Otteluraportit ja ennakkoja, Viitonen 2011

Kausi päättyi 2-4 tappioon AC Barcalle

keskiviikkona, elokuun 31. 2011 kello 22:17

Keskiviikkona 31.8.2011 pelattiin Itä-Suomen viitosen lohko a:n jumbokamppailu Outokummussa, kun PoPS kohtasi kotonaan Riistaveteläisen AC Barcan. Peli oli tämän kauden viimeinen. Joukkue lähti hakemaan voittoa, mutta toisin kävi. AC Barca vei ottelun lukemin 2-4. PoPS:n maaleista vastasi Pasi Voutilainen. Ottelu oli voitettavissa, ja maalipaikkojakin tuli, mutta joskus onnistuminen oli vaan niin vaikeaa. Parempi joukkue kuitenkin voitti. Viimeisellä minuutilla PoPS:n maalivahti Sami Hassinen sai punaisen kortin otettuaan pallon käsiin hieman rangaistusalueen ulkopuolella. PoPS maalille säntäsi “nuoruuden” innolla Mika Kiiski, joka pääsi aloittamaan maalivahtiuransa vastustajan vaarallisella vapaapotkulla. Vapaapotku meni kuitenkin ohi maalista, ja tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Siinä oli PoPS-78:n kausi 2011! Jumbosija sarjataulukossa, mutta sarjakärki varoitustilastossa.

Yhteenvetona kaudesta voisi sanoa, että tavoitteet eivät onnistuneet ja ylipäätään onnistumisia ei liiemmin tullut. Flegmaattinen peli ja harjoitteluinnon puute ovat vain osasyitä. Ensi kaudelle joukkuetta on rakennettava eri tavalla ja varmasti harjoitteluunkin on tuotava jotain uutta. Tai porukkaa voisi edes käydä harjoittelemassa. Ensi kaudella Viitonen on taas hieman kovempitasoinen, kun tämän kauden nelosen joukkueita tippuu viitoseen Itä- ja Keski-Suomen nelosten yhdistyessä. Parempaa ensi kautta odotellessa! Nyt PoPS keskittyy tulevaan futsalkauteen.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Jaahas. Punainen, keltaisia ja maali.

torstaina, elokuun 11. 2011 kello 21:29

Ei laulanu kunnian kukko taaskaan, kun PoPS kohtasi Outokummun normaalia lyhyemmällä kentällä kuopiolaisen FC Tarzanin 11.8.2011. Vastustaja oli kankea, ja jos PoPS olisi päässyt lähellekkään kelvollista peliä, olisi tulos ollut toisenlainen. Nyt vastustaja teki kolme helppoa maalia ensimmäisellä puoliajalla ja PoPS ei saanut muuta kuin hyökkäyksiä maalintekopaikkojen jäädessä vähäisiksi. PoPS:n peli oli halutonta ja turhautunutta.

Toiselle puoliajalle vaihdettiin taktiikkaa ja peli paranikin. Tosin virheet jatkuivat ja tunteetkin alkoivat kuumeta. Seurauksena pari keltaista korttia ja pelin lopussa Aleksi Lappalainen sai suoran punaisen kortin. Sitä ennen Lappalainen ehti tarjoilla Sami Ratilaiselle maalintekopaikan, josta hän onnistuikin viimeistelemään. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty paitsion vuoksi. Vajaamiehisenä PoPS sai kuitenkin ainoan maalinsa, kun Joonas Räsänen onnistui nostamaan pallon ohi vastustajan veskarin maaliin. Loppuminuuteilla vastustaja pääsi kuitenkin vielä niittaamaan loppulukemiksi 1-4. Kaikissa vastustajan maaleissa PoPS pelasi pehmeästi keskialueella ja vastustaja pääsi karkaamaan.

