PoPS-78:n salibandykaudella kelvollinen alku

PoPS-78:n kausi salibandyn 4. divisioonassa on käynnistynyt kahden koronan keskeyttämän kauden jälkeen hyvin. Tällä kaudella ei ole enää 5. divaria, vaan edellisten kausien 5. divarin ja 4. divarin kaikki pohjois-karjalaiset salibandyjoukkueet pelaavat 4. divarissa. Niinpä Popsillekin tulee vastaan uusia tuttavuuksia 5. divarista. Poikkeuksellista on myös se, että Pohjois-Karjalan joukkueet pelaavat kahdessa lohkossa, ja näin ollen esimerkiksi paikallisjoukkue ja harjoituskaveri KLC pelaa eri lohkossa eikä paikalliskamppailuita oleva siis tällä kaudella luvassa.

Kausi alkoi 19.9. Joensuun Liikuntakeskuksessa. PoPS lähti peleihin kapealla rosterilla, sillä ensimmäisessä ottelussa oli vain 8 kenttäpelaajaa plus maalivahti. Toiseen otteluun PoPS sai yhden vahvistuksen, kun Aapo Makkonen ehti selvitä reissustaan.

Vaikka rosteri oli kapea ja kovin montaa harjoitusta ei ollut takana, oli PoPS siirtynyt jo 0-3 johtoon ensmmäisen kymmenen minuutin aikana isommalla rosterilla liikkeellä ollutta TDy:tä vastaan. Popsin jalat alkoivat kuitenkin sakata pelikellon edetessä. TDy onnistui rankaisemaan väsynyttä Popsia, ja niinpä ottelu päättyi lopulta TDy:n 8-5 voittoon.

Toisessa ottelussa PoPS kohtasi juukalaisen HooPeen. Vaikka pelaajat olivat edellisestä pelistä väsyneitä, jaksoi PoPS painaa ottelussa ja hallitsi peliä. Tuloksena melko suvereeni 7-2 voitto.

Toinen turnaus pelattiin lauantaina 16.10. Lieksassa, jonne PoPS-78 pääsi lähtemään mukaan 2 täydellä ketjulla. Ensimmäisessä ottelussa PoPS-78 kohtasi sarjajumbo SFE:n. Ottelu oli alusta alkaen Popsin näytöstä, ja ottelu päättyi polvijärveläisten selvään 13-1 voittoon. Illan viimeisessä ottelussa olikin vastassa paikallisjoukkue sarjakärki Lieksan Into. Ottelu oli tiukka vääntö, joka kääntyi harmittavasti lopulta lieksalaisten 5-4 voittoon.

Näin ollen Popsin kausi on käynnistynyt 4. divarissa kelvollisesti, kun 4 ottelusta on tullut 2 selkeää voittoa ja 2 niukkaa tappiota. PoPS-78 majailee sarjataulukon keskellä 4 sarjapisteellään. Tästä hyvä jatkaa!

Tähän kauteen PoPS-78 on uudistunut ennätysmäisen paljon. Mukana on edelleen samoja konkareita, mutta paljon on myös joukkueesta lähteneitä/lopettaneita. Onneksi mukaan on saatu uusia pelaajia: Janne Hakulinen, Joona Määttä, Mikko Turunen, Jarkko Koivunen (mv) ja Mikko Moilanen. Tämän kauden pelaajatilastoihin pääset käsiksi tästä.

PoPS järjestää tämän vuoden sarjassa kotiturnauksen Polvijärven Vaparilla reilun kuukauden päästä sunnuntaina 21.11.