Riverball selvään voittoon varamiehisestä PoPS:sta

PoPS taisteli tänään sarjajohtaja SC Riverballia vastaan upeasti lähes puoli tuntia, kunnes lopulta numerot retkahtivat vähän turhankin rumiksi ollen lopulta 8-2 (2-1) isännille.

PoPS:n lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin haastavat. Joukkueen ehdottomista runkopelaajista poissa olivat pelikieltoinen Antti Åke, Turkka Parviainen ja Valtteri Nykänen, joka mursi viime viikolla ranteensa. Hänen futsal-kautensa on näin ollen paketissa. Lisäksi joukkueen maalivahdit eivät päässeet kumpikaan paikalle päivän otteluun, eikä useista yrityksistä huolimatta maalille löytynyt mistään paikkaajaa, joten Teemu Hallikainen pelasi maalilla ensimmäisen ottelunsa koskaan. Joka tapauksessa kentälle saatiin kasaan tasan kaksi kentällistä pelaajia, joista ainoastaan Olli-Pekka Saarisella oli kokemusta muualla kuin PoPS:ssa pelaamisesta niin jalkapallon kuin futsalin puolella – nyt voitiin todella puhua oman kylän poikien joukkueesta.

Näistä lähtökohdista otteluun lähdettäessä oli selvää, että ottelun hallinta luovutetaan suosiolla Riverballille, ja lähdetään pelaamaan tunnollisesti puolustuksen kautta. Taktiikka toimikin erinomaisesti ensimmäisen jakson, joukkue pelasi loistavalla asenteella peittäen lähes kaikki laukaukset ja harvat maalille tulleet tilanteet Hallikainen hoiteli kohtuullisen varmasti. Riverball pääsi kuitenkin iskemään avausjaksolla kahdesti: vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Ossi Savolaisen loistava syöttö vapautti Olli Muttosen vapaaseen maalintekopaikkaan, eikä hän erehtynyt vaan nosti pallon varmasti maaliin. Aivan jakson lopussa Riverball iski vielä toisen kerran: Hallikainen pelasi palloa kädellään alueen ulkopuolella, ja Muttonen laukoi pallon vuorenvarmasti maaliin rangaistusalueen rajalta tuomitusta vapaapotkusta. Myös PoPS:lla oli toki omat paikkansa puoliajalla: ensin joukkue pääsi vastahyökkäyksestä 3vs1 -hyökkäykseen, joka kuitenkin päättyi avopaikasta ohilaukaukseen. Aivan jakson lopussa PoPS kuitenkin onnistui: Hannu Aspelund ja Jussi Mertanen karkasivat vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Riverballin pelaaja liukui pallon omaan maaliin Mertasen tavoitellessa syötöllään Aspelundia. Näissä numeroissa siirryttiin myös puoliajan viettoon.

Puoliajalla pukukopissa oli erittäin tyytyväisiä miehiä, sillä ensimmäinen puoliaika oli sujunut likimain täydellisesti suunniteltuun nähden. Aihetta lisäriemuun saatiin heti toisen puoliajan alussa, kun Karri Aspelundin loistava kulmapotku tavoitti Pasi Voutilaisen, joka ei paikasta erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin. Tässä vaiheessa näytti siltä, että ottelu voi kääntä miten tahansa. Valitettavasti PoPS:n jalka alkoi ymmärrettävästi painaa, ja Riverball alkoi myllyttää peliä enemmän ja enemmän kohti PoPS:n päätyä. Jakson puolivälissä Riverball iskikin nopeaan tahtiin kolme maalia: ensimmäinen syntyi kulmapotkusta, toinen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja kolmannen lahjoitti Hallikainen syöttämällä pallon Muttosen jalkaan lähtiessään nousuun. Jakson lopussa Riverball iski vielä toiset kolme kertaa, ja näin loppunumeroiksi muodostuivat ehkä hieman liiankin tylyt, mutta pelitapahtumia kohtalaiset hyvin kuvaavat 8-2 -lukemat.

Päivän ottelussa oli kaikki ainekset katastrofiin huonosta pelaajatilanteesta ja ennakkoon varsin avoimesta maalivahtitilanteesta johtuen, mutta PoPS taisteli hienosti ja säilytti positiivisen peli-ilmeen läpi ottelun. Harmi, ettei PoPS päässyt toden teolla haastamaan Riverballia ykkösmiehistöllään, sillä nyt kauden toinen derby jäi kauaksi ensimmäisestä niin tunne- kuin pelilliselläkin tasolla. Saa nähdä, milloin seuraava näiden joukkueiden välinen kohtaaminen pelataan – Riverballilla on kaikki eväät nousta Ykköseen, joka luonnollisesti olisi hieno asia myös maakunnan futsalille.

SC Riverball – PoPS-78 8-2 (2-1)

09:22 Olli Muttonen (Ossi Savolainen)
18:23 Olli Muttonen (Ossi Savolainen)
19:09 2-1 Oma maali

23:21 2-2 Pasi Voutilainen (Karri Aspelund)
28:03 3-2 Sammy Pylkki (Mikko Alamäki)
29:08 4-2 Sammy Pylkki (Sami Ahonen)
30:55 5-2 Olli Muttonen
34:52 6-2 Joni-Pekka Puranen (Riku Kareinen)
37:52 7-2 Joni-Pekka Puranen (Olli Muttonen)
39:35 8-2 Riku Kareinen (Olli Muttonen)

PoPS-78: Teemu Hallikainen (mv), Pasi Voutilainen – Hugo Hyvönen – Olli-Pekka Saarinen – Karri Aspelund, Toni Kukkonen – Teemu Lätti – Hannu Aspelund (v) – Jussi Mertanen

PoPS jatkaa sarjassa lähinnä kiusaajan roolissa ja taistelee viidennestä sijasta Riemun ja Jipon kanssa. Kiusaa joukkue voi aiheuttaa jo tänään Mikkelissä, jossa PoPS metsästää avausvoittoaan ikävästä isännästään Ristiinan Pallosta. Ottelu alkaa klo 15.