Taas oli erinomaiset voiton mahdollisuudet, mutta joukkuepeli ei yksinkertaisesti toimi tällä hetkellä. Voittoa haetaan vielä kauden viimeisestä pelistä, joka pelataan Outokummussa 31.8., ja vastustajaksi saapuu AC Barca Riistavedeltä.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

PoPS-78 – FC Tarzan tostaina 11.8. klo 18.30 Outokummussa

perjantaina, elokuun 5. 2011 kello 19:03

PoPS-78:n kotipeli FC Tarzania vastaan oli alun perin tarkoitus käydä keskiviikkona 10.8. Outokummun takanurmella. Joku/jotkut ovat kuitenkin käyneet ajelemassa takanurmella autolla, ja kentän nurmi on nyt huonossa kunnossa. Peliä on siirretty päivällä. Peli pelataan siis Outokummun urheilukentän nurmella torstaina 11.8. klo 18.30. Peliin on jäljellä vielä muutamia katsomopaikkoja. Tule ja kannusta PoPS-78 voittoon!

PoPS harjoittelee seuraavan kerran sunnuntaina klo 18.00 yhdessä ikämiesten kanssa Outokummussa.

 

Tappioputki jatkuu, Riverball vei tällä kertaa voiton

keskiviikkona, elokuun 3. 2011 kello 21:31

Keskiviikkona 3.8. PoPS kohtasi Liperissä joensuulaisen ikämiesjoukkueen, Riverballin. PoPS:n maalissa pelasi poikkeuksellisesti Marko Mustonen. Vaihtomiehiä oli mukana kaksi, ja kapteenina sekä joukkueenjohtajana normaalisti toimiva Kari “Line” Tanskanen istui tällä kertaa vaihtopenkillä valmentajan roolissa.

Parempi pitää peliraportti mahdollisimman lyhyenä, kun ei taaskaan ole paljoa kerrottavaa. Peli alkoi tasaisesti, kuitenkin niin, että Riverballin taitavat pelurit pääsivät pyörittämään peliä paremmin kuin PoPS. Ensimmäisen puoliajan aikana syntyi molemmille joukkueille muutamia maalintekotilanteita. Riverball sai tehtyä kaksi ja PoPS yhden. PoPS:n maalin teki Aleksi Lappalainen Pasi Voutilaisen läpiajon jälkeisestä tilanteesta.

Toinen puoliaika oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinenkin. PoPS oli paikoin kuitenkin melko hukassa ja myöhässä. Palloa ei saatu liikkumaan pelaajalta pelaajalle onnistuneesti ja tarpeeksi nopeasti. Vastustaja sukelsi rankkarialueella ja sai rangaistuspotkun täysin ansiotta. Riverballin pelaaja sijoitti pallon maaliin varmanoloisesti. Myös PoPS onnistui viimeistelemään, kun topparina pelanneen Juha Hirvosen matala laukaus tarrautui rankkarialueella Pasi Voutilaisen jalkoihin ja hän iski pallon verkkoon. Riverball pääsi kuitenkin kasvattamaan maalieroa puskemalla pallon upeasti maaliin. Peli oli PoPS:n osalta kaiken kaikkiaan sekavaa. Tuomarit sallivat melko rajun pelaamisen, ja paljon rikkeitä jäi viheltämättä. Toisaalta myös muutamia todella turhia vihellyksiä tehtiin. Keltaisia korttejakin jaettiin, ja ainakin PoPS:n Petri Jolkkonen sai yhden kortin. Peli päättyi siis 4-2 Riverballille.

Peli oli täysin voitettavissa, mutta sekava ja epävarma peli toi tällä(kin) kertaa tappion. Seuraava peli saattaa olla vasta 31.8. AC Barcaa vastaan, sillä 10.8. merkitty peli FC Tarzania vastaan siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Syynä siirrolle on Outokummun takanurmen, jolla peli oli tarkoitus käydä, vandalisointi pelikelvottomaksi. Päänurmi on kuitenkin erinomaisessa kunnossa.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Keskiviikkona asettuu vastaan Riverball

sunnuntaina, heinäkuun 31. 2011 kello 21:06

Keskiviikkona 3.8. PoPS-78 kohtaa Riverballin ikämiehet Liperin koulun nurmella. Joukkue janoaa varmasti voittoa, mutta löytyykö avaimet siihen, on sitten eri asia. Joukkueeseen tapahtuu ainakin joitakin muutoksia, mutta toivotaan, että saadaan iskukykyinen joukkue kasaan. Peli alkaa klo 18.30.

