Vahvuus 7+1, tulos 6-0 turpiin

JoPS/PoPS-78 matkasi eilen helteiseen Nurmekseen pienellä porukalla. Alun perin lähtijöitä piti olla juuri kentällinen, mutta viime hetken poisjääntien vuoksi matkaan lähti vain kahdenksan miestä. Päivän teema olisi ollut 10+1 miehelläkin tiivis puolustuspeli, mutta 7+1 miehistöllä tiiviin puolustuspelin toteuttaminenkin alkoi olla jo haastavaa. JoPS/PoPS-78 lähti kuitenkin pelaamaan nolla-nollaa mahdollisimman kauan.

Noh, ottelu alkoi kuitenkin pelottavasti, kun nurmeslaiset iskivät kahden ensimmäisen minuutin aikana kaksi maalia, kun JoPS/PoPS-78 ei ollut oikein valmis peliin. Sen jälkeen puolustuspeli lähti toimimaan niin kuin pitikin. FC Nurmes viimeisteli tehokkaasti saamistaan erikoistilanteista, sillä kaksi erinomaista vapaapotkua meni suoraan maaliin, vaikka oranssien maalia vartioinut Aleksi Kekkonen oli tilanteissa hyvin mukana. Nurmeslaiset onnistuivat laukauksissaan muutenkin hyvin, sillä pari maalia syntyi erinomaisten laukausten myötä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen pättyi 0-9 tappioon Joensuussa, mutta silloin JoPS/PoPS antoi tasoitusta kehnon maalivahtipelin vuoksi. Eilen lukemiksi jäivät 6-0, joten lähtökohtiin nähden ottelu sujui ihan hyvin.

Jopsipopsin hyökkäspeli oli olematonta, ja kaikki puolesta kentästä saadutkin vapaapotkut olivat erikoistilanteita, joissa vähäiset pelaajat menivät maalille. Lähimpänä maalia oli Toni Kukkonen puolesta kentästä lauotulla vaparillaan, joka kolahti ylärimaan. Myös Karri Aspelund pääsi pariin otteeseen hyvään maalintekopaikkaan mm. läpiajoon, mutta ei valitettavasti onnistunut viimeistelyssä. Tatu Metsätie juoksi myös muutaman kerran hienosti kentän läpi, mutta tilanteista ei onnistuttu viimeistelemään.

Ottelussa ei ollut linjatuomareita, mutta yhdelläkin tuomarilla pärjättiin hyvin, sillä peli pyöri oletetusti enemmän vierasjoukkueen päässä. FC Nurmes pyöritti peliä ihan hyvin, mutta JoPS/PoPS-78 pytyi tukkimaan syöttösuunnat eikä nurmeslaiset päässeet nöyryyttämään oransseja kovinkaan rumasti. Oranssien pelissä harmittavinta oli kaksi ensimmäistä maalia, jotka joukkue lahjoitti nurmeslaisille kovin helposti.

Ottelun erikoisin tapahtuma nähtiin kuitenkin kentän reunalla, kun FC Nurmeksen viidennen maalin jälkeen yksi nurmeslaisten suurimmista faneista otti kentällä roolia. Ilmeisesti muutaman keskiketterän ottanut fani halusi tuulettaa maalia sekä helteisessä säässä hionnutta berberiään. Hän juoksi kentän reunalle, paljasti karvaiset pakaransa ja heilutti niitä läpsyttelyjen saattelemana latinorytmissä. Näky ei ollut mukava eikä se muistuttanut Miley Cyruksen twerkkausta, mutta kyllä tempaus sai kaikki pelaajat ja yleisönkin nauramaan.

JoPS/PoPS-78 päättää kautensa sunnuntaina 30.8. Joensuussa, kun NiemU saapuu Koillispuiston tekonurmelle. Ainoa tavoite on päättää kausi voittoon!

 

 

Twerk it like Miley!
Twerk it like Miley!

 

FC Nurmes – JoPS/PoPS-78 6-0 (3-0)

1′ Vastustaja
2′ Vastustaja
30′ Vastustaja
58′ Vastustaja
66′ Vastustaja
72′ Vastustaja

 

 

PÖYTÄKIRJA

JoPS/PoPS-78: Kekkonen Aleksi (MV), Voutilainen Pasi, Jaskari Joonas, Pöyhönen Ilja, Aspelund Karri, Jolkkonen Petri, Metsätie Tatu, Kukkonen Toni (C)