Polvijärvi Cup I

RuPS Ruvaslahdelta voitti ensimmäisen Polvijärvi Cupin

lauantaina, heinäkuun 21. 2012 kello 22:31

Polvijärvi-päivät + puulaakifutis = Polvijärvi Cup. Tänään pelattiin normaalia parempikuntoisella Polvijärven urheilukentällä historian ensimmäinen, mutta todennäköisesti ei viimeinen, Polvijärvi Cup. Aurinkoinen sääkin helli niin katsojia kuin pelaajia. Mainio tapa viettää Polvijärvi-päivien lauantai ulkona pelaamalla ja/tai katsomalla jalkapalloa.

Alunperin turnaukseen oli ilmoittautunut kuusi joukkuetta, mutta Sotkuman Haka joutui vetäytymään turnauksesta pelaajapulaan vedoten. Mukana oli kaksi ruvaslahtelaisjoukkuetta RuPS ja RuPa, Haapovaaran joukkue, Kinahmon KiPa sekä lähinnä vanhoista PoPS:n junnuista koostunut FC JuPa. Näiden joukkueiden kesken pelattiin yksinkertainen sarja, jokainen pelasi jokaista vastaan kerran. Sarjan kaksi parasta pääsi ottamaan mittaa toisistaan finaalissa ja kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet pääsivät pelaamaan pronssiottelussa. Peliaika oli 2 x 12 min, ja jos tilanne varsinaisen peliajan jälkeen oli tasan, ratkottiin voittaja rangaistuslaukauskilpailulla.

Kentällä nähtiin taistelevia joukkueita, onnistumisia ja epäonnistumisia. Jokainen joukkue pääsi nauttimaan voitosta, mutta myös nielemään tappion karvasta kalkkia. Yksinkertaisen sarjan jälkeen finaaliin selviytyivät RuPS ja FC JuPa. Pronssista pääsivät taistelemaan Haapovaara ja FC KiPa. RuPa:n tie mitalipeleihin katkesi tiukasti, sillä tasapisteissä ollut Haapovaara pääsi pronssiotteluun keskinäisen ottelun tuloksen perusteella.

Pronssiottelu oli tuloksesta huolimatta hyvin tasaista vääntöä. FC KiPan tarkka puolustus oli kuitenkin liikaa Haapovaaralaisille. Haapovaara sen sijaan teki muutaman munauksen omassa päässä, ja näin pronssi meni Kinahmoon lukemin 4-0. Kultaottelusta oli luvassa tasainen vääntö, olihan joukkueiden aiempi kohtaaminen päättynyt FC JuPa:n 2-1 voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ruvaslahtelaisten hyvin koottu joukkue osoitti finaalissa kuitenkin ansaitsevansa PoPSin kannnun, ja peli päättyi RuPS:n voittoon 2-0. Onnittelut voittajajoukkueelle!

Voittajajoukkue saa ylpeänä kantaa PoPSin kannua seuraavaan Polvijärvi Cupiin saakka, jolloin monta muuta joukkuetta on varmasti innokkaita riistämään sen RuPSilta. Ensi vuonna nähdään taas Polvijärvi Cupin merkeissä! PoPS haluaa vielä näin lopuksi kiittää kaikkia joukkueita osallistumisesta turnaukseen, mutta myös siitä, että peli oli pääsääntöisesti reilua ja puhdasta.

 

FC KiPa – FC JuPa 0-2
RuPS – Haapovaara 4-2
FC JuPa – RuPa 1-2
FC KiPa – RuPS 1-2
Haapovaara – FC JuPa 3-4
FC KiPa – Haapovaara 2-0
RuPS – RuPa 4-0
FC JuPa – RuPS 2-1 (rp)
Haapovaara – RuPa 3-1
FC KiPa – RuPa 5-0

 

Sarjataulukko:

RuPS 10 p
FC JuPa 8 p
FC KiPa 6 p
Haapovaara 3 p
RuPa 3 p

 

Pronssipeli:

FC KiPa – Haapovaara 4-0

 

Finaalipeli:

RuPS – FC JuPa 2-0