Ri-Pa tällä kertaa niukasti parempi

PoPS-78 ei kyennyt vieläkään saalistamaan pisteitä Ristiinan Pallolta, mutta tällä kertaa joukkue oli lähempänä sitä kuin kaikilla aikaisemmilla kerroilla yhteensä. Ensimmäisellä puoliajalla hankittu maalin johto katosi toisella jaksolla, ja lopun reikäpaitapyörityksestä huolimatta loppulukemat kirjattiin Ri-Pa:lle lukemin 4-5 (2-1).

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat puolustivat tarkasti ja tyytyivät pallon pyöritykseen kaukana vaarallisimmalta maalintekosektorilta Ri-Pa:n ehkä hienokseltaan hallitessa peliä. Ensimmäistä maalia saatiinkin odotella aina 13. peliminuutille saakka, kun Ri-Pa:n Erno Mäkeläinen pääsi siirtämään Ri-Pa:n johtoon puolustuksen hölmöilyn jälkeen. Ensimmäisen puoliajan kahdesta seuraavasta maalista vastasi PoPS: ensin Turkka Parviainen pääsi tekemään tyhjiin Teemu Hallikainen tarjoilusta, ja seuraavalla minuutilla Hallikainen siirsi hieman onnekkaasti PoPS:n johtoon Parviaisen syötöstä. Näissä lukemissa siirryttiin myös puoliajan viettoon.

Kopista piti tulla ulos latautunut PoPS, mutta toisin kävi. Jo 11 sekunnin jälkeen peli oli tasan, ja reilun kolmen minuutin kuluttua Tuukka Sirviön upea laukaus siirsi Ri-Pan 3-2 -johtoon. Kun vielä Jesse Paasonen teki vieraiden neljännen maalin puolustajasta kimmonneella laukauksella ennen jakson puoliväliä, tilanne alkoi näyttää PoPS:n kannalta pahalta. Noin seitsemän minuuttia ennen loppua PoPS otti aikalisän, ja alkoi pelata reikäpaidalla. Reikäpaita pyöri kohtalaisen hyvin, mutta vaaralliset maalintekotilanteet jäivät kuitenkin melko vähäisiksi. PoPS kuitenkin onnistui ylivoimalla kahdesti Olli-Pekka Saarisen toimesta, mutta Ri-Pa onnistui myös kertaalleen maalinteossa. Näin ollen PoPS:lle jäi ensimmäisestä kotiottelusta luu käteen lukemin 4-5.

PoPS:n peruspuolustuspeli toimi ottelussa hyvin, sillä Ri-Pa ei tehnyt koko ottelussa ainoatakaan maalia ns. normaalista hyökkäyksestä. Jokaista maalia edelsi PoPS:n harhasyöttö ja sitä seurannut vastahyökkäys. Hyökkäyspeli sen sijaan takerteli tänään hieman, ja kaukaa lähteneet laukaukset ottelun paras pelaaja, Ri-Pa:n maalivahti Matti Ollikainen torjui varmasti. Pisteitä ei tänään jäänyt Polvijärvelle ainuttakaan, mutta viimeistään tämä ottelu näytti PoPS:n pystyvän tasaväkiseen kamppailuun sarjan kaikkien joukkueiden kanssa. Seuraavan kerran PoPS on tulessa jo keskiviikkona Polvijärvellä, kun vastaan asettuu paikalliskamppailussa JIPPO. Ottelu alkaa klo 19. Tervetuloa!

PoPS-78 – Ri-Pa 4-5 (2-1)

12:41 0-1 Erno Mäkeläinen (Jesse Paasonen)
16:03 1-1 Turkka Parviainen (Teemu Hallikainen)
17:51 1-2 Teemu Hallikainen (Turkka Parviainen)

20:11 2-2 Pietu Nykänen (Joonas Heinikainen)
23:49 2-3 Tuukka Sirviö (Jani Kaminen)
29:34 2-4 Jesse Paasonen
35:55 3-4 Olli-Pekka Saarinen (Antti Åke)