Otteluraportit ja kausiennakko, Viitonen 2013

PoPS-78:n kausi päättyi 0-2 tappioon JuPS:lle

sunnuntaina, elokuun 25. 2013 kello 17:01

PoPS-78 pelasi jalkapallokauden viimeisen pelinsä torstaina Outokummussa juukalaista JuPS:a vastaan. PoPS sai kasaan poikkeuksellisen paljon pelaajia, sillä vaihtomiehiä oli jopa viisi. Juukalaisillakin oli vaihtomiehiä mukavat neljä kappaletta. PoPS lähti peliin altavastaajana, olihan vastassa sarjakakkonen. Silti tavoitteena oli napata kolme sarjapistettä.

JuPS hallitsi peliä hienoisesti, mutta PoPS pelasi silti kelpopeliä. PoPS:n puolustuspeli ei kuitenkaan ollut parasta mahdollista, mutta siitä huolimatta JuPS sai pelin aikana iskettyä ainoastaan kaksi häkkiä. Ensimmäinen maali syntyi 27 minuutin kohdalla, kun juukalaispelaaja pääsi kimmonneen syötön myötä onnekkaasti läpi PoPS:n puolustuslinjalta ja sai lauottua pallon maaliin. Toinen maali tuli pelikellon näyttäessä 70 minuuttia. PoPS sai pelin aikana annettua hyvin painetta vastustajalle, mutta uhrautuvasti puolustanut JuPS esti maalintekoaikeet tyylikkäästi. Juukalaisilla oli enemmän maalipaikkoja, mutta viimeistään PoPS:n maalia vartioinut Elmo Kaasinen esti JuPS:n maalinteon.

Peli päättyi siis lukemiin 0-2 ja kausi päättyi tappioon. Pisteitä ei siis liiemmin loppukaudesta herunut PoPS:lle, vaikka monissa peleissä joukkue pelasi hyvin, mutta väsähti lopussa. Kausi kokonaisuutena ei ollut toivotunlainen, mutta otettaessa huomioon sen, että pelaajamateriaali uudistui suuresti verrattuna edelliseen kauteen, ei tulosta voi pitää erityisen huonona. Tämän kauden joukkue oli nuori, sillä monissa peleissä mukana oli 1-2 ikämiestä ja loput maksimissaan 25-vuotiaita. Muutama luvattoman huono peli sattui kaudelle, ja ne olivat kotipeli FC Pogostaa vastaan ja kotipeli NiemU:a vastaan. Hyviä pelejäkin oli, kuten molemmat JuPS-pelit ja vieraspeli LehPa/2:sta vastaan.

Merkittävää kaudessa oli se, että PoPS ei päästänyt yhdessäkään pelissä omiin neljää maalia enempää. Maalinteko oli PoPS-78:lle puolestaan ongelmallista, sillä maaleja saatiin tehtyä kauden aikana ainoastaan 18. Se on vähiten Viitosen lohko a:ssa. Ilman maaleja on vaikea saada pisteitä sarjassa ja ennen kaikkea voittaa otteluita. PoPS-78:n sisäisen maalipörssin voitti Viitosessa debyyttinsä tehnyt joukkueen nuorin jäsen Karri Aspelund kolmella maalillaan. PoPS sai kauden aikana myös paljon varoituksia. Suurin varoitusmäärä tuli torstain JuPS-pelissä, kun tuomari halusi kovasti pelata korttia. Kuusi varoitusta yhdessä pelissä on paljon. Sarjataulukossa PoPS sijoittuu toiseksi viimeiseksi eli seitsemänneksi tai viimeiseksi, jos JoPS/3 on voittanut eilisessä ottelussa Yllätyksen (tulospalvelu ei kerro ottelun tulosta).

Kausi oli siis vaiheikas. Muuttuneen joukkueen yhteenhitsautuminen vei aikansa. Ennen kauden alkua pelaajapulaa ei osannut odottaa, mutta kesän mittaan tuli selväksi, että pelaajia oli liian vähän. Se näkyi siinä, ettei joukkue jaksanut pelata pelejä loppuun asti ja siinä, ettei joukkue pystynyt pitämään harjoittelemaan hyvälaatuisia ja kovia harjoituksia riittävän usein. Ensi kaudella nämä ongelmat pyritään välttämään, ja onkin täysin varmaa, että ensi kaudella PoPS-78 haluaa olla jälleen vahvempi joukkue! Nyt PoPS kuitenkin suuntaa futsal-kentille.

PoPS-78 – JuPS 0–2 (0–1)

27’ Vastustaja
70’ Vastustaja

Varoitukset: Toni Kukkonen, Juho Mutanen, Simo Mutanen, Miikka Hartikainen, Sami Ratilainen, Hugo Hyvönen

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Simo Mutanen, Jussi Mertanen, Jouni Karhunen, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Miikka Hartikainen, Petri Jolkkonen, Panu Järveläinen, Aleksi Lappalainen, Sami Ratilainen, Karri Aspelund, Joni Naumanen, Simo Koistinen

Joukkueen johtaja: Esa Sormunen

 

Ensimmäisen puoliajan 0-2 johto vaihtui 4-2 tappioon FC Nurmekselle

sunnuntaina, elokuun 18. 2013 kello 14:25

PoPS-78 pelasi eilen lauantaina kauden toiseksi viimeisen ottelunsa ja kauden viimeisen viraspelinsä Nurmeksessa. Vastassa oli PoPS:a sarjataulukossa edellä ollut FC Nurmes. PoPS kärsi jälleen pelaajapulasta, mutta kasaan saatiin piskuinen ryhmä yhdellä vaihtomiehellä höystettynä. Vastustajalla vaihtomiehiä oli i hannemäärä, neljä.

PoPS lähti pelaamaan heti alussa kurinalaisesti. Vastustaja ei päässyt juurikaan luomaan maalintekotilanteita, vaikka hallitsikin palloa. PoPS sen sijaan onnistui käyttämään vähäiset maalipaikkansa. 19 minuutin kohdalla Pasi Voutilaisen erinomainen syöttö tavoitti kärjessä viilettäneen Karri Aspelundin, ja hän onnistui siirtämään pallon ohi vastustajan maalivahdin. Sama toistui 35 minuutin kohdalla, kun Voutilaisen keskitys tavoitti Aspelundin pään, ja niinpä pelilukemiksi kirjattiin 0-2 PoPS-78:lle. PoPS sai aikaiseksi ensimmäisellä puoliajalla vielä pari muuta hyvää paikkaa, mutta viimeistely ei onnistunut niistä. Vastustaja hyökkäsi puoliajan lopulla aggressiivisemmin, mutta ei saanut aikaiseksi mitään merkittävää.

Toiselle puoliajalle PoPS lähti jatkamaan samanlaista kurinalaista peliä. Alku oli kuitenkin vaikeaa. Popsilaisten jalat alkoivat väsyä ja ryhmitys ei pysynyt kasassa. 55 minuutin kohdalla alkoi PoPS:n synkkä reilu kymmenminuuttinen, kun vastustaja pääsi kaventamaan tilanteen yhteen kahteen. Seuraavan kerran verkot heiluivat 65 ja 66 minuutin kohdilla, ja oho FC Nurmes johti peliä lukemin 3-2. Sen jälkeen PoPS pääsi vaihteeksi hieman paremmin peliin mukaan, mutta väsyneet jalat ja päät eivät toimineet halutulla tavalla. PoPS sai toisella puoliajalla ehkä kolme hyvää maalintekopaikkaa, muttei onnistunut survomaan niissä palloa maaliin. Vastustaja survoi pallon vielä kertaalleen 83 minuutin kohdalla. Ottelu päättyi siis lukemiin 4-2.

PoPS:n ensimmäinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan hyvä. Jokainen hoiti oman tonttinsa kunnialla. Toisella puoliajalla jalat eivät enää riittäneetkään, ja vastustaja pääsi tälläämään kaikki maalit typerien virheiden seurauksena. Nämä virheet johtuivat taas hyvin pitkälti väsymyksestä ja selkärangan katkeamisesta. Toki on annettava myös krediitit vastustajalle ja etenkin vastustajan kolme maalia tehneelle hyökkääjälle. Toisen puoliajan synkkä kymmenminuuttinen oli kohtalokas PoPS:lle.

PoPS on nyt sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, seitsemäntenä. Kauden viimeinen peli pelataan Outokummussa torstaina 22.8. klo 18.30, ja silloin vastaan tulee naapurikunnan JuPS. JuPS on parantanut peliään kauden edetessä, ja on varmaa, että vastassa on kova joukkue. PoPS lähtee kuitenkin taistelemaan kovalla asenteella kauden viimeisistä pisteistä.

FC Nurmes – PoPS-78 4–2 (0–2)

19’ Karri Aspelund
35’ Karri Aspelund
55’ Vastustaja
65’ Vastustaja
66’ Vastustaja
83’ Vastustaja

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Hugo Hyvönen, Juho Mutanen, Toni Kukkonen, Jouni Karhunen, Toni Karhunen, Miikka Hartikainen, Teemu Lätti (C), Pasi Voutilainen, Jani Tanskanen, Sami Hassinen, Karri Aspelund

 

PoPS-78 jäi pisteittä kaatosateessa – NiemU parempi lukemin 2-4

perjantaina, elokuun 9. 2013 kello 17:23

PoPS kohtasi eilen torstaina Outokummussa sarjajumbona majailevan Niemisen Urheilijat. Peli lähti liikkeelle PoPS:n kannalta erittäin heikosti. Syötöt eivät napsuneet kohdilleen ja liike oli puutteellista. Pelin alussa satoi erittäin ravakasti ja PoPS ei noissa olosuhteissa ollut ihan omimmillaan. Alun vaikeudet kostautuivatkin, sillä viiden minuutin kohdalla NiemU siirtyi 1-0 johtoon ja yhdeksän minuutin kohdalla vihelletyn rangaistuspotkun myötä lukemat olivat jo 2-0. Näiden maalien jälkeen PoPS pääsi vähän paremmin peliin mukaan, mutta paras peli-ilme oli edelleen hukassa. 32 minuutin kohdilla vastustaja onnistui jälleen maalinteossa, ja sen jälkeen PoPS:kin alkoi heräillä peliin mukaan. Pelikellon näyttäessä 41 minuuttia, Karri Aspelund pääsi kaventamaan pelin.

Toiselle puoliajalle lähdettiin siis lukemissa 1-3. PoPS aloitti toisen puoliajan huomattavasti paremmin kuin ensimmäisen. 48 minuutin kohdalla Aleksi Lappalainen pääsi kaventamaan lukemat jo kahteen kolmeen. Sen jälkeen PoPS:n peli lamaantui jälleen hieman, eikä maalinteossa onnistuminen sytyttänyt joukkuetta erityiseen flow-tilaan. Kentällä näkyi sen sijaan turhautuminen ryntäilynä ja huonoina syöttöinä. Vaikka PoPS sai aikaiseksi vielä maalintekotilanteita, ei niitä pystytty hyödyntämän. Vastustajalle paikkoja syntyi vielä PoPS:a enemmän. PoPS:n maalia hyvin vartioinut Elmo Kaasinen torjui muutamia tilanteita upeasti. 75 minuutin kohdalla vastustajan maatamyötäilevä potku painui kuitenkin ohittamattomasti vasempaan alanurkkaan. NiemU voitti voimattoman PoPS:n lukemin 2-4.

Torstainen peli oli kaiken kaikkiaan vaisu esitys PoPS:lta. NiemU nousi kolmen pisteen myötä sarjapisteissä tasoihin PoPS:n kanssa. PoPS pelaa seuraavan kerran Nurmeksessa lauantaina 17.8., jolloin joukkueen on lähdettävä parantamaan peliään urakalla.


PoPS-78 – NiemU 2–4 (1–3)

5’ Vastustaja
9’ Vastustaja RP
32’ Vastustaja
41’ Karri Aspelund
48’ Aleksi Lappalainen
75’ Vastustaja

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Simo Mutanen, Jouni Karhunen, Toni Karhunen, Miikka Hartikainen, Hugo Hyvönen, Jani Tanskanen, Sami Hassinen, Panu Järveläinen, Aleksi Lappalainen, Karri Aspelund

 

Sarjajohtaja Yllätys oli PoPS:a parempi lukemin 2-0

lauantaina, elokuun 3. 2013 kello 17:53

Torstaina Ylämyllyllä PoPS-78 kohtasi sarjajohtaja Yllätyksen. PoPS-78:lla oli vaikeuksia saada riittävästi miehiä kasaan, mutta lopulta joukossa oli yksi vaihtomieskin. Vastustajalla vaihtomiehiä oli kasassa viisi.

Pelissä kumpikaan joukkueista ei juhlinut maalipaikoilla. Yllätys piti palloa enemmän hallussaan, mutta kaiken kaikkiaan peli oli melko tasainen. PoPS:n jalat loppuivat kuitenkin turhan aikaisin eikä viime peleistä tuttua loppua kohti paranevaa peliä tällä kertaa nähty. Vastustaja pääsi tälläämään pallon maaliin kummallakin puoliajalla kertaalleen. Ensimmäisessä maalissa pallo ajautui kuin varkain vastustajalle, ja hyvän syötön kautta vastustaja pääsi siirtämään pallon oikeaan alanurkkaan. Jälkimmäinen maali meni puolestaan väsyneen PoPS-puolustuksen piikkiin. PoPS pääsi etenkin toisella puoliajalla aiheuttamaan hämmennystä vastustajan puolustusalueella, mutta maaliverkot eivät soineet. Peli päättyi siis lukemin 2-0.

Seuraava peli on ensi torstaina Outokummussa. Silloin vastustajaksi saapuu Rääkkylän NiemU. Toivottavasti PoPS pääsee silloin jälleen pisteiden makuun.


Yllätys – PoPS-78 2–0 (1–0)

30’ Vastustaja
55’ Vastustaja

VAROITUKSET: Miikka Hartikainen, Hannu Aspelund

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Simo Mutanen, Hannu Aspelund, Toni Karhunen, Miikka Hartikainen, Jani Tanskanen, Hugo Hyvönen, Sami Hassinen, Aleksi Lappalainen, Karri Aspelund

Joukkueen johtaja: Esa Sormunen

 

LehPa /2 juoksi 1-3 voittoon PoPS-78:sta

torstaina, heinäkuun 25. 2013 kello 15:58

PoPS palasi kesätauolta maanantaina 22.7. Outokummussa pelatun ottelun, jolloin vastaan asteli sarjakakkonen LehPa /2, myötä. Vastustaja saapui paikalle seitsemän vaihtomiehen voimin, kun PoPS sai tyytyä kolmeen. PoPS oli selvästi vielä Polvijärvi-päivien tunnelmissa, koska pelin alku lähti liikkeelle yskähdellen.

