Otteluraportit ja kausiennakko, Viitonen 2012

Kausi Viitosessa toi lohkon kolmannen sijan – PoPS voitti JoPS/3:n viimeisessä kamppailussa

maanantaina, elokuun 27. 2012 kello 19:22

Eilen PoPS-78 pelasi Joensuussa Utran tekonurmella Viitosen viimeisen ottelun JoPS/3:sta vastaan. PoPS oli varmistanut lohkon kolmannen sijan jo ennen ottelua, mutta joukkue halusi päättää kauden hyvään peliin ja voittoon. Ottelusta ei jäänyt kirjallista todistetta PoPS:lle, joten tämä raportti ei paneudu kovinkaan syvällisesti yksityiskohtiin. Ottelu oli alusta alkaen selkeää PoPS hallintaa, kun vastustajan onneton karvaus antoi popsilaisille runsaasti aikaa pyörittää palloa. Joskus aikaa oli ehkä liikaakin.

PoPS iski pelin aikana kuusi maalia, mutta enempäänkin olisi ollut mahdollisuus. Monet vedoista viuhuivat valitettavasti ohi maalista ja muutaman tilanteen pelasti vastustajan maalivahti. Pasi Voutilainen kunnostautui maalinteossa tekemällä hattutempun, Sami Ratilainen iski kaksi häkkiä ja Joni Naumanenkin pääsi maalin makuun. Muutamaa maalia edelsi hieno syöttökuvio ja ennen kaikkea monta onnistunutta peräkkäistä syöttöä. Viimeistelystä uupui kuitenkin paikoin tietty suoraviivaisuus ja näin ollen muutamia paikkoja menetettiin pallon hautomisen vuoksi.

Vastustaja ei puolestaan päässyt pitämään palloa PoPS:n päädyssä lukuun ottamatta muutamia hyviä tilanteita. PoPS tarjosi vastustajalle muutaman selkeän maalintekopaikankin, mutta vasta toisella puoliajalla pallo löytyi hyvin PoPS:n maalia vartioineen Jouni Karhusen takaa, kun vastustaja pääsi selkeän merkkausvirheen takia läpi puolustuksesta. Kaikki tilanteet, mitä vastustaja sai aikaiseksi olivat seurausta puolustuspään kardinaalimunauksista. Merkkaus- ja triplailuvirheet olivat siis välillä kostautua.

Eilen kentällä nähtiin siis hyvää peliä pelannut PoPS, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että vastustaja oli kyllä huono ja haluton. Ehkä heidän pelissään näkyi se, että kyseessä oli kauden viimeinen peli.

PoPS sijoittui lohkossaan selkeästi kolmannelle sijalle 22 pisteellä (7 voittoa, 1 tasapeli, 6 tappiota) jääden kakkossijasta viisi pistettä. Kausi oli kaiken kaikkiaan onnistunut muutaman huonomman kauden jälkeen. Joukkue pääsi harjoittelemaan edelliskausia paremmin, mikä näkyi varmasti tuloksessa. Toisaalta Pelaajarinki oli kauden aikana poikkeuksellisen suuri, mikä todennäköisesti edesauttoi joukkuetta.

Tappiot Yllätys/2:lle, SC Riverball/2:lle ja LehPa/3:lle jäivät harmittamaan hieman, mutta toisinaan jalkapallo on vähän vaikeampaa. Murskatappiot FC Pogostaa vastaan mustasivat PoPS:n maalieron miinukselle, mutta FC Pogostalla oli hyvä joukkue ja PoPS:lle ei vaan sattunut parhaat päivät niihin peleihin. AFC Keltik tasuri oli hieno taistelu lohkoa ylivoimaisesti dominoineesta joukkueesta eikä joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen toinen puoliaikakaan ollut huonoa peliä PoPS:lta. PoPS oli lohkon ainoa joukkue, joka pystyi riistämään AFC Keltikiltä pisteen. PoPS:n maalipörssin voitti Pasi Voutilainen 10 maalilla. Kaikissa otteluissa PoPS keräsi 5 keltaista korttia, mikä viime vuosiin verrattuna vähäinen määrä. Hyvä näin.

Mainittakoon vielä, että PoPS:n verkkosivuilla julkaistu kausiennakko osui aikalailla nappiin, olkoonkin niin, että joukkueiden sijoitushaitarit olivat melko suuria. PoPS voi olla tyytyväinen kolmanteen sijaan lohkossaan, ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin kausiin. Futsal-kausi alkaa kuitenkin jo kolkuttaa ovella, joten seuraavat uutiset kuuluukin varmaan siltä rintamalta. Seuraavan kerran jalkapalloon palataan keväällä. PoPS kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia pelaajia ja yhteistyökumppaneita!

LehPa/3 – PoPS-78 1-6
‘ Pasi Voutilainen 3 maalia
‘ Sami Ratilainen 2 maalia
‘ Joni Naumanen 1 maali


PoPS-78:

Hugo Hyvönen, Kari Tanskanen (C), Mikko Vartiainen, Simo Mutanen, Joni Wager, Jouni Karhunen (mv), Sami Ratilainen, Toni Kukkonen, Joni Naumanen, Aleksi Lappalainen, Toni Karhunen, Jani Tanskanen, Marko Mustonen ja Pasi Voutilainen

 

Tiukan väännön tuloksena makea voitto LehPa/3:sta

tiistaina, elokuun 14. 2012 kello 16:37

Eilen PoPS kohtasi Outokummussa alkusarjan viimeisessä kotiottelussa LehPa/3:n. Edellinen ottelu LehPa/3:sta vastaan oli PoPS hallintaa, mutta silloin vastustaja vei pelin lukemin 2-1. Outokummun nurmella oli paljon mukavampi pelata kuin muutaman päivä aiemmin Ilomantsissa. Kenttä oli nyt ainakin kunnossa. PoPS:n maalivahtina aloitti tällä kertaa aikoinaan JuPS:n junnumokkena toiminut Sami Ratilainen. Hän oli jo kauden viides maalivahti.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntämistä. Nopeampi PoPS esti LehPa:n hyökkäysaikeet suhteellisen hyvin, ja toisaalta sillä nopeudella PoPS pääsi hyökkäämään hyvin. LehPa:n vahvat ja kookkaat pelaajat aiheuttivat kuitenkin PoPS:n pelaajille jonkin verran harmaita hiuksia. PoPS antoi melko sähäkästi painetta vastustajalle, ja niinpä 11 minuutin kohdalla LehPa/3:n kapteeni joutui syöttämään maalivahdille pallon. Syöttö painui PoPS:n onneksi kuitenkin maaliin, ja PoPS pääsi juhlimaan 1-0 lukemia.

Maalin jälkeen peli jatkui hienoisena PoPS:n hallintana. 21 minuutin kohdalla oikeassa laidassa viilettänyt kärkimies Joni Naumanen antoi upean keskityksen maalille, jossa toinen kärkipelaaja Joni Wager oli mies paikallaan ja puski pallon upeasti maaliin. Peli jatkui tasaisena ja molemmille joukkueille syntyi jokunen maalintekopaikka, mutta viimeistään mallivahdit hoitivat tilanteen. Puoliajan loppua kohden vastustaja hallitsi peliä ja 36 minuutin kohdalla kookas vastustaja pääsi irti PoPS:n puolustuslinjasta ja onnistui siirtämään pallon ohi maalia vartioineen Ratilaisen. Ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 2-1. Vastustaja sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman vaarallisen erikoistilanteen, joissa he ovat yleensä pelottavan hyviä. PoPS selvisi kuitenkin niistä kunnialla.