 

PoPS antoi pisteet ToU/2:lle aivan liian helposti

keskiviikkona, heinäkuun 27. 2011 kello 23:02

Keskiviikkoiltana 27.7.11 PoPS-78 kohtasi kotikentällään ToU/2:n Toivalasta. PoPS sai kasaan joukkueellisen pelaajia ja jopa kaksi vaihtomiestä. Vastustaja oli tullut pitkän matkan, mutta vaihtomiehiä oli silti yksi enemmän kuin PoPS:lla.

PoPS aloitti pelin kelvollisesti, kunnes vastustaja pääsi tuikkaamaan johtomaalin ensimmäisestä hyökkäyksestään pelin toisella minuutilla. Maalitilanne syntyi oman puolustuspelin virheestä. PoPS:n selkäranka ei kuitenkaan katkennut vaan hallinta jatkui ja jo viiden minuutin kohdalla Joonas Räsänen viimeisteli upean tasoitusmaalin. Lievä hallinta jatkui, mutta viimeistely ontui. Paikkoja syntyi usealle pelaajalle, mm. Pasi Voutilaiselle. 25 minuutin kohdalla vierasjoukkue siirtyi 1-2 johtoon. Maali syntyi jälleen karmean munailun seurauksena. Edellisestä ehti kulua vain minuutti, kun söheltäminen jatkui jälleen. Lukemat 1-3 ja PoPS:n puolustus oli voimaton. Vastustaja oli viimeistellyt jokaisesta maalipaikasta ja ei tarvitse olla kummoinen futisasiantuntija sanoakseen, että tekopaikat annettiin ilmaiseksi. Takaiskusta ehti kulua jälleen minuutti, mutta tällä kertaa osoite oli oikea. Joonas Räsänen laukoi komeasti suoraan kapteenina toimineen Toni Kukkosen keskityksestä maaliin. PoPS oli jälleen mukana pelissä. PoPS jatkoi lievää hallintaa ja paikkojakin tuli muutama. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin tekemään 36 minuutin kohdalla jälleen helponlaisesti maalin ja siirtyi 2-4 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiinkin tauolle.

Toinen puoliaika lähti käyntiin lievässä vierasjoukkueen hallinnassa. PoPS paransi puolustuspeliään, mutta toisaalta pallo ei liikkunut yhtä hyvin hyökkäyspäässä kuin ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan melko tasaista vääntöä ja uskallan sanoa, ettei se ollut mitään loistofutista kummaltakaan joukkueelta. Vastustaja sai toisella puoliajalla enemmän paikkoja aikaiseksi kuin PoPS. PoPS:n puolustus ja maalivahti Sami Hassinen hoitivat hommansa kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui kuitenkin viimeistelyssä 58 minuutin kohdalla, kun PoPS taas ei tällä puoliajalla saanut palloa verkkon sisälle. Mm. Panu Järveläisen roikkulaukaus oli yllättää vastustajan maalivahdin, mutta veto ei mennyt ylärimaa lähemmäksi. Pallo kävi myös muutaman kerran sivuverkossa, mutta suurin osa laukauksista meni ohi maalista. Tällä puoliajalla jaettiin molemmille joukkueille yksi keltainen kortti. Petri Jolkkosta varoitettiin PoPS:n pelaajista.

Peli päättyi siis 2-5. Voitto annettin vastustajalle aivan liian helposti. On vaikea voittaa, jos omassa päässä annettaan toiselle joukkueelle roppakaupalla lahjamaaleja. Ensi viikon keskiviikkona PoPS kohtaa Riverballin Liperissä. Edellisessä kohtaamisessa PoPS kärsi surullisen kuuluisan 5-6 tappion, mutta joukkue haluaa varmasti tällä kertaa viedä 3 pistettä kotiin. Joukkue harjoittelee seuraavan kerran sunnuntaina klo 18.00 Outokummussa.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Hukkapallo runnoi PoPS:n kanveesiin

torstaina, heinäkuun 21. 2011 kello 20:00

Eilen keskiviikkona 20.7. PoPS matkasi Varkauteen, jossa vastustajana odotti Warkaus JK/Hukkapallo. Edellisen kohtaamisen PoPS voitti selkein numeroin. Alkuasetelma ei ollut hyvä, sillä PoPS sai jalkeille juuri kentällisen verran pelaajia. Vaihtomiehet eivät olisi olleet pahitteeksi hiostavassa ja helteisessä pelissä, etenkin, kun vastustajalla vaihtomiehiä oli runsaasti.

