Joensuusta neljä pistettä – PoPS sarjajohdossa viimeiseen turnaukseen

Kauden toiseksi viimeinen turnaus salibandyn 5. divisioonassa tuotti PoPS:lle täydet neljä pistettä. Ensimmäisessa ottelussa LeBa -96 III kaatui puhtaasti maalein 12-0 ja toisessa ottelussa SBS Karkein lukemin 6-3.

Sairasteluiden ja muiden poissaolojen vuoksi PoPS sai ensimmäiseen otteluun kasaan vain kaksi kentällistä. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan PoPS voitti LeBan toistamiseen 12 maalin erolla. Tällä kertaa ottelu päättyi ajassa 35.46. Mainittakoon, että kyseessä oli PoPS:n ensimmäinen nollapeli koskaan, ja täten Keijo Heikkisestä tuli ensimmäinen nollapelin torjunut maalivahti PoPS-paidassa.

Toiseen otteluun PoPS sai vahvistuksia jalkapallon puolelta, kun Jussi Reijonen ja Erno Pennanen liittyivät joukkueen riveihin. Oottelu SBS Karkeinta vastaan sujui niinikään vahvassa PoPS:n komennossa. Karkeimmalle valitettavan tyypilliseen tapaan myös tunteet kuumenivat lopussa, ja yksi heidän pelaajansa passitettiin ottelurangaistuksella suihkun puolelle. Onneksi loukkaantumisilta vältyttiin PoPS:n riveissä, ja joka tapauksessa tärkeät pisteet matkasivat PoPS:n mukaan.

Kaikki PoPS:n pahimmat kilpailijat menettivät pisteitä turnauksessa. PoPS:n paikallisvastustaja KLC teki PoPS:lle (ja toki samalla itselleen) palveluksen voittamalla TDy:n maalein 3-2. TDy puolestaan voitti RDc Factorin ja Lieksan Into Kuntokerhon, joten viimeiseen turnaukseen lähdetään PoPS:n kannalta äärimmäisen hyvistä asetelmista.

Viimeisessä turnauksessa 24.3. Liikuntakeskus Energyllä PoPS kohtaa vielä TDy:n ja Kuntokerhon, joten peli ei ole missään nimessä selvä. Tasapisteissä sijoitukset määräytyvät ensisijaisesti keskinäisten otteluiden perusteella, ja niiden ollessa tasan seuraavaksi ratkaisee maaliero. Koska PoPS:n ja TDy:n ensimmäinen ottelu päättyi tasan ja PoPS:n maaliero on selvästi parempi, riittää PoPS:lle ensimmäisestä ottelusta tasapeli varmistamaan sarjan voiton ja suoran nousun 4. divisioonaan. Jännitettävää siis riittää vielä rutkasti ennen viimeistä turnausta.

PoPS-78 – LeBa -96 III 12-0 (6-0, 5-0, 1-0)

Mikko Hallikainen 2+4
Ville Vikström 4+1
Jussi Mertanen 1+2
Pasi Voutilainen 1+1
Antti Romppainen 1+1
Niko Tiilikainen 2+0
Mikko Sokkanen 1+1
Mikko Mertanen 0+1
Markku Leskinen 0+1

SBS Karkein – PoPS-78 3-6 (1-3, 1-2, 1-1)

Mikko Hallikainen 2+1
Ville Vikström 2+0
Niko Tiilikainen 1+1
Antti Romppainen 1+0
Mikko Sokkanen 0+1
Aki Tahvanainen 0+1

 

Sarjatilanne ennen viimeistä turnausta:

Sarjataulukko 2018-03-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisen turnauksen ottelut:

Ottelut 24.3.