Toiselle puoliajalle tehtiin kokoonpanossa pieniä viilailuja. Jouni Karhunen siirtyi maalille, Sami Ratilainen siirtyi keskikentälle ja Panu Järveläinen puolustukseen. Toinen puoliaika lähti vielä liikenteeseen suhteellisen tasaisissa merkeissä. Hallinta siirtyi kuitenkin yhä enemmän LehPa/3:lle. Välillä näyttikin siltä, että PoPS oli juossut jalkansa jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisin kuin ehkä saattoi olettaa LehPa ei väsähtynyt paljoakaan, vaan he jaksoivat pelata fyysisesti pelin loppuun saakka. PoPS:n kauden kuudentena maalivahtina debytoinnut Jouni Karhunen piti kuitenkin PoPS:a mukana pelissä upeilla pelastuksillaan. Vastustaja sai monia maalintekopaikkoja, kun PoPS:n paikat jäivät muutamiin toisella puoliajalla. Erityisesti Teemu Lätillä oli muutama herkullinen paikka, joista hän saikin hyvät vedot aikaiseksi, mutta tarkkuus ei ollut ihan kohdallaan. PoPS jaksoi tasitella loppuun saakka ja peli päättyi 2-1 lukemiin. Toisin kuin edellisessä kohtaamisessa peliä hallinnut PoPS hävisi, niin eilen peliä hallinnut LehPa/3 hävisi.

PoPS nousi voittonsa myötä sarjataulukossa jälleen kolmanneksi ohi Yllätys/2:n, jolla on tosin pelattuna yksi ottelu vähemmän. Alkusarjan viimeinen peli pelataan Joensuussa Utran tekonurmella 26.8., jolloin vastaan astelee JoPS/3. PoPS haluaa varmasti päättää kautensa voittoon.


PoPS-78 – LehPa/3 2-1 (2-1)

11′ Vastustajan oma maali
21′ Joni Wager
36′ Vastustaja

Varoitukset: Lari Naumanen, vastustaja


PoPS-78:

Hugo Hyvönen, Kari Tanskanen (C), Mikko Vartiainen, Simo Mutanen, Joni Wager, Teemu Lätti, Jouni Karhunen (mv), Sami Ratilainen (mv), Toni Kukkonen, Lari Naumanen, Panu Järveläinen, Joni Naumanen, Juho Mutanen, Aleksi Lappalainen

 

Pogostan toinen rökäle – PoPS kaatuili ja haahuili

perjantaina, elokuun 10. 2012 kello 16:17

Eilen PoPS matkasi Ilomantsiin 14 pelaajan voimin. Jalkeille ei saatu parasta mahdollista joukkuetta loukkaantumista ja muista poissaoloista johtuen, mutta nimilistaa katsomalla joukkueen piti olla ihan kelvollinen. Noh, sitä se ei eilen ollut! Lukemat 11-0 kertoo jokaiselle lukijalle riittävästi pelistä. Ilomantsilaiset olivat saaneet kentälle suurimmat tähtensä, ja se näkyi pelissä.

Ilomantsin kenttämestari antoi oman säväyksensä peliin, sillä ruoho oli juuri ennen peliä leikattu, mutta jätetty kuitenkin melko pitkäksi ja kaikki leikkuujäte oli jätetty kentälle. Kun ulkona oli kesäinen ja kostea +10 celsiusastetta, tarttui leikkuujäte nappulakenkien pohjiin niin, ettei pitoa löytynyt juurikaan. Olosuhteet olivat joukkueille samat, mutta PoPS:n pelaajat olivat huomattavasti enemmän turvallaan. Pelaajat kaatuivat kentällä niin liikkeelle lähtiessään, liikkeessä ollessaan kuin jarruttaessa. Jos olisi saanut valita, pelaisin paljon mieluummin hiekalla kuin vastaavassa kunnossa olevalla nurmikentällä.

PoPS:n maalilla pelasi ensimmäistä kertaa hyökkäyspäässä yleensä pelaava Aleksi Lappalainen, joka oli jo PoPS:n tämän kauden neljäs maalivahti. Hän teki pelin aikana muutamia upeita torjuntoja eikä peli missään nimessä häneen kaatunut, vaan kyllä koko joukkue oli eilen täysi tuhkamuna. Pelin alku oli vielä suhteellisen tasaista, pientä vastustajan hallintaa. Seitsemän minuutin kohdalla löysä potku/keskitys pääsi yllättämään Lappalaisen. Kaikki luulivat pallon menevän ohi, mutta jotenkin ihmeen kaupalla se kiersi maaliin. Sen jälkeen peli jatkui edelleen Pogostan lievänä hallintana, mutta 20 minuutin kohdalla vastustaja pääsi tekemään maalin turhan helposti. Huono alku, turhautuminen huonoon kenttään ja kun mikään ei tuntunut onnistuvan, katkaisikin PoPS:n selkärankaa koko ajan, kunnes se oli kokonaan poikki. Poikki se tuntui menevän ensimmäisen puoliajan lopussa, jolloin Pogosta pääsi iskemään kolme maalia.

Toiselle puoliajalle PoPS ei saanut kunnon taistelufiilistä aikaan, ja etenkin loppupuoliskolla PoPS:n pelaajat olivat pujottelukeppejä ilomantsilaisille. Toisella puoliajalla vastustaja iski vielä kuusi maalia, kun PoPS sai koko pelin aikana muutaman maalintekopaikan. Masentava reissu kaiken kaikkiaan. PoPS:n aaltoileva peli on tehnyt tällä kaudella kaksi täydellistä tason alitusta, ja molemmissa peleissä vastustajana on ollut Pogosta. Toivottavasti pohjanoteeraukset on tehty tämän kauden osalta. Jo maanantaina PoPS janoaa kauden viimeisessä kotipelissä kolmea pistettä LehPa/3:n ikämiehiltä. Pogosta kamppailu tulee pyyhkiä nyt nopeasti muistista ja vimmattu taistelutahto on kaivettava esiin maanantaiksi.


FC Pogosta – PoPS-78 11-0 (5-0)

7′ Vastustaja
20′ Vastustaja
40′ Vastustaja
41′ Vastustaja
45′ Vastustaja
57′ Vastustaja
70′ Vastustaja
73′ Vastustaja
83′ Vastustaja
87′ Vastustaja
89′ Vastustaja


PoPS-78:

Mikko Vartiainen, Simo Mutanen, Aleksi Lappalainen (mv), Toni Kukkonen, Teemu Lätti, Sami Ratilainen, Joni Wager, Jani Tanskanen, Kari Tanskanen (C), Jouni Karhunen, Toni Karhunen, Hugo Hyvönen, Joni Naumanen, Jussi Mertanen

 

Sarjajumbo voitti PoPS-78:n

sunnuntaina, elokuun 5. 2012 kello 22:14

Tänään PoPS matkasi Joensuuhun Utran tekonurmelle, jossa vastuksena oli sarjajumbo SC Riverball/2. PoPS sai kasaan 3 vaihtomiestä, ja monet pelaajista pääsivät pelaamaan epätavallisilla pelipaikoilla. Peli lähti kuitenkin liikkeelle kohtalaisesti hienoisessa PoPS hallinnassa. Sami Ratilainen pääsi irti vastustajista kahdeksannella minuutilla ja onnistui siirtämään pallon upeasti taka-alanurkkaan. Sen jälkeen peli jatkui tasaisena vääntönä. PoPS oli kuitenkin liikkeellä melko tahmealla jalalla eikä peli missään nimessä ollut edes lähellä hyvää peruspeliä.

Ensimmäisellä puoliajalla PoPS:n peliä sekoitti entisestään loukkaantumiset. Marko Mustosen ja vastustajan päät kolahtivat yhteen, mutta vain Mustosella aukesi silmäkulma, ja hän joutuikin menemään ambulanssilla tikattavaksi. PoPS:n maalivahtina aloittanut Jussi Kaimo loukkaantui taas hieman, kun Juho Mutasen pallon purkupotku osui suoraan Kaimon käteen. Edellisissä peleissä PoPS:n maalia vartioinut Juha Hirvonen siirtyikin tolppien väliin. Myöhemmin toisella puoliajalla Kaimo teki debyyttinsä kenttäpelaajana ja pelasikin mainiosti. Näiden tapahtumien jälkeen ensimmäisen puoliajan loppu jatkui vastustajan pienoisessa hallinnassa.

Joukkue siirtyi toiselle puoliajalle luottavaisin mielin ja uskossa siihen, että peli saadaan edes jokseenkin kuntoon. Kuntoon se ei kuitenkaan tullut. Pelaajat eivät taistelleet riittämiin ja peli oli paikoin erittäin väkinäistä. Vastustaja puolestaan janosi pisteitä ja peli oli sen mukaista. PoPS pääsi tekemään muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta niistä ei onnistuttu jalostamaan todellisia maalintekopaikkoja. Vastustaja teki kuudessa minuutissa kolme maalia, kun veltosti pelannut PoPS päästi vastustajan liian helposti omalle puoliskolleen.

