PoPS jatkaa sarjakärjessä erittäin tasaisessa sarjassa

Kuva: Esa Juntunen

PoPS nappasi jälleen kolme pistettä salibandyn 5. divisioonan turnauksesta Outokummusta. Tällä kertaa vastassa olivat LeBa-96 III ja KLC, joista LeBa kaatui hieman ennen täyttä aikaa 13-1. Paikalliskamppailu KLC:ta vastaan säilyi jännittävänä aina viimeiselle minuutille saakka, ja lopulta pisteet tasattiin maalein 3-3.

Ensimmäisessä ottelussa sarjajumbo pysytteli PoPS:n kyydissä kaksi erää, mutta viimeisessä erässä ottelu repesi PoPS:lle. LeBa onnistui kuitenkin rikkomaan kuparisen viitisen minuuttia ennen ottelun päätöstä, joten PoPS:n ensimmäinen nollapeli jäi vielä tulevaisuuteen. Sen sijaan tällä kertaa ottelun ratkaisemiseen ei tarvittu aivan täyttä aikaa, kun PoPS sai eron 12 maaliin puolisen minuuttia ennen loppua. Näin ollen voitto PoPS:lle maalein 13-1.

Toisesta ottelusta oli odotettavissa huomattavasti tiukempi vääntö KLC:ta vastaan. Sellainen saatiinkin, eikä maaleilla tai maalipaikoilla juhlittu. Varsinkin PoPS:lla oli koko ottelun ajan vaikeuksia päästä maalipaikoille tasakentällisin, ja kaikki joukkueen maalit syntyivätkin erikoistilanteista. Kahden erän jälkeen oltiin tilanteessa 1-1, kunnes KLC siirtyi johtoon viimeisen erän puolivälissä. Niko Tiilikainen tasoitti ottelun illan toisella ylivoimamaalillaan nelisen minuuttia ennen loppua, mutta KLC rankaisi uudelleen heti seuraavassa vaihdossa. PoPS otti maalivahdin pois puolitoista minuuttia ennen loppua, ja onnistuikin tasoituksessaan minuutti ennen loppua: Mikko Hallikaisen laukaus pomppi maalin eteen, jossa sitä oli huitomassa kolme PoPS:n pelaajaa ja käytännössä kaikki KLC:n pelaajat. Lopulta Teemu Hallikainen onnistui työntämään pallon maaliin, ja näin ollen pisteet tasattiin maalein 3-3.

PoPS jatkaa siis edelleen sarjakärjessä, mutta kuusi joukkuetta on edelleen kahden pisteen sisällä. Viime hetken tasoitus KLC:ta vastaan voi koitua vielä arvokkaaksi, sillä tasaisessa sarjassa jokainen piste on äärimmäisen tärkeä. PoPS jatkaa otteluitaan kolmen viikon kuluttua, jolloin vastassa ovat OuPa II ja SBS Jekku.

LeBa-96 – PoPS-78 1-13 (0-3, 0-2, 1-8)