Koska koko peli oli jaksettava juosta, PoPS lähti pelaamaan puolustusvoittoisesti ja pienellä liekillä. Hukkapallo saikin pelin hyvin haltuunsa jo alkuminuuteilla. Peli jatkui koko ensimmäisen puoliajan loppuun saakka selkeänä Hukkapallon hallintana, kuitenkin niin, että PoPS pääsi peliin paremmin mukaan puoliajan lopussa. Tuloksena kolme helppoa maalia Hukkapallolle. PoPS:lla oli sen sijaan vain pari maalintekopaikkaa. PoPS:n ainoa tilastomerkintä Toni Kukkosen keltainen kortti.

Toinen puoliaika ei muuttanut tilannetta, vaikka PoPS vaihtoi 4-4-2 taktiikkaan. Hukkapallo jatkoi hallintaansa, mutta PoPS:kin pääsi peliin jo hieman paremmin mukaan. PoPS:n pelaajapulaa ei auttanut sekään, että Jani Tanskanen loukkaantui lievästi toisella puoliskolla. Onneksi hän kuitenkin pystyi vielä palaamaan kentälle. Pasi Voutilaiselle aukesi pelin aikana muutamia maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. Sen sijaan vastustaja teki tälläkin puoliajalla kolme maalia. Vaikka suurin osa vastustajan maaleista oli onnenkantamoisia tai tyhmistä virheistä johtuvia, paras joukkue voitti. Peli päättyi siis 6-0 tappioon.

Ensi viikon keskiviikkona on edessä pitkästä aikaa kotipeli Outokummun nurmella. Vastaan tulee ToU/2 Toivalasta. PoPS haluaa varmasti hakea pisteet kotiin laajemmalla miehityksellä Outokummusta.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

PoPS kaatoi Barcan

sunnuntaina, heinäkuun 3. 2011 kello 20:59

PoPS matkasi sunnuntaina 3.7. Riistavedelle, jossa se sai vastaansa paikallisen AC Barcan. PoPS:n uudet peliasut saivat kokea ottelussa hikisen vartalon ensimmäistä kertaa. Olosuhteet olivat kentällä varsin mukavat näin hellejakson jälkeen. Joukkue halusi päättää tappioputkensa tähän otteluun.

PoPS joutui aloittamaan pelin ilman vaihtomiehiä, sillä kaksi pelaajaa saapui paikalle viime tingassa. Peli lähti käyntiin hyvin ja PoPS hallitsi peliä selvästi. Syötöt menivät kutakuinkin sinne minne niiden piti ja laitoja käytettiin hyödyksi, toisin kuin edellisissä otteluissa. Aleksi Lappalainen pääsi muutamaan otteeseen irti vastustajan puolustuslinjasta, mutta tulosta ei vielä tullut.

Noin puolessa välissä ensimmäistä puoliaikaa topparina pelanneen Simo Mutasen erinomainen laukaus puolesta kentästä (mainittakoon kuitenkin, että kenttä on varsin lyhyt) yllätti vastustajan maalivahdin. Muutamia minuutteja PoPS:n maalin jälkeen vastustaja pääsi tasoittamaan pelin kulmapotkun jälkeisestä flipperinomaisesta tilanteesta. Pallo tuli parin pään kautta maaliviivalle, josta puolustaja Toni Kukkonen yritti poistaa pallon siinä kuitenkaan onnistumatta. Pallo sen sijaan kimposi oman jalan kautta maaliin.

PoPS ei kuitenkaan lannistunut vastustajan maalista, vaan jo muutaman minuutin päästä Pasi Voutilaisen laidasta laittama matala syöttö takatolppaa kohden tavoitti Aleksi Lappalaisen. Ensimmäinen puoliaika jatkui loppuun PoPS hienoisessa hallinnassa. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, ja puoliajalle mentiiin 1-2 lukemissa.

