Tappioputki katkesi Pogosta-tasurin myötä – Avausvoiton metsästys jatkuu edelleen

JoPS/PoPS-78 kohtasi torstaina 2.7. mäkäräisten täyttämällä Ilomantsin nurmikentällä jumbokamppailussa FC Pogostan. Pelissä säilyi kova tempo alusta loppuun saakka, mitä auttoi se, että molemmilla joukkueilla oli runsaasti pelaajia kokoonpanossa. Alkukaudesta pelaajapulasta kärsineellä JoPS/PoPS-78:lla pelaajia oli jopa 18 ja kotijoukkueellakin 16.

Peli alkoi oranssipaitaisten kovalla painostuksella, ja jo kuuden peliminuutin kohdalla maalin per peli iskenyt Aleksi Lappalainen sijoitti pallon ilomantsilaismolarin taakse vasempaan alakulmaan. JoPS/PoPS hallitsi maalin jälkeenkin palloa hienoiseltaan. 27 minuutin kohdalla Elvis Laineen takatolppaa kohden tullut syöttö tavoitti Joel Raatikaisen, joka iski lukemiksi 0-2. Tästä kului vain kaksi minuuttia, kun pallo löytyi JoPS/PoPS:n maalia vartioineen Aleksi Kekkosen takaa. Ilomantsilaisten kulmapotkun jälkitilanteessa uinuneet oranssipaitaiset jäivät katsomaan, kun Pogosta-pelaaja pääsi laukomaan pallon maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla maaleja ei enää syntynyt, vaikka molemmilla joukkueilla olisi ollut paikkoja.

JoPS/PoPS:n maalia vartioinut Aleksi Kekkonen tunsi puoliajalla olonsa huonoksi, ja niinpä joukkue joutui vaihtamaan maalivahtia. Maalille taitojaan pääsi näyttämään Pyry Pirhonen. Hieman sekavasti alkanut toinen puoliaika ei käynnistynyt parhaalla mahdollisella tavalla. JoPS/PoPS:n peli ei ollut enää niin yhtenäistä, mikä näkyikin päästä päähän juoksemisena. Tilanteita riitti siis joka puolella. Pelikellon näyttäessä 54. minuuttia Pogosta pääsikin tasoittamaan pelin hieman onnekkaastikin, kun Pogosta-pelaajan potku meni hädin tuskin yli maaliviivan.

Molemmat joukkueet hakivat johtomaalia, mutta JoPS/PoPS-78:n kovempi yritys palkittiin 74. peliminuutilla, kun Timo Mustonen laukoi vasemmasta laidasta suoraan volleysta pallon oikeaan yläkulmaan. Oranssit eivät päässet juhlimaan kauaa, sillä kahden minuutin päästä ilomantsilaiset iskivät vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta vastahyökkäyksestä maalin. Lopussa tilanteita riitti molemmilla, mutta tällä kertaa pisteet jaettiin 3-3 tasapelin myötä.

JoPS/PoPS-78:lla oli torstaina avaimet voittoon, mutta huomattavasti edellistä kamppailua kovemman vastuksen antanut FC Pogosta taisteli hienosti. Nyt JoPS/PoPS-78 on kesätauolla, ja seuraavan kerran pelataan Lehmossa 21.7. LehPa/2:sta vastaan.

FC Pogosta – JoPS/PoPS-78 3-3 (1-2)

PÖYTÄKIRJA

JoPS/PoPS-78: Kekkonen Aleksi (mv), Karhunen Toni, Särkinen Jouni, Lappalainen Aleksi, Hyvönen Hugo, Raatikainen Joel, Aspelund Hannu, Ratilainen Jouni, Pirhonen Pyry (mv2), Jaskari Joonas, Laine Elvis, Aspelund Karri, Turunen Hannu, Mustonen Timo, Metsätie Tatu, Ryynänen Topi, Kukkonen Toni (C), Ratilainen Sami