Peli päättyi siis harmittavasti lukemiin 3-1. Paremmalla asenteella peliin lähtenyt joukkue kuitenkin voitti. Torstaina PoPS suuntaa Ilomantsiin, ja sinne on turha mennä tämänpäiväisellä asenteella. PoPS haluaa varmasti näyttää Pogostalle, että edellisessä rökäletappiossa joukkueella oli vain huono päivä.


SC Riverball/2 – PoPS-78 3-1 (0-1)

6′ Sami Ratilainen
60′ Vastustaja
64′ Vastustaja
66′ Vastustaja


PoPS-78:

Jussi Kaimo (mv), Marko Mustonen, Toni Kukkonen (C), Joni Naumanen, Aleksi Lappalainen, Hugo Hyvönen, Joni Wager, Simo Mutanen, Teemu Lätti, Jouni Karhunen, Jani Tanskanen, Juho Mutanen, Juha Hirvonen (mv) ja Sami Ratilainen

 

PoPS katkaisi Keltikin voittoputken – Tasainen tasuri

torstaina, heinäkuun 26. 2012 kello 22:14

PoPS kohtasi tänään Matovaaran nurmella sarjaa tähän saakka dominoineen AFC Keltikin. Edellisen kohtaamisen PoPS hävisi 3-1 heikon ensimmäisen puoliskon ansiosta. Peli lähti käyntiin vastustajan hienoisella hallinnalla. Kuuden minuutin kohdalla vastustaja pääsi nousemaan laidasta hivenen paitsiolta haiskahtaneen tilanteen myötä. PoPS löysäili omassa päädyssä turhan paljon, ja niinpä vastustaja onnistui iskemään palloon maaliin.

Ensimmäisen maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, ja molemmilla joukkueilla oli jonkinnäköisiä maalintekopaikkoja. 33. minuutilla Pasi Voutilainen onnistui pääsemään vastustajan puolustuslinjasta irti ja sai siirrettyä pallon upeasti maaliin. Tasainen ensimmäinen puoliaika päättyi tasalukemiin. PoPS:n pelissä oli paljon hyvää ja pelaajien asenne oli kohdallaan. PoPS pystyi siis siirtymään toiselle puoliajalle hyvillä mielin.

Toinen puoliaika jatkui edelleen suhteellisen tasaisena. Välillä Keltik hallitsi ja välillä PoPS vei peliä. Vastustaja onnistui pelin aikana tuulettelemaan kahteen otteeseen maalia, mutta tuomari hylkäsi ne paitsiomaaleina. 61. minuutilla vastustaja sai hienoisen lahjamaalin, kun keskitykseksi tarkoitettu pääsi uppoamaan maalivahdin taakse pienen arviointivirheen ja auringonpaisteen vuoksi.

Tämän jälkeen Keltik jatkoi painostusta, mutta reilun kymmenen minuutin päästä Pasi Voutilainen pääsi jälleen irtautumaan vastustajan puolustuslinjasta ja iski tärkeän tasoitusmaalin. Tätä tilannetta ennen Voutilaisella oli ollut myös vastaavanlainen tilanne, mutta silloin vastustajan maalivahti onnistui torjumaan pallon. Ihan hyvä viimeistelyprosentti Voutilaiselle tuli, kun kolmesta samankaltaisesta tilanteesta kaksi upposi maaliin.

PoPS:n tasoitusmaalin jälkeen PoPS siirtyi hienoisesti hallitsemaan peliä, mutta loppuaika oli kuitenkin maaliton. Taisteleva PoPS näytti tänään osaamistaan, vaikka monia tärkeitä pelaajia oli kokoonpanosta poissa. Peli päättyi siis tasan 2-2. Eipähän vastustaja saanut sarjassa kaikkia mahdollisia pisteitä hankittua. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin 5.8. SC Riverball/2:sta vastaan. Peli tulee kuitenkin olemaan luonteeltaan erilainen, joten PoPS:n on turha lähteä leijumaan yhden hyvän pelin jälkeen.

PoPS-78 – AFC Keltik 2-2 (1-1)

6′ Vastustaja
33′ Pasi Voutilainen
61′ Vastustaja
72′ Pasi Voutilainen

PoPS-78:
Juha Hirvonen (mv), Marko Mustonen, Toni Kukkonen (C), Joni Naumanen, Aleksi Lappalainen, Hugo Hyvönen, Panu Järveläinen, Joni Wager, Simo Mutanen, Joonas Räsänen, Teemu Lätti, Mikko Vartiainen, Pasi Voutilainen, Jouni Karhunen ja Lari Naumanen

 

PoPS palasi voittojen tielle

keskiviikkona, heinäkuun 18. 2012 kello 18:22

PoPS voitti eilen LehPa/2:n Outokummussa lukemin 2-0 (0-0). PoPS-78:n maaleista vastasivat Hugo Hyvönen (tässä kohdassa piti mainita, että erinomaisen esityön Hugolle tarjoili Mikko Vartiainen) ja Joni Naumanen. Vastustajan maalivahti sai pelin alussa suoran punaisen kortin, ja niinpä vastustaja pelasi melkein koko pelin yhden vajaalla. Pelillisesti se ei juurikaan näkynyt.

Molempien joukkueiden pelaajat kärsivät pelin aikana loukkaantumisista. PoPS:n maalia piti vartioida Jussi Kaimo, mutta hän loukkaantui jo ennen pelin alkua. PoPS:n maalilla tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelannut Juha Hirvonen piti kuitenkin komeasti nollat.

Tasaisen puurtamisen tuloksena tuli arvokkaat kolme pistettä. Varsinaisia vaaratilanteita vastustaja ei saanut juuri aikaan PoPS:n maalille. PoPSilla oli sen sijaan useita paikkoja, joista onneksi kaksi pystyttiin hyödyntämään. Vastustajan tuuraajamokke ansaitsee kunniamaininnan, sillä hän pelasti torjunnoillaan monta maalia.

Seuraavan kerran PoPS kohtaa sarjaa dominoivan AFC Keltikin Outokummussa torstaina 26.7. klo 19.00.


PoPS-78 – LehPa-77/2 2-0 (0-0)

74′ Hugo Hyvönen
84′ Joni Naumanen


PoPS-78:
Simo Mutanen, Mikko Vartiainen, Sami Ratilainen, Jussi Mertanen, Juha Hirvonen (mv), Toni Kukkonen (C), Aleksi Lappalainen, Joonas Räsänen, Joni Naumanen, Joni Wager, Juho Mutanen, Hugo Hyvönen, Pasi Voutilainen, Teemu Lätti


OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Kirvelevä tappio Yllätykselle

keskiviikkona, kesäkuun 27. 2012 kello 18:29

Eilen Outokummussa PoPS-78 kohtasi Ylämyllyn Yllätyksen kakkosjoukkueen. Peli pelattiin poikkeuksellisesti harjoitusnurmella, sillä urheilukentällä pelattiin samanaikaisesti OuPan ikämiesten peli. PoPS:n kokenut kaarti pelasikin ikämiespelissä. Siitä, muista poisjäänneistä ja loukkaantumisista huolimatta PoPS:lla oli neljä vaihtomiestä. PoPS joutui muokkaamaan lähinnä puolustuslinjaa poissaolojen takia.

Harjoitusnurmen kenttä oli rajattu minimimittoihin (90×60), joten kenttä oli melko ahdas. Kenttämestari oli vielä jättänyt nurmen melko pitkäksi, joten molemmilla joukkueilla oli olosuhteisiin totuttelemista. Peli oli alussa tasaista vääntämistä. Vastustaja pyrki pääsemään PoPS:n puolustuslinjan ohi pitkillä palloilla, mutta puolustus onnistui siivoamaan tonttinsa hyvin. PoPS tuskaili hieman tilan ahtauden kanssa ja toisaalta syötöt olivat liian hiljaisia pitkällä nurmella, etenkin kun syöttöjä odoteltiin eikä niitä vastaan tultu hanakasti. Ensimmäisen puoliajan edetessä PoPS pääsi paremmin mukaan peliin, ja onnistui luomaan useita oivallisia maalintekopaikkoja. Tolpat ja ylärimat tulivat kuitenkin liian tutuksi, eikä palloa näin ollen saatu iskettyä maaliin. Vastustaja ei onnistunut luomaan kovinkaan vaarallisia maalintekopaikkoja ja PoPS:n maalivahti Marko Mustonen torjui nämä muutamat tilanteet. Ensimmäinen puoliaika päättyikin maalittomaan tasalukemaan.

Toiselle puoliajalle PoPS lähti liikkeelle toiveikkaana ja peli lähtikin pyörimään mallikkaasti. Maalipaikkoja syntyi jälleen useita, mutta jostain syystä eilen PoPS:lla ei ollut mukana edes tuuria. Pallot vain kimpoilivat vastustajan kuudentoista alueella, mutta maalia päin ne eivät kimpoilleet. Vastustajan maalivahti torjui myös hyvin muutamia tilanteita, ja välillä Yllätyksen puolustajatkin toimivat maalivahteina. Myös vastustaja pääsi hyökkäämään ensimmäistä puoliaikaa helpommin PoPS:n päähän. Vastustaja pääsikin iskemään pallon 63. minuutilla ohi Marko Mustosen. Maali syntyi hyvin pitkälti löysän puolustuspelaamisen ja kommunikaation puuttumisen takia. Löysä pelaaminen puolustuspäässä jatkui ja kommunikointi uupui edelleen, ja niinpä vastustaja pääsi jo 65. minuutilla rokottamaan 2-0 lukemiin. PoPS ryhditäytyi ja pääsi jälleen vyöryttämään palloa kohti rangaistusaluetta. 70. minuutilla vastustaja joutui rikkomaan rangaistusalueella. Näin ollen pallo vietiin pilkulle. Kapteeni Kari Tanskasta tuurannut Toni Kukkonen sai kunnian vetää rangaistuspotkun hankkimansa ”rankkarikortin” myötä. Kukkonen sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan, ja PoPS kavensi pelin 1-2 lukemiin. Mainittakoon, että Kukkonen oli edellisen kerran tehnyt virallisessa jalkapallopelissä maalin vuonna 2005. Tämän jälkeen PoPS taisteli ja hallitsi peliä selvästi. Joukkue saikin luotua upeita maalintekotilanteita, mutta tällä kertaa mikään niistä ei mennyt sisään. Näin ollen vastustaja juhli taisteluvoittoa.

PoPS pelasi kaiken kaikkiaan hyvän pelin ja hallitsi pääsääntöisesti peliä. Pari puolustuspäänvirhettä kostautui melko radikaalisti. Maalintekopaikkoja PoPS:lla oli todella paljon, mutta viimeistely oli tänään luvalla sanoen surkeaa eikä onnikaan ollut myötä. Vastustaja sen sijaan teki maalintekopaikoistaan maalit hyvällä prosentilla. Nyt on vuorossa kesätauko pelien osalta, ja PoPS pelaa tosissaan seuraavan kerran vasta 17.7. Outokummussa, kun vastaan astelee LehPan kakkosjoukkue.


PoPS-78 – Yllätys/2 1-2 (0-0)

63’ Vastustaja
65’ Vastustaja
70’ Toni Kukkonen RP

Varoitukset: Teemu Lätti

PoPS-78:
Marko Mustonen (mv), Mikko Vartiainen, Petri Jolkkonen, Jussi Mertanen, Panu Järveläinen, Juha Hirvonen, Aleksi Lappalainen, Joni Wager, Pasi Voutilainen, Juho Mutanen, Joni Naumanen, Toni Kukkonen (C), Teemu Lätti, Mikko Hallikainen, Joonas Räsänen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

PoPS voitti JoPS/3:n selkeästi 7-4

torstaina, kesäkuun 21. 2012 kello 17:17

Torstaina 20.6. PoPS:n edustusjoukkue kohtasi Outokummussa Joensuun Palloseuran kolmosjoukkueen. PoPS lähti peliin selkeänä ennakkosuosikkina, olihan PoPS lohkon neljäntenä ja vastustaja majaili lohkon viimeisenä. Tällä kertaa sää oli sateinen ja melko viileä, mikä teki osaltaan hieman vaikeaksi pitää lämpöä yllä kuuden vaihtopelaajan voimin.

Peli ei ollut kovatempoinen missään vaiheessa, vaan se muistutti hyvin pitkälti löysiä puulaaki- ja harjoituspelejä. Pelin taso oli tällekin tasolle heikkoa. Löysä peli näkyi PoPS:n pelaajien asenteessa ja taistelutahdossa negatiivisesti. Tänään kentällä ei nähty täysin yhteen hiileen puhaltavaa joukkuetta, mutta siitä huolimatta PoPS hankki arvokkaat pisteet voittamalla JoPS/3:n loppujen lopuksi melko selkeästi 7-4. Monet PoPS:n maaleista olivat hienoja, mutta erityismaininnan ansaitsee Mikko Vartiaisen upea syöksypusku. Pelillisesti ottelu oli kaukana hyvästä, mutta tulos on kuitenkin lopulta se, millä on väliä.

Vastustaja pääsi tekemään kolme ensimmäistä maaliansa varsin helposti, kun PoPS löysäili alakerrassa. PoPS:n maalivahti Jussi Kaimo loukkaantui toisella puoliajalla, ja häntä tuuraamaan maalille meni topparina pelannut Marko Mustonen. Mustonen pääsi pelin lopussa näyttämään maalivahdin taitonsa, kun vastustajalle vihellettiin rangaistuspotku. Valitettavasti hän ei onnistunut torjumaan laukausta tällä kertaa, vaan vastustajan laukoja sijoitti pallon tarkasti maaliin.

Ensimmäinen sarjakierros on nyt pelattu PoPS:n osalta, ja sijoitus tulee olemaan sarjan puolivälissä joko kolmas tai neljäs. Seuraavan kerran PoPS pelaa tiistaina 26.6. Outokummussa Yllätys/2:sta vastaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi PoPS:n 1-3 voittoon. JoPS pelistä jäi paljon parannettavaa. Tiistaina on jälleen kaivettava esiin taistelutahto ja joukkuepelaaminen joka suuntaan on laitettava ruotuun, jotta PoPS pystyy jatkamaan voittojen tiellä.
PoPS-78 – JoPS/3 7-4 (5-2)
5’ Teemu Lätti
10’ Mikko Vartiainen
12’ Vastustaja
26’ Mikko Vartiainen
37’ Vastustaja
39’ Juha Hirvonen
40’ Pasi Voutilainen
46’ Pasi Voutilainen
72’ Vastustaja
76’ Sami Ratilainen
86’ Vastustaja (RP)

PoPS-78:
Juho Mutanen, Mikko Hallikainen, Jussi Kaimo (mv), Marko Mustonen (mv2), Juha Hirvonen, Kari Tanskanen (C), Toni Kukkonen, Jussi Mertanen, Pasi Voutilainen, Joonas Räsänen, Joni Wager, Mikko Vartiainen, Jouni Karhunen, Joni Naumanen, Sami Ratilainen, Teemu Lätti, Aleksi Lappalainen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Tiukka tappio LehPa/3:lle

keskiviikkona, kesäkuun 13. 2012 kello 21:54

Tänään PoPS kohtasi Lehmossa LehPa:n kolmosjoukkueen, joka pelasi vielä viime kaudella Riverballin nimellä. Molemmilla joukkueilla oli poikkeuksellisen paljon vaihtomiehiä, PoPS:lla 8 ja ja LehPalla 9. Tämä miltei jokavuotinen vastustaja on ollut aina kova luu, mutta tänään PoPS:n rakit kävivät kuitenkin rajusti luun kimppuun.

PoPS hallitsikin vähintään hienoisesti molempia puoliaikoja. Pallo pyöri ja jalat liikkuivat. Hyviä maalipaikkoja saatiin luotua useita, mutta valitettavasti viimeistely ontui. LehPa oli kuitenkin vaarallinen, kun pääsi PoPS:n hyökkäysalueelle. Vastustaja onnistui siirtymään 1-0 johtoon ensimmäisellä puoliajalla, kun vastustajan pelaaja tuli PoPS:n maalivahtia ja kenttäpelaajaa vahvemmin palloon rangaistusalueella.

PoPS pääsi tasoihin toisen puoliajan 55. minuutilla, kun Mikko Hallikainen siirsi upeasti pallon maaliin. Tämän jälkeen PoPS teki monen pelaajan vaihdon, ja osittain siksi LehPa pääsi heti aloituksesta laidan kautta ylös, ja onnistui survomaan pallon hyvin PoPS:n maalilla pelanneen Jussi Kaimon taakse. Vaikka PoPS painoi tämän jälkeen pallon vastustajan puoliskolle ei PoPS onnistunut tekemään enää maalia.

Tänään joukkue esitti hienoa peliä, ja olisi pelillään ja asenteellaan ansainnut voiton. On kuitenkin totta, että jalkapallossa maalit ratkaisevat edelleen voittajan. Moraaliset pisteet olisi kuitenkin kuulunut tänään PoPS:lle. Tänään peli ratkesi muutamaan tyhmään virheeseen, mutta on nostettava hattua vastustajalle siitä, että he osasivat käyttää nämä virheet hyödyksi.Ensi keskiviikkona on edessä kotipeli Outokummussa, kun vastustajaksi saapuu JoPS/3.


LehPa/3 – PoPS-78 2-1 (1-0)

?’ Vastustaja
55’ Mikko Hallikainen
56’ Vastustaja

PoPS-78:
Jussi Kaimo (mv), Toni Kukkonen, Aleksi Lappalainen, Mikko Hallikainen, Simo Mutanen, Sami Ratilainen, Heikki Majoinen, Mikko Vartiainen, Joni Wager, Joni Naumanen, Teemu Lätti, Juho Mutanen, Marko Mustonen, Kari Tanskanen (C), Jouni Karhunen, Petri Jolkkonen, Joonas Räsänen, Pasi Voutilainen, Jussi Mertanen

 

PoPS:n selkäranka murskaantui – FC Pogosta rökitti 1-7

torstaina, kesäkuun 7. 2012 kello 22:13

Pelin piti alkaa klo 19.00 Outokummun hyväkuntoisella nurmella, mutta tuomareita ei kentälle ilmestynyt. Pienen selvittelyn jälkeen saatiin tietoon, keiden piti tuomaroida ottelu. Onneksi päätuomariksi oli merkitty paikallinen tuomari, joka oli tullut paikan päälle katsomaan ottelua. Hän vihelsi pelin yksin, ja selvisi siitä kunnialla.

PoPS ei sen sijaan kunniaa saanut. Erittäin huono peli, näkeehän sen lukemistakin. Kuuluisa selkäranka katkesi tänään pahemman kerran. Ensimmäinen puoliaika oli vielä vähän pelin tapaista, mutta silloinkaan joukkue ei ollut lähellä omaa tasoaan. Vastustaja onnistui viimeistelemään ensimmäisen puoliajan kolmesta kulmapotkusta kaksi. PoPSillakin oli hyviä maalipaikkoja, mutta pallo kiersi maalin tyylikkäästi.

Toisen puoliajan epäonnistuneet ratkaisut katkaisivat PoPS:n selkärangan lopullisesti. Pieni lohtu oli Pasi Voutilaisen kavennusmaali, joka syntyi nopeiden syöttöjen avittamana. PoPS vaihtoi toisella puoliajalla maaliin loukkaantumisesta kärsineen Jussi Kaimon, mutta hänkin joutui poimimaan pallon maaliverkosta.

Tänään kentällä nähtiin viime vuoden joukkueen kaltainen aneeminen pelaajaryhmä, joka harvemmin oli oikeassa paikassa. Tästä ei voi muuta kuin parantaa.

Muutama peliä kuvaava tägi: suossa rypeminen, persraiskaus, itseluottamuksen puute, umpisurkea, huonosti organisoitu, antitiimi, motivaatio-ongelma, hyttyset, erimielisyys

PoPS-78 – FC Pogosta 1-7 (0-2)

2’ Vastustaja
36’ Vastustaja
67’ Vastustaja
70’ Vastustaja
71’ Vastustaja
75’ Pasi Voutilainen
77’ Vastustaja
83’ Vastustaja

PoPS-78:
Marko Mustonen (mv), Teemu Lätti, Kari Tanskanen (C), Mikko Vartiainen, Pasi Voutilainen, Juho Mutanen, Joonas Räsänen, Toni Kukkonen, Heikki Majoinen, Aleksi Lappalainen, Jussi Mertanen, Panu Järveläinen, Juha Hirvonen, Joni Naumanen, Jussi Kaimo (mv), Sami Ratilainen

OTTELUPÖYTÄKIRJA

PoPS:lle kauden avaustappio – AFC Keltik tällä kertaa liian vahva

sunnuntaina, kesäkuun 3. 2012 kello 19:25

PoPS kärsi tänään ensimmäisen tappionsa Viitosessa, kun sarjajohdossa jatkava AFC Keltik oli parempi maalein 3-1. PoPS:n ainokaisesta vastasi ensimmäisen maalinsa Viitosessa tehnyt nuori Joni Naumanen ottelun toisella puoliajalla.

Ottelun alku oli PoPS:n kannalta suorastaan surkea. Jo alkuminuuteilla Keltikin avausmaali oli lähellä sekavan tilanteen seurauksena, mutta PoPS-kapteeni Kari Tanskanen onnistui siivoamaan pallon viime hetkillä maaliviivalta väljemmille vesille. Salibandyliigastakin tuttu Jani Liimatta kuitenkin vei Keltikin johtoon 12. minuutilla, ja heti seuraavalla minuutilla Tero Mustonen lisäsi Keltikin johdon jo kahteen maaliin. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Keltik tulee murskaamaan aneemisen PoPS-lauman karmein lukemin. Pikku hiljaa PoPS kuitenkin pääsi paremmin ja paremmin juoneen kiinni, vaikkakaan ensimmäisellä jaksolla se ei saanut oranssienkaan lasien läpi katsottuna ainoatakaan tilannetta Keltikin maalille.

Toiselle jaksolle PoPS pyrki hieman yksinkertaistamaan ja selkeyttämään peliä, ja se näkyikin kentällä huomattavasti parempina otteina. Valitettavasti toisellakin puoliajalla maalinteon aloitti Keltik Simo Nuutisen tyylikkäällä laukauksella suoraan ilmasta. Tämän jälkeen PoPS:n maalilla ei ollutkaan vaarallisia tilanteita, vaan peli pyöri enimmäkseen Keltikin kenttäpäädyssä. Lopulta 73. minuutilla PoPS:kin onnistui maalinteossa, kun Jussi Mertasen oivallisen tilan tekemisen jälkeen Joni Naumanen täräytti pallon vastustamattomasti alanurkkaan. Tämänkin jälkeen PoPS:lla oli useita vaarallisia tilanteita, mm. Pasi Voutilaisen puolittainen läpiajo sekä epäsuora vapaapotku kymmenestä metristä, mutta lisäosumia ei tullut. Näin ollen Keltik jatkaa viiden ottelun jälkeen sarjassa yhä puhtaalla pelillä.

Positiivista PoPS:n tämän päivän ottelussa oli hyvä toinen puoliaika tasokasta vastustajaa vastaan. PoPS oli myöskin ensimmäinen joukkue, joka onnistui maalinteossa Keltikiä vastaan, joten kaikesta huolimatta otteluun voidaan PoPS-leirissä olla kohtalaisen tyytyväisiä. PoPS-pelaajista parhaiten tänään onnistui keskikentällä uurastanut Mikko Vartiainen, joka pelasi upean ottelun voittaen lähes kaikki kaksinkamppailunsa. Seuraavan kerran PoPS on tulessa jo torstaina Outokummussa, jossa vastaan astelee FC Pogosta.


AFC Keltik – PoPS-78 3-1 (2-0)

73’ Joni Naumanen


PoPS-78:
Marko Mustonen (mv), Juha Hirvonen, Kari Tanskanen, Juho Mutanen, Heikki Majoinen, Joonas Räsänen, Pasi Voutilainen, Teemu Lätti (v), Toni Kukkonen, Aleksi Lappalainen, Sami Ratilainen, Joni Naumanen, Jussi Mertanen, Mikko Vartiainen

 

Voittoputki jatkuu – Ensimmäisessä kotipelissä kaatui SC Riverball/2

torstaina, toukokuun 24. 2012 kello 22:18

PoPS-78:n taival miesten Viitosessa jatkuu edelleen voittoisana, kun kolmannessa ottelussa kaatui SC Riverball/2 lukemin 4-1. Lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaimmat, sillä PoPS:n pelaajista moni kärsii loukkaantumisista, kun Jussi Kaimo, Mikko Hallikainen, Simo Mutanen ja Panu Järveläinen joutuvat odottamaan PoPS:n palkkaamalta ammattitaitoiselta valelääkäriltä lupaa päästä viheriölle. Silti PoPS sai kasaan sairaan hyvän joukkueen!

Loukkaantumisten takia PoPS joutui sekoittamaan pelipaikkoja, ja näin ollen oikeastaan koko ensimmäinen puoliaika oli sekavaa pelituntuman hakemista. 16 minuutin kohdalla vastustajan nopeajalkainen hyökkääjä pääsi irti PoPS:n puolustuslinjasta, ja onnistui laittamaan pallon PoPS:n maalissa pelanneen Marko Mustosen taakse. Peli jatkui melko sekavana ensimmäisen puoliajan loppuun saakka. Onneksi Sami Ratilainen onnistui upeasti laukomaan vasurilla PoPS:n tasalukemiin 33 minuutin kohdalla. Näin ollen toinen puoliaika alkoi tasalukemista.

Toiselle puoliajalle PoPS pyrki parantamaan peliään kierrättämällä palloa rauhallisemmin ja poistamalla turhan hätäilyn ja höntyilyn. Joukkue teki myös pieniä kokoonpanomuutoksia. Peli muuttuikin hieman paremman näköiseksi. Jo 49 minuutin kohdalla Aleksi Lappalainen pääsi maalaamaan PoPS:lle johtolukemat. Toni Kukkosen keskitys tavoitti laidassa viilettäneen Teemu Lätin, joka laittoi kulmalipulta keskityksen maalille, ja Lappalainen oli oikeassa paikassa. Peli jatkui pitkään 2-1 lukemissa. Vastustajalla oli muutama hyvä maalintekopaikka ja Mustonen teki tärkeitä pelastuksia maalillaan. 86 minuutin kohdalla Pasi Voutilainen runnoi kentän läpi ja sijoitti pallon tarkasti ohi maalivahdin. Helpottavat 3-1 lukemat kestivät kuitenkin vain hieman, sillä Sami Ratilainen laukoi toisen maalinsa 89 minuutin kohdalla. Laukaus lähti jälleen rangaistusalueen tuntumasta, mutta tällä kertaa se oli matala ja suuntasi kohti oikeaa alanurkkaa.

Voittaminen on kivaa! Jalat on pidettävä kuitenkin maassa, sillä seuraavan kerran PoPS pelaa sunnuntaina 3.6. Utran tekonurmella yhtä sarjan ennakkosuosikkia ja tämänhetkistä sarjajohtajaa AFC Keltikkiä vastaan.


PoPS-78 – SC Riverball/2 4-1 (1-1)

16’ Vastustaja
33’ Sami Ratilainen
49′ Aleksi Lappalainen
86′ Pasi Voutilainen
89′ Sami Ratilainen

Varoitukset: Aleksi Lappalainen ja Sami Ratilainen

PoPS-78:
Marko Mustonen (mv), Toni Kukkonen, Juho Mutanen, Kari Tanskanen (C), Teemu Lätti, Jouni Karhunen, Jussi Mertanen, Joonas Räsänen, Mikko Vartiainen, Hugo Hyvönen, Joni Wager, Heikki Majoinen, Pasi Voutilainen, Sami Ratilainen, Aleksi Lappalainen

PÖYTÄKIRJA

 

PoPS jatkaa puhtaalla pelillä – tänään kaatui LehPa/2

torstaina, toukokuun 17. 2012 kello 21:47

PoPS-78:n taival miesten Viitosessa jatkuu voittoisana, kun toisessa ottelussa kaatui LehPa/2 lukemin 2-0. PoPS:n maaleista vastasivat Sami Ratilainen ensimmäisellä ja Aleksi Lappalainen toisella puoliajalla.

Helteisessä säässä pelattu ottelu alkoi PoPS:n kannalta varsin mukavasti, kun LehPa:n topparit olivat ottelun alusta asti vaikeuksissa PoPS:n vikkelien kärkipelaajien kanssa. Sami Ratilainen veikin PoPS:n johtoon ottelun 13. minuutilla hallitulla laukauksella yli vastaan tulleen maalivahdin. Tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika jatkui varsin tasaisena. PoPS:n peli pysyi hyvin kasassa, vaikkakin välillä palloa roiskittiin turhissakin paikoissa. Hieman ennen 40 minuutin täyttymistä PoPS:lle tuli lunta tupaan: alun alkaenkin kahdella vaihtomiehellä otteluun lähteneen PoPS:n miehistö hupeni entisestään, kun Mikko Hallikaisen takareisi ilmeisesti venähti täysvauhtisessa juoksussa. Näin ollen toiselle puoliajalle lähdettiin ainoastaan yhden vaihtomiehen turvin.

Toiselle puoliajalle PoPS pyrki entisestään tiivistämään puolustusta ja säästämään voimia, koska tiedossa oli raskas toinen puoliaika ainostaan yhdellä vaihtomiehellä. Toisen puoliajan 10. minuutilla LehPa:lle tuomittiin aavistuksen kevein perustein rangaistuspotku, jonka PoPS:n maalilla pelannut Marko Mustonen torjui kuitenkin upeasti. Tämän jälkeen ongelmat PoPS:n leirissä lisääntyivät: Aleksi Lappalaisella, Pasi Voutilaisella ja Teemu Lätillä oli kaikilla vuoronperään ongelmia milloin kramppailevien jalkojen, milloin pyörähtäneiden nilkkojen kanssa. Lyhyitä hetkiä PoPS joutuikin pelaamaan vajaalla, mutta onneksi siitä selvittiin.

Lopulta ottelun 83. minuutilla PoPS ratkaisi ottelun: krampeista kärsinyt Aleksi Lappalainen sanoi viimeisen kerran kentälle astellessaan voimiensa riittävän vielä yhteen spurttiin. Toni Kukkonen lähettikin Lappalaiselle upean pitkän syötön, jonka Lappalainen viimeisteli varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin. Tämän jälkeen Lappalainen – Ratilainen kaksikko pääsi vielä kerran kahdestaan läpi, mutta tuloksena oli ainoastaan paitsio. Vastustajakaan ei onnistunut lopussa luomaan vaarallisia tilanteita, joten helpottavan päätösvihellyksen soidessa PoPS:n pelaajat juhlivat toista voittoaan sarjassa.


LehPa/2 – PoPS-78 0-2 (0-1)

14’ Sami Ratilainen
83’ Aleksi Lappalainen
PoPS-78: Marko Mustonen (mv), Toni Kukkonen (C), Juho Mutanen, Simo Mutanen, Pasi Voutilainen, Heikki Majoinen, Juha Hirvonen, Teemu Lätti, Mikko Vartiainen, Mikko Hallikainen, Sami Ratilainen, Joni Wager, Aleksi Lappalainen

 

PoPS-kasvatti Antti Åke paikallislehden haastattelussa

torstaina, toukokuun 17. 2012 kello 15:52

PoPS:n juniorikoulun läpikäynyt, nykyisin Joensuun Jipossa Ykköstä pelaava Antti Åke on maanantaina ilmestyneessä Outokummun Seudussa toisen pitkän linjan PoPS-pelaajan Jari Partasen haastateltavana. Anttihan pelasi PoPS:n riveissä viimeksi viime talvena futsalia sekä 2. divisioonassa että piirinmestaruussarjassa. Haastattelusta löytyy myös verkkoversio Outokummun Seudun nettisivuilta, käy lukemassa Antin mietteitä muun muassa jalkapalloilullisista tavoitteista tästä.