Toinen puoliaika ei lähtenyt samanlaisesti kuin ensimmäinen, sillä paine siirtyi PoPS:n päätyyn. AC Barca sai aikaiseksi muutamia maalintekopaikkoja, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut, kiitos maalivahdin ja puolustuksen. Maalivahti Sami Hassinen laittoi maalilta pitkän avauksen, joka tavoitti Pasi Voutilaisen. Voutilainen karkasi vastustajan puolustuslinjalta ja viimeisteli varmasti. Lukemat 1-3 PoPS:lle. Vastustaja loi vaarallisia tilanteita, mutta maalit jäivät kuitenkin puuttumaan. PoPS pääsi muutaman kerran hyviin vastahyökkäyksiin, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi. Lopussa PoPS:n peli oli melko hajalla, ja puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen väliset matkat kasvoivat liian suuriksi. Peli päättyi PoPS:lle 1-3.

Pelissä ei jaettu lainkaan varoituksia, sillä pääsääntöisesti peli oli puhdasta ja tuomarit tekivät työnsä hyvin. PoPS nousi voiton myötä sarjataulukossa jaetulle kolmannelle sijalle. Édessä on reilun kahden viikon tauko, sillä seuraava peli on 20.7. Varkaudessa, jossa PoPS kohtaa WJK/Hukkapallon.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Tiistaina harjoitellaan klo 18.30, sunnuntaina peli

maanantaina, kesäkuun 27. 2011 kello 22:33

Edustusjoukkue harjoittelee tiistaina klo 18.30 Outokummussa. Harjoitukset toimivat tärkeänä viimeistelynä ennen sunnuntaina olevaa peliä. Sunnuntaina PoPS matkustaa Riistaveden pienelle nurmiplantaasille, jossa se saa vastaansa paikallisen AC Barcan. Ottelu alkaa klo 16.00. Kuukauden mittainen tauko peleissä on siis pian ohi, mutta toisaalta heti sunnuntain pelin jälkeen edessä on jälleen n. parin viikon tauko, nk. virallinen kesätauko.

Molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa sunnuntaisen ottelun, sillä kummallekaan voittoja ei ole liiemmin tullut edellisissä peleissä. AC Barca ei ole saanut vielä yhtään voittoa ja joukkue onkin kerännyt vain kaksi pistettä kahdesta tasapelistä. AC Barca on tällä hetkellä sarjataulukon jumbona, mutta PoPS on hankkinut vain yhden pisteen enemmän yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Sunnuntaina on kyseessä siis lohko a:n häntäpään joukkueiden ensimmäisen sarjakierroksen huipennus.

PoPS:lle kolmas perättäinen tappio, FC Tarzan voitti 1-0

torstaina, kesäkuun 2. 2011 kello 12:45

PoPS matkusti eilen keskiviikkona Riistavedelle, jossa se sai vastaansa FC Tarzanin. Ulkona oli helteinen, mutta tuulinen sää, ja tuuli lyhensi jo ennestään pientä kenttää. PoPS sai koottua mukaan 14 pelaajaa, ja mainittakkoon erikseen, ettei heidän joukossaan ollut tällä kertaa mukana maalinsylkijä Voutilainen.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista vääntöä, joskin vastustaja hallitsi peliä ehkä hienoisesti. PoPS:n nopea kärki Aleksi Lappalainen sai loistavan maalintekopaikan, mutta ampui pallon ylärimaan. PoPS-78:lla oli myös muutama muu hyvä maalintekopaikka. Vastustajalla tekopaikkoja oli kuitenkin useampia, mutta pääasia, etteivät he saaneet tehtyä niistä maalia. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla aurinkoinen Riistavesi muuttui sateiseksi ja raju ukonilmakin tuli. Ensimmäiselle puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa, ja samalla pidettiin n. 10 minuutin tauko, jotta ukonilma siirtyisi kentän päältä pois.

Toinen puoliaika alkoi FC Tarzanin selvänä hallintana ja paine oli PoPS:n päässä. PoPS oli jokaisessa tilanteessa myöhässä eivätkä syötöt menneet oikeisiin osoitteisiin. Maalipaikkoja FC Tarzanilla riitti, mutta todettakoon, että vastustajan viimeistely jatkui onnettomana myös toisella puoliajalla. PoPS ei saanut otetta peliin, ja pian FC Tarzan rankaisi tekemällä maalin. Senkin jälkeen ote oli hukassa ja välillä PoPS joutui turvautumaan rumaan peliin. Aikuiset savolaiset olivat kovia valittamaan ja osasivat näytelläkin hyvin. Keltaisia kortteja jaettiin, mutta tärkeimpänä huomiona se, että Joonas Räsänen sai suoran punaisen kortin jäkitilanteesta. Tosin tuomarit eivät nähneet sitä edeltäneitä tilanteita. Näin PoPS jatkoi peliään yhden miehen vajauksella. Pikkuhiljaa ote peliin parani hieman, mutta silti FC Tarzan jatkoi hallintaa. Lopussa PoPS taisteli ja paine siirtyi lähemmäs vastustajan päätä, mutta kunnollisia maalintekotilanteita niistä ei saatu aikaan. Tuloksena siis karvas 1-0 tappio ja erittäin huono peli.

Nyt on edessä kuukauden tauko. Sinä aikana peliä on parannettava rutkasti. Ehkä harjoituksissakin on tehtävä jotain muuta kuin “pellailla” ja harjoitteluaktiivisuutta parannettava. Jotain muutosta lienee kuitenkin tehtävä, sillä on selvää, ettei näin pelejä voiteta. Seuraava peli on siis vasta heinäkuun puolella sunnuntaina 3.7., kun PoPS matkustaa jälleen Riistavedelle, jossa vastaan astelee AC Barca. PoPS harjoittelee seuraavan kerran Outokummussa sunnuntaina klo 18.00.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Tänään PoPS kohtaa FC Tarzanin

keskiviikkona, kesäkuun 1. 2011 kello 12:01

PoPS matkustaa tänään Riistavedelle, jossa se kohtaa Vartialan kentällä klo 19.00 perinteikkään kuopiolaisen jalkapalloseuran FC Tarzanin. Ottelusta on tulossa mielenkiintoinen, sillä PoPS janoaa varmasti voittoa kahden tappiollisen pelin jälkeen.

 

Auts! PoPS kohtasi tänään Riverballin.

torstaina, toukokuun 26. 2011 kello 21:51

Voiko ihanammin peli enää alkaa Matovaaran tuulisella nurmella. Heti pelin alkuminuuteilla PoPS siirtyi 1-0 johtoon vastustajan omalla maalilla. PoPS pyöritti peliä välillä hyvin, pallo liikkui ja ukot liikkuivat. Välillä jopa näytti siltä, että kentällä pelattiin jalkapalloa. Riverballin hitaat pelaajat olivat useasti vaikeuksissa. PoPS viimeisteli vielä kaksi hienoa maalia, joten toiselle puoliajalle siirryttiin lukemissa 3-0.

Voiko ihanammin toinen puoliaika alkaa. Minuutti peliä ja PoPS teki neljännen maalinsa. Kummelia lainatakseni: “Mä oon niin onnelinen!” sekä Kummelia mukaillen: “Me ollaan voitettu tää peli!” Mutta mitä tapahtui sitten? Noh minäpä kerron. Sählättiin, söhlittiin, möhlittiin ja unohdettiin pelata ja puolustaa. Riverball iski kolme helppoa maalia n. 60 minuutin paikkeilla, ja tilanne oli 4-3. Ja pian se neljäskin tuli sieltä ja Riverball nousi tasoihin. PoPS kuitenkin vähän piristyi sen jäkeen ja sai pinnistettyä 5-4 johtomaalin.

PoPS:n peli jatkui sen jälkeen kuitenkin taas haluttomana, ja Riverball oli koko ajan niskan päällä, sillä he pitivät palloa taidolla. Pelin loppuminuuteilla Riverball pääsi tasoittamaan pelin maalivahdin yllättäneellä roikkulaukauksella. Peliä jäljellä pari minuuttia, ja taivas varjele, mitä sieltä tulee? Sieltä tulee maali, mutta minne? PoPS:n verkkoon. “Soon poijjaat sillä tavalla, että me ollaan hävitty tää peli!” Kokemus ja taistelu voitti tällä kertaa 5-6.