Vastustaja hallitsikin peliä, ja jo kuuden minuutin kohdalla se onnistui murtautumaan PoPS-78:n puolustuslinjan läpi ja sai siirrettyä pallon vielä ohi PoPS:n maalia vartioineen Jouni Karhusen. Vastustaja jatkoi vahvaa otettaan, mutta PoPS pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen, kun Joni Naumasen oiva kaukolaukaus meni maalivahdin yli maalin vasempaan nurkkaan. Peli ei säilynyt tasatilanteessa kauaa, sillä 28 minuutin kohdalla vastustaja pääsi jälleen johtoasemaan. Puoliajan loppua kohden PoPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että vastustaja oli parempi ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi. Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi hyviä maalintekotilanteita, mutta pallo ei kuitenkaan tahtonut löytää tietänsä maaliin. PoPS oli lähellä tasoittaa ottelun n. 85 peliminuutin kohdalla, kun PoPS sai aikaan hyvän paineen vastustajan puoliskolle. Tällä kertaa hyvästä maalintekotilanteesta huolimatta pallo ei mennyt ylärimaa lähemmäksi maalia. Vastustaja sen sijaan pääsi vielä tuikkaamaan yhden maalin viimeisellä minuutilla. PoPS puolustaja ensin karvasi pallon itselleen, mutta ei onnistunut purkamaan tilannetta, vaan vastustaja pääsi laukomaan 16-rajalta. Lopussa alkanut sade sai vastustajan laukaiseman pallon liukumaan nurmen pinnalla niin kovasti, ettei PoPS:n maalivahti ehtinyt napata oikeaan alanurkkaan suuntautunutta vetoa. Niinpä ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-3.

PoPS:n pelaajat väsyivät jo ensimmäisellä puoliajalla, kun vikkeläjalkaiset lehmolaiset yrittivät saada rikottua PoPS:n puolustuslinjaa. Toisella puoliajalla vastustajakin alkoi väsähtää, vaikka heillä oli runsaasti vaihtomiehiä, ja niinpä PoPS pääsi paremmin peliin mukaan. PoPS:n pelistä puuttui maanantaina terävyys, jota kaivataan jo seuraavassa ottelussa. Vastustaja ei helpotu yhtään, sillä ensi viikon torstaina vastaan astelee sarjajohtaja Yllätys. Ottelu pelataan Ylämyllyn uudella tekonurmikentällä 1.8. klo 19.


PoPS-78 – JoPS /2 1–3 (1–2)

6’ Vastustaja
22’ Joni Naumanen
28’ Vastustaja
90’ Vastustaja

PoPS-78: Jouni Karhunen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Jussi Mertanen, Markus Saleva, Toni Karhunen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Jani Tanskanen, Karri Aspelund, Panu Järveläinen, Aleksi Lappalainen, Joni Naumanen, Hannu Aspelund

 

PoPS komeaan voittoon Ilomantsissa

perjantaina, heinäkuun 5. 2013 kello 17:59

PoPS matkusti eilen torstaina 4.7. Ilomantsiin, jossa pelattiin ottelu FC Pogosta – PoPS-78. Edellinen kamppailu Polvijärvellä oli varsinainen murhenäytelmä, sillä PoPS hävisi vajaamiehiselle ilomantsilaisjoukkueelle. Viime kaudellakin FC Pogosta osoittautui PoPS-78:lle kaikkein hankalimmaksi vastustajaksi. Saattoi siis olettaa, että ottelusta tulee muodostumaan haasteellinen PoPSille. Nyt vastustajakaan ei joutunut pelaamaan vajaalla, vaikka kotipeliin olikin saatu vain yksi vaihtomies. PoPSilla vaihtomiehiä oli kolme.

Peli lähti käyntiin tasaisena vääntönä. PoPS oli alussa ehkä passiivisempi ja panosti puolustuspeliin enemmän, mutta peliminuuttien edetessä PoPSin peli muuttui rohkeammaksi. PoPS saikin pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta pallo ei mennyt sisään. 28 minuutin kohdalla vastustajan pelaaja pääsi aavistuksen karkuun PoPS:n puolustuslinjalta, ja vaikka PoPSin maalia vartioinut Elmo Kaasinen tuli maalilta hyvin vastaan, onnistui vastustaja siirtämään pallon maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla maaleja ei nähty enempää, vaikka paikkoja syntyi molemmissa päissä. PoPS sai luotua paikkoja enemmän, mutta joukkue epäonnistui viimeistelyssä.

Toisella puoliajalla PoPS lähti pelaamaan hieman aggressiivisemmin. Paikkoja syntyi jälleen, mutta palloa ei saatu siirrettyä maalin perukoille. 70 minuutin kohdalla Pasi Voutilainen antoi vapaapotkun, joka otti hieman kimmoketta vastustajan pelaajasta ja painui ohi vastustajan maalivahdin. PoPS tuuletti tasoitusta ja jatkoi hyvää peliotetta maalin jälkeenkin. Jo viiden minuutin kuluttua Miikka Hartikainen sai hyvän syötön rangaistusalueen sisään, ja siirsi siitä pallon varmoin ottein maaliin. PoPS jatkoi vielä hetken verran hyvää hyökkäyspeliä, kunnes vastustaja alkoi herätä peliin mukaan. Reilun viiden minuutin verran PoPS olikin pahasti ahdingossa omalla puolustusalueellaan. PoPS pystyi kuitenkin estämään vastustajan aikeet, ja kunnianosoitukset on annettava etenkin maalivahti Elmo Kaasiselle, joka torjui upeasti vastustajan erinomaisen laukauksen. PoPS onnistui vielä hyökkäyspelissäänkin, kun vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti vastustajan rangaistusalueella hereillä olleen Jani Tanskasen, joka puski pallon vuoren varmasti maaliin 89 peliminuutin kohdalla.

Peli päättyi PoPS 1-3 vierasvoittoon. Vieraspisteet Ilomantsista ovat kiertäneet PoPSia, ja yleensä Ilomantsissa on koettu rökäletappioita. Eilinen toi kuitenkin muutoksen PoPSin Ilomantsi-peikkoon. Mikä tärkeintä, selvästi paremmin pelannut joukkue voitti eilen. Tästä on hyvä jäädä parin viikon pelitauolle ja hioa peliä entistäkin paremmaksi. Seuraava peli on edessä maanantaina 22.7. Outokummussa LehPa /2:sta vastaan. Tiedossa on taas kova peli, mutta PoPS tulee silloin taistelemaan kynsin hampain kolmesta pisteestä.

FC Pogosta – PoPS-78 1–3 (1–0)

28’ Vastustaja
70’ Pasi Voutilainen
75’ Miikka Hartikainen
89’ Jani Tanskanen

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Jussi Mertanen, Hannu Aspelund, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Kari Tanskanen, Aleksi Lappalainen, Jani Tanskanen, Joni Naumanen, Simo Koistinen

Joukkueen johtaja: Teemu Lätti

 

PoPS-78:lta hieno nousu – Tasapeli JoPS /3:sta vastaan

lauantaina, kesäkuun 29. 2013 kello 12:22

PoPS kohtasi torstaina 27.6. Outokummussa helteisen painostavassa säässä JoPS /3:n. Kauden ensimmäinen kohtaaminenhan päättyi PoPS-voittoon. Vastustaja saapui kentälle runsaalla joukolla, sillä vaihtomiehiä oli seitsemän ja taustahenkilöitäkin kolme. PoPS joutui tyytymään kolmeen vaihtomieheen ja yhteen taustahenkilöön. Vastustajajoukkue oli saanut uusia vahvistuksia, joista mielenkiintoisin oli ehdottomasti Elvis Laine, joka muutama kausi sitten dominoi vastustajia vielä PoPS:n paidassa.

Heti pelin alusta oli selvää, että vastustajan peli oli parantunut huomattavasti aiemmasta kohtaamisesta. PoPS:n alku ei taas lähtenyt sujumaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta puolustus kuitenkin selvisi vastustajan hyökkäyksistä. Pelikellon näyttäessä 29 minuuttia, joutui PoPS-toppari Simo Mutanen vaikeuksiin vastustajan kanssa PoPS:n rangaistusalueella ja hän joutui rikkomaan. Tuomari näki, että rike oli punaisen kortin arvoinen, ja niinpä PoPS joutui pelaamaan yhden vajaalla ja vastustaja sai kokeilla rangaistuspotkua. PoPS:n maalia toista kertaa tällä kaudella vartioinut Jouni Karhunen ei mahtanut mitään, kun vastustajan kapteenin vetämä rankkari upposi maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enää maaleja, mutta PoPS:n peli sen sijaan parani siitä huolimatta, että joukkue joutui taistelemaan yhden vajaalla. Maalipaikkojakin syntyi PoPS-78:lle runsaasti, mutta vastustajan maalivahti pelasi hyvin tai vedot menivät hieman ohi. PoPS:lla oli käytössään enää kaksi vaihtomiestä, sillä Joni Naumanen ei pystynyt jatkamaan pelaamista alun jälkeen. Niinpä PoPS:n pelaajissa alkoi näkyä väsymystä jo ensimmäisen puoliajan lopulla.

Toinen puoliaika lähti PoPS:n kannalta liikkeelle hieman yskähdellen. Pelin tasoa pystyttiin kuitenkin nostamaan ja joukkue pääsi hyville maalipaikoille, mutta se lopullinen viimeistely ontui jälleen. Hyvien hyökkäysten jälkeen tuntui tuhauttavalta, että vastustajan oikeasta laidasta lähtenyt veto/keskitys tai mikä hyvänsä se nyt olikin, painui hieman yllättäen PoPS:n maaliin 82 minuutin kohdalla. Ottelu oli siis jo 0-2 joensuulaisille, ja peliaikaa oli jäljellä enää n. 10 min. Jo kahden minuutin päästä PoPS pääsi vastustajan rankkarialueella, jossa tällä kertaa vastustaja joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti. Tilanteesta saatu keltainen kortti oli jo vastustajan toinen, joten hänkin joutui ulos kentältä. PoPS:n vararankkarikortin tälle kaudelle saanut Toni Kukkonen siirtyi pilkun taakse, ja hän sijoitti pallon varmasti maaliin. Siitä alkoi kova lopputaistelu, ja 89 peliminuutin kohdalla Toni Karhunen oli päässyt vastustajan rankkarialueella ja sai vedon aikaiseksi. Vastustajan puolustaja yritti estää pallon menemisen maaliin, mutta loppujen lopuksi se kimposi hänestä maaliin, ja niinpä PoPS juhli 2-2 tasoitusta. Vastustaja yritti vielä loppuminuuteilla ohittaa väsynyttä PoPS:a, mutta ei onnistunut siinä. Niinpä peli päättyi tasan 2-2.

PoPS hankki ja ennen kaikkea taisteli tärkeän pisteen. Ottelussa jaettiin kaiken kaikkiaan seitsemän keltaista korttia, yksi suora punainen kortti ja yksi kahdella keltaisella ansaittu punainen kortti. Kaiken kaikkiaan peli ei ollut niin rumaa, mitä korttien määrä osoittaa. Seuraavan kerran PoPS pelaa ensi keskiviikkona 4.7. Ilomantsissa. Sen jälkeen tulee parin viikon kesäloma, kunnes ma 22.7. on jälleen kotipelin vuoro LehPa/2:sta vastaan.

PoPS-78 – JoPS /3 2–2 (0–1)

29’ Vastustaja
82’ Vastustaja
84’ Toni Kukkonen
89’ Vastustajan oma maali

Varoitukset: Juho Mutanen, Miikka Hartikainen
Kentältäpoistot: Simo Mutanen

PoPS-78: Jouni Karhunen (mv), Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Simo Mutanen, Jussi Mertanen, Markus Saleva, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Karri Aspelund, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Aleksi Lappalainen, Joni Naumanen, Hannu Aspelund

 

Sumppupuolustus toimi miltei riittävän hyvin – JuPS vei kuitenkin pisteet

torstaina, kesäkuun 20. 2013 kello 21:30

Keskiviikkona 19.6. PoPS-78 kohtasi Juuassa JuPS:n. Viimeksi joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan vuonna 2009, jolloin PoPS kärsi kaksi tappiota ja otti seurahistorian ensimmäisen voiton juukalaisista. PoPS sai kasaan juuri tarvittavat 11 pelaajaa, ja joukkueen kokoonpano oli normaalista poikkeava. Pelaajamäärää verottivat samanaikainen OuPa:n ikämiespeli, työkiireet, juhannusmenot ja loukkaantumiset.

PoPS lähtikin näiden olosuhteiden johdosta pelaamaan nolla nollaa ja puolustamaan antaumuksella. Hyökkäyspeli oli hyvin pitkälti vastaiskujen ja erikoistilanteiden varassa. Ensimmäisellä puoliajalla PoPS-78:n puolustus toimi juuri niin kuin piti. Vastustaja kyllä piti palloa enemmän, mutta he eivät liiemmin päässeet ohi PoPSin tiukasta puolustuslinjasta saati saaneet sitten aikaiseksi kunnon maalintekotilanteita. PoPS pääsi myös muutamia kertoja näyttämään hyökkäystaitojaan, mutta ilman tulosta. Ensimmäinen puoliaika päättyikin maalittomana.

Toiselle puoliajalle PoPS lähti jatkamaan samaan malliin tarkkaa puolustuspeliä. PoPS-78:n alku oli kuitenkin hieman kankea. Puolustuslinja ei malttanut pysyä enää yhtä maltillisesti alhaalla. Niinpä PoPSin huonon syötön myötä keskikentällä vastustaja riisti pallon ja syötti kärkimiehelle, joka pääsi keskeltä irti PoPS puolustajasta. Estelyistä huolimatta vastustajan pelaaja onnistui sijoittamaan siitä pallon alanurkkaan pelikellon näyttäessä 56 minuuttia. Liian innokkaan hyökkäyksen rakentamisen myötä vastustaja pääsi johtoon.

Tämän jälkeen PoPS rupesi pelaamaan entistä rohkeammin ja pääsi tekemään hyviä hyökkäyksiäkin. Vastustaja onnistui kuitenkin tekemään toisen maalinsa 79 minuutin kohdalla. Vastustajan pelaaja pääsi onnenkantamoisen myötä vasemmasta laidasta ohi PoPS puolustuksen ja hän pääsi laukomaan 16-rajalta juuri ennen kuin PoPS ehti antaa painetta. Laukaus oli erinomainen ja tarkka ja maalivahti ei voinut sille mitään. Tämän jälkeen PoPS pyrki pelaamaan vielä astetta aggressiivisemmin, vaikka väsymys jaloissa alkoi näkyä selvästi. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin ja niinpä peli päättyi harmittavasti lukemiin 2-0.

Vaikka vaihtopelaajia ei PoPS-78:lla ollut eikä miehitys ollut paras mahdollinen, oli peli kaiken kaikkiaan hyvä. Kerrankin joukkue pelasi taktiikan (4-5-1) mukaisesti ja järkevästi. Jokainen pelaaja hoiti oman tonttinsa kunnialla. Kaksi nukahdusta kuitenkin sattui, mitkä valitettavasti ratkaisivat pelin. Seuraavan kerran PoPS pelaa torstaina 27.6. Outokummussa JoPS /3:sta vastaan. Josko PoPS silloin palaisi voittojen tielle ja pääsisi maalaamaan pitkästä aikaa?

JuPS – PoPS-78 2–0 (0–0)

56’ Vastustaja
70’ Vastustaja

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Jouni Karhunen, Toni Kukkonen (C), Jussi Mertanen, Markus Saleva, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Karri Aspelund, Pasi Voutilainen, Aleksi Lappalainen, Joni Naumanen

 

Pisteet matkasivat Nurmekseen – PoPS-78 jäi nuolemaan näppejään

lauantaina, kesäkuun 15. 2013 kello 11:48

Torstai-iltana 13.6. pelattiin Outokummun keskuskentällä Viitosen ottelu PoPS-78 – FC Nurmes. Vastustaja oli saanut kasaan 17 pelaajaa ja PoPS puolestaan 16. Peli lähti PoPS:n kannalta käyntiin vaivalloisesti, ja niinpä FC Nurmes hallitsi peliä alkuun. Pelin edetessä peli kuitenkin tasoittui ja PoPS pääsi vähän paremmin peliin mukaan. Vastustaja sai hieman enemmän maalintekopaikkoja aikaiseksi ensimmäisellä puoliskolla kuin PoPS. PoPS ei osannut hyödyntää omia paikkojaan, mutta vastustaja sai sen sijaan survottua pallon kertaalleen maalin perukoille 38 minuutin kohdalla. Pallo pyöri kuudentoista rajan tuntumassa ja kolmen PoPS:n pelaajan jalkojen lähettyvillä, mutta kukaan ei saanut purettua palloa, kun kaikki ajattelivat, että toinen PoPS pelaaja purkaa sen. Tuosta virheestä olisi selvitty kommunikaatiolla, mutta torstaina vikkelä nurmeslainen sai potkaistua pallon ennen lähempänä palloa olleita popsilaisia. Harmiksi pallo meni vielä maaliin. Niinpä ensimmäiselle puoliajalle lähdettiin lukemissa 0-1.

Toiselle puoliajalle PoPS teki muutamia muutoksia pelipaikkojen suhteen. Alkuun muutokset eivät toimineet, sillä 50 minuutin kohdalla vastustaja siirtyi merkkausvirheen takia jo 2-0 johtoon. Sen jälkeen PoPS:n peli parani selkeästi ja pallo liikkui ympäri kenttää mallikkaasti. Maalipaikkoja syntyi, mutta tälle kaudelle tyypillinen huono viimeistely jatkui valitettavasti edelleen. Joukkue ei pelaa rangaistusalueella tarpeeksi kovasti ja vedot suuntautuvat ohi tai päin maalivahtia. Vastustaja sen sijaan näytti mallia hyvästä vedosta, kun 75 minuutin kohdalla annettu vapaapotku liisi yli muurin ylänurkkaan. Maaleja ei enää nähty loppujen lopuksi suhteellisen tasaisessa pelissä, ja niinpä ottelu päättyi 0-3 tappioon.

Ensi keskiviikkona PoPS Juuassa kohtaa paikallisen ylpeyden JuPS:n. PoPS on historian saatossa voittanut juukalaiset vain kerran aiemmin, vuonna 2009 Nelosessa. Nyt voisi olla toisen voiton aika! Vastus on kova, mutta PoPS luottaa omiin kykyihinsä ja uskoo, että joukkue löytää vielä lisävaihteen.

PoPS-78 – FC Nurmes 0–3 (0–1)

38’ Vastustaja
50’ Vastustaja
75’ Vastustaja

Varoitukset: Panu Järveläinen

PoPS-78: Joonas Kyllönen (mv), Juho Mutanen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (C), Hugo Hyvönen, Jouni Karhunen, Aleksi Lappalainen, Miikka Hartikainen, Teemu Lätti, Pasi Voutilainen, Panu Järveläinen, Elmo Kaasinen, Toni Karhunen, Sami Ratilainen, Karri Aspelund, Joni Naumanen

 

PoPS-78 palasi voittokantaan – NiemU kaatui 2-3

torstaina, kesäkuun 6. 2013 kello 18:34

Eilen Rääkkylän Niemisessä kohtasivat Viitosen lohko a:n sarjataulukon kaksi peränpitäjää. Pisteetön NiemU ja yhden voiton neljästä ottelusta napannut PoPS-78 taistelivat arvokkaista pisteistä. PoPS sai kasaan varsin nuoren ryhmän, yksi 36-vuotias ja loput olivat maksimissaan 25-vuotiaita. Tätä ilmiötä selittää se, että samaan aikaan OuPan ikämiehillä oli koitos Outokummussa ja siellä pelasi monta popsilaista. Vastustajalla oli viisi vaihtomiestä, kun taas PoPS-78:lla oli kolme.

Ottelun alku oli melko sekava eikä PoPSin peli lähtenyt oikeille raiteille. 10 minuutin kohdalla vastustaja pääsi livauttamaan ottelun avausmaalin. Vastustajan peli näytti yllättävänkin hyvältä, etenkin kun PoPS:n peli oli sekavaa. PoPS pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin 18 minuutin kohdalla Joni Naumasen laukauksella. PoPS hallitsi peliä hienoisesti, mutta siitä huolimatta joukkueen pelaajat alkoivat turhautua. Pelistä tuntui löytyvän vain negatiivisia asioita. Syötöt eivät onnistuneet, pelaajat eivät sijoittuneet oikein ja yhteispeli tökki. Sitä ei auttanut yhtään se, että vastustaja karkasi 2-1 johtoon 40 minuutin kohdalla. 44 minuutin kohdalla PoPS pelaaja kaadettiin rankkarialueella, ja joukkueen sisäisen rankkarikortin ansainnut Sami Ratilainen asettui pilkun taakse. Hän laukoi pallon kovaa keskelle ylös, ja näin ollen PoPS tuli tasoihin. Puoliajalle siirryttiin siis lukemissa 2-2.

Toiselle puoliajalle PoPS pystyi parantamaan otettaan. PoPS hallitsikin loppupeliä, ja vastustaja pääsi tekemään muutamia vastahyökkäyksiä, jotka olivat kylläkin melko vaarallisia. Vaikka PoPS ei ollut liikkeellä terävimmällä jalalla, niin vastustajan hyvä alkuliike jähmettyi todella rankalla kädellä. PoPS sai pidettyä palloa hyökkäyspäässä, mutta ratkaisevat syötöt epäonnistuivat tai viimeistely epäonnistui. Onneksi PoPS sai tehtyä tarvittavan johtomaalin 67 minuutin kohdalla, kun Toni Karhunen vei pallon maaliin melko vaiherikkaan tilanteen, jossa pallo pyöri maaliviivalla useiden sekuntien ajan, jälkeen. Enempää maaleja ottelussa ei nähty, ja niinpä PoPS-78 voitti NiemU:n lukemin 2-3.

Voitetusta ottelusta huolimatta hampaankolot täyttyivät monilla asioilla. Viikonloppuna PoPS:n pelaajat putsaavat hammasvälinsä huolella, torstaina Outokummussa tullaan näkemään tarmokas PoPS. Näin on syytä uskoa. Torstaina PoPS-78:n vieraaksi Outokumpuun saapuu FC Nurmes. Tule paikan päälle klo 18.30 katsomaan, jatkaako PoPS voittolinjalla ja löytyykö hieman kadoksissa ollut peli-ilo.

NiemU – PoPS-78 2–3 (2–2)

10’ Vastustaja
18’ Joni Naumanen
40’ Vastustaja
44’ Sami Ratilainen
67’ Toni Karhunen

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Juho Mutanen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (C), Hugo Hyvönen, Aleksi Lappalainen, Miikka Hartikainen, Teemu Lätti, Pasi Voutilainen, Jyrki Nousiainen, Toni Karhunen, Sami Ratilainen, Hannu Aspelund, Joni Naumanen

 

Yllätys yllätys Yllätys voittoon PoPS-78:sta

perjantaina, toukokuun 31. 2013 kello 10:30

PoPS-78 kohtasi eilen helteisellä Matovaaran kentällä sarjajohtaja Yllätyksen. Pelin alku oli molemmilta melko löysä ja pallo pyörikin keskikentän tuntumassa puolin ja toisin. Vastustaja pääsi turhan helposti 1-0 johtoon 12 minuutin kohdalla ottelun ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Sen jälkeen peli jatkui kuitenkin tasaisena vääntönä, joskin edelleen melko laiskana. Liekö pelin laiskuus ollut sitten sään ansiota? Maalitilanteita ei liiemmin syntynyt kummallekaan joukkueella, mutta siitä huolimatta PoPS pääsi tasoittamaan pelin, kun Sami Ratilainen laukoi 16-rajan tuntumilta pallon upeasti oikeaan nurkkaan. Tasaisella ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enää maaleja, ja niinpä tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika käynnistyi pienoisella PoPS-myllytyksellä. Pallo pysyi ensimmäiset viisi minuuttia tiiviisti vastustajan maalin tuntumassa. Maaliin palloa ei kuitenkaan saatu, vaikka esim. Petri Jolkkosen oiva laukaus tavoitteli oikeaa yläkulmaa, mutta tolppaanhan se osui. 51 minuutin kohdalla tapahtui ottelun kulminaatiopiste. PoPS-myllytyksen päätteeksi vastustajan maalivahti laittoi ilmoille pitkän avauspallon, jonka PoPS puolustaja arvioi hieman väärin, ja niinpä vikkelä YLY-hyökkääjä pääsi irti PoPS puolustajasta. PoPSin toppari yritti vielä estää hyökkäystä liukumalla 16-rajan tuntumassa, mutta epäonnistui. YLY-hyökkääjä sai siirrettyä pallon maalin oikealle puolelle, jossa toinen YLY-pelaaja pääsi ampumaan pallon käytännössä tyhjään maaliin. Näin YLY johti ottelua 1-2. Yksi iso munaus, jota PoPS ei onnistunut paikkaamaan. Paremmalla sijoittumiselle maali olisi ollut täysin estettävissä.

Tuon maalin jälkeen PoPSilaisten peli sekosi täysin eikä peliä enää juurikaan saatu korjattua. YLY hallitsi peliä, mutta suurimmat maalintekotilanteet PoPS onnistui estämään. 71 minuutin ja 76 minuutin kohdilla PoPS joutui kuitenkin antautumaan. YLY-pelaaja pääsi sijoittamaan pallon ylämummoon rankkarialuetohinan jälkeen ja toinen maali syntyi vaparista, joka yllätti pallon huonosti nähneen PoPS-molari Elmo Kaasisen. Lopussa peli taas tasaantui, mutta PoPS:n yrityksen olivat ponnettomia. Niinpä ylämyllyläiset pääsivät matkaamaan kotiin kolmen pisteen kera.

PoPS-78:lla on nyt yksi voitto ja kolme tappiota. Seuraavan kerran PoPS tavoittelee voittoa keskiviikkona Rääkkylän Niemisessä. Vastustaja NiemU ei ole ottanut vielä tähän mennessä pistettäkään eikä PoPS niitä tule antamaan keskiviikkona. ”Kova luotto on joukkueeseen, että kyllä niitä pisteitä alkaa tulla”, kommentoi PoPS-78:n mänitseri.

PoPS-78 – Yllätys 1–4 (1–1)

12’ Vastustaja
36’ Sami Ratilainen
51’ Vastustaja
71’ Vastustaja
76’ Vastustaja

VAROITUKSET: Petri Jolkkonen

PoPS-78: Joonas Kyllönen (mv), Jouni Karhunen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (C), Hugo Hyvönen, Jussi Mertanen, Juho Mutanen, Aleksi Lappalainen, Miikka Hartikainen, Teemu Lätti, Petri Jolkkonen, Jani Tanskanen, Elmo Kaasinen (mv), Toni Karhunen, Sami Ratilainen, Karri Aspelund, Joni Naumanen, Hannu Aspelund

 

Tasaisesta väännöstä tappio – LehPa/2 vei pisteet lukemin 2-0

keskiviikkona, toukokuun 22. 2013 kello 15:11

PoPS-78 kohtasi eilen loistosäässä LehPa /2:n Lehmon tekonurmella. LehPa oli aloittanut kauden voitolla FC Nurmeksesta ja tasapelillä JuPS:sta. PoPS-78:lla oli alla voitto JoPS /3:sta ja edellisen pelin hirvittävää häpeää aiheuttava ylivoimalla koettu tappio ilomantsilaisista. PoPS lähti parantamaan peliään isolla harppauksella, ja siinä se onnistuikin.

Vastustaja oli nimennyt otteluun vaatimattomat 19 pelaajaa, 2 valmentajaa ja yhden joukkueenjohtajan, kun taas PoPS:n listalla oli 15 pelaajaa. Lähtökohdat otteluun olivat täysin päinvastaiset kuin edellisessä Pogosta-pelissä. Peli lähtikin käyntiin tasaisella väännöllä, ja suurin osa väännöistä tapahtui keskikentällä. Tasainen vääntö jatkuikin koko pelin ajan ja maalintekopaikkoja syntyi molemmille joukkueille suurin piirtein saman verran.

Vastustaja onnistui kuitenkin maalaamaan kahdesti, kun taas PoPS ei saanut palloa maaliin. Ylärima, tolpat ja moken hanskat tulivat turhan tutuksi. Vastustaja iski ensimmäisen maalinsa 33 minuutin kohdalla, kun keskitys tavoitti vastustajan pään, ja tarkka pusku painui oikeaan kulmaan ohi PoPS:n maalilla debytoineen Joonas Kyllösen. Tässä tilanteessa PoPS:n puolustus kommunikoi hieman puutteellisesti ja puolustus ei aivan yltänyt katkaisemaan vastustajan keskitystä. Toinen maali tuli 53 minuutin kohdalla, kun vastustajan tarkka laukaus painui yllättäen oikeaan alanurkkaan. Peli päättyi siis lukemiin 2-0.

Vastustajan isompi pelaajamäärä näkyi siinä, että PoPS alkoi väsähtää pelin edetessä vastustajaa enemmän. Siitä huolimatta PoPS sai pelin lopussa annettua hyvin painetta. Tällä kertaa maalinteko muodostui ongelmaksi ja toisaalta molemmat vastustajan maalit olisi pystynyt estämään suhteellisen helposti.

Tämä ei vielä ollut parasta PoPS:a, mutta eilen kentällä nähtiin kuitenkin alkukautta huomattavasti paremmin organisoitu joukkue, joka taisteli kunniakkaasti. Harmi vain, että pisteet jäivät tällä kertaa Lehmoon. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, ja jo ensi viikon torstaina on odotettavissa kova peli. Silloin PoPS-78 saa Outokummussa vastaansa Yllätyksen, jota voidaan pitää lohkon ehkä suurimpana ennakkosuosikkina.

LehPa /2 – PoPS-78 2–0 (1–0)

33’ Vastustaja
53’ Vastustaja

VAROITUKSET: Simo Mutanen

PoPS-78: Joonas Kyllönen (mv), Hannu Aspelund, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (C), Hugo Hyvönen, Jussi Mertanen, Aleksi Lappalainen, Teemu Lätti, Pasi Voutilainen, Jani Tanskanen, Elmo Kaasinen, Sami Ratilainen, Toni Karhunen, Karri Aspelund, Joni Naumanen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

PoPS-78 – FC Pogosta tahkottu – Suomi jatkoon Aaltosen maalilla

torstaina, toukokuun 16. 2013 kello 20:19

Tänään pelattiin pitkästä aikaa Polvijärven hiekkakentällä jalkapalloa. Samaan aikaan Suomen jääkiekkomaajoukkue nappasi jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3 voiton Slovakiasta tärkeässä MM puolivälieräottelussa. Mitalipelit kutsuvat siis Leijonia.

Joukkuen kokoaminen peliin osoittautui vaikeaksi, mutta loppujen lopuksi PoPS sai kasaan neljä vaihtomiestä. Vastustaja pelasi sen sijaan koko pelin kahden miehen vajaalla. Lähtökohdat otteluun olivat siis loistavat, mutta kentällä tämä ei valitettavasti näkynyt. PoPS:lla oli kentällä toki enemmän aikaa, mutta yhteispeli tökkiessä, sitä ei pystytty hyödyntämään.

Tänään PoPS oli siis pahasti hukassa ja huonosti organisoitu, ja vastustajan taistelutahto oli puolestaan upea. Vastustaja pääsi kahteen otteeseen helposti PoPSin puolustuslinjan läpi ja viimeisteli varmasti. PoPS maalasi kahdesti, kun Petri Jolkkonen sijoitti pallon ohi vastustajan maalivahdin ja vastustaja teki oman maalin rangaistusalueella tapahtuneen taistelun jälkeen. Vastustaja ratkaisi pelin pilkulta, kun rankkari meni hyvin tilanteessa mukana olleen PoPS-debytantti maalivahti Elmo Kaasisen hanskojen kautta maaliin.

PoPS oli tänään poikkeuksellisen löysä, asenne oli pahasti hukassa ja joukkuehenki oli kadoksissa. Niin puolustus- kuin hyökkäyspeli ontui. Onneksi surkeaan peliin löytyy syy helposti peilistä. Tästä ei onneksi voi kun parantaa! Vastustajalle pitää antaa kiitosta hienosta taistelusta ja hyvästä joukkuepelaamisesta. Leijonien voitto sentään pelasti popsilaisten päivää ja se varmasti saa unohtamaan tämän päivän lahnailut. Seuraava peli onkin sitten tiistaina Lehmossa.

PoPS-78 – FC Pogosta 2–3 (1–2)

5’ Vastustaja
11’ Petri Jolkkonen
26’ Vastustaja
47’ Vastustajan oma maali
66′ Vastustaja RP

VAROITUKSET: Toni Kukkonen

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Hannu Aspelund, Juho Mutanen, Toni Kukkonen (C), Hugo Hyvönen, Jouni Karhunen, Jyrki Nousiainen, Teemu Lätti, Kari Tanskanen, Toni Karhunen, Pasi Voutilainen, Karri Aspelund, Aleksi Lappalainen, Joni Naumanen, Petri Jolkkonen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

PoPS-78 avasi kautensa Viitosessa voitolla JoPS /3:sta

sunnuntaina, toukokuun 5. 2013 kello 20:16

Tänään pelattiin Utran tekonurmella Viitosen avausottelu, JoPS /3 – PoPS-78. Edellisen kauden esitysten perusteella PoPS lähti otteluun ennakkosuosikkina. Peli käynnistyikin mallikkaasti PoPSin pyörittäessä peliä.

Ensimmäisellä puoliajalla PoPS sai aikaiseksi hyviä maalintekotilanteita, mutta viimeistely ontui vetojen viuhuessa ohi tai mennessä päin maalivahtia. Yhden maalin PoPS kuitenkin sai aikaiseksi, kun Pasi Voutilaisen matala vapaapotku tavoitti rangaistusalueelle nousseen toppari Simo Mutasen, joka sijoitti pallon upeasti maaliin noin 30 minuutin kohdalla. Vastustaja ei juuri saanut aikaiseksi vaarallisia maalintekotilanteita, mutta siitä huolimatta se onnistui tekemään maalin. Aivan puoliajan lopussa vastustajan laitapelaaja pääsi ohi PoPS:n laitapakista ja laukoi maalia kohti vaarattoman näköisen matalan kudin. Kuti pääsi kuitenkin livahtamaan PoPS:n maalia vartioineen Jouni Karhusen kainalon alta, ja pallo mateli maaliin. Ensimmäinen puoliaika päättyi siis 1-1 tasapeliin.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle epävarmemmin. PoPS-78:n pelaajilla oli ruhtinaallisesti aikaa pallon kanssa, kun vastustajan karvaus oli miltei olematonta. Syötöt eivät siitä huolimatta napsuneet kohdilleen, ja välillä kentällä hölmöiltiin urakalla. Huolimatta siitä, että vastustaja joutui pelaamaan yli puolet pelistä yhden vaajaalla, kun yksi heidän pelaajistaan sai toisen keltaisen kortin myötä ulosajon, he pystyivät parantamaan peliään loppua kohden. PoPS:n maalivahti Karhunen joutui tekemään muutamia tärkeitä torjuntoja, vaikka pääasiallinen ote säilyikin PoPS:lla. Noin 70 minuutin kohdalla Pasi Voutilainen onnistui iskemään pallon alanurkkaan rangaistusalueella tapahtuneen pallorallin jälkeen. Pelissä ei nähty enää maaleja, ja niinpä PoPS avasi kautensa 1-2 voitolla.

Pelistä jäi paljon parannettavaa, mutta tärkeät avauspisteet on nyt kuitenkin hankittu. Kautta on vielä runsaasti jäljellä. PoPS:n verkkosivuilla ollut kysely “Monenneksi PoPS-78:n edustusjoukkue sijoittuu Viitosen lohkossaan kaudella 2013?” ei ennakoi 21 vastaajan veikkauksien mukaisesti PoPS:lle yhtä selkeää sijaa. Eniten kannatusta saivat sijat 1, 3, 5 ja 8, kaikki neljällä äänellä. 2. sijaa veikkasi kolme vastaajaa, kun taas 4. ja 6. sijaa veikkasi kumpaakin yksi vastaaja. 7. sijaa ei veikannut kukaan. Sivuilla kävijöiden vastauksien mukaan PoPS-78:lla on siis mahdollisuudet mihin tahansa.

Seuraava peli pelataan historiallisesti Polvijärven urheilukentällä torstaina 16.5. klo 18.30, jolloin vastaan astelee ilomantsilainen FC Pogosta. On harvinaista nähdä jalkapallopelejä Polvijärvellä, koe se ja tule silloin kannustamaan PoPS-78 voittoon!

JoPS /3 – PoPS-78 1–2 (1–1)

n. 30’ Simo Mutanen
45’ vastustaja
n.70’ Pasi Voutilainen

PoPS-78: Jouni Karhunen (mv), Hannu Aspelund, Simo Mutanen, Toni Kukkonen, Hugo Hyvönen, Juho Mutanen, Jyrki Nousiainen, Jani Tanskanen, Panu Järveläinen, Teemu Lätti, Kari Tanskanen (C), Toni Karhunen, Pasi Voutilainen, Karri Aspelund, Aleksi Lappalainen, Joni Naumanen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

KAUSIENNAKKO: Viitonen käyntiin viikon päästä

sunnuntaina, huhtikuun 28. 2013 kello 12:28

Kauden alkuun on enää tasan viikon verran. Viitosen lohko A:n avausottelu on sunnuntaina 5.5. pelattava JoPS /3 – PoPS-78. PoPS:n urkintaryhmä on häikäilemättömästi kaivanut salaisia tietoja vastustajista, ja ryhmä on muodostanut niiden perusteella karkean, mutta hyvin ammattitaitoisen, arvion joukkueiden menestyksestä.

Yllätys:

Ylämyllyn poijjaat tippuivat tälle kaudelle Viitoseen muutaman kauden Nelosessa olon jälkeen. Viime kaudella mukana nähtiin Yllätyksen kakkosjoukkue Viitosessa, mutta nyt YLY on mukana yhdellä vahvalla joukkueella. YLY ei jää Viitosessa odottelemaan Kuutosen perustamista, vaan halajaa varmasti takaisin Neloseen. Tarkka puolustuspeli tulee olemaan joukkueen vahvuutena, ja heitä on varmasti vaikea voittaa. Toisaalta ajoittainen laiskuus voi tehdä voittamisesta helppoakin. Laaja ja hyvin organisoitu pelaajamateriaali sekä Huotarin valmennus piiskaavat joukkueen hyville sijoille. Sijat 1-3.

JuPS:

PoPS-78 on viimeksi pelannut juukalaisia vastaan vuonna 2009 Nelosessa. Silloin tuloksena oli yksi voitto ja kaksi tappiota. Tuo voitto oli myös PoPS-78:n seurahistorian ensimmäinen voitto JuPS:sta, mutta tällä kaudella voi tulla lisää. Viitoseen tippunut JuPS on fyysisesti vahva joukkue, jonka pelit voivat ailahdella kauden mittaan melko paljon. Suurimpana ongelmana on se, mahtuvatko Tulikiven ja Nunnauunin puolestapuhujat samaan joukkueeseen? Sijat 1-6.

FC Pogosta:

Pogosta voi voittaa kenet tahansa, mutta se voi myös hävitä kenelle tahansa. Joukkue on parhaimmillaan vahva ja nopea, mutta suurimpana ongelmana on se, että valovoimaisimmat tähdet eivät välttämättä pääse jokaiseen otteluun mukaan. Silloin joukkueen peliesityksen taso tulee laskemaan ratkaisevasti. Viime kaudella PoPS kärsi kaksi rökäletappiota ilomantsilaisia vastaan, mutta sijoittui sarjataulukossa silti FC Pogostaa ylemmäksi. Samankaltainen ailahteleva meno jatkuu tälläkin kaudella. Sijat 2-5.

JoPS /3:

Joensuun Palloseuran kolmosjoukkueeseen on kasattu seuran pahnan pohjimmaiset ja innokkaimmat joensuulaiset harrastajat. Paikoin peli voi olla sujuvaa, mutta parempaan menestykseen joukkue ei vielä liene valmis. Sijat 6-8.

LehPa /2:

LehPa /2 on parhaimmillaan kova vastus. Joukkueella on hyvät harjoitusolosuhteet ja pelaajien liikuttaminen edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä on mahdollista. Onko yhteispeli kuitenkaan riittävän hyvä menestystä varten? Sijat 2-7.

FC Nurmes:

Viime kaudella FC Nurmesta ei varsinaisesti nähty Viitosessa. Joukkueen pelaajat edustivat nimittäin JuPS /2:sta, joka sijoittui seitsemän joukkueen lohkossaan viidenneksi. Toissa kaudella FC Nurmes ei palloillut lainkaan, mutta sitä edellisellä kaudella tuloksena oli lohkon viimeinen sija Viitosessa ilman pisteitä. Nurmes on tullut tunnetuksi siitä, että pelit hyvin usein tuominnut Nurmeksen kaupunginjohtaja, katsoo tilanteet poikkeuksellisen räikeästi nurmeslaisten lasien läpi. Nopean tilastollisen arvion mukaan ”puolueeton” kaupunginjohtaja on tuominnut 90 % vihellyksistään FC Nurmeksen hyväksi. Edes Vainionpään vihellykset eivät auta kuitenkaan nurmeslaisia lohkovoittoon. Sijat 5-8.

NiemU:

Rääkkylän piskuisessa Niemisen kylässä toimistoaan pitävä NiemU palaa Viitoseen täksi kaudeksi 80-vuotisen historiansa kunniaksi. Viimeksi joukkue pelasi Viitosessa kaudella 2008, jolloin joukkue sijoittui 11-joukkueisen lohkon viimeiseksi kahden tasapelin tuomilla kahdella pisteellä. Joukkueeseen lienee houkuteltu pelaajia lähialueilta, mutta joukossa on varmasti myös vanhoja pelureita. PoPS:n vakoilijoilta saadun tiedon perusteella joukkueelle ei voi povata suurta menestystä, mutta siitä huolimatta joukkue saattaa yllättää. Joka tapauksessa on mukava pelata jälleen Niemisen kuuluisalla perunapellolla. Sijat 6-8.

Kuinka PoPS-78:n käy?

PoPS-78 on muuttunut jälleen viime kaudesta: uusia pelaajia, innokkaita nuoria ja kokeneita konkareita. Muutama viime kauden pelaaja on kuitenkin jättämässä tämän kauden väliin. Enempää joukkueesta paljastamatta, voidaan jälleen salamyhkäisesti todeta, että menestys on omissa käsissä. ”Viimeiseksi ei jäädä” -periaatteen mukaisesti, sijat 1-7.

Niin ensi sunnuntaina 5.5. on siis edessä PoPS:n ensimmäinen tosikoitos Joensuussa JoPS /3:sta vastaan Joensuun Utran tekonurmella. Peli alkaa klo 16. Peliä ennen joukkue harjoittelee pariin otteeseen ja hioo taktiikkaansa sekä nauttii totta kai vappusimasta. Ensimmäinen peli on varmasti molemmille joukkueille vaikea, mutta sunnuntaina selviää jo jonkin verran, missä joukkueet menevät pelillisesti.

 

19 päivää futiskauden alkuun

tiistaina, huhtikuun 16. 2013 kello 14:53

Jalkapallokauden alku häämöttää jo. PoPS-78 pelaa tänäkin vuonna Itä-Suomen piirin Viitosta lohko a:ssa. PoPS-78:n lisäksi lohkossa pelaavat Yllätys, JuPS, FC Pogosta, JoPS /3, LehPa /2, FC Nurmes ja NiemU. Viime kautta voidaan kuvata hyväksi ryhdistäytymisliikkeeksi, sillä lohkon kolmas sija oli huomattava parannus sitä edellisen kauden jumbosijaan. Tälle kaudelle PoPS lähtee jälleen parantamaan peliään.

Joukkue on muuttunut viime kaudesta hieman. Uusia pelaajia, etenkin junioreita, on liittynyt joukkueeseen ja muutama pelaaja on ilmoittanut jättävänsä kauden väliin. Pelaajarunko vaikuttaa kuitenkin laajalta ja motivoituneelta. Nuorimmat pelaajista ovat 16-vuotiaita ja vanhimmat yli 40-vuotiaita. Kokonaisuutena joukkue on kuitenkin nuori ja nälkäinen, ja haluaa taistella sarjapisteistä.

PoPS avaa sarjakautensa sunnuntaina 5.5. Joensuussa JoPS /3:a vastaan. Vuoden tauon jälkeen jalkapalloa nähdään nyt myös Polvijärvellä, kun ensimmäinen kotipeli pelataan 16.5. ilomantsilaista FC Pogostaa vastaan Polvijärven urheilukentällä. Muut kotipelit pelataan sen sijaan Outokummun nurmikentällä.

Tarkempaa kausiennakkoa on vielä tulossa verkkosivuille lähempänä kauden alkua, kunhan salapoliisit toimittavat viimeisimmät raporttinsa vastustajista.

PoPS-78:n ottelut:

Joensuu su 05.05. 16.00 JoPS/3 PoPS-78
Polvijärvi to 16.05. 18.30 PoPS-78 FC Pogosta
Lehmo ti 21.05. 19.00 LehPa/2 PoPS-78
Outokumpu to 30.05. 18.30 PoPS-78 Yllätys
Nieminen ke 05.06. 19.00 NiemU PoPS-78
Outokumpu to 13.06. 18.30 PoPS-78 FC Nurmes
Juuka ke 19.06. 19.00 JuPS PoPS-78
Outokumpu to 27.06. 18.30 PoPS-78 JoPS/3
Ilomantsi to 04.07. 18.30 FC Pogosta PoPS-78
Outokumpu ma 22.07. 18.30 PoPS-78 LehPa/2
Ylämylly to 01.08. 19.00 Yllätys PoPS-78
Outokumpu to 08.08. 18.30 PoPS-78 NiemU
Nurmes la 17.08. 16.00 FC Nurmes PoPS-78
Outokumpu to 22.08. 18.30 PoPS-78 JuPS