Salibandykausi päättyi nousujuhliin

PoPS:n toinen kausi salibandyn 5. divisioonassa päättyi nousujuhliin, kun edelliskauden kakkossija kirkastui sarjavoitoksi. Viimeisessä turnauksessa PoPS kaatoi ensin ratkaisevassa ottelussa Tuupovaaran Dynamon maalein 4-3 ja hävisi viimeisessä, PoPS:n kannalta merkityksettömässä ottelussa Kuntokerholle maalein 5-3.

Otteluun Tuupovaaran Dynamoa vastaan lähdettiin asetelmista, joissa vähintään tasapeli riitti PoPS:lle ykkössijaan, kun taas tappiolla (toisten otteluiden tuloksista riippuen) sarjavoitto olisi luultavasti mennyt TDy:lle. Hyvän valmistautumisen jäljiltä PoPS kuitenkin avasi ottelun varsin hermostuneesti, ja TDy siirtyi jo vajaan kahden minuutin jälkeen johtoon. Lisää kylmää vettä PoPS:n niskaan satoi avauserän puolivälissä, kun TDy siirtyi alivoimalla jo 2-0 -johtoon.

PoPS pääsi erän edetessä paremmin ja paremmin peliin mukaan, ja pystyi siirtämään painetta kohti TDy:n maalia. Puolisen minuuttia ennen päätöserän loppua kuparinen saatiinkin rikki, kun Niko Tiilikainen iski PoPS:n avausmaalin Antti Romppaisen syötöstä. Näissä lukemissa siirryttiin myös viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä sujui erittäin tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä, ja molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Heti erän alkuun Mikko Hallikainen kanttasi PoPS:n tasoihin ylivoimalla, mutta TDy kuittasi maalin erän loppupuolella siirtyen jälleen johtoon. Näin viimeiseen erään siirryttiin kutkuttavasta tilanteesta: PoPS:n oli onnistuttava maalinteossa, mutta toisaalta yksikin maali riitti sille sarjavoittoon.

Helpottava maali syntyikin 36 minuutin pelin jälkeen, jälleen ylivoimalla Hallikaisen toimesta. Seuraavat minuutit mentiin erittäin kovaa molempien joukkueiden hakiessa vimmatusti ratkaisevaa maalia. Lopulta ajassa 41.41 PoPS-kapteeni Teemu Hallikainen vei PoPS:n ratkaisevan tuntuiseen maalin johtoon, sillä nythän TDy tarvitsi kaksi maalia. TDy ei saanut enää kunnollista kiriä päälle PoPS:n pelatessa viimeiset minuutit erittäin järkevästi. Tiilikainen sai pallon vielä kertaalleen tyhjään maaliin, mutta summeri oli ehtinyt soida ennen maalia. Näin PoPS otti äärimmäsen maukkaan voiton harjoitusvastustajastaan ja varmisti nousun 4. divisioonaan.

Toiseen otteluun Kuntokerhoa vastaan oli varsin vaikea saada latausta päälle, joka näkyi heikkona pelaamisena läpi ottelun. Kuntokerholla puolestaan ottelussa oli rutkasti panosta, sillä se taisteli vielä nousukarsintapaikasta. Ensimmäisen ja toisen ottelun välillä sai hyvän kuvan siitä, mikä merkitys asenteella ja halulla voittaa on joukkueen pelaamiseen. PoPS pyristeli ottelussa mukana koko ajan, mutta oli läpi ottelun pari pykälää jäljessä Kuntokerhoa. Loppulukemat kirjattiin lopulta 5-3, ja Kuntokerho sinetöi nousukarsintapaikan itselleen.

Kuntokerho sijoittui siis sarjassa toiseksi, ja lopulta TDy hävisi viimeisessä ottelussa SBS Karkeimmalle, ja pullahti näin kokonaan ulos nousukarsinnoista. Toisen karsintapaikan nappasi itselleen RDc Factor KLC:n sijoittuessa neljänneksi ja TDy:n viidenneksi.

Ensi kaudella ottelut jatkuvat siis 4. divisioonassa, joka ei sarjajärjestelmän osalta eroa 5. divisioonasta. Osallistuvat joukkueet selviävät lopullisesti, kun kaikki karsinnat on pelattu loppuun, mutta kaikki joukkueet tulevat Pohjois-Karjalan alueelta. Syksyllä nähdään jälleen salibandyn parissa, mutta nyt on aika nauttia hetken aikaa hienosti menneestä kaudesta!

TDy – PoPS-78 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)