Peli oli hienoa katseltavaa aluksi ja liike oli kelvollista, mutta selvässä johtotilanteessa peli jäätyi täysin. Vastustaja oli taitava, mutta juoksuvoimaisen joukkuen olisi pitänyt voittaa peli selkeästi jo pelkästään juoksemalla ikämiehet kumoon. Ensi keskiviikkona PoPS matkaa FC Tarzanin vieraaksi. Silloin nähdään varmasti taisteleva PoPS eikä takin nappeja aukaista kesken pelin.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Niukka 1-0 tappio ToU/2:sta vastaan

maanantaina, toukokuun 23. 2011 kello 19:20

Polvijärven Palloseuran edustusjoukkue matkusti sunnuntaina 22.5. Toivalaan, jossa vastaan asteli ToU/2. PoPS ei saanut jalkeille runsasta joukkoa, sillä maalinsylkijä Pasi Voutilainen ja Juha Hirvonen olivat sairaana ja Toni Kukkonen loukkaantuneena. ToU/2 aloitti hyvin tekemällä heti pelin ensimmäisellä minuutilla maalin. Maaleja ei pelissä tullutkaan enempää pelin päättyessä kotijoukkueen 1-0 voittoon. Sen sijaan varoituksia jaettiin maalienkin edestä. Petri Jolkkonen keräsi niitä kaksi ja hänet poistettiin kentältä pelin loppuminuuteilla. Seuraavassakaan pelissä häntä ei nähdä kentällä, vaan hän kärsii yhden ottelun pelikieltoa. Myös Joonas Räsänen, Panu Järveläinen ja Marko Mustonen keräsivät yhden varoituksen. Torstaina on vuorossa kotipeli Outokummun nurmella Riverballia vastaan klo 19.00.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Sunnuntaina vastaan ToU/2

perjantaina, toukokuun 20. 2011 kello 20:32

Viitosen lohko A jatkuu PoPS-78:n osalta sunnuntaina 22.5., kun joukkue matkustaa Savon sydämen kupeeseen Toivalaan. Tässä kauden toisessa ottelussa vastaan asettuu ToU/2. Nuoret Toivalan pojat aloittivat kautensa PoPS-78:n tavoin voitolla, kun FC Tarzan kaatui numeroin 2-1. Voidaan siis puhua tässä vaiheessa kautta lohkon kärkikamppailusta!

 

PoPS avasi kauden 6-2 voitolla

torstaina, toukokuun 12. 2011 kello 20:51

PoPS-78 kohtasi torstai iltana Polvijärven hyväkuntoisella hiekkakentällä varkautelaisen WJK/Hukkapallon. Yleisöäkin oli paikalle eksynyt huolimatta siitä, että samaan aikaan Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi Bratislavassa puolivälieräottelussa Norjan. Ottelu ei päässyt alkamaan ihan ajallaan vastustajajoukkueen saapuessa paikalle viime tingassa.

Vaikka PoPS valmistautui otteluun paremmin, ei se pelin alkuvaiheessa kentällä näkynyt. Peli oli vaisua ja vastustaja pääsi pyörittämään palloa hyvin. PoPS teki kuitenkin pelin avausmaalin. Pian vastustaja kuitenkin tasoitti tilanteen helpon näköisesti. Ennen puoliaikaa PoPS siirtyi kuitenkin johtoasemiin.

Toisella puoliskolla PoPS:n pelikin parani hieman ja nopeat hyökkäykset aiheuttivat vastustajan puolustajille ongelmia useasti. Maaleja PoPS sai tehtyä neljä, mutta paikkoja olisi ollut useampaankin. Myös vastustaja viimeisteli kerran hienosti keskityksestä.

Peli päättyi siis lukemiin 6-2 PoPS:lle. PoPS:n maaleista vastasivat Pasi Voutilainen (4), Petri Jolkkonen (1) ja Sami Ratilainen (1). Mainittakoon vielä, että PoPS:n maalilla debytoinut Sami Hassinen pelasi hienosti. Pelillisesti parantamista löytyy rutkasti, mutta lukemat ovat kuitenkin kelvolliset. Myös peliraporttien laatuun yritetään panostaa jatkossa enemmän .

OTTELUPÖYTÄKIRJA

 

Kausi käyntiin torstaina – KAUSIENNAKKO!

tiistaina, toukokuun 10. 2011 kello 12:14

Torstaina potkaistaan viimeinkin kausi käyntiin myös PoPS-78:n miesten osalta, kun vastaan asettuu ensimmäistä kertaa koskaan WJK/Hukka-Pallo Varkaudesta. PoPS-78 kohtaa myös useita muita uusia tuttavuuksia tänä kesänä. Keitä he ovat? Tässä lyhyet esittelyt joukkueista.

