SC Riverball/2 toistamiseen parempi

Pohjois-Karjalan herruus matkaa tukevasti Joensuun suuntaan tämänkin kauden Kakkosessa, kun SC Riverball/2 oli toistamiseen PoPS:a parempi. Tällä kertaa PoPS pystyi kohtalaisen ryhdikkääseen esitykseen, mutta pisteisiin saakka se ei tälläkään kertaa riittänyt. Loppulukemat kirjattiin Riverballille maalein 4-3 (1-1).

Parissa viime ottelussa PoPS on pyrkinyt tilkitsemään puolustustaan, ja taktiikka toimi tällä kertaa hyvin varsinkin ensimmäisellä jaksolla. PoPS siirtyi ottelussa johtoon Olli-Pekka Saarisen maalilla 13 minuutin pelin jälkeen, ja johto piti lähes puoliaikaan saakka. Valitettavasti Riverball pääsi tasoittamaan taukolukemiksi 1-1 vain seitsemän sekuntia ennen jakson päättymistä PoPS-puolustuksen uinahdettua hetkiseksi.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen tapaan tasaisena, kunnes jakson puolivälissä PoPS:lle tul tälle kaudelle tyypilliseen tapaan musta hetki. Riverball iski vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia, ja tilanne näytti PoPS:n kannalta tukalalta. Pitkästä aikaa PoPS:n kokoonpanossa nähty Matti Luhtaniemi kavensi kuitenkin heti perään tilanteeksi 2-4, ja pieni toivonkipinä syttyi jälleen. Viimeiset viisi minuuttia PoPS pyöritti reikäpaitaa ja saikin luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta Teemu Hallikaisen kavennus kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Näin pisteet matkasivat Joensuuhun maalein 4-3.

Riemukkaan avausvoiton jälkeen PoPS:lla on nyt kasassa järkyttävät 10 perättäistä tappiota. Kauden tärkein ottelu onkin luvassa vajaan kahden viikon kuluttua Polvijärvellä, jossa vastassa on tasapisteissä sarjan hännillä oleva SaPa. Ottelun voittaja välttää suurella todennäköisyydellä sarjan jumbosijan. Tämän jälkeen PoPS pelaa vielä kaksi ottelua maaliskuun alussa Jyväskylässä.