PoPS-78:n maalitili aukesi viimein – NiemU oli niukasti parempi

PoPS kävi pelaamassa jalkapalloa keskiviikkona Rääkkylän Niemisessä NiemU:a vastaan. Ottelu ei ollut pelillisesti suurta juhlaa, sillä ilmeisesti helle laittoi melkein jokaisen jalat hyytelöksi. Ottelu oli tasainen, mutta loppulukemiksi vihellettiin 2-1. Näin ollen PoPS avasi vihdoin maalitilinsä, mutta sarjapisteitä on edelleen pyöreä nolla.

NiemU karvasi koko ensimmäisen puoliajan aktiivisesti, jonka myötä NiemU pääsi myös muutamille hyville maalintekopaikoille. Vastustajalla oli yksi selkeä valttikortti tai oikeastaan yksi pelaaja, joka aiheutti Popsille harmaita hiuksia. Hän oli Jipossakin jalkapalloa pelannut Toni Puustinen. Hänen ansiostaan NiemU teki kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla. Toinen maaleista syntyi käytännössä siten, että Puustinen purjehti koko kentän läpi, vaikka popsilaiset yrittivät horjuttaa häntä. PoPS pääsi vihdoin avaamaan myös oman maalitilinsä, kun Hugo Hyvösen erinomainen syöttö tavoitti kärjessä viilettäneen Karri Aspelundin, joka laukoi pallon upeasti etummaiseen alakulmaan.

PoPS oli jo ensimmäisellä puoliajalla väsynyt, ja liike oli tahmeaa. Toiselle puoliajalle Popsin väsymys ei vähentynyt, mutta ensimmäisellä puoliajalla pirteänä esiintynyt vastustaja oli toisella puoliajalla ehkä vielä jonkin verran Popsia väsyneempi. Jos NiemU hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienoisesti, niin toinen puoliaika oli yhtä pienellä marginaalilla Popsin. PoPS ei päässyt kuitenkaan iskemään palloa verkkoon, vaan hyökkäykset olivat tehottomia. Vastustaja sen sijaan sai aikaiseksi muutaman hyvän paikan vastahyökkäyksistä. Viimeistään Popsin maalia hyvin vartioinut Elmo Kaasinen esti Niemun maalinteon. Niinpä peli päättyi Popsin viidenteen peräkkäiseen tappioon.

Peli oli kokonaisuutena Popsilta melko vaisu esitys. Terävyys puuttui ja ryhmitys ei pysynyt siten hyvässä kuosissa. Positiivisia asioita oli Karri Aspelundin maali, Elmo Kaasisen maalivahtipeli ja etenkin Miikka Hartikaisen otteet keskikentän keskellä.

Seuraavan kerran PoPS pelaa juhannusviikolla ti 17.6. Outokummussa Juuan Palloseuraa vastaan. Aukeaisiko silloin pistetilikin?

NiemU – PoPS-78      2-1 (2-1)

OTTELUPÖYTÄKIRJA

PoPS-78: Elmo Kaasinen (mv), Teppo Sormunen, Simo Mutanen, Toni Kukkonen (c), Markus Saleva, Joni Naumanen, Hugo Hyvönen, Miikka Hartikainen, Pasi Voutilainen, Petri Jolkkonen, Toni Karhunen, Aleksi Lappalainen, Hannu Aspelund, Karri Aspelund