Hukka-Pallo ry on omien nettisivujensa mukaan vuonna 2000 perustettu yhdistys, joka aloitti toimintansa salibandyn parissa. Tänä vuonna Hukka-Pallo lähti ensimmäistä kertaa mukaan myös jalkapallon sarjatoimintaan, ainakin toistaiseksi Warkaus JK:n nimen alla. PoPS-78 toivottaa Hukka-Pallon tervetulleeksi jalkapallon pariin!

AC BARCA Riistavedeltä on PoPS-78:lle tuttu joukkue jo viime kaudelta, jolloin joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Ensimmäisessä ottelussa pisteet jaettiin lukemin 4-4, ja kotiottelussaan BARCA höykytti PoPS-78:a lukemin 5-1. Sarjataulukossa BARCA sijoittui pykälän PoPS-78:a paremmin keräten 14 pistettä, kaksi enemmän kuin PoPS-78. Jotain luulisi siis hampaankolossa olevan, kääntyvätkö voimasuhteet tänä kesänä?

ToU/2 Toivalasta sijoittui viime kaudella Viitosen lohko B:ssä viimeistä edelliseksi keräten 12 ottelusta neljä voittoa. Joukkueesta ei paljon etukäteistietoa ole, mutta joukkuekuvan löytymisen ja nopean päättelyn jälkeen joukkue näyttäisi koostuvan enimmäkseen ToU:n omista junioreista. Joukkueen iskukyky on siis arvoitus, mutta hyvänä päivänään nuoret pelaajat todennäköisesti äityvät hienoonkin peliin.

Riverballin ikämiehet Joensuusta ovat varsinkin aikaisempina vuosinaan pelanneet hyvää jalkapalloa. Viime kaudella PoPS-78 tasasi Riverballin kanssa pisteet kahdesti pelaten Polvijärvellä 2-2 ja Riverballin kotiottelussa 5-5. Joukkue on täynnä Joensuun ykkösjoukkueiden entisiä pelimiehiä, joten kokemusta siltä ei ainakaan puutu. Saako Riverball tänä kesänä pysäytettyä Pasi Voutilaisen, joka iski kuusi maalia Riverballin verkkoon viime kesänä?

FC Tarzan Kuopiosta on ehkäpä mielenkiintoisin uusista vastustajista. Kuopion toiseksi vanhimman jalkapallojoukkueen kotisivuilla on jopa PoPS-78:akin huomattavasti yksityiskohtaisemmat tilastot kaikista joukkueen toimintaan liittyvistä asioista. Kannattaa ehdottomasti käydä vierailemassa sivuilla, jotka (kuten kaikkien muidenkin joukkueiden) löytyvät ”Linkit”-osiosta!

Entä sitten PoPS-78? Vaihtuvuus viime vuodesta on ollut melko pientä. Outokummusta saatiin jo viime vuonna useita uusia vahvistuksia joukkueeseen, ja tänäkin vuonna joukkueeseen on liittynyt muutama uusi pelaaja. Joukkueen syömähampaana jatkaa Pasi Voutilainen, joka on myös varteenotettava ehdokas Viitosen maalikuninkaaksi. Jos PoPS-78 saa pelinsä rullaamaan ja vaihtopelaajia on otteluissa riittävästi, on se varmasti paha voitettava kenelle tahansa. Se jää nähtäväksi, mutta osviittaa siitä varmasti saadaan jo torstaina. Lopuksi PoPS-78 toivottaa kaikille jalkapallon ystäville oikein antoisaa ja maalirikasta kesää 2011, tervetuloa seuraamaan Polvijärven parasta jalkapalloa!

 

PoPS-78 – WJK/Hukkapallo torstaina klo 18.30 Polvijärven urheilukentällä

maanantaina, toukokuun 9. 2011 kello 9:29

Torstaina Polvijärven urheilukenttä räjähtää, kun PoPS-78 avaa pelikautensa. Vastaan astelee varkautelainen WJK/Hukkapallo. Tule katsomaan suurta futisspektaakkelia hyvissä ajoin, sillä katsomo voi täyttyä riehakkaista PoPS:n faneista hyvin nopeasti. Tervetuloa torstaina klo 18.30 Polvijärven urheilukentälle!