KAUSIENNAKKO: PoPS-78 haastajana Viitoseen

Kauden alkuun on enää tasan viikon verran. Viitosen lohko A:n avausottelu pelataan maanantaina 5.5. Lehmon tekonurmikentällä, kun PoPS-78 matkustaa LehPa /2:n vieraaksi. PoPS on pureskellut verkkosivuhistoriansa aikana tulevaa pelikautta aina ennakkoon. Hyvät surffailijat, tässä se nyt jälleen on, PoPS-78:n virallinen kausiennakko Viitosen lohko A:n osalta:

 

AFC Keltik
Viime kauden sijoitus:
11. (12) / Nelonen
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – AFC Keltik:
2 ottelua, 1 tasapeli, 1 tappio, maaliero 3-5

AFC Keltik tippui tälle kaudelle Nelosesta Viitoseen. Joukkueen suurimmat vahvuudet ovat kokemus, pallonhallinta, peliäly ja hyvä yhteispeli. Toisaalta joukkueen ikärakenne on myös heikkous, sillä joukkueen ”murrosikäisten poikien” juoksuvauhdin kehitys lienee jo pysähtynyt. Pisteiden riistäminen Keltikiltä on varmasti vaikeaa, muttei mahdotonta.

Arvio: Ennakkosuosikki

 

JuPS
Viime kauden sijoitus:
2. (8)
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – JuPS:
2 ottelua, 2 tappiota, maaliero 0-4

Juukalaiset osaavat liikuttaa palloa viisaasti ja he ovat kamppailutilanteissa vahvoja. PoPS voitti JuPS:n Pallopuntarin kevätturnauksessa selvän hallinnan seurauksena lukemin 1-0. Voittaminen JuPS:sta ei kuitenkaan ole ollut arkipäivää, sillä sarjapeleissä PoPS on seurahistoriansa aikana onnistunut voittamaan naapurikunnan joukkueen vain kertaalleen. JuPS tullee olemaan tälläkin kaudella kova luu.

Arvio: Sijat 1-4

 

FC Pogosta
Viime kauden sijoitus:
4. (8)
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – FC Pogosta:
4 ottelua, 1 voitto, 3 tappiota, maaliero 6-22

Pogostan pelit tulevat tututtuun tapaan vaihtelemaan kauden mittaan.  Se voi voittaa kenet tahansa, mutta se voi myös hävitä kenelle tahansa. Joukkue on ollut PoPS:lle viime vuosina ehkä se kaikkein vaikein vastustaja. PoPS:n puolustuksella on ollut ongelmia Pogostan pystyjuoksujen kanssa, mikä selittää pitkälti huonon maalieron kahdelta viime kaudelta. Pogostan pelilliselle menestykselle on tärkeää, että joukkueen muutama iso tähti pääsee pelaamaan. Heidän poissaolonsa näkyy heti tuloksessa. Kannattaa myös seurata, voittaako yksi sarjan lyhyimmistä pelaajista, Pogostan seuraikoni, Tapio Ikonen edelleenkin jokaisen pääpallon?

Arvio: Sijat 4-7

 

LehPa /2
Viime kauden sijoitus:
3. (8)
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – LehPa /2:
4 ottelua, 2 voittoa, 2 tappiota, maaliero 5-5

LehPa /2 on parhaimmillaan kova vastus. Joukkueella on hyvät harjoitusolosuhteet ja pelaajien liikuttaminen edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä on mahdollista. LehPa /2:lla on laaja miehistö ja osaamistakin löytyy pelaajilta. Joukkue voi hyvinkin olla sarjakärjessä, mutta toisaalta ei ole suuri yllätys, jos joukkue jää hännille.

Arvio: Sijat 2-6.

 

 

FC Nurmes
Viime kauden sijoitus:
5. (8)
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – FC Nurmes:
2 ottelua, 2 tappiota, maaliero 2-7

 

FC Nurmes yllätti viime kaudella pelaamalla aiempia vuosia paremmin nuoren ja nälkäisen joukkueen taistellessa pisteistä kunnialla.  Täksi vuodeksi nurmeslaiset ja Nelosessa pelaava Lieksan Hurtat ovat sopineet farmisopimuksen. He pystyvät siis liikuttelemaan pelaajia kahden joukkueen välillä. Tästä sopimuksesta on varmasti suurempi hyöty Hurtille.

Arvio: Sijat 4-7.

 

 

NiemU
Viime kauden sijoitus:
6. (8)
Kahden edellisen kauden saldo, PoPS-78 – NiemU:
2 ottelua, 1 voitto, 1 tappio, maaliero 5-6

Viime vuonna 80-vuotiaana seurana paluun viheriöille tehnyt NiemU pärjäsi sarjassa yllättävän hyvin. Viime kautta ennen NiemU pelasi Viitosessa viimeksi kaudella 2008. Silloin joukkue oli lähinnä heittopussinroolissa. NiemU sijoittui LehPan kevätturnauksessa parhaana Viitosen joukkueena neljänneksi päihittäen kaksi Nelosenkin joukkuetta. Maaliskuussa pelatun turnauksen lyhyen peliajan peleille ei tosin voi laittaa kovinkaan suurta arvoa. Saavutus on kuitenkin hieno NiemU:lle. Viitosessa joukkue voi yllättää jonkun joukkueen kauden mittaan, mutta suurempaa menestystä ei tämä kausiennakko usko joukkueen saavuttavan.

Arvio: Sijat 5-7.

 

Kuinka PoPS-78:n käy?

PoPS-78 koki viimekaudella ison muutoksen joukkueen nuorentuessa entisestään. Joukkue sijoittui kahdeksan joukkueen Viitosessa seitsemänneksi. Viime kauden joukkueeseen verrattuna ei ole tapahtunut suurempaa muutosta täksi kaudeksi. Joukkue on saanut pari uutta pelaajaa, mutta muutama pelaaja on myös päättänyt viettää sapattivuotta. Suurin osa joukkueen pelaajista on alle 26-vuotiaita, mutta mukana on muutamia kokeneempia pelaajia. Kokemuksen ja nuoruuden yhdistäminen voikin olla Popsin valttikortti. PoPS lähtee kauteen uudistuneella, myöhemmin tällä viikolla julkaistavalla, logolla ja paremmalla peli-ilmeellä. Vaikka joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin, on selvää, että PoPS lähtee kauteen haastajana. Popsin ongelmaksi muodostui viime kaudella maalinteko, ja tällä kaudella Popsin onkin petrattava siinä rutkasti, jos joukkue mielii pärjätä edellistä kautta paremmin. Vaikka maalintekoa parannettaisiin, tulisi joukkueen pyrkiä kuitenkin edelleen tarkkaan puolustuspeliin.

 

Arvio: ”Viimeiseksi ei jäädä” -periaatteen mukaisesti, sijat 1-6.

PoPS-78:n puheenjohtaja verryttelee jo. Oletko sinä valmis potkuihin?

PoPS-78:n puheenjohtaja verryttelee jo. Oletko sinä valmis potkuihin?