 

Sijoitusveikkaus -kyselyn antia

torstaina, toukokuun 10. 2012 kello 13:46

PoPS:n sivuilla on muutaman viimeisen viikon ajan ollut kysely PoPS:n sarjasijoituksesta Viitosessa. Nyt, kun kauden avausvoittoakin on jo ehditty juhlia parin päivän ajan, on tullut aika purkaa kyselyn tuloksia.

Kyselyyn vastasi ilahduttavasti 40 henkilöä, jota voidaan pitää varsin mukavana lukemana, sillä yhdeltä IP-osoitteelta pystyi kyselyyn osallistumaan vain kerran. Kyselyyn vastanneet olivat selvästi jalkapallotietoista kansaa, sillä suurimman prosentuaalisen osuuden (30 %) keräsi PoPS:n sarjavoitto. Miten lopulta sarjassa käy, selviää syksyllä, mutta tässä kyselyn tulokset:

1. 30 %, 12 vastausta
2. 10 %, 4 vastausta
3. 15 %, 6 vastausta
4. 15 %, 6 vastausta
5. 15 %, 6 vastausta
6. 0 %, 0 vastausta
7. 3 %, 1 vastaus
8. 12 %, 5 vastausta

On tullut uuden kyselyn aika. Tällä kertaa kysymme sitä, minkä kouluarvosanan antaisit PoPS:n verkkosivuille tällä hetkellä? Parannusehdotuksia ja kommentteja voit laittaa vaikkapa vieraskirjaan tai sähköpostilla. Ei muuta kuin vastaamaan!

 

Yly /2 kaatui kauden avauksessa

tiistaina, toukokuun 8. 2012 kello 22:20

PoPS-78 avasi kautensa Viitosessa tiistaina 8.5. Liperin koulukeskuksen hiekkakentällä. Vastassa oli Ylämyllyn Yllätyksen kakkosjoukkue. PoPS:lla oli poikkeuksellinen, mutta kuitenkin positiivinen, ongelma, sillä pelipaitoja ei tuntunut olevan tarpeeksi. Pelaajia oli kaiken kaikkiaan saapunut paikalle 18, ja siitä huolimatta joukkueessa oli myös poisjääntejä. Se kertoo PoPS:n aiempaa laajemmasta pelaajaringistä, joka on myös ikärakenteeltaan aiempaa nuorempi. Pelipaitoja piti kuitenkin taikoa melko pitkään, ja niinpä peliin valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen.

Ensimmäinen puoliaika oli PoPS:n hallintaa. 19. minuutilla puolustuslinjasta lähtenyt keskitys maalille tuotti tulosta, kun Pasi Voutilainen sai puskettua pallon keskityksestä kohti maalia, jossa Teemu Lätti oli hereillä ja sai kuljetettua pallon maaliin. Vastustaja iski neljä minuuttia myöhemmin, kun vastustaja sai iskettyä pallon maaliin PoPS:n vajaaksi jääneestä purkupallosta. Peli jatkui PoPS:n hallinnassa, ja 33. minuutilla oikeaan laitaan laitettu keskitys tavoitti hyvin tilanteessa liikkuneen Sami Ratilaisen, joka pääsi potkaisemaan pallon sisempään alanurkkaan. PoPS teki ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla vielä yhden maalin, josta vastasi PoPS:n monivuotinen maalitykki Pasi Voutilainen.

Toisen puoliajan alku oli vielä PoPS:n lievää hallintaa ja muutamia maalipaikkojakin hukattiin. Vastustaja pääsi peliin kuitenkin paremmin mukaan ja PoPS menetti otteensa. Vaikka PoPS:n liike ei ollut lopussa hyvää, riitti se kuitenkin siihen, että oma pää pystyttiin pitämään puhtaana. Näin ollen Peli päättyi 1-3 PoPS:lle. Seuraavan kerran PoPS pääsee tositoimiin helatorstaina Lehmossa, kun vastaan astelee LehPa:n kakkosjoukkue.

 

KAUSIENNAKKO 2012: Reilun viikon päästä se alkaa…

maanantaina, huhtikuun 30. 2012 kello 12:12

Viikko vapusta ja PoPS:n tosipelit alkavat Viitosessa. Tiistaina 8.5. pelataan Liperin koulun hiekalla peli Ylämyllyn Yllätyksen kakkosjoukkuetta vastaan. Valitettavasti tällä kaudella PoPS ei pelaa näillä näkymin ainuttakaan peliä kotipaikkakunnallaan Polvijärvellä, vaan kaikki kotipelit pelataan Outokummun Matovaaran nurmella.

Ensimmäinen kotipeli pelataan vasta 24.5., joten silloin päästäneen jo pelaamaan nurmikentällä. Vaikka pelit ovatkin naapurikunnassa Outokummussa, kaikki innokkaat viisi polvijärveläistä fania ovat sydämellisesti tervetulleita kannustamaan PoPS voittoihin Outokummussa ja muilla paikkakunnilla. Tässä on hieman ennakoitu tulevaa kautta ja veikkailtu vastustajien mahdollista menestystä. Veikkaukset perustuvat täysin vuosien varella kerättyyn asiantuntemukseen (MIHIN?), ammattitaitoon (MITÄ?!!) sekä arvostetuissa jalkapallopiireissä pyöriviin huhuihin (Seiska? Hymy?).


AFC Keltik:

Keltik on nostanut tasoaan vuosi vuodelta. Aiemmat ottelut Keltikkiä vastaan ovat olleet usein hyvin tasaisia. Vaikka he tippuivat nyt Viitoseen, ei edellinen kausi Nelosessa ollut huono. Hyvin organisoitua ja suunnitelmallisesti harjoittelevaa ryhmää voidaan pitää lohko A:n ennakkosuosikkina. Sijat 1-3.
FC Pogosta:

Ilomantsin porukka on tullut vuosien saatossa PoPS:lle tutuksi, tosin viimeksi heitä vastaan on pelattu kaudella 2009 Nelosessa. Silloin ansiona oli tasapeli ja kaksi tappiota. Aiempina vuosinakin pelit ovat olleet paikoitellen tiukkaa vääntämistä, mutta Pogosta on vienyt kuitenkin PoPS-78:a useammin pisteet kotiin. Pogosta palaa nyt siis takaisin Viitoseen muutaman kauden mittaisen Nelosen visiittinsä jälkeen, ja voi olla, ettei joukkue ole enää ihan viime vuosien loistossa. Pelaajamateriaali lienee melko kapea, mutta silti voidaan olettaa, että he taistelevat kokemuksellansa lohkon kärkisijoista. Sijat 2-6.
JoPS /3:

JoPS:n kakkosjoukkue on menestynyt Nelosessa hyvin, mutta on vaikea sanoa, miten kolmosjoukkue tulee menestymään sarjaporrasta alempana. Se riippuu paljolti siitä, kuinka hyviä pelimiehiä kolmosjoukkue saa. Sijat 4-8.
LehPa /2:

LehPa:n kakkosjoukkue ilmoittautui viime vuonnakin Viitoseen, mutta he eivät lopulta siihen osallistuneet. Toivottavasti heidän reservi on kasvanut sen verran, että pystyvät nyt osallistumaan sarjaan. LehPa:n ykkösjoukkue on heikentynyt muutaman vuoden takaisesta, joten saa nähdä, miten hyvin pelimiehiä riittää reservijoukkueeseen. Toisaalta nelosessa pelaavalla LehPalla on farmisopimus kolmosessa taistelevan SC Riverballin kanssa, mikä voi osaltaan johtaa siihen, että ajoittain Nelosen pelimiehiä riittää myös Viitosen joukkueeseenkin. Pallopuntarin kevätturnauksessa joukkue sijoittui neljänneksi. Sijat 2-7.


