PoPS taipui niukasti JoSePalle

Pasi Voutilainen saalisti kaksi syöttöpistettä.

PoPS matkusti lauantaina Joutsaan JoSePan vieraaksi. Ottelusta muodostui juuri niin tiukka kuin ennakkoon ajateltiinkin, mutta lopulta isännät olivat askeleen edellä ja kirjasivat voiton maalein 7-5 (3-3).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo kuuden minuutin kohdalla pallo oli löytänyt tiensä verkon perukoille kolme kertaa. Ensin Tuure Tammisen laukaus kimposi onnekkaasti PoPS-puolustajan kautta maaliin siirtäen kotijoukkueen johtoon. PoPS vastasi kahdella nopealla maalilla: ensin Teemu Hallikainen laukoi pienestä kulmasta ottelun tasoihin, ja hetkeä myöhemmin Jussi Mertanen päätti pitkän maalittoman kautensa ja survoi pallon maaliin JoSePa-puolustuksen kautta.

Seuraavaksi maalintekoa jatkoi jälleen JoSePa Riku Keihäsniemen onnistuttua kaksi kertaa. PoPS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan tuli jälleen tasoihin viitisen minuuttia ennen jakson loppua: PoPS karkasi 3-1 -hyökkäykseen, jonka Karri Aspelund päätti varmaan viimeistelyyn alanurkkaan. Tiukoissa 3-3 -numeroissa siirryttiin myös tauon viettoon, ja tilanteiden valossa PoPS-leirissä voitiin olla erittäin tyytyväisiä lukemiin.

Toinen jakso jatkoi varsin samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin: JoSePa piti palloa, mutta PoPS onnistui pitämään puolustuksen riittävän tiiviinä, vaikka JoSePa ajoittain maalipaikoille pääsikin. PoPS-maalissa Mikko Sokkanen pelasi kuitenkin hienon ottelun hoidellen monta vaarallista tilannetta torjunnoillaan. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson puolivälissä, kun Olli Malin iski kaksi kertaa 15 sekunnin sisään siirtäen JoSePan kahden maalin johtoon. Tästä PoPS ei enää toipunut, vaikka nousikin lopussa kahteen otteeseen maalin päähän Olli-Pekka Saarisen ja Turkka Parviaisen osumilla. Malin oli kuitenkin iskenyt illan kolmannensa näiden maalien välissä, ja kun Jari Kotimäki rankaisi PoPS-ylivoimalla tulleesta harhasyötöstä vielä ottelun lopussa, muodostuivat loppunumeroiksi lopulta 7-5 JoSePan hyväksi.

JoSePa piti ottelussa palloa pitkiä jaksoja, eikä PoPS toisaalta onnistunut omassa pallollisessa pelissään kovan prässin alla. Useat JoSePan maaleista syntyivät nopeiden vastahyökkäysten päätteeksi, joihin PoPS-pelaajat eivät yksinkertaisesti ehtineet mukaan. Toisaalta positiivista ottelussa oli kuitenkin se, että PoPS:n viimeistely oli varsin tehokasta, hyviä maalipaikkoja ei ollut runsain mitoin ja silti joukkue onnistui iskemään viisi osumaa – kaikille maaleille löytyi vielä eri tekijä, joka oli myös ilahduttava asia. Kun puolustusta saadaan vielä pykälän verran tiiviimmäksi, on sarjassa mahdollisuudet vaikka mihin.

Ottelut jatkuvat lauantaina Polvijärvellä Liikunnan Riemun kakkosjoukkuetta vastaan. Ottelu alkaa klo 17, tervetuloa paikalle!

JoSePa – PoPS-78 7-5 (3-3)

02:51 1-0 Tuure Tamminen (Jari Kotimäki)
04:16 1-1 Teemu Hallikainen
05:57 1-2 Jussi Mertanen (Antti Åke)
08:22 2-2 Riku Keihäsniemi (Jari Kotimäki)
12:27 3-2 Riku Keihäsniemi (Tuure Tamminen)
15:04 3-3 Karri Aspelund (Sami Partanen)
29:11 4-3 Olli Malin (Benno Hanslian)