Huomenna pelataan noususta!

PoPS:n kausi salibandyn 5. divisioonassa on edennyt viimeiseen turnaukseen asti. Siihen päästäänkin maukkaista asetelmista, kun kahden pisteen sarjajohdossa oleva PoPS kohtaa ensimmäisessä ottelussaan sarjakakkosen Tuupovaaran Dynamon ja toisessa ottelussa sarjanelosen Kuntokerhon. Sarjan voittaja nousee suoraan 4. divisioonaan, ja kaksi seuraavaksi sijoittunutta karsivat noususta lauantaina 7. huhtikuuta 4. divisioonaan joukkueita vastaan.

PoPS johtaa siis TDy:tä kahdella pisteellä. Mikäli joukkueet päätyvät sarjassa tasapisteisiin, ratkaistaan paremmuus ensisijaisesti keskinäisillä otteluilla ja toissijaisesti maalierolla. Joukkueiden ensimmäinen ottelu päättyi tasalukemiin 5-5, joten PoPS voittaa sarjan huomattavasti paremman maalieronsa turvin, mikäli se ei häviä Dynamolle. Dynamon voittaessa se nousee tasapisteissä ohi keskinäisten otteluiden turvin, toki molemmilla joukkueilla on vielä toinenkin ottelu turnauksessa, joka voi tässä tilanteessa vaikuttaa vielä lopputuloksiin.

TDy on PoPS:lle erittäin tuttu vastustaja, sillä joukkueet ovat jakaneet yhteisen harjoitusvuoron koko kauden ajan. Harjoituksissakin on välillä nähty kuumaa vääntöä, ja saa nähdä, kuinka tässä parhaaseen katseluaikaan (klo 10) alkavassa aamupäiväväännössä tunteet kuumenevat. PoPS ei ole koskaan voittanut Dynamoa sarjassa, joten huomenna olisi korkea aika – toki tasapelikin kelpaa oikein hyvin.

Kausi on ollut PoPS:lta tasaisen hyvä, eikä joukkue ole koko kaudella hävinnyt kuin Lieksan Innolle, jolle tappio on tullut kahteen otteeseen. Kärjen osalta erittäin tasaisessa sarjassa se on riittänyt pienen kaulan ottamiseen vastustajiin nähden, mutta huomenna nähdään, riittääkö se loppuun asti. Tervetuloa kannustamaan PoPS 4. divisioonaan!

la 24.3., Liikuntakeskus Energy, Joensuu

10:00 TDy – PoPS-78
13:00 PoPS-78 – Kuntokerho

Sarjatilanne ennen viimeistä turnausta: