PoPS-78:n tappioputki jatkui – maalinteko edelleen vaikeaa Nurmeksessa

Helteisessä Nurmeksessa pelattiin eilen Viitosta, kun PoPS saapui FC Nurmeksen vieraaksi. Olosuhteet olivat Nurmeksen Laamilan nurmikentällä kunnossa ja yleisöäkin oli saapunut paikalle mukavasti. Popsin edellinen peli oli sujunut mollivoittoisesti, joten pelissä kokeiltiin erilaista taktiikkaa. Joukkue ei saanut itsestään parasta irti, ja puolustus oli ongelmissa nopeiden nurmeslaisten kanssa. Vaikka lopputulokseksi tuli suhteellisen rumat lukemat 5-0, oli peli tasaisempi kuin lukemat antavat ymmärtää.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena melko tasaista vääntöä. FC Nurmes pääsi kuitenkin livahtamaan johtoon kymmenennen peliminuutin kohdalla ja puoliajan lopussa nurmeslaiset onnistuivat toisen kerran viimeistelyssä. PoPS:n maalinteko takkusi jälleen, vaikka paikkoja syntyi pelin aikana useita. Toisella puoliajalla innokas hyökkääminen ja vastustajan huomattavasti parempi liike kostautuivat, kun Nurmes pääsi tälläämään kolme maalia lyhyessä ajassa. Kolmannen maalin kohdalla selkäranka pääsi katkeamaan, ja sen perään tuli kaksi helppoa maalia. Vastustaja rankaisi armotta PoPS:n tekemistä, välillä erittäin tyhmistä, virheistä. Niinpä Nurmeslaiset pääsivät juhlimaan 5-0 voittoa.

PoPS ei pystynyt esittämään parastaan. Maalinteko oli jälleen vaikeaa, vaikka hyviä maalintekopaikkoja oli kymmenisen kappaletta. PoPS hävisi eilen selkeästi myös jalalla, kun juoksu oli liian monella pelaajalla laiskanoloista. Tämä korostui entisestään, sillä FC Nurmeksella oli muutama erittäin nopea pelaaja. Terävyys oli edellisen Pogosta-pelin tapaan vielä hieman hukassa. PoPS pystyi rakentamaan muutamia erinomaisia hyökkäyksiä, mutta liian usein omat hyökkäykset päätyivät syöttövirheeseen.

Seuraavan kerran PoPS pelaa Outokummun upealla nurmikentällä helatorstaina klo 18.30. Silloin vastustajaksi saapuu sarjan ennakkosuosikkina pidetty AFC Keltik. Silloin kentällä tullaan näkemään toivottavasti terävä, varma ja taisteleva PoPS!

FC Nurmes PoPS-78      5-0 (2-0)

10′ 1-0 Meriläinen Santtu
42′ 2-0 Nevalainen Juuso
62′ 3-0 Hannikainen Miika
65′ 4-0 Hannikainen Miika
70′ 5-0 Hannikainen Miika

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Jouni Karhunen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (c), Markus Saleva, Teppo Sormunen, Joni Naumanen, Toni Karhunen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Hugo Hyvönen, Karri Aspelund, Joona Hyvärinen, Aleksi Lappalainen