PoPS-78 lohkokuutoseksi – kausi päättyi tappioon Jupsille

Popsin hyvät alkulämpimät eivät siivittäneet joukkuetta voittoon.

PoPS päätti jalkapallokautensa eilen Juuassa. Alkuasetelmat otteluun eivät olleet Popsin kannalta parhaat mahdolliset, sillä kasaan saatiin kaksitoista pelaajaa.

Joukkueen maalivahtina debytoi kuukauden peleistä sivussa ollut sairastupalainen valmentaja Toni Kukkonen. JuPS pelasi hyvin joukkueena ja viimeisteli tarkasti. PoPS antoi pelissä paikoin hyvän vastuksen, mutta juukalaiset olivat kokonaisuutena parempia ja veivät pisteet lopulta melko selkein lukemin 6-0.

Ensimmäisen puoliajan alussa PoPS haki peliään, ja niinpä JuPS pääsi heti alussa 1-0 johtoon. PoPS pääsi loppua kohden paremmin peliin mukaan. Popsin Pasi Voutilainen oli lähellä tehdä maalin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo ei mennyt maaliviivaa lähemmäksi maalia. JuPS onnistui viimeistelemään ensimmäisellä puoliajalla vielä kahdesti, joista toinen tuli puoliajan lopussa helposti vapaapotkusta.

Kukkosen raajat eivät pysyneet paikallaan eivätkä paikat kestäneet maalivahtinakaan olemista ensimmäisellä puoliajalla, joten toiselle puoliajalle maaliin siirtyi joukkueen kokenein Jouni Karhunen. Niinpä joukkue jatkoi loppupelin ilman vaihtomiehiä. JuPS onnistui toisellakin puoliajalla hyvin viimeistelyssä, ja he iskivät pallon vielä kolme kertaa häkkiin. PoPS pääsi myös hyville maalipaikoille, mutta maalinteko jatkui koko kauden tapaan nihkeänä. Karri Aspelund ja Mikko Vartiainen pääsivät yksi läpi, mutta molempien laukaus meni päin maalivahtia. Myös Joni Naumanen pääsi laukomaan muutamaan otteeseen, mutta maalivahti onnistui torjumaan ne. Niinpä ottelu päättyi 6-0 juukalaisille. Vaikka juukalaiset olivat eilen parempia, oli peli paikoin hyvinkin tasaista.

Juukalaisilla kausi jatkunee vielä jatkopeleillä, sillä he sijoittuivat lohkokakkoseksi. Lohkon voitti Lehpan kakkosjoukkue ja ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt AFC Keltik jäi niukasti kolmanneksi. Sarja oli kaiken kaikkiaan melko tasainen. Popsilla olisi helposti ollut mahdollisuus huomattavasti suurempaan pistepottiin, mutta erittäin heikolla viimeistelyllä on vaikea voittaa otteluita. Monet tasaiset ottelut PoPS puolestaan hävisi niukasti. PoPS sijoittui lohkossaan toiseksi viimeiseksi eli kuudenneksi, kun jumbosijaa pääsivät juhlistamaan Ilomantsin FC Pogosta. NiemU sijoittui viidenneksi ja FC Nurmes neljänneksi.

PoPS jää jälleen kauden jälkeen odottelemaan Polvijärvelle nurmikenttää. Tuleepa nurmikenttää tai ei, niin eiköhän PoPS pelaa ensi vuonnakin Viitosta, mutta Polvijärven hiekkakentällä tuskin nähdään yhtään peliä. PoPS alkaa nyt kuitenkin valmistautua kuumaakin kuumempaan futsal-kauteen. Siellä tulokset tulevat olemaan erinäköisiä!

JuPS – PoPS-78 6-0 (3-0)