PoPS:n pistetili aukesi viimein – maaliton tasuri JuPS:a vastaan

Juhannusviikko, aurinkoinen ulkoilma ja lämpötila hipoo hellelukemia, siis mahtava futiksenpeluu sää.  Eilen keskiviikkona näin ei ollut, sillä Petri Takalan ennustus hyisestä kelistä piti paikkansa. Juuasta Popsin vieraaksi Outokumpuun matkustanut JuPS sai hyytävän vastaanoton, sillä elohopea ei noussut +5 celsiusastetta ylemmäksi eikä jatkuva sade tehnyt olosuhteita yhtään mukavammaksi. Vaikka kenttä oli liukas ja sää oli mitä oli, saatiin kentällä pelattua ehjä peli. Maalipaikkoja riitti, mutta kumpikaan joukkueista ei saanut survottua palloa maaliin. PoPS avasi kuitenkin pistetilinsä 0-0 tasapelin myötä.

Peli oli kaiken kaikkiaan tasainen vääntö. Ensimmäinen puoliaika oli niukasti Popsin ja toinen puolestaan Jupsin. Molempien joukkueiden peli pysyi suurimman osan ajasta ehjänä ja molemmat joukkueet saivat aikaiseksi hyviä maalintekopaikkoja.

JuPS hankki parhaimmat paikkansa toisella puoliajalla ja sai aiheutettua kovan paineen pelin viimeisellä kymmenellä minuutilla. PoPS-puolustus kesti kuitenkin paineen. Popsille maalintekopaikkoja syntyi vähän tasaisemmin, mutta koko kauden vaivannut kehno viimeistely oli tälläkin kertaa Akilleen kantapäänä. Toisella puoliajalla pelissä näkyi selvästi rohkeampi hyökkäyspeli molempien osalta. Puolustus, ohi menneet laukaukset tai viimeistään hyvin torjuneet maalivahdit estivät kuitenkin maalinteon.

Lopputuloksena 0-0 on pelitilanteisiin nähden oikeutettu, mutta kyllä Popsille olisi ollut tarjolla jälleen täysi pistepotti. Ensimmäinen sarjakierros on nyt pelattu ja PoPS majailee sarjahännilla 1 sarjapisteen ja 1 tehdyn maalin myötä. Kun maaleja on kuitenkin päästetty 14, ei voi muuta kuin todeta, että ei tuolla statistiikalla voisikaan olla korkeammalla sarjataulukossa. Joukkueen tekeminen on kuitenkin parantunut ja vielä kun maalihana saadaan aukeamaan, niin PoPS tulee pelaamaan kovan loppukauden. Jo ensi torstaina toinen sarjakierros pyörähtää Popsin osalta käyntiin. Silloin Outokumpuun matkustaa LehPa/2, jolle PoPS kärsi niukan 1-0 -tappion kauden avauspelissä. Sitä ennen PoPS harjoittelee maalintekoa!

PoPS-78 – JuPS      0-0 (0-0)

PÖYTÄKIRJA

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Teppo Sormunen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (c), Markus Saleva, Jouni Karhunen, Joni Naumanen, Hugo Hyvönen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Karri Aspelund, Toni Karhunen, Aleksi Lappalainen, Simo Koistinen, Sami Ratilainen, Joona Hyvärinen