan 70. peliminuutin jälkeen. Tasoituksen jälkeen JoPS/PoPS pääsi peliin jälleen mukaan, ja pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle. Painostus tuottikin tulosta, sillä Aleksi Kekkonen pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta potkaisemaan osittaisella saksipotkulla pallon kohti maalia, jossa pallo meni ilmeisesti Petri Jolkkosen kautta maaliin. Tämä maali merkittiin pöytäkirjassa kuitenkin Aleksi Kekkoselle. Sen jälkeen Elvis Laine pääsi yllättämään Jupsin maalivahdin kuudentoistarajan takaa lähteneellä erinomaisella laukauksella, joka painui oikeaan nurkkaan.  Lopussa Ilja Pöyhönen pääsi vielä viimeistelemään loppulukemiksi 5-2. Näin ollen JoPS/PoPS-78 nousi sarjataulukossa yhden pykälän ohi FC Pogostan.

Seuraavan kerran JoPS/PoPS-78 pelaa viikon päästä sunnuntaina 9.8. Rantakylän nurmikentällä AFC Keltikiä vastaan.

LehPa /2 – JoPS/PoPS-78 6-0 (5-0)

15′ Vastustaja
17′ Vastustaja
18′ Vastustaja
25′ Vastustaja
31′ Vastustaja
79′ Vastustaja

PÖYTÄKIRJA

JoPS/PoPS-78:  Asikainen Pekka, Karhunen Jouni, Kosonen Aleksi, Linervo Jere, Metsätie Tatu, Mustonen Timo, Pennanen Erno, Pöyhönen Ilja, Särkinen Jouni, Turunen Hannu, Surmai Roman (mv), Lappalainen Aleksi, Hyvönen Hugo, Aspelund Karri, Kukkonen Toni (c)

JoPS/PoPS-78 – JuPS 5-2 (1-0)

41′ Toni Kukkonen
61′ Oma Maali (Aleksi Kekkonen)