Peli kulki, mutta tilit eivät auenneet vieläkään – Keltik sai pisteet 0-2 lukemien myötä

PoPS kohtasi Helatorstaina sateisella Matovaaran nurmella Viitosen ennakkosuosikiksikin tituleeratun AFC Keltikin. Kentällä nähtiin kaksi ehjää ja hyvin taistelevaa joukkuetta. Popsille maalinteko oli tälläkin kertaa liian vaikeaa, ja kovalla prosentilla viimeistellyt Keltik sai varastettua pisteet Popsilta kahden maalin myötä pelin päättyessä lukemiin 0-2 (0-1).

Peli lähti käyntiin AFC Keltikin pitäessä palloa omalla puoliskollaan, mutta vastustaja ei kuitenkaan onnistunut luomaan kunnollisia hyökkäyksiä. Vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla Keltikin nopea hyökkääjä pääsi hieman onnekkaastikin läpiajoon. Keltik-hyökkääjä onnistui sijoittamaan pallon vasempaan alanurkkaan ohi hyvin vastaan tulleen Pops-maalivahti Elmo Kaasisen. PoPS-toppari ei aivan ehtinyt liukua palloon ajoissa, vaan pallo ylitti kuin ylitti maaliviivan. PoPS piristyi tästä ja alkoi karvata aktiivisemmin, ja hallinta siirtyikin Popsille. Harvoin näkee yli kuuttatoista peräkkäistä onnistunutta syöttöä tällä tasolla ja varsinkaan Popsin peleissä. Eilen syötöt kuitenkin kulkivat mallikkaasti. PoPS sai luotua maalipaikkoja 16-alueella, mutta ratkaiseva viimeinen kosketus palloon oli huono, eikä palloa löytänyt tietään vastustajan verkkoon.

Toinen puoliaika oli samankaltainen, välillä PoPS hallitsi palloa ja välillä Keltik. Noin tunnin kohdalla Keltik sai vapaapotkun reilusta 30 metristä. Keskitys tuli kohti pilkkua, jonne kaksi Keltik pelaaja oli päässyt karkaamaan hieman unessa olleelta Popsilta. Keltik-pelaaja ei epäonnistunut viimeistelyssä, vaan puski pallon varmasti maaliin. Peli jatkui maalinkin jälkeen tasaisena eivätkä kummatkaan joukkueet päässeet kuin korkeintaan semihyville maalintekopaikoille. Lopussa PoPS haki kovasti kavennusmaalia, mutta Keltik puolusti hyvin ja toisaalta ratkaisutilanteissa Popsin jalat olivat hyytelönä. Niinpä tuomari vihelsi pelin päättyneeksi lukemissa 0-2.

PoPS pelasi hyvin joukkueena, mutta täysiä sarjapisteitä ei voida saada ilman maaleja. Peli oli tasainen ja maalipaikat menivät tasan. Popsilla oli ehkä pari paikkaa enemmänkin. PoPS liikkui pelissä Keltikiä paremmin, mutta Keltik viimeisteli erinomaisesti. Neljä maalitonta peliä Popsille on aivan liikaa, kun ottaa huomioon sen, miten monta paikkaa on hukattu! Toivottavasti PoPS saa gorillan selästään ja upottaa pallon useaan otteeseen NiemU maaliin ensi keskiviikkona Rääkkylässä.

 
PoPS-78 AFC Keltik      0-2 (0-1)

19′ 0-1 Jani Strand
59′ 0-2 Tomi Alm

 
OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

 

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Hugo Hyvönen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (c), Markus Saleva, Jani Tanskanen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Teemu Lätti, Aleksi Lappalainen, Petri Jolkkonen, Joni Naumanen, Toni Karhunen, Hannu Aspelund, Joona Hyvärinen, Simo Koistinen