Toinen sarjakierros alkoi suopotkupallolla Nurmeksessa

JoPS yj palasi kesätauolta keskiviikkona 13.7. Nurmeksessa, kun joukkue kohtasi kotijoukkue FC Nurmeksen. Ottelu alkoi yhteisjoukkueen hallinnalla, mutta nurmeslaisten puolustus pystyi estämään maalinteon. Jopsin Aleksi Rämänen pääsi kuitenkin FC Nurmeksen puolustukselta läpi ja sijoitti pallon maaliin tyylikkäästi ohi maalivahdin 20. peliminuutin kohdalla.

Ottelu jatkui tasaisena, kunnes 37-38 peliminuutin kohdalla tuli JoPS yj:n musta hetki. Maalivahtipulasta kärsineen yhteisjoukkueen maalilla debytoinut Juho Lemmetyinen yritti ottaa maalilla keskityspalloa käsiin, mutta pallo lipesikin käsistä ja FC Nurmes pääsi onnekkaasti tasoittamaan tilanteen. Minuutti tästä, kun pallo pyöri yhteisjoukkueen toppari Toni Kukkosen ja vastustajahyökkääjän jaloissa. Nurmeslaisten hyökkääjä sai pallon hieman onnekkaasti ja onnistui laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta nopeasti pallon kohti vasenta alanurkkaa. Kukkonen ei saanut jalkaansa väliin eikä maalissa heittäytynyt Lemmetyinenkään yltänyt aivan torjumaan palloa. JoPS yj yritti hakea tasoitusta ensimmäinen puoliajan lopussa onnistumatta siinä. Niinpä toiselle puoliajalle lähdettiin siis kotijoukkueen 2-1 johdossa.

JoPS yj:n peli oli hyvällä mallilla ja joukkue uskoikin pystyvänsä kääntämään ottelun voittoon toisella puoliajalla. Toista puoliaikaa oli pelattu noin 5-10 minuuttia, kun kentän päälle tuli poikkeuksellisen voimakas sadealue. Nurmeksen muutoinkin melko huonossa kunnossa ollut nurmikenttä alkoi pian muistuttaa lähinnä suota. Maata pitkin syöttöjä ei pystynyt tekemään, kun pallo ei liikkunut lainehtivalla kentällä. Juokseminen oli raskaampaa raskaiden kenkien ja lainehtivan kentän kentän vuoksi. Loppupelillä ei enää ollut mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Molemmat joukkueet pääsivät aika ajoin rangaistusalueen sisälle, mutta mitään ihmeitä kummankaan joukkueen pelaajat eivät siellä pystyneet tekemään.

JoPS yj:n Tatu Metsätietä rikottiin kuitenkin rangaistusalueella sen verran, että tuomari vihelsi rangaistuspotkun. JoPS yj:n rankkarikortin voimin rankkarin tuli vetämään Toni Kukkonen. Tällä kertaa Kukkosen laukaus jäi aavistuksen liian keskelle ja liian matalalle, ja oikein aavistanut nurmeslaisten maalivahti onnistui torjumaan tilanteen. JoPS yj:llä oli siis erinomainen tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa ei pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan.

Lainehtiva kenttä ja kaatosade tekivät ottelun toisesta puolikkaasta vaikean molemmille joukkueille. Ottelu oli tasainen, ja olisi varmasti ollut hienoa nähdä, kuinka ottelussa olisi käynyt, jos se olisi pystytty pelaamaan normaaleissa olosuhteissa. Tällä kertaa nurmeslaiset saivat kolme pistettä ja JoPS yj joutuu edelleen metsästämään avauspisteitään. Seuraavan kerran JoPS yj pelaa Outokummussa ma 25.7. LehPa /3:sta vastaan.