PoPS-78 avasi jalkapallokauden kevätturnauksella – historiallinen voitto ja 2 tappiota

PoPS osallistui tänään pelattuun Erotuomarikerho Pallopuntarin järjestämään perinteiseen kevätturnaukseen Lehmossa. Popsin lisäksi turnauksessa olivat mukana Nelosesta JoPS/2 sekä Viitosen joukkueista JuPS ja FC Pogosta. Ottelut pelattiin Lehmon tekonurmella ja peliaikana oli 2×25 minuuttia. Popsilla oli ennen turnausta kaksi harjoittelukertaa ulkona hiekalla, joten pallotuntuma oli mitä oli. Tuloksena oli kuitenkin historiallinen voitto ja kaksi tappiota.

Ensimmäinen ottelu alkoi klo 9 ja vastassa oli ennalta kovimmaksi povattu joukkue, JoPS/2. PoPS lähti pelaamaan tiukkaa puolustuspeliä, ja puolustamista siitä tulikin, sillä peli pyöri suurimman osan ajasta Popsin kannalta väärässä päässä. Popsin huonot alkulämpimät eivät ainakaan edesauttaneet peliä. JoPS/2 pääsi johtoasemaan ensimmäisellä puoliajalla hieman onnekkaasti, kun kulmapotkun jälkitilanteessa Popsin purkupallo osui omaan pelaajaan ja kimposi siitä maaliin. Jopsilla oli pelin aikana muutama muu hyvä maalipaikka, mutta joko Popsin maalilla hyvästi pelannut Elmo Kaasinen tai viimeistään ylärima estivät vastustajan aikeet. Yhden maalin JoPS pääsi vielä tekemään toisella puoliajalla, ja niinpä loppulukemiksi kirjattiin 2-0.

Toisessa pelissä vastassa oli naapurikunnan JuPS. PoPS lähti edelleen puolustamaan tiukasti, mutta pyrki pelaamaan hyökkäyssuuntaan huomattavasti aggressiivisemmin. Siinä PoPS onnistuikin erinomaisesti. PoPS hallitsi peliä eikä vastustaja päässyt kunnollisiin maalintekopaikkoihin. Popsilla maalintekopaikkoja oli puolestaan useita. Ensimmäisellä puoliajalla Sami Ratilainen pääsi irti keskeltä ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alanurkkaan. Toisella puoliajalla Pasi Voutilainen pääsi irti samaan tapaan, mutta vastustajan maalivahti esti tällä kertaa ”Paten” maalintekoaikeet. Kertaalleen taisi PoPS-pelaaja päästä iskemään pallon metrin päästä maalista ylärimaan. Loppulukemiksi kirjattiin 1-0 PoPS-78:lle. Voitto JuPS:sta oli makea ja historiallinen, sillä sarjapeleissä PoPS on voittanut JuPS:n ainoastaan kerran, Nelosessa kaudella 2009. Kaiken kaikkiaan PoPS:n peli pysyi koko pelin ajan hyvässä kuosissa, ja syötötkin oli hyvin navigoituja.

Viitosen vanha tuttu Ilomantsista eli FC Pogosta oli Popsin kolmannen pelin vastustaja. Popsilla oli noin puolentoista tunnin tauko ennen Pogosta-ottelua, joten joukkue pyrki tekemään lämmittelyt viileässä säässä huolella. Lämpimän ottaminen tuntui kuitenkin vaikealta eivätkä pelaajien paikat enää tuntuneet kestävän. Liike jäikin hyvin pitkälti edelliseen peliin. FC Pogostalle ottelu oli puolestaan toinen putkeen, joten siellä oltiin varmasti valmiimpia peliin. Pogosta on ollut monesti vaikea vastus ja niin se oli tänäänkin. Popsin taktiikka hajosi, keskittyminen hajosi ja pelaajat hajosivat. Tosiasia on se, ettei se peli vaan pyöri niin, että kaikki hajoilevat. PoPS-78:n pelaajat olivat yksinkertaisesti hirrrrveeen, hirrrrvvveeen väsynneitä. Vaikkei Pogostakaan ollut kovin pirteä, niin pääsi se muutamaan otteeseen helposti läpi Popsin hajanaisen ryhmittymän. Köntsathän siinä tuli housuun ja muutaman maalin tappio. Oli Popsillakin paikkansa iskeä pallo verkkoon, mutta viimeistely oli valitettavasti heikolla tasolla. FC Pogosta voitti siis ottelun 3-0.

Turnauksesta jäi kuitenkin positiivinen kuva. PoPS osallistui ensimmäistä kertaa turnaukseen ja pääsi näin ollen pelien makuun ennen ensimmäistä sarjapeliä. Tästä on hyvä lähteä kohti armottoman kovaa kautta Viitosessa!

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Teppo Sormunen, Toni Kukkonen (C), Kari Tanskanen, Jouni Karhunen, Hannu Aspelund, Hugo Hyvönen, Pasi Voutilainen, Teemu Lätti, Karri Aspelund, Aleksi Lappalainen, Toni Karhunen, Sami Ratilainen, Joni Naumanen