LehPa /3:

Riverballin ikämiehistä koostuva joukkue on aina pelillisesti vahva ja taitava, mutta rollaattorit hidastavat heidän juoksuvoimaansa merkittävästi. Jos he kuitenkin saavat käyttöönsä senioriskootterit, voi peli olla hienoa katseltavaa, sillä pallo pysyy ikämiehillä varmasti hyvin hallussa. Heitä vastaan PoPS on pelannut monta karmaisevaa peliä. Voittoja ja tasapelejäkin on pelattu, mutta joskus tappio on ollut melko raju ja monesti vielä erittäin kirvelevä (viittaus viime vuoden 4-0 lukemista 5-6 tappioon päättyneeseen peliin). Joukkue pelannee kauden aikana vaihtelevia pelejä, mutta parhaimmillaan se voi yltää jopa lohkon kärkeen. Sijat 1-6.
SC Riverball /2:

Riverballin kakkosjoukkueella ei PoPS:n tietojen mukaan ole tekemistä ykkösjoukkueen kanssa, vaan se on itsenäinen, nuorista pojista koostuva joukkue. Joukkueen pelaajista koottu SC Riverball /3 kävi pelailemassa futsalin piirisarjassa kehnohkolla menestyksellä. Hienoa kuitenkin, että nuoria pelaajia saadaan mukaan alueen sarjatoimintaan. Oletettavasti joukkue rassaa peräpäätä, mutta veikkaus voi toki olla vääräkin. Sijat 6-8.


Yllätys /2:

Ylämyllyn Yllätys oli vielä juniorivuosina vastus, jolle ei voinut hävitä. Ykkösjoukkue on kuitenkin tahkonnut nyt Nelosessa kaudesta 2009, jolloin PoPS:kin teki Nelosen visiittinsä. Eikä joukkue ole suinkaan jäänyt Nelosessa muiden jalkoihin, päinvastoin. Laadukas ja monipuolinen juniorityö on yksi tekijä Ylyn menestyksen takana. Ei pidä kuitenkaan unohtaa antaa kunniamainintaa PoPS:n hyvälle ystävälle Ylyn huikealle valmentajamogulille Jari Huotarille, jonka poppakonstit ovat auttaneet Ylyä monesti. Nyt Yly on saanut kasaan kakkosjoukkueen, joka koostuu PoPS:n saamien tietojen mukaan omista junioreista ja vähän kokeneemmista konkareista, joille Nelonen alkaa olla jo liikaa. Nimellensä ominaisesti joukkue voi yllättää. Sijat 3-8.
Kuinka PoPS-78:n sitten käy?

Kaikki on mahdollista ja joukkue ei varmasti halua jäädä tällä kaudella viimeiseksi! Menestys riippuu pitkälti siitä, hitsautuuko joukkue hyvin yhteen, pystyykö joukkue harjoittelemaan paria viime kautta paremmin, saadaanko harjoitteluinto pysymään riittävän korkealla ja pystyykö joukkue pelaamaan kurinalaisesti. Olisi hienoa, että yleensä alkukaudesta vahva PoPS olisi nyt koko kauden kovassa iskussa. Tavallista pidemmästä ja kovemmasta futsal-kaudesta on varmasti myös hyötyä kesän peleissä, ja muutenkin kiinnostus joukkuetta kohtaan on ollut muutamaa viime kautta suurempaa. Joukkueen kokoonpano on muuttumassa hieman aiempaan kauteen verrattuna, ja pelaajarinki on ainakin edellisen kauden melko niukkaa rinkiä suurempi. Uusi mokke, uusia pelaajia, paluumuuttajia, kokeneita ja vielä kokeneempia konkareita ja tarvittaessa myös junioreita. Tällä porukalla on hyvä lähteä pelaamaan hyvää ja etenkin edellistä parempaa kautta. Yllätysvalmis joukkue. Sijat 1-7.

Toivotaan, että kaudesta tulee mielenkiintoinen ja PoPS parantaa viime kauden otteitaan. Osallistu myös kyselyyn sivun oikeassa reunassa, ja veikkaa, monenneksi PoPS sijoittuu lohkossaan tällä kaudella!

 

Kauden alku häämöttää

perjantaina, huhtikuun 13. 2012 kello 21:32

PoPS porskuttaa jälleen kesällä Itä-Suomen piirin viitosessa lohko a:ssa. Edellisen kauden pohjamudista on tarkoitus nostaa huomattavasti tasoa. Joukkueeseen on tullut muutama uusi nimi ja muutama pelaaja on tekemässä come backkiä. Joukkue pyrkii nyt paremman harjoittelun kautta hakemaan onnistuneita ja mukavia pelejä. Tärkeintä on kuitenkin, että pelaaminen ja harjoitteleminen on mukavaa, kun tavoitteena ei liene vielä tällä erää nousta Pohjois-Karjalan jalkapalloilun johtotähdeksi!

Viime kauden lohkon joukkueista ei virallisesti ole yhtään joukkuetta tänä vuonna samassa lohkossa. Riverballin ikämiehet tosin pelaavat tänäkin vuonna samassa lohkossa, mutta LehPa:n nimellä. Sen sijaan savolaiset joukkueet pelaavat muissa lohkoissa, kun pohjoiskarjalaisia joukkueita osallistuu viitoseen viime vuotta enemmän, mikä on erinomainen asia. Tämä johtuu osittain siitä, että nelonen yhdistettiin jälleen Savon ja Pohjois-Karjalan yhteiseksi, joten AFC Keltik ja FC Pogosta palaavat nelosesta viitoseen. Lisäksi SC Riverball on koonnut kakkosjoukkueen, Yllätykselläkin on kakkosjoukkue, JoPS on saanut kasattua kolmosjoukkueen ja LehPallakin on mukana ikämiehistä koostuvan joukkueen lisäksi toinen joukkue. Myös Juuan ylpeys JuPS on kasannut kakkosjoukkueen viitoseen, mutta se pelaa kuitenkin eri lohkossa.

Edessä on vähintään 14 peliä, joista ensimmäinen pelataan jo vajaan kuukauden päästä 8.5. Yllätystä vastaan. Sitä ennen joukkue pyrkii pelaamaan harjoituspelin jossain muodossa. Joukkue toivoo pääsevänsä harjoittelemaan ulos mahdollisimman pian, mutta tällä hetkellä vapaa-aikatalon sali ja futsal-pallot pitävät jalkapallovaistoja ja -taitoja yllä. Soitto Pekka Poudalle antoi kuitenkin toiveita lumien nopeasta sulamisesta.

Viime kauden joukkueesta pelaajasopparin ovat jo allekirjoittaneet (lue: ovat käyneet harjoituksissa) Sami Hassinen, Panu Järveläinen, Toni Kukkonen, Teemu Lätti, Jussi Mertanen, Marko Mustonen, Juho Mutanen, Simo Mutanen, Sami Ratilainen, Kari Tanskanen ja Pasi Voutilainen. Lisäksi vanhoista pelaajista on mukana vielä muutamia, jotka eivät ole ehtineet olla harjoituksissa mukana ja muutama on vielä epävarma jatkostaan. Varmoja poisjääntejä viime kauden joukkueesta ei ole. Paluuta miesten jalkapallojoukkueeseen ovat tekemässä Mikko Hallikainen, Mikko Vartiainen ja muutama muun kuuman nimen paluusta käydään paraikaa kosteita neuvotteluita paikallisessa ravintelissa. Lisäksi monen PoPS:n juniorin odotetaan debytoivan miesten sarjassa tällä kaudella. Myös uusia naamoja tulee esiintymään joukkueessa ja on jo esiintynyt harjoituksissa, mutta heitä PoPS:n mystinen tiedotus ei paljasta ennen kuin he ovat pelanneet ensimmäisen ottelunsa.

Tässä vaiheessa on helppo sanoa, että PoPS lähtee pelaamaan hyvää kautta. Mitä se sitten tuo sijoituksellisesti, on toinen asia. Aiemmista virheistä ollaan pyritty oppimaan ja nyt kauteen lähdetään innolla mukaan. Toivottavasti tämä into on jokaisessa joukkueen jäsenen jäsenessä ja se säilyy koko kauden, silloin tuloskin on varmasti hyvä. Viime kauden tulosta huonompi se ei juuri voi olla, sillä suurin saavutushan oli varoitustilaston voitto. Lähempänä kauden alkua pyritään julkaisemaan sivuilla asiallisesti asiaton pienimuotoinen kausiennakko, so stay tuned!