Viimeistä edellisestä turnauksesta kaksi pistettä – kärkikamppailu käy kimurantiksi

PoPS pelasi kaksijakoisen turnauksen eilen Liikuntakeskus Energyllä. Ensimmäisessa ottelussa PoPS nousi viimeisten kolmen minuutin aikana tappioasemasta voittoon, mutta toisessa ottelussa SBS Spirit tylsytti PoPS:n hyökkäyspelin ja nappasi kaksi pistettä.

Ensimmäinen ottelu KLC:ta vastaan oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon oletettiinkin. Ajoittain jopa hieman kuumaverisessä kamppailussa KLC oli koko ajan maalin edellä, mutta viimeisten minuuttien aikana PoPS nousi jälleen kerran tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohi Antti ”Supsi” Romppaisen maaleilla. Voittomaali syntyi 1.11 ennen peliajan loppumista. Lukemin 5-4 päättynyt kamppailu olisi voinut kääntyä kummin vain, ja tällä kertaa PoPS oli jopa hieman onnekas napatessaan täyden pistepotin.

Toisen ottelun vastustaja SBS Spirit sen sijaan menetti voiton SBS Karkeinta vastaan vain 15 sekuntia ennen loppua, joten joukkueiden lähtökohdat kärkikamppailuun olivat varsin erilaiset. Liekö tämä sisuunnuttanut Spiritin, mutta se oli ottelussa koko ajan askeleen edellä ja erityisesti joukkueen tiivis puolustuspeli oli myrkkyä PoPS:lle. PoPS ei myöskään missään vaiheessa ottelua pystynyt pelaamaan omalla parhaalla tasollaan. Spiritille joka tapauksessa ansaittu voitto maalein 3-1, jonka takia kärkikamppailu meni erittäin tiukaksi.

Ennen viimeistä turnausta Spirit ja PoPS ovat tasoissa sarjan kärjessä. Koska keskinäiset ottelut ja keskinäisten otteluiden maaliero ovat tasan, on Spirit kärjessä viisi maalia paremman maalieron vuoksi. Viimeisessä turnauksessa molemmat kohtaavat Tuupovaaran Dynamon, joka sekin taistelee nousukarsintapaikoista. Spiritin toinen ottelu on OuPaa vastaan, kun taas PoPS kohtaa LeBa II:sen. Kaikki on siis edelleen auki, ja viimeiseen Polvijärvellä 2.4. pelattavaan turnaukseen jää rutkasti panosta.

PoPS-78 – KLC 5-4 (2-3, 1